Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπαγιάννης


Το βράδυ της 11ης Απριλίου 2010 εκδήμησε προς Κύριον εις ηλικία 100 ετών ο ακάματος εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού, ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπαγιάννης πρώην Ιεροκήρυξ Μητροπόλεως Δημητριάδος και Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρέτησε την Εκκλησία ως άμισθος από της χειροτονίας του έως την κοίμησή του, ακολουθώντας την παράδοση του π. Ευσεβίου. Γόνος ευσεβούς οικογενείας εξ Αγρινίου, δύο εκ των αδελφών του διακόνησαν το ιερό Θυσιαστήριο οι π. Χριστόδουλος (επί σειρά ετών Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών) και ο π. Πάμφυλος.
Ενταχθείς εις ηλικία 17 ετών εις την Αδελφότητα της «Ζωής» και έπειτα από το 1960 εις την Αδελφότητα του «Σωτήρος». Εχειροτονήθει υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου το 1949. Είχε την ευλογία να γνωρίσει από κοντά και να διακονήσει τον αείμνηστο π. Ευσέβιο Ματθόπουλο, ο οποίος τον υπεραγαπούσε.
Αμέτρητες οι ψυχές οι οποίες βρήκαν πνευματική ανακούφιση από τον π. Βασίλειο.
Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να κατατάξει την ψυχήν του μετά των δικαίων και ας αναδείξει πολλούς και αξίους ποιμένας και διδασκάλους της εκκλησίας Του, των οποίων τόση ανάγκη έχε η εποχή μας.


Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαγιάννη
Αιωνία η μνήμη
.

2 σχόλια:

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Ο Αναστάς Κύριος μας να αναπαύει την ψυχή του πατρός Βασιλείου.

Ανώνυμος είπε...

Με ενθουσίασε αυτό που διάβασα το ότι υπηρέτησε το Ιερό Θυσιαστήριο και την Εκκλησία ως ΑΜΙΣΘΟΣ. Ο π. Βασίλειος συγκαταλέγεται στους π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και π. Ευσέβιο Βίττη που και αυτοί δεν έλαβαν μισθό. Ας είναι ο π. Βασίλειος Παπαγιάννης παράδειγμα για μας τους νέους κληρικούς που κύριος στόχος μας είναι οι πλούσιες ενορίες και οι ανέσεις μας.
π. Νεόφυτος