Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'

«Ανιέρου δε πόλεως και αθέου ... ουδείς εστι, ουδ’ έσται γεγονώς θεατής" (Πλουτάρχου, Προς Κολώτην Επικούρειον 31). Στο λυκόφως της δεύτερης χιλιετίας πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν το τέλος της θρησκείας και την είσοδο της ανθρωπότητας σε μια εποχή χωρίς θρησκεία. Ωστόσο, σήμερα στην χαραυγή της τρίτης χιλιετίας, προς επίρρωση του αξιώματος του Πλουτάρχου και προς διάψευση της προφητείας περί του τέλους της θρησκευτικής φάσης της ανθρωπότητας, η θρησκεία προβάλλει εκ νέου ως σταθερά της ανθρωπίνης υπάρξεως.
Έναντι του υπαρξιακού κενού, της απώλειας νοήματος ζωής, του χάους των πληροφοριών, αλληλοαναιρουμένων ευδαιμονιστικών προτάσεων και ακραίων πειραματισμών του ανθρώπου με τον εαυτό του, η θρησκεία εξακολουθεί να προσφέρει στον παντοπόρο άπορο άνθρωπο του 21ου αιώνα υπαρξιακό προσανατολισμό, νόημα ζωής, ηθική συνείδηση, πολιτισμική ταυτότητα, προοπτική αιώνιας σωτηρίας. Προσφέρει στον άνθρωπο την δυνατότητα να κατανοήσει τον εαυτό του πλήρως μόνον ξεκινώντας από τον Θεό ως Δημιουργό, Αρχή και Πηγή του κόσμου, τον Θεό όλων των εθνών και των ανθρώπων, τον Θεό της Αγάπης, της Πρόνοιας και της Σωτηρίας "κατά τo πλήθος των οικτιρμών" Του για όλα τα δημιουργήματά Του.

Θα περιμέναμε η ενεστώσα παγκόσμια αναβίωση της θρησκείας να αποβεί παράγων ειρηνοποιίας και ενισχύσεως του αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Ωστόσο παρατηρείται ότι ο θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός αποβαίνει συχνά παράγων διχασμού και μισαλλοδοξίας, φανατισμού και βίας. Αυτό συμβαίνει όταν η θρησκευτική συνείδηση χειραγωγείται, η θρησκευτική ιδιαιτερότητα παρεξηγείται, ο θρησκευτικός ζηλωτισμός αρνείται την ελευθερία του άλλου στο όνομα του Θεού. Η θρησκεία πολιορκείται και ενίοτε εκπορθείται από δυνάμεις μεσιανισμού, ολοκληρωτισμού, σωβινισμού, φυλετισμού, ιδεολογικής αποκλειστικότητας, φονταμενταλισμού.
Μπροστά μας προβάλλει απειλητικό το φάσμα της συγκρούσεως των πολιτισμών, των οποίων κεντρικό προσδιοριστικό χαρακτηριστικό είναι η θρησκεία. Μια τέτοια προοπτική θα ήταν καταστροφική σήμερα που σε παγκόσμιο επίπεδο οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν αποχαιρετήσει οριστικά την εποχή της κυρίαρχης πολιτισμικής ταυτότητας και έχουν αποδεχθεί την πρόκληση όχι μόνο της συμβιώσεως αλλά και της διαδράσεως ετερόκλητων πολιτιστικών ταυτοτήτων. Δεν υπάρχει σήμερα ανθρώπινη κοινωνία που να μην περιλαμβάνει ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών, με διαφορετικές απόψεις για τις σχέσεις μεταξύ Θεού και ανθρώπου, ατόμου και ομάδας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, ελευθερίας και αυθεντίας, ισότητας και ιεραρχίας.
Μάλιστα η θρησκεία διαφοροποιεί σήμερα την συμπεριφορά του ανθρώπου περισσότερο και από την εθνική ταυτότητα. Αν περπατήσουμε απόψε στη Ρώμη είναι δυνατόν να συναντήσουμε άτομα που δηλώνουν κατά το ήμισυ Ιταλοί και κατά το ήμισυ Άραβες. Ωστόσο δεν θα συναντήσουμε άτομα που δηλώνουν κατά το ήμισυ Ρωμαιοκαθολικοί και κατά το ήμισυ Μουσουλμάνοι.
Προκειμένου λοιπόν η θρησκεία να μην αποβεί παράγων σχάσεως, αλλά σχέσεως μεταξύ των ανθρώπων, ευρισκόμεθα ενώπιον ενός οικουμενικών διαστάσεων χρέους προσδοκίας: να συμβάλλουμε ουσιαστικά και γόνιμα στον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων. Αφετηρία ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η προβολή των στοιχείων που ενώνουν τις θρησκείες, παρά εκείνων που τις χωρίζουν. Αφετηρία ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η προβολή των κοινών αξιών των διαφόρων θρησκειών, παρά των αντιλήψεων εκείνων περί θρησκευτικής ανωτερότητας που υπονομεύουν την ανοχή στην διαφορετικότητα. Στόχος ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η ανάδειξη της ενωτικής και ειρηνοποιητικής λειτουργίας των θρησκειών. Στόχος ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η συναίνεση των θρησκειών σε μια ελάχιστη κοινή ηθική, χωρίς νόθευση της πίστεως.
Βεβαίως οι προθέσεις μας, όσο ειλικρινείς και αν είναι, δεν θα μετασχηματιστούν σε πράξεις, αν εμείς οι ίδιοι, ως εκπρόσωποι της Ορθοδόξου, της Ρωμαιοκαθολικής και της Προτεσταντικής εκκλησίας, δεν δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα της ενότητας μέσα από την διαφορετικότητα, ως προτύπωση της ανάγκης ειρηνικής συμβιώσεως των πιστών των διαφόρων θρησκειών.
Η παρουσία μας σήμερα εδώ πιστοποιεί την ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού. Ο σεβασμός αυτός δεν σημαίνει ούτε αποδοχή της δογματικής διδασκαλίας της μιας εκκλησίας από την άλλη, ούτε επιβεβαίωση της διδασκαλίας αυτής ως αληθινής. Σημαίνει δεκτικότητα του άλλου ως κτιστού και σχετικού όντος που καταβάλλει σκληρή προσπάθεια να προσεγγίσει και να βιώσει την αλήθεια της εν Χριστώ ζωής. Σημαίνει αποδοχή της δυνάμεως της Εκκλησίας ως σώματος Χριστού όχι να συσχηματίζεται με τον κόσμο, αλλά να ανασχηματίζει τον κόσμο.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι φοβικά υποστηρίζουν πως ο διομολογιακός και διαθρησκειακός διάλογος αποχρωματίζει την θρησκευτική ιδιαιτερότητα και ευνοεί τον συγκρητισμό. Αδυνατούν όμως να αντιληφθούν ότι άνθρωπος και θρησκευτική πίστη άρρηκτα συνυπάρχουν από την αρχή του κόσμου. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η θρησκευτική πίστη δεν διαγράφηκε ποτέ από την υπαρξιακή ταυτότητα ατόμων και λαών όσο και αν προσπάθησαν πολλοί κατά καιρούς να το καταφέρουν. Αδυνατούν να αντιληφθούν αυτό που καθημερινά διαπιστώνω ποιμαίνοντας την Αφρική, αυτό το μωσαϊκό των λαών και των θρησκειών: ότι η πίστη στον Θεό αποτελεί την μοναδική σταθερά σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται επικίνδυνα.
Το πρόβλημα δεν είναι ο θρησκευτικός πλουραλισμός, αλλά η στάση μας απέναντι σε αυτόν. Αν κυριαρχήσει ο φόβος μπροστά στην θρησκευτική διαφορετικότητα, τότε θα οδηγηθούμε νομοτελειακά σε εγκλεισμό στην δική μας κοινότητα και σε ολισθηρές απολυτοποιήσεις. Αν όμως ο θρησκευτικός πλουραλισμός ανθίσει στο έδαφος μιας ευρύτερης αξιολογικής συναινέσεως μεταξύ των θρησκειών, τότε θα αποφευχθεί τόσο η λήθη της αληθείας, όσο και ο φανατισμός της αληθείας.
Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας όχι μόνο να παραμένουν πιστοί στην παράδοσή τους και να διατηρούν την ιδιοσυστατική τους ταυτότητα, αλλά επιπλέον να είναι ανοικτοί στο διαφορετικό και να τρέφουν σεβασμό προς την θρησκεία του άλλου, πρώτα από όλα επειδή οι ίδιοι έχουν θρησκεία. Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.
Αυτό είναι το μήνυμα που σας μεταφέρω από τη Μέση Ανατολή, όπου εδώ και δύο χιλιετίες, μεταξύ σφύρας και άκμονος, βιώνουμε την πίστη στον Θεό της Αγάπης ως αναστάσιμη ελπίδα, νοηματοδότηση του πόνου, φιλανθρωπία και διακονία, αγώνα για δικαιοσύνη και ειρήνη.
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' 

192 σχόλια:

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Τα ίδια μπορεί να τα πει ακόμα και ένας Βραχμάνος, Βουδιστής, Ινδουιστής, Μουσουλμάνος ακόμα και ένας politically correct άθεος !
Πού το μήνυμα του Ευαγγελίου ;
Πού η μαρτυρία της εν ημίν ελπίδος ;
Πού η Αλήθεια της Ορθοδοξίας ;
Πού ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός ;
Στενοχώρια ! Απογοήτευση !

Η θλίψη εντείνεται διότι σήμερα ακούσαμε στο αποστολικό ανάγνωσμα την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στους Αθηναίους.
Συγκρίνετε παρακαλώ τα δύο κείμενα και δείτε το κατάντημα των σημερινών πνευματικών ταγών μας !
π. ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέδριο για την συνεργασία των θρησκειών θα πρέπει να μίλησε. Δεν πήγε να τους κάνει δογματικό μάθημα. Μάλλον ο σκοπός ήταν να μην τρώγονται οι διαφορετικές εκκλησιαστικές ή θρησκευτικές κοινότητες μεταξύ τους στα διάφορα μέρη της Αφρικής. Οπότε καλά τα είπε. Ας αφήσουν οι προστατευμένοι Συνταγματικά Έλληνες κληρικοί την ασφάλεια του Ναού τους και ας παν στην Αφρική 2 έως τρία χρόνια για να δω τι θα λένε μετά.

Ανώνυμος είπε...

Με την εξαληψη δηλαδη της φανατικης ορθοδοξης τασης ,θα επανελθει η ανθρωποτητα στο καλλος της αληθινης Πιστης και αγαπης,δια του υψηλου εργου εργου της της ενοτητας και ενωσης ολων των θρησκειων;;;Αρνουμεθα τα Ιερα Ευαγγελια,καταπατουμε Ιερους Κανονες,δινουμε Το Αγ.Πνευμα εκει που δεν υπαρχει αληθεια .συζητωντας αυτα που μαςενωνουν ,ενω αυτα που μας χωριζουν αβυσσος ειναι και αυτα που μας ενωνουν χωρις Το Αγ.Πνευμα,παλι σε αβυσσο δεν θα καταληθει;;;Χωρις Το Πνευμα,τιποτε δεν μπορει να μας ενωσει!Και η εγκυροτητα της Ορθοδοξιας κατα την ατελη μου γνωμη ειναι αυτη που θα πρεπει πρωτιστως να συζητουν οι ετεροθρησκες και ετεροδοξες ομολογιες.Και η συναινεση των θρησκειων,δεν εκφραζεται με συμπροσευχες και συλλειτουργα.Ποτε συμπροσευχηθηκαν οι αγιοι Αποστολοι με αιρετικους;;;Επειτα ,ποτε δε σεβαστηκε η Ορθοδοξη κοινοτητα τη διαφορετικοτητα;;;Η νοθευση της πιστης τι σχεση εχει με την ενοτητα μεσα στη διαφορετικοτητα;;;Ουτε και η ελευθερια της ετεροτητας δεσμευεται.''Οστις θελει οπισω μου ελθειν.Μαρκ η 34)''.Ετσι οπως εγιναν τα πραγματα ,φαινεται σαν να αναζητουμε κηδεμονια αλλου,για να εχει ο εχθρος να καυχιεται.
Απλα και λαικα...π

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάει «Ποτε συμπροσευχηθηκαν οι αγιοι Αποστολοι με αιρετικους;;;» απλά και λαϊκά αναγνώστης «π». Του απαντώ και εγώ: Οι Άγιοι Απόστολοι στην αρχή την διδασκαλία την έκαναν σε Συναγωγές και λάμβαναν μέρος σε αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Απόστολος Παύλος αν ζούσε σήμερα θα μπορούσε να πει τα ίδια με τον πατριάρχη Θεόδωρο, τα ίδια τα οποία εκφράζουν και άλλοι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ηγέτες ως διάδοχοι των αγίων Αποστόλων. Ο μέγας Απόστολος Παύλος θα ξεκινούσε διάλογο με αφετηρία και προβολή των στοιχείων που ενώνουν τις θρησκείες, παρά εκείνων που τις χωρίζουν. Ας προσέξουν οι αναγνώστες ιδιαίτερα την σκέψη του Αλεξανδρείας «Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.» Το ταμπούρωμα μέσα στην Εκκλησιαστική μας κοινότητα είναι δειλία, είναι ανευθυνότητα, είναι προδοσία της αλήθειας.
Ε.Α.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ π.ΘΕΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ?

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.... ΕΧΕΙ ΛΕΓΕΙΝ....

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
ΤΑΛΑΊΠΩΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...!!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο των 11;10 π.μ.: αγαπητέ οι άγιοι απόστολοι μίλησαν στις συναγωγές με σκοπό να οδηγήσουν τους καλοπροαίρετους Ιουδαίους στην ορθή πίστη. Η διαλεκτική τους είχε πολεμικό και αντιρρητικό χαρακτήρα. Καυητηρίαζαν την πλάνη με σκληρά λόγια πράγμα που τους στοίχισε και το μαρτύριο όπως για παράδειγμα συνέβη με την περίπτωση του πρωτομάρτυρος αγίου Στεφάνου. Πότε οι ημέτεροι εκκλησιαστικοί που διαλέγονται ονόμασαν τους παπικούς και τους προτεστάντες αιρετικούς; Ίσα-ίσα που ο οικουμενικός πατριάρχης δήλωσε ότι "Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείση τούς ἄλλους περί συγκεκριμένης τινος ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς μεταστρέψει εἰς συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως»,οπότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση των διαλόγων!

Ανώνυμος είπε...


ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΑΡΑΓΕ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ.Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ.ΙΕΡΑ ΚΟΡΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ''ΑΓΙΑ''.
ΙΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΓΙΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΗ ΤΕΛΙΚΑ
ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΑΙΡΕΣΗ ΑΣ ΣΒΗΣΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο σημερινός διάδοχος του Ευαγγελιστή Μάρκου μπορεί θεσμικά να κατέχει αυτό το αξίωμα-
διακόνημα αλλά ουσιαστικά είναι άγνωστο αν το ασκεί.
Στη μάζωξη υπό τον Πάπα Ρώμης στην Αιγίδιο Κοινότητα έδωσε το παρόν
και ο Πάπας της Αλεξάνδρειας. Οι ευαγγελικές του γνώσεις φαίνεται να είναι ελάχιστες.
Δεν φθάνει το ότι συμμετέχει σε μία οικουμενιστική συγκέντρωση με αμφίβολες επιδιώξεις
της νέας εποχής, σε ένα περιβάλλον όπου δεν είναι δυνατή η παρουσία
του Χριστού, λέγει και διακηρύσσει με αυτοσχεδιασμούς απίθανα πράγματα.
Είπε σε αυτή τη συμμάζωξη : Αίτημα επιτακτικό των καιρών μας είναι
το καρτεσιανό αξίωμα « σκέπτομαι άρα υπάρχω» να μετατραπεί σε « αγαπώ άρα υπάρχω»!!!
( Καρτέσιος Γάλλος φιλόσοφος μαθηματικός και επιστήμονας φυσικών επιστημών,
θεωρείται θεμελιωτής της σύγχρονης φιλοσοφίας, Ορθολογισμού.)
Αυτές οι αοριστολογίες είναι δικές του ἤ κάποιο "αστέρι" εκ του στενού περιβάλλοντος
τις έβαλε στο στόμα του για να δείξει την ευρυμάθειά του;
Δεν μπόρεσε να αναφέρει λόγους του Κυρίου όπως:
"Αγαπητοί ει ούτως ο Θεός ηγάπησεν ημάς και ημείς οφείλομεν αλλήλους αγαπάν …………… εάν αγαπώμεν αλλήλους, ο Θεός εν ημίν μένει και η αγάπη αυτού τετελειωμένη εστιν εν ημίν." (Α.Ἰωανν.4, 11-12)
Προς τί η αναφορά του στον ορθολογιστή Καρτέσιο και την παραφθορά των λόγων του,
για να δείξει ως επιτακτικό αίτημα των καιρών, το μέγεθος της δικής του ορθολογιστικής σοφίας;!
Δεν έχει διαβάσει στην Αγία Γραφή ότι ο λόγος του Θεού είναι πάντα επίκαιρος ;
"Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας."(Εβραίους 13,8)
Κύριε Θεόδωρε ο Θεός ο ‘Eνας και Αληθινός "αγάπη εστί" και ο Απόστολος Παύλος διαλαλεί τον Ύμνο της Αγάπης (Α Κορινθ,13, 1-13).
Είναι γεμάτη η Αγία Γραφή από αστείρευτους θησαυρούς περί αγάπης.
Τα γνωρίζετε αυτά. Μάλλον όχι γιατί διαφορετικά δεν θα διχάζατε τους νεοφώτιστους
στην Ορθόδοξο Πίστη αφρικανούς του Κογκό με τον αδικαιολόγητο διωγμό του πνευματικού τους πατέρα.
Ούτε θα λέγατε και θα κάνατε τόσα ανεπίτρεπτα πράγματα.
Όλα όμως καταγράφονται και θα έλθει η ώρα που η αδέκαστη ιστορία θα σας κρίνει αλλά το φοβερότερο που θα αντιμετωπίσετε
είναι η δικαιοσύνη του Θεού, που εύχομαι να μην σας εύρη αμετανόητο.
Νομίζω ότι οι ιεράρχες πιστοί στην παρακαταθήκη που παρέλαβαν θα πρέπει να βάλουν φρένο σ’αυτά τα φαινόμενα
και αν οποιοσδήποτε δεν συνέρχεται τότε ας κάνουν κάθαρση στον εκκλησιαστικό χώρο
και να πεταχθούν τα ζιζάνια που καταστρέφουν την ευαγγελική σπορά.

Ανώνυμος είπε...

Πνευματικός Πατέρας 1.46 είναι ο Αρχιερέας και όχι οι κληρικοί ιερείς οι οποίοι δρουν ΠΑΝΤΑ υπό την άδεια και ευλογία του Επισκόπου. Να μάθεις λίγο εκκλησιαστική τάξη και μετά να λες τις ανοησίες σου αγαπητά διαμαρτυρόμενε χριστιανέ.
Την Ευαγγελική Σπορά την καταστρέφουν οι άγευστοι της Εκκλησιαστικής ζωής όπως και εσείς.
Να διαβάσεις μετά μεγίστης προσοχής την μνημειώδη αυτή ομιλία του Πατριάρχου για να συνειδητοποιήσεις με τα όσα γράφεις εις το σχόλιο αυτό είσαι έξω από την Ευαγγελική διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας. Η Α.Θ.Μ. ορθοτομεί τον λόγο της Αλήθειας.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και κατέχει και επαξίως ασκεί τα Πατριαρχικά και Αρχιερατικά του καθήκοντα με αίσθημα ευθύνης προς τον Θεό και το Ποίμνιό του.
Ο Μακαριώτατος δεν έχει ανάγκη από «αστέρια» ο ίδιος είναι μέγας θεολογικός αστέρας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Εσύ να φοβάσαι την απολογία σου διότι με τα όσα έγραψες κατέκρινες άδικα και με απύθμενη εμπάθεια τον Πατριάρχη.
Πρόσεχε μήπως όπως και οι εργάτες του Νώε βρεθείς εκτός της Κιβωτού της Σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Αν και κληρικός π. Αναστάσιε Γκοτσόπουλε είσαι εκτός πνεύματος της Αγίας Εκκλησίας.
Σε όσα ρωτάς υπάρχει ορθόδοξη απάντηση στην ομιλία του Πατριάρχη Θεόδωρου.
Τις ερωτήσεις σου αυτού του είδους να τις απευθύνεις σε ακροατήριο μειωμένου πνευματικού επιπέδου.
Να συγκρίνεις το δικό σου κατάντημα στους λόγους του Απόστολο Παύλου και να αφήσεις τους σημερινούς ταγούς να πηδαλιουχούν το σκάφος της Εκκλησίας εις οδούς και λιμένες σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα την τύφλα μου.

Ανώνυμος είπε...

3:56 και 4:05
Μου μυρίζεις πατριαρχική αυλή και καμαρίλα. Και αυτή την οσμή τη θεωρείς εσύ γεύση εκκλησιαστικής ζωής.
Τι φω και τι λαλήσω!

Ανώνυμος είπε...


ΠΩ ΠΩ ΘΥΜΟ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 4.05 μ.μ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ 1.46 μ.μ ΜΕ ΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αστέρι του Πατριάρχου 3:56 μ.μ. καταφεύγεις σε σοφιστείες. Πνευματικός πατέρας είναι ή δεν είναι ο πνευματικός-εξομολόγος;
Ο Πατριάρχης είναι πνευματικός και κάθε Αρχιερέας, αλλά πρέπει να έχει και αυτός εξομολόγο-πνευματικό και να εξομολογείται όπως και κάθε κληρικός και λαϊκός.
Δεν είναι αλάθητος Πάπας, αλλά πρέπει να ακολουθεί το Ευαγγέλιο και τις Οικουμενικές Συνόδους.
Να διοικεί με πραγματικό συνοδικό σύστημα «ουσία και τύποις» και όχι σαν Καίσαρας, αλλά «εις τύπον καί τόπον Χριστού».
Η αφεντιά σου δεν ξέρει τίποτε από όλα αυτά και κάνεις τον Ηρακλή του Πατριάρχη; Να σε χαίρεται.
Τα περί μνημειώδους ομιλίας του Πατριάρχη άστα να τα κρίνουν οι ειδικοί θεολόγοι που ασχολούνται με αυτά. Έχουν πολύ δουλειά να κάνουν.
Εγώ ο ανάξιος δεν κατέκρινα κανένα, απεναντίας ζήτησα μετάνοια και εμμονή στα δόγματα και τα χριστιανικά βιώματα. Δεν έχω εμπάθεια αλλά ιερή αγανάκτηση για θλιβερά ατοπήματα.
Στη δική σου Κιβωτό ο Θεός να μη με καταδικάσει. Ας μείνεις σ’ αυτή με τη παρέα σου αν και πάλι ούτε αυτό θέλω. Προτιμώ να ευρεθείς εν μετανοία σε λιμένα σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως στην οικογένεια τα παιδιά πρέπει να υπακούουν τον πατέρα, έτσι και οι ποιμενόμενοι πρέπει να υπακούουν στην πατέρα τους Αρχιερέα.
Ο αφορισμός είναι πνευματικό παιδαγωγικό μέτρο σωτηρίας.
Η απομάκρυνση αναγκαία δια την Ειρήνη.
Τώρα στο μακροσκελές σχόλιο ο συντάκτης δείχνει πως δεν έχει αγάπη προς τον Πατριάρχη. Ας προσέξει μήπως δεν υπάρχει ως μέλος της Εκκλησίας αφού δεν διαθέτει αυτά που ο Απόστολος Παύλος διδάσκει περί αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Από Θεολογικής απόψεως ο λόγος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι καλά δομημένος και προσεκτικός.

Ανώνυμος είπε...

7:50
Το αρχικό ερώτημα δυστυχώς παραμένει: Σε τι διαφέρει ο λόγος του από τον λόγο άλλων θρησκευτικών ταγών, άλλων θρησκειών;
Δε διαφωνώ ότι είναι "δομημένος και προσεκτικός". Άλλωστε μίλησα περί "politically correct". Δυστυχώς συμφωνούμε σε αυτό!
π. ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Συμπλέοντας με τον Οικουμενισμό σε σκάφος που πλέει στην ξέρα, ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος,
αναπτύσσει ψευδοθεωρίες καί χιλιοειπωμένα ρήματα από τους συνέδρους των οικουμενιστικών
συνάξεων στην Ρώμη και όπου αλλού.
Είναι να λυπάται κανείς για το πού οδηγούν την Ορθόδοξο Πίστη μας κάποιοι ανώτεροι κληρικοί.
Χαίρονται μέσα στα χρυσοποίκιλτα παλάτια που έχουν κτίσει. Καμαρώνουν με τις πανάκριβες
στολές των αυτοκρατόρων που χρησιμοποιούν σαν αρχιερατικά άμφια, επειδή δεν τους άρεσαν
τα απλά των πρώτων αιώνων. Προκαλούν με την χλιδάτη ζωή και τα έργα τους τον πενόμενο
ορθόδοξο λαό τον οποίο αφ’ υψηλού εξουσιάζουν ως «δεσποτάδες» τίτλος απαράδεκτος
αφού μεταλάχθηκε από τον αγιογραφικό Επίσκοπος.
Αντί αυτό το δύσκολο καιρό να συναισθανθούν και να κάνουν αυτοκριτική,προκαλούν
με καινοφανείς οικουμενιστικές προσεγγίσεις. Αν οι κύριοι αυτοί και γενικά όλοι εμείς οι Χριστιανοί
εβιώναμε τους λόγους του Κυρίου σήμερα όλος ο κόσμος θα ήταν Χριστιανικός και δεν θα είχαμε
αυτές τις οικουμενιστικές προσεγγίσεις. Ο πολύς Μαχάτμα Γκάντι ηγέτης των Ινδιών είχε πει:
«Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί
από το Χριστό». Είχε υποστεί ο λαός του τόσα δεινά από την «Χριστιανική» αγγλική κατοχή και εκμετάλλευση,
που δεν ήταν δυνατόν να προσέλθουν τον Χριστιανισμό. Αυτό γίνεται και σήμερα. Αυτή την εκμετάλλευση που
με τη μία ή άλλη μορφή μαστίζει την ανθρωπότητα δεν την κτυπάει κανείς και γίνεται ανεκτή.
Τη θρησκεία την χρησιμοποιούν οι ισχυροί όπως τους συμφέρει και υπάρχουν δυστυχώς μερικοί εκκλησιαστικοί
αξιωματούχοι που παίζουν αυτό το παιγνίδι της πολιτικής εξουσίας.
Βεβαίως πρέπει να σέβεται ο κάθε ένας την όποια διαφορετικότητα του άλλου θρησκευτική, πολιτισμική, κοινωνική, εθνική
φυλετική κ.λ.π. Άλλο όμως πράγμα αυτό και άλλο η ενότης που καλεί ο Κύριος «ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι
καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν.» (Α΄ Τιμόθ. 2,4). Αμέσως μετά την Ανάστασή Του δίνει εντολή στους μαθητές Του:
«πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη,βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος,
διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν·» (Ματθ. 28,19-20).
Όχι βέβαια με το κοράνιο που δωρίζει ο Αλεξανδρείας αλλά με το Ευαγγέλιό Του.
Αντί λοιπόν να κηρύττουν τον σωτήριο λόγο, κηρύττουν μια πανθρησκεία και συγκρητισμό. Αν θα έπρεπε να απαντηθούν
όλες οι παραδοξότητες του Πατριάρχη θα γραφόταν τόμος ολόκληρος.
Έχουν όμως απαντήσει σ΄ αυτά πολλοί καταξιωμένοι ερευνητές των Γραφών και ορθοτομούντες την Αλήθεια,
όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο π. Θεόδωρος Ζήσης και πολλοί άλλοι.
Στα συγγράμματα τους μπορεί κανείς να καταφύγει και να κατανοήσει την πλάνη των οικουμενιστών.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.35 μ.μ. Ναί οι ποιμενόμενοι υπακούουν τον πατέρα τους Αρχιερέα αρκεί αυτός να ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας.
Αν όμως σκανδαλίζει ας ακούσει όχι εμένα αλλά τον Μέγα Αθανάσιο: «Βαδίζοντες δὲ τὴν ἀπλανῆ καὶ ζωηφόρον ὁδὸν, ὀφθαλμὸν
μὲν ἐκκόψωμεν σκανδαλίζοντα· μὴ τὸν αἰσθητὸν, ἀλλὰ τὸν νοητόν· οἷον ἐὰν ὁ ἐπίσκοπος ἢ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοὶ τῆς
Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφωνται καὶ σκανδαλίζωσι τὸν λαὸν, χρὴ αὐτοὺς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γὰρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι
εἰς εὐκτήριον οἶκον, ἢ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι, ὡς μετὰ Ἄννα καὶ Καϊάφα, εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.» ( Contre Valentine, Volume 26, page 1257, line 36)
Τα περί αγάπης του αποστόλου Παύλου τα παρεξηγείς. Αυτά πρέπει να τα προσέξει ο Αρχιερέας που δείχνει εμπάθεια κακότητα
και εκδικητικότητα και αφορίζει δύο νέους αναίτια, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη συμπεριφορά του για την οποία βοά το διαδίκτυο.
Ελέω αρχιερωσύνης μπορεί να γίνονται τα πάντα; Πού είναι γραμμένο αυτό;
Αυτά γράφονται όχι γιατί δεν υπάρχει αγάπη στον Πατριάρχη ή τον Επίσκοπο , αλλά γιατί η Εκκλησία είναι ζώσα και πρέπει να υπάρχει αντίδραση
σε πράξεις οποιουδήποτε μέλους της, αντίθετες στο Νόμο του Θεού.
Όλοι κάνουμε λάθη και αμαρτήματα, γι’ αυτό υπάρχει μετάνοια και αλλαγή πορείας , ώστε να ανέβουμε την κλίμακα των αρετών και να μη βρεθούμε στα βάραθρα.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Να καθίσει στο πονεμένο ποίμνιό του ο Πατριάρχης Θεόδωρος και να αφήσει τις βόλτες σε Ρώμη, Ελλάδα, Ρωσία κλπ. Αυτές οι επισκέψεις είναι έξω από τα ποιμαντικά του καθήκοντα.
Αυτή την κατάντια δεν την γνώριζε η Εκκλησία. περισσότερες μέρες περνάνε σε βόλτες οι εκκλησιαστικοί ηγέτες και λιγότερο στην έδρα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ
ΠΟΥ
ΤΕΛΟΣ
ΠΑΝΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ
ΤΟ
ΣΩΣΤΟ
ΚΑΙ ΠΟΥ
ΤΟ ΛΑΘΟΣ;
ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ
ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΟΙ
ΝΑΙ
Η ΟΧΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ
ΜΟΥ ΛΕΤΕ;;;;;;;;;;;;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ
ΜΟΥ ΠΕΙ;;;;;;;;;;;;;;
ΕΛΕΟΣ.
ΑΚΡΗ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο ανώνυμος 4-Οκτωμβρ΄7.35μμ

'' Όπως στην οικογένεια τα παιδιά πρέπει να υπακούουν τον πατέρα, έτσι και οι ποιμενόμενοι πρέπει να υπακούουν στην πατέρα τους Αρχιερέα''

Ναι φίλε μου άν ο Αρχιερέας είναι πράγματι Πατέρας - Ποιμένας , και δεν είναι Μισθωτός ή λύκος βαρύς που δεν φείδεται του ποιμνίου του...

Πως διακρίνεται ο Πατέρας-Ποιμήν από τον Μισθωτό ;

Το λέγει ο Κύριος :

Εγώ είμι ο Ποιμήν ο καλός, ο Ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων.

Ο μισθωτός δε και ουκ ών πομήν ού ούκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον, και αφίησι τα πρόβατα, και φεύγει, ότι μισθωτός έστι, και ού μέλει αυτώ περί των προβάτων.

Μπορείς να μου πείς ο αρχιερέας σου που βρισκόταν το πρώτο δεκανθήμερο του Αυγούστου ,όταν εσείετο το Κάϊρο , η Αλεξάνδρεια - όλη η Αιγυπτος ;

Στην Ελλάδα δυστυχώς , φίλε μου μακρυά από το δοκιμαζόμενο ορθόδοξο ποίμνιο .. του
αφού είχε τελειώσει την επίσκεψή του στη Ρωσσία.

Έβλεπαν και επληροφορούντο τότε στην Αίγυπτο και οι Έλληνες απο το διαδίκτυο , τον κ Θεόδωρο να λειτουργεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα μέσα του Αυγούστου...

Αντίθετα ο Πατριάρχης των Κοπτών ήταν εκεί δίπλα και μαζί με τους πιστούς του....

Δυστυχώς τα συμπεράσματα είναι οδυνηρά για όσα παιδιά δεν έχουν πατέρα αλλά ''πατριό''

Ανώνυμος είπε...

Το θράσος των ταλιμπάν του οικουμενισμού δεν έχει όρια. Δεν μπορούν οι λεγάμενοι να "χωνέψουν" το γεγονός ότι οι πιστοί δεν είναι μουζίκοι για να "χάφτουν" ό,τι τους σερβίρουν οι οικουμενιστολάγνοι "ποιμένες" τους αλλά λογικά πρόβατα που αντιστέκονται με σθένος στις προδοτικές τους συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Ο διάλογος είναι ευλογημένος. Αυτόν τον διάλογο χρησιμοποίησαν οι Άγιοι Πατέρες για να μεταδώσουν την αλήθεια της Πίστεως και του Δόγματος σε αυτούς που ξέφευγαν.
Όσοι δεν θέλουν τον διάλογο είναι όργανα του διαβόλου. Μόνο αυτός δεν θέλει την επιστροφή και την Σωτηρία.
Το κακό ότι και μερίδα ελάχιστη των ρασοφόρων έχουν γίνει όργανα του εξαποδώ και πολεμούν με λύσσα μανιακή τον διάλογο των χριστιανών διαφόρων δογμάτων και αποχρώσεων.

Αριμαθαίος είπε...

Αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ πρόσεχε την ιεροκατηγορία.

Ό ιερός Χρυσόστομος προτρέπει τούς χριστιανούς που ιεροκατηγορούν να κλείσουν τα απαίδευτα στοματά τους και να μην κακολογούν τούς κληρικούς. Να τί λέγει σ' ένα του λόγο:

«Κάνετε ό,τι περισσότερο μπορείτε, να έχετε το Άγιο Πνεύμα μέσα σας. Τιμάτε, όσο πιο πολύ μπορείτε, εκείνους στους οποίους ό Θεός έδωκε την Χάρη Του! μη το ξεχνάτε ποτέ. Είναι πολύ μεγάλο αξίωμα των ιερέων! Είπε ό Χριστός: "Αν τίνων αφήτε τας αμαρτίας αφίενται αυτοίς". Και γι' αυτό οφείλετε να υπακούετε στους πνευματικούς σας πατέρες• και να τους θεωρείτε άξιους της πύο μεγάλης τιμής. Συ κοιτάζεις την δουλειά Σου! και όταν το σπίτι σου πάει καλά, στα άλλα δεν δίνεις σημασία! Ό ιερέας όμως, αν τα καταφέρει καλά για τον εαυτό του και για το σπίτι του, αλλά δεν δείξει το ενδιαφέρον που πρέπει και για σένα, θα τον στείλει ό Χριστός στη Γιάννα, μαζί με τους αποστάτες! και ενώ από δική του πλευρά πήγαινε καλά, θα την πάθει από σας! Έχετέ το υπόψη σας λοιπόν! και δείχνετε στους ιερείς σας όλη την καλή σας διάθεση. Αυτοί αγρυπνούν για τις δικές σας ψυχές. θα δώσουν λόγο για σας. Να τους προσέχετε λοιπόν! Όσο πιο πολύ μπορείτε! Όταν όμως σεις με τη συμπεριφορά σας τους κάνετε και παρεκτρέπονται, φαντάζεσθε ότι θα σάς βγει σε καλό; Όσο ό οδηγός είναι ήρεμος και οι επιβάτες του οχήματος καλά πηγαίνουν. Μα αν αρχίσουν και τον βρίζουν και τον κάνουν να εξαγριώνεται και να μη μπορεί πια να κάνει σωστά την δουλειά του, είτε το θέλει είτε όχι, θα γίνουν πολλά κακά! και θα φταίνε εκείνοι! Έτσι και προκειμένου για τον ιερέα. Αν σεις τον προσέχετε, αν τον τιμάτε, θα τα καταφέρει όλα καλά. Μα αν τον κάνετε και χάνει κάθε όρεξη για το έργο του, αν τα χέρια του παραλύουν, δεν το καταλαβαίνετε, πώς ό,τι κακό συμβεί, θα ξεσπάσει σε βάρος σας; Δε βλέπετε, τί τιμή και σεβασμό δείχνουμε όλοι στους κοσμικούς άρχοντες; Ας προέρχεται ή εξουσία τους από το θέλημα ενός ανθρώπου, εκείνου πού τούς διόρισε! Ό,τι κι αν είναι, τούς τιμάτε! Σέβεστε την υπογραφή εκείνου πού τούς διόρισε. Πώς τολμάτε και καταφρονείτε και κακολογείτε και κυριολεκτικά "ξεπλένετε" με τα λόγια σας εκείνον πού χειροτόνησε ό ίδιος ό Θεός; δεν επιτρέπεται να κρίνωμε έναν απλό αδελφό μας χριστιανό. Πώς ακονίζουμε την γλώσσα μας εναντίον ιερέων; Τί απολογία θα δώσουμε; δεν το καταλαβαίνετε ότι έτσι κάνετε το δικαστήριο αδυσώπητο εις βάρος σας; Με αυτά πού λέγω, δεν λέω ότι καλά κάνουν οι παπάδες πού δεν κάνουν σωστά το καθήκον τους! Τούς λυπάμαι! Κλαίω γι' αυτούς! Γιατί, ξέρω, τί τούς περιμένει! Μα αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορεί και να τούς κρίνει δ καθένας! Όσο κι αν δεν βαδίζουν οι ίδιοι καλά, συ ΔΕΝ θα ζημιωθείς, αν σταθείς απέναντι τους καλά, αν κάνεις αυτό πού πρέπει. Αυτά πού μάς δίνει ό ιερέας είναι κάτι πού μόνο ό Θεός μπορεί να το δίνει. Να το ξέρετε. Όσο ψηλά και αν φθάσετε σε αρετές, όλες μαζί δεν είναι τίποτε μπροστά στη Χάρη του Θεού πού παίρνετε από τα χέρια των ιερέων. Προσέχετε, μη φαντασθείτε, ότι τότε ΔΕΝ χρειάζεται να αγωνιζόμαστε! Γιατί αν το κάμομε, θα φορτώσουμε τον εαυτό μας ένα πλήθος αμαρτιών! Λοιπόν, τελικό συμπέρασμα: Έχουμε χρέος και το Θεό να φοβούμεθα και τους ιερείς Του να τιμάμε. Και τότε θα λάβουμε διπλό μισθό. Ένα, για τα καλά μας έργα και ένα για την αγάπη και για το σεβασμό, πού δείξαμε στους ιερείς, σαν υπηρέτες του Θεού μας.

Αριμαθαίος είπε...

Ντροπή σου να μιλάς έτσι για Αρχιερέα αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ.
Στις Πράξεις των Αποστόλων, στο πέμπτο δηλαδή βιβλίο της Καινής μας Διαθήκης, αναφέρεται ένα συγκλονιστικό γεγονός. Ό Απόστολος Παύλος, διηγείται ό συγγραφεύς των Πράξεων Ευαγγελιστής Λουκάς, οδηγείται στο συνέδριο των Ιουδαίων, για να δικασθεί. Αρχίζοντας την απολογία του λέγει "άνδρες αδελφοί, εγώ πάση συνειδήσει αγαθή πεπολίτευμαι τω Θεώ ταύτης της ημέρας"(Πραξ. Κ.Γ,Ι 1). Μόλις εξέφρασε αυτούς τούς λόγους ό επικεφαλής Αρχιερέας Ανανίας διέταζε τούς υπηρέτες του να τον ραπίσουν στο στόμα, προφανώς επειδή έλαβε το λόγο μόνος του. Τότε ό Παύλος του απάντησε: "τύπτειν σε μέλλει ό Θεός, τοίχε κεκονιαμένε", δηλαδή θα σε πατάξει ό Θεός ασβεστωμένε τοίχε. Οι παριστάμενοι ακούγοντας τα σκληρά αυτά λόγια του Αποστόλου, του λέγουν: - τον Αρχιερέα του Θεού υβρίζεις; και ό Παύλος που δεν γνώριζε ότι ήταν Αρχιερέας ζήτησε συγγνώμη: - δεν γνώριζα αδελφοί, λέγει, ότι ήταν Αρχιερέας, διότι ό λόγος του Θεού λέγει: "Άρχοντα του λαού σου ουκ ερείς κακώς". Δε νομίζουμε πώς ή συμπεριφορά του Παύλου προς τον Αρχιερέα Ανανία θέλει σχολιασμό. Το παράδειγμά του μάς διδάσκει, για να διδάσκουμε κι εμείς εκείνους που ζουν στην άγνοια και συμπεριφέρονται κακώς προς τούς κληρικούς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.

Ένας είναι ο Πατέρας μας: ο Τριαδικός Θεός.

Αδέλφια είμαστε ορθόδοξοι. καθολικοί, προτεστάντες, αγγλικανοί, λουθηριανοί, κλπ.

Κάντε ΑΓΑΠΗ μεταξύ σας χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ

ΜΠΡΑΒΟ ΕΞΕΛΗΞΗ !

Ανώνυμος είπε...

Προς Αριμαθαίο: θίχτηκαν τα οικουμενιστικά σου ινδάλματα και αντιδράς όπως αντιδράς!

Ανώνυμος είπε...

Από όσα διάβασα μόνο ο Αριμαθαίος ορθοτομεί. Όλοι οι άλλοι μπουρδολογούν ως αντιπολίτευση. Κύριοι και Κυρίες η Εκκλησία δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα αυτά για να πάει στας Ευρώπας καλά θα έκανε να τα διέθετε για να κτισθεί κάποιος ναός στην Αφρική.

Ανώνυμος είπε...


Κύριε Αριμαθαίε πάς αλλού την συζήτηση γιατί έτσι σε συμφέρει. Γράψε παραπομπή των λόγων του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου να δούμε πού και γιατί τα λέει αυτά που αναφέρεις.
Πως ερμηνεύεις το Ευαγγέλιο του Ματθαίου 18, 15-18; συμβαδίζει με αυτά;
Ξέρουμε ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος καθαίρεσε αμαρτωλούς επισκόπους καθαρίζοντας την Εκκλησία από τις αθλιότητές τους. Οι έλεγχοι του σε κάθε κατεύθυνση ήταν που τον οδήγησαν στην εξορία.
Μη διαστρέφουμε τα ιερά κείμενα προς ίδιον όφελος. Ιερείς και αρχιερείς που δεν σέβονται το σχήμα τους αποπέμπονται όπως επιτάσσουν οι ιεροί κανόνες.
Αλλοίμονο αν οι πιστοί έβλεπαν σαπίλα στον κλήρο και έκαναν τις ίδιες πράξεις αντί να αντιδρούν.
Θα τους περίμενε η Γέεννα και όχι η Γιάννα που γράφεις, σύμφωνα με τον Μέγα Αθανάσιο που παρατηρεί ο 9:01 μ.μ στις 4 Οκτωβρίου 2013

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΒΡΕ ΑΡΙΜΑΘΑΙΕ,πως φαίνεται πως θέλεις να γίνεις Δεσπότης και ΟΧΙ Επίσκοπος...!!

Ανώνυμος είπε...

Μακαριότατε η παρουσία σας σε συνέδρια μας γεμίζει χαρά.
Είναι τιμή για μας να υπάρχει το τιμημένο Ορθόδοξο ράσο δίπλα στον Πάπα.
Είναι τιμή για μας να ακούνε Ορθόδοξο Ιεράρχη να μιλάει.
Είναι τιμή το ότι γνωρίζουν τα εκατομμύρια των Καθολικών πως υπάρχει το Πατριαρχείο το Ορθόδοξο της Αλεξάνδρειας.
Αυτοί που σας επικρίνουν δεν τον κάνουν από κακία αλλά από στενομυαλιά.

Χρήστος Βούλγαρης
Strasbourg

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα ! Παραθετω ενα κειμενο ενος μοναχου του Ιωσηφ Καλοθεου,προς Πατριαρχη Ιωαννη Καλεκα.
Ειναι τοσο συγκλονιστικο!!!!!
Συγχωρειστε με...μου αρεσει τοσο πολυ...εκφραζει την αξια Της Χαρης Του αγιου Πνευματος!!!!!!!!!!!!!
------
Απο που εκδηλωνεις την ευσεβεια σου για την εκκλησια;
Μηπως απο τα λογια,απο τον τροπο,απο τις πραξεις;
Με οσα κανεις λοιπον γινεσαι εργαστηριο για καθε ψευδος,καθε συκοφαντια,οπωσδηποτε για καθε κακο,για καθε στασιαστικο φρονημα,για καθε αδικια,πλεονεξια,ιεροσυλια,αρπαγη,καπηλεια...

Επειτα,ω !του θαυματος,χειροτονεις τον εαυτον σου εκκλησια,χωρις να γνωριζεις οτι ο Νεστωριος και ο Μακεδονιος,θα ισχυριζοταν το ιδιο που και εσυ ισχυριζεσαι.
Απο που λοιπον λογιζεσαι εσυ ως εκκλησια;Μηπως απο τη δωροδοκια,απο το να πληρωνεσαι σε χρηματα απο δικες;Μηπως απο το να μη διαχωριζεις τα βεβηλα απο τα ΑΓΙΑ;απο το να απομακρυνεις καθε ιεροτητα απο οσα μη αγνα και ανιερα;Απο το να αποθαρρυνεις τους ανθρωπους με το ιδιο αιμα να χορταινουν Τον Θεο;Απο το ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;Απο το να γεμιζεις την εκκλησια με καθε αιρεση η απο το να εξαργυρωνεις την ευσεβεια σου αλλα και των επισκοπων σου και οσων σε ακολουθουν ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΥΧΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;[ΕΛΕΓΧΟΣ]
ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕΣ,ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ;;;
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας ειναι απο τον Ουρανο[απο τον Θεο],αγνη,καθαρη,ειρηνικη,αποχωρισμενη απο οποιονδηποτε κακο και πονηρο και απο οποιανδηποτε κακια.Ειναι ελευθερη απο καθε βρωμια και μιασμα αφου πρεσβευει τα υγιη και καθαρα και ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ!!!
Κεφαλη της εκκλησιας ειναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ.Μελη και μερη μιας τετοιας εκκλησιας ειναι το συστημα και το συνταγμα των ευσεβων,τα οποια και εχουν αναλογη εξιλεωση προς την Κεφαλη τους ,ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ!
---να θυμισουμε πως η αιρεσις του Βαρλααμ,ενστερνιστηκε ο Καλεκας.π

Ανώνυμος είπε...

Στον 4 Οκτωβρίου 2013 -10:38μ.μ
Αγαπητέ απορώ που δεν βρίσκεις άκρη. Διάβασε προσεκτικότερα τα σχόλια και θα καταλάβεις. Οι διάλογοι είναι καλοί, άριστοι όταν γίνονται με σκοπό την ένωση των εκκλησιών. Άλλωστε πάντα δεόμεθα στην Εκκλησία ΄΄ υπέρ της των πάντων ενώσεως΄΄ Ποιος δεν θα ήθελε να γίνουμε όλοι αδέλφια παιδιά του ενός και αληθινού Θεού; Μακάρι να συμφωνηθεί να επανέλθουμε στην πρό του σχήσματος εποχή και τις διατάξεις των οικουμενικών συνόδων.
Τώρα όμως δεν πρόκειται περί διαλόγου με σκοπό την ένωση, αλλά περί συνάξεως οικουμενιστών υπό τον Πάπα στην Ρώμη και αιρετικές διακηρύξεις.
Παρατίθενται μερικές απόψεις που έχουν λεχθεί για τον οικουμενισμό ώστε να γίνει απόλυτα αντιληπτό περί τίνος πρόκειται

Κατά τον αείμνηστον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Μπιλάλη: Ο Οικουμενισμός, η μεγαλυτέρα αίρεσις του εικοστού αιώνος, κηρύττουσα τον δογματικόν και θρησκευτικόν συγκρητισμόν και τείνουσα εις εν είδος πανθρησκείας δια της εξισώσεως των χριστιανικών ομολογιών και θρησκειών, αποτελεί την πλέον θανάσιμον απειλήν δια την Ορθοδοξίαν...


Ο Οικουμενισμός, πραγματικά έτσι όπως έχει επικρατήσει να σηματοδοτείται ο όρος αυτός, βεβαίως είναι αίρεση, γιατί σημαίνει απάρνηση βασικών γνωρισμάτων της Ορθοδόξου πίστεως, όπως είναι φερ' ειπείν η αποδοχή της θεωρίας των κλάδων, ότι δηλαδή η κάθε Εκκλησία έχει ένα τμήμα της αλήθειας και πρέπει να ενωθούμε όλες οι "εκκλησίες", να βάλουμε στο τραπέζι τα τμήματα της αληθείας για να απαρτισθεί το όλον. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Τέρμα, σ' αυτό δεν γίνεται συζήτηση, και επομένως, οποιοσδήποτε πρεσβεύει τα αντίθετα μπορεί να λέγεται οικουμενιστής και επομένως να είναι αιρετικός".

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος
Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, 24/5/1998.

"Τι μετοχή έχει ο πιστός με τον άπιστο και ο Χριστός με τον Βελίαλ;" Τι σχέση μπορεί να έχει η Εκκλησία τού Χριστού με τις αιρέσεις, που διαστρέφουν τη Χριστιανική πίστη και οδηγούν ψυχές σε απώλεια; Ο Χριστός το είπε καθαρά: "Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Και όποιος δεν συνάγει μαζί μου ΣΚΟΡ

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 5 Οκτωβρίου 2013 - 8:47 π.μ. Ορθοτομεί γιατί θέλει να μπει στο κλαμπ σας ο Αριμαθαίος?

Ανώνυμος είπε...

κύριε Χ.Β.??? STRASBURG.?
Γνωρίζουμε καλά εμείς ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΏΤΕΣ και πρόσωπα και πράγματα και.. τι κρύβουν μερικά τρανταχτά ράσα, γι αυτό μη μας προκαλείς...................

Ανώνυμος είπε...

Για ποια αγάπη μιλάει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ποια ενότητα;
Οι οικουμενιστικές διακηρύξεις του και η συνύπαρξή του στη Ρώμη με τον άλλο Πάπα, για τον οποίο ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης λέγει ότι: ΄΄ο εωσφόρος υποψυθιρίζει στο αυτί του’’, κάθε άλλο παρά ενώνουν τους Χριστιανούς.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την Θεϊκή του ιδιότητα λέγει: « ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ' ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς. » ( Ιωανν. 8, 12-13) « Και γενήσεται μία ποιμνη , είς ποιμήν» (Ιωανν.10, 16-17) Ο Κυριος ζητάει ο νόμος και η δικαιοσύνη Του να ρυθμίζουν την ζωή μας και οχι οι κακοδοξίες από τις οποίες οφείλουμε να απέχουμε .
Η αγάπη βρισκεται στην κορυφή των αρετών. Χωρίς τις άλλες αρετές δεν στέκεται. Ο άνθρωπος τελειούται όταν ενωθεί με την τέλεια Αγάπη που είναι ο Θεός και εκφράζεται στο κοινό ποτήριον της ζωής (Ι¬ω¬αν.6, 53-59)
Με τους αιρετικούς δεν μπορεί να υπάρξει καμία ενότης, εφ’όσον παραμένουν στην πλάνη τους, όπως τονίζεται στην Καινή Διαθήκη.
Δεν ωφελούν σε τίποτε τα επκοινωνιακά ‘’τερτίπια΄΄ και οι άσκοπες δημοσιότητες που αποβλεπουν σε προβολή, αναγνώριση και αλληλοϋποστήριξη για την διατήρηση κεκτημένων προνομοιων.
Οι λόγοι του Πατριάρχη σε πολά αντιφάσκουν και καλά θα έκανε ο συντάκτης να πατάει αγιογραφικά και πατερικά και όχι φιλοσοφικά.
Αν υπήρχαν ευαγγελικά προτάγματα δεν θα χρειαζόνταν σοφιστείες και παπικές συναναστροφές. Μόνο τα άγια βιώματα είναι ζωντανά και αληθινά παραδείγματα πού αβίαστα μεταγγίζονται στους πιστούς και στους καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός εκήρυξε τον Λόγο της Αληθείας στον τότε ειδωλολατρικό κόσμο όχι για να τον χαϊδέψει αλλά για να διαλύσει τα ψεύδη, την άγνοια και τα σκοτάδια. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι μωροί και τυφλοί από τα πάθη τους τον κάρφωσαν στον Σταυρό. Αυτός όμως εξήλθε νικητής ‘’ Θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος΄΄
Κάποιοι που καπηλεύονται το όνομά Του, αναπαύονται στα μεγαλεία και κυριαρχία τους, γυρνάνε πολυτελώς σε διάφορες χώρες και κάνουν υπερήφανοι τους κήρυκες της αγάπης και της ενότητας.
Ω Θεέ μου δώσε τους φώτιση να συνέλθουν και να αφήσουν ήσυχη την Ορθόδοξη Πίστη μας. Σήμερα όλα εκποιούνται .Ας μείνει και κάτι στην ψυχή μας.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα μπορέσουν να το καταστρέψουν ελάχιστοι επίορκοι που θα έπρεπε να φυλάνε Θερμοπύλες.

Ανώνυμος είπε...

Ο 10:30 δεν νομίζω να καταλαβαίνει τι του γίνεται. «των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδωμεν»
Ξυπνήστε από το λήθαργο.Τα ιερά και όσια προσφέρονται στους Οικουμενιστές, την φοβερή παναίρεση της εποχής μας.
Ο Αριμαθαίος και η παρέα του σπεκουλάρουν στην προδοσία της Ορθοδόξου και αμωμήτου Πίστεώς μας. Φύλακες αγρυπνείτε.

Ανώνυμος είπε...

Προς Χ.Β.: η θέση του τιμημένου ράσου δεν είναι δίπλα στους αιρεσιάρχες αλλά απέναντι. Απλά παράγματα, συμβατά με τη διαδσκαλία και την πρακτική των πατέρων και την παράδοση είκοσι αιώνων.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 5-10-2013 11.15 π.μ
Μπράβο! Ώστε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης για να φανεί και να προβληθεί έπρεπε να αναδειχθεί από τον Πάπα στην οικουμενιστική συγκέντρωσή του!
Που καταντήσαμε κύριε από την Εσπερία!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο κ. Χ.Β. από Στρασβούργο παρεξηγήθηκε. Μάλλον τα ρίχνει στον Πατριάρχη κάνοντας χαριτωμένο χιούμορ, γιατί όσα σχολιάζει δεν του περιποιούν τιμή.
Δεν πιστεύω να υπάρχει Ορθόδοξος ιερωμένος που να θέλει να προβληθεί και αναδειχθεί από τον Πάπα!
Δεν ακούγετε καλά να σε προβάλλουν αιρετικοί και συ να χαίρεσαι και να καμαρώνεις!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΣΧΕΤΟ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ
ΜΟΥ ΠΕΙ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΚΑΜΑΡΙΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;;;;;;;;;
Η ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΑΤΕ
ΕΣΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ;
Η ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΟΤΟΣ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5 Οκτωβρίου 2013 - 3:28 μ.μ. Καμαρίλα είναι να είσαι κλεισμένος στην κάμαρά σου με κλειστές πόρτες - παράθυρα να μην παίρνεις φρέσκο αέρα, να βρίσκεσαι σε κώμα και να μην καταλαβαίνεις τι σου γίνεται. Χαίρεται. Σας χαιρέτησα , δε σας χαιρέτησα

Ανώνυμος είπε...

Ο θεόπνευστός Απ. Πέτρος μας αποκαλύπτει :

«Και ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομα έστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς» (Πραξ.4,12)

Έτσι γράφει ο αείμνηστος π. Μελέτιος,

'' Κανείς άλλος εκτός του Χριστού δεν μπορεί να οδηγήσει στη θεογνωσία, στην αληθινή ένωση του ανθρώπου με το Θεό, του κτιστού μετά του Ακτίστου.

Καμμία λοιπόν σχέση δεν έχει ο Θεός της Ορθοδοξίας με το θεό των άλλων θρησκειών, ακόμη και αυτών των μονοθεϊστικών.

Κανένα κοινό σημείο, κανένα σημείο επαφής.
Οι άλλες θρησκείες αρνούνται την Τριαδικότητα του Θεού, την ενανθρώπηση του Υιού, το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Σωτήρος μας. Ματαιοπονούν όσοι κάνουν συνέδρια με τις άλλες μονοθεϊστικές και άλλες θρησκείες.

Τα είδωλα των εθνών και των διαφόρων ανθρώπων είναι δαιμόνια σύμφωνα με τη Γραφή ή δημιουργήματα του πεπτωκότος ανθρώπου.

Η πίστη η αληθινή είναι αποκάλυψη του αληθινού Θεού στον άνθρωπο και όχι ανακάλυψη του πεπτωκότος ανθρώπου.

Ο ίδιος ο Θεός αποκάλυψε τον εαυτό του και το θέλημά του μέσω των εμφανίσεών του σε εκλεκτούς ανθρώπους και μέσω των θείων Γραφών.

Ήταν αδύνατο ο άνθρωπος ν’ ανακαλύψει το Θεό· ν’ ανακαλύψει το κτίσμα τον Κτίστη του.
Τώρα οι άνθρωποι, που δεν δέχθηκαν την αποκάλυψη του Θεού, ούτε τους απεσταλμένους του, ούτε τις Γραφές του, δημιούργησαν τις διάφορες θρησκείες. Τι σχέση μπορεί να έχει η πίστη μας μ’ αυτές;

Λοιπόν ο Θεός παρέδωσε την αλήθεια του στους ανθρώπους και αυτή η παράδοση είναι ορθή δόξα περί του Θεού.

«Οι προφήται ως είδον, οι απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν…» λέγει το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Αλεξανδρείας τώρα τι μας λέει;

...Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.....

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ τι λέει ο κ. Θεόδωρος;; ο πατριάρχης της Αποστολικής Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας που ίδρυσε ο Ευαγγελιστής Μάρκος

Θα τολμήσει άραγε να τα πεί και , να διαλεχθεί με τον πιστό λαό εδώ στην Ελλάδα ,άν τον καλέσει πχ κάποιος Μητροπολίτης τηn Κυριακή της Ορθοδοξίας;;;

Άς το δοκιμάσει..

Ανώνυμος είπε...

Αριμαθαίε, όταν ένας λαικός στις 19/1/2013 καταφέρθηκε απρεπώς με βαρείς χαρακτηρισμούς για σεβάσμιους, έντιμους και ανεπίληπτους κληρικούς ήσουν ο πρώτος χειροκροτητής που τον συνεχάρης στην ιστοσελίδα του και μάλιστα μεταξύ άλλων έγραφες: «Οι χριστιανοί δεν είναι καρπαζοεισπράκτορες. Διεκδικούν την δικαίωσή τους.» Σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για προσωπική υπόθεση ελάσσονος σημασίας.
Στις 5 Οκτωβρίου 2013 ώρα 12.14π.μ. στην παρούσα ιστοσελίδα σε σχολιασμούς για σοβαρότατα εκκλησιαστικά ζητήματα παίρνεις αντίθετη στάση. Επικαλείσαι κείμενο του Ιερού Χρυσοστόμου χωρίς παραπομπή και αναφορά στην αιτία για να αποκλείσεις, ως θανάσιμο αμάρτημα, οποιαδήποτε κριτική για ατοπήματα κληρικών, δογματικά, δικαίου και ηθικής, μείζονος σημασίας και αγνοείς ηθελημένα τι παραγγέλλει ο Μέγας Αθανάσιος (σχολιασμός 4 Οκτωβρίου 2013 - 9:01 μ.μ.)
Δεν είναι περίεργη αυτή η αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Υπάρχει διχασμένη προσωπικότητα και εμφανίζεσαι με Οβιδιακές μεταμορφώσεις; Ή από υπερβάλλοντα ζήλο για τον οικουμενισμό κάνουμε και λέμε οτιδήποτε; Ας αφήσουμε τις ιδιοτέλειες και ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Ας σεβαστούμε τα ιερά και τα όσια. Άλλωστε όπως λες: «οι χριστιανοί δεν είναι καρπαζοεισπράκτορες. Διεκδικούν την δικαίωσή τους.» Στην προκειμένη περίπτωση οι χριστιανοί δεν διεκδικούν προσωπική δικαίωση αλλά της εκκλησίας του Χριστού την οποία θέλουν να διατηρήσουν όπως την παρέδωσαν, με αίματα και θυσίες, οι Απόστολοι και οι Πατέρες.
Ουδείς επιτρέπεται να την καπηλεύεται κληρικός ή λαϊκός . Μάλιστα οι κληρικοί εκ της θέσεώς τους έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο υπό της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω κατι ακομη που ειπανοι ως ανω αξιολογοι αναγνωστες-σχολιαστες,επανερχομεθα πισω''Η φυσικοτερα οδος προς την ενωσιν,εστιν η επανοδος της Δυτικης εκκλησιας εις το αρχαιον δογματικον και διοικητικον καθεστως''...ως απαντησις στον Παπα Λεοντα ΙΓ[Η εν κων/λει Συνοδος του 1895)..καθε αλλη ενωτικη προσπαθεια .....ειναι καταδικασμενη!π

Ν. Σ. είπε...

Έφτασαν μόνο δύο κατοχυρωμένα σχόλια του ΑΡΙΜΑΘΑΙΟΥ για να κατατροπώσουν την ενορχηστρωμένη επίθεση σας ενάντια στον Μακαριώτατο.
Μια επίθεση που δεν έχει στόχο τον Οικουμενισμό, ο οποίος είναι επικίνδυνος, αλλά αφορμή για υπεράσπιση του φίλου σας π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου.
Το αποδεικνύει ότι η «ΚΥΠ» του π. Θεολόγου έψαξαν να βρουν δηλώσεις του ΑΡΙΜΑΘΑΙΟΥ για να τον πουν αναξιόπιστο.
Ας μην ξεχνούν οι αναγνώστες, ότι ο π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος την προηγούμενη φορά είχε επέμβει, στον κ. Αναστάσιο Κωστόπουλο με το να μεταφέρει την θέση του π. Θεολόγου, για να σταματήσει ο κατηφορικός διάλογος που επιβάρυνε τον π. Θεολόγο.
Δεν σας τιμά κύριοι η πολεμική εναντίον του Πατριάρχου. Αποδεικνύει την μικρότητά σας και το παρεκκλησιαστικό σας πνεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου ο Αριμαθαίος σας χάλασε την σούπα ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το καιρό τα ολισθήματα του πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό ..

Έτσι έκπληκτοι πληροφορούμεθα από το διαδίκτυο :

1) τον ακατανόητο ΔΙΩΓΜΟ του καταξιωμένου ιεραποστολου π.Θεολόγου από την Εκκλησία του Κογκό -Μπραζαβίλ, με πατριαρχικό έγγραφο,

2) την εκλογή νεαρού άπειρου αρχιμανδρίτη, που υπηρετούσε στο γραφείο του πατριαρχείου,σε Επίσκοπο , στην Εκκλησία απ΄όπου εξεδίωξε τον αγιορείτη ιερομόναχο π.Θεολόγο.

3)τους αναιτιολόγητους αφορισμούς από τον νεαρό Επίσκοπο κ.Παντελεήμονα ,πιστών νέων της εκεί Εκκλησίας, αλλά και τις περαιτέρω ενέργειες του Δεσπότη στην εκεί Πολιτεία για
ΙΣΟΒΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , που δεν έχει ακόμα επέμβη...

4) οι Ορθόδοξοι πιστοί της Αιγύπτου κινδυνεύουν από τις πολιτικές ταραχές σε Κάϊρο -Αλεξάνδρεια ,και ο κ.Θεόδωρος τις πρώτες 15 μέρες του Αυγούστου , εβρίσκετο με ασφάλεια στην Ελλάδα, μακρυά από το απειλούμενο ποίμνιό του στηνΑλεξάνδρεια...
Επέστρεψε εκεί μόνο όταν τον ξεμπρόστιασαν γι΄αυτό στο διαδίκτυο....

5) Τώρα στη Ρώμη καταφέρεται και έναντι όλων των Ορθοδόξων ,που προσπαθούν Αυτό το καιρό τα ολισθήματα του πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό ..

Έτσι έκπληκτοι πληροφορούμεθα από το διαδίκτυο :

1) τον ακατανόητο ΔΙΩΓΜΟ του καταξιωμένου ιεραποστολου π.Θεολόγου από την Εκκλησία του Κογκό -Μπραζαβίλ, με πατριαρχικό έγγραφο,

2) την εκλογή νεαρού άπειρου αρχιμανδρίτη, που υπηρετούσε στο γραφείο του πατριαρχείου,σε Επίσκοπο , στην Εκκλησία απ΄όπου εξεδίωξε τον αγιορείτη ιερομόναχο π.Θεολόγο.

3)τους αναιτιολόγητους αφορισμούς από τον νεαρό Επίσκοπο κ.Παντελεήμονα ,πιστών νέων της εκεί Εκκλησίας, αλλά και τις περαιτέρω ενέργειες του Δεσπότη στην εκεί Πολιτεία για
ΙΣΟΒΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , που δεν έχει ακόμα επέμβη...

4) οι Ορθόδοξοι πιστοί της Αιγύπτου κινδυνεύουν από τις πολιτικές ταραχές σε Κάϊρο -Αλεξάνδρεια ,και ο κ.Θεόδωρος τις πρώτες 15 μέρες του Αυγούστου , εβρίσκετο με ασφάλεια στην Ελλάδα, μακρυά από το απειλούμενο ποίμνιό του στηνΑλεξάνδρεια...
Επέστρεψε εκεί μόνο όταν τον ξεμπρόστιασαν γι΄αυτό στο διαδίκτυο....

5) Τώρα στη Ρώμη καταφέρεται και έναντι όλων των Ορθοδόξων ,που προσπαθούν να στοιχούν στην προτροπή του Απ. Παύλου :

«στήκετε, καί κρατεῖτε τάς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διά λόγου εἴτε δι΄ ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Θεσ.β΄ 2, 15).
Ὁτιδήποτε ἂλλο, εἶναι ψευδώνυμος γνώση (Τιμ. α' 6, 20) καί πρέπει νά ἀπορρίπτεται καί νά ἐκβάλλεται ἀπό τό σῶμα τῆς Ἐκκλησίας.

Προτρέπει δε τον Τιμόθεον ο Απ.των Εθνών λέγοντάσ του και!
«σπούδασον σεαυτόν δόκιμον παραστῆσαι τῷ Θεῷ, ἐργάτην ἀνεπαίσχυντον, ὀρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς ἀληθείας» (Τιμ. β’ 2, 15), ἀλλά καί τοῦ πληρώματος αὐτοῦ.

ἐπιμονή μας σέ ὁτιδήποτε παραδοσιακό, δέν ἒχει νά κάνει οὒτε μέ ἐγωϊστικές ἐπιθυμίες οὒτε μέ φονταμενταλιστικές διαθέσεις.
Εἶναι ἐπιταγή ἀποστολική, εὐαγγελική καί διδασκαλία ὑγιής, ὁπότε εἲμαστε ὑποχρεωμένοι νά τήν ἀκολουθοῦμε.

ΕΤΣΙ ΤΟ :
Ἀγαπάω τόν ἀδελφό μου, δέν σημαίνει ὃτι τόν ἀφήνω στήν πλάνη του, γιά νά μήν τόν προσβάλω ἤ τόν χάσω, ἀλλά καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια νά τοῦ τήν ὑποδείξω καί νά τόν ἀπομακρύνω ἀπό αὐτήν. Νά τόν φέρω ἀπό τό σκοτάδι στό φῶς, ἀπό τό ψεῦδος στήν ἀλήθεια.

Ὂχι μόνος μου, ἀλλά μέ τήν βοήθεια τοῦ Εὐαγγελίου, τῶν Πατέρων, τῶν Συνόδων.

Άν όμως η προσπάθεια γιά τήν ἐπιστροφή ἑνός πλανεμένου ἀδελφοῦ στήν Ὀρθοδοξία ἀποτύχει τότε ΙΣΧΥΕΙ το
«αἱρετικόν ἂνθρωπον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδώς ὃτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καί ἁμαρτάνει ὤν αὐτοκατάκριτος» (Τιτ. 3, 10-11).
Ἀπό ἐκεῖ καί πέρα «τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ; τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος; τίς δέ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βεβίαλ; ἢ τίς μερίς πιστῷ μετά ἀπίστου; » (Κορ. β΄ 6, 14-15 ) διερωτᾶται ὁ ἀπόστολος.

ΑΥΤΑ ΛΕΓΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη σας δεν μπορεί να πιάσει τον αγωνιστή Πατριάρχη.
Η κακία σας δεν τον αγγίζει.
Ο θεός να σας φωτίσει σε μετάνοια κακόμοιρα πλάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Αριμαθαίε μάλλον επιχειρείς να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση.Πρόσεξε μήπως αυτά στα υποψιθυρίζει ο πονηρός.Έγινες πλέον αντιληπτός και φάνηκε σε ποιά παρεούλα είσαι.Τόλμησε να πείς το όνομά σου .Κόβεσαι μην θιγεί ο Πάπας! Για να τον υποστηρίξεις ανακατεύεις πατερικά κείμενα και τα χρησιμοποιείς έτσι ώστε να εξυπηρετείς αντιορθόδοξους και ιδιοτελείς σκοπούς.Άλλοτε κατηγορείς και υβρίζεις κληρικούς και άλλοτε τους υποστηρίζεις με πάθος, ανάλογα με τη θέση τους απέναντι στόν Πάπα!Πόσο άθλια είναι αυτά.Εμήδισες και προδίδεις την Ορθοδοξία μας για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίμα.Όσα γράφει το Ευαγγέλιο και οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων , ότι και να κάνει ο επάρατος Οικουμενισμός, η μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών και οι αυτομολήσαντες στο στρατόπεδό του, δεν υπάρχεικαμμιά αμφιβολία ότι θά παραμείνουν αναλλοιώτα εις τους αιώνες. < Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνες.>

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6 Οκτωβρίου 10,08 μ.μ πέρας Θείας Λειτουργίας.Φαίνεσαι ποιος είσαι. Γράφεις φαντασιώσεις που μόνο απο νοσηρό εγκέφαλο μπορούν να προέλθουν.
Ο π.Θεολόγος βρίσκεται στο κελί του και είναι ντροπή να τον αναμειγνύεις με το περίσσευμα της καρδιάς σου, που η αξία του είναι εμμετική. Η ΚΥΠ ασχολείται με τα έργα του σκότους. Ο π.Θεολόγος βρίσκεται στο φώς και τα έργα του είνα φωτινά και διαλύουν τά σκοτάδια.
Εσύ χρησιμοποιείς ΚΥΠ και αυτοί που υποστηρίζεις για να κρύψετε την πνευματική ενδεία και αθλιότητά σας.Λίγη ντροπή θα σου έκανε καλό! Συμαζέψου και άφησε τον Πατριάρχη.Ζημιά του κάνει η δική σου υποστήριξη.

Ανώνυμος είπε...

Επιστολη
Αγ Ορος
Λαυρα
Προς Γρηγοριον
Στραβολαγγαδιτην
----
Κατα δε του ιερεως ,του ιερου Γρηγοριου,και ημων παντων μυκτηρισμοι και χλευασμοι και μακροι καταγελωτες.ΠΡΟΣ ΤΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ.
ΟΥΚ ΟΙΔΑ ΠΟΙΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΛΕΓΕΙ,ειθ ην αυτος νυν προσφατως μετα του εκ Καλαβριας και του ΠΑΡΑΚΕΚΙΝΗΜΕΝΟΥ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΤΟ Η ΤΗΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝΣΥΣΤΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΙΜΑΣΙ ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΙ,ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΝ δι αυτου του δεσποτικου,ειθ'εξηςΑποστολικων,Μαρτυρων,Διδασκαλων,και οσων αλλων...
Και ει μεν την ΝΕΩΣΤΙ ΥΠ ΑΥΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΑΝ ΛΕΓΕΙ,ΕΡΡΕΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝ ΑΥΤΗ, ΩΣ ΣΦΑΛΕΡΑΝ......ΚΑΙ ΠΟΡΡΩ ΘΕΟΥ ΒΑΛΛΟΥΣΑΝ.
Ει δε την απο Θεου και των Αγιων παλαι κυρωθεισαν και τρανωθεισαν, ης ο ανθρωπος Του Θεου Γρηγοριος υπερηγορει και θανατα υπερ αυτης,αυτον δει υποταγηναι τη ημετερα εκκλησια,ης προ ολιγου αφηνιασεν αποσκιρτησας(οπ.αν Επιστολη 2κεφ7 σελ 373).
----
Εδω , παρουσιαζει δυο εκκλησιες,η Αποστολικη διαχρονικη και αυτη την οποια''αυτος μετα του εκ Καλαβριας και του παρακεκινημενου τας φρενας Ακινδυνου συνεστησατο.
Το φοβερο ,ειναι αυτο το οποιο αναφερει ο Ιωσηφ για τη νεοιδρυτο ''εκκλησια''''ερρετω και αυτος συν αυτη,ως σφαλεραν και πορρω Θεου βαλλουσαν''[να χαθει και αυτος μαζι με την εκκλησιαν του,αφου αυτη σε αποκοπτει απο τον Θεο...
Ειναι φανερο, οτι οταν η αιρεσις επικρατησει,αυτοι που την αποδεχονται,δημιουργουν αλλη ''εκκλησια''εξερχονται δε απο τη διαχρονικη των Αποστολων...
Για την ακριβεια των Πατερων...π

Ανώνυμος είπε...

Προς Ν.Σ.: φίλε έχεις πολλή φαντασία, καλπάζουσα και οργιάζουσα. Μέχρι και για ΚΥΠ μίλησες, στερούμενος προφανώς επιχειρημάτων. Αν πλήρωνες φόρο για τα αρλουμπολογήματά σου θα είχαμε λύσει το δημοσιονομικό μας πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα αυτό το φοβερό κείμενο του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου που δεν γνώριζα και έμεινα έκπληκτος !
Αυτοί όλοι που κόπτονται ότι τάχα οι πιστοί οφείλουν τυφλή υπακοή στόν επίσκοπο και τους ιερείς και να μην βγάζουν άχνα σε ότι δήποτε αντιευαγγελικό, αντιορθόδοξο και ανήθικο κάνουν, τι έχουν να πούν; Ο Αγιος Αθανάσιος που υπερέχει με τον κοφτερό και θεόπνευστο λόγο του , αυτός που η Εκκλησία τον αποκάλεσε Μέγα, προτρέπει τους πιστούς : «Εάν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος έχει κακές συναναστροφές και σκανδαλίζουν τον λαό πετάξτε τους έξω απο την Εκκλησία.Σας συμφέρει μόνοι σας χωρίς αυτούς να συναθροίζεσθε στο ναό και να προσεύχεσθε, παρά με αυτούς να πάτε στην γέεννα του Πυρός ( την κόλαση)». Τό καταλάβατε αυτό διάφοροι σκοταδιστές; Ανατριχιάζω από αυτά τα λόγια του Μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας. Μας λέγει ορθά κοφτά «πετάξτε τους έξω» όλους αυτούς που ακολουθούν την παναίρεση του Οικουμενισμού, όλους αυτούς που σκανδαλίζουν με την αμαρτωλή ζωή και τις αισχρές τους πράξεις, όλους αυτούς τούς άδικους τους αρσενοκοίτες κ,λ,π. όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος. Εμείς που απλώς διαμαρτυρόμαστε γι΄αυτά τα χάλια ο κύριος Αριμαθαίος μας απειλεί οτι θα πάμε στην κόλαση!Είναι αξιολύπητος.
Ω της απείρου αναίδειας!
Ω της απύθμενης διαστροφής των παντων!
Ω Κύριε που ανέχεσαι και δεν παρουσιάζεσαι με το μαστίγιο κατά των σημερινών εμπόρων του Οίκου Σου!
Ακούστε καλά πλανεμένοι μην πλανάσθε. Πλανεμμένοι μην πλανάτε άλλους αμαθείς.
Πλανεμένοι μετανοείστε και επανέλθετε στην Αλήθεια, γιατί «Θεός ου μυκτηρίζεται» και «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6 Οκτωβρίου 2013 - 12.57 μ.μ. Πως τα κακομοιρα πλασματα εχουν κακια; Ειναι δυνατον; Μηπως αυτα ειναι οι αγωνιστες και οχι καποιοι αλλοι μεγαλοσχημοι; Και για ποια λασπη μιλας ταλαιπωρη ουρα...

Ανώνυμος είπε...



Φωτισμό στην ΚΑΡΔΙΑ θέλουν ΚΑΙ τα υψηλά λαμπροστόλιατα άμφια με τα αστραφτερά χαμόγελα, που φιγουράρουν πέρα δώθε ανά την ΟΙΚΟΥΜΈΝΗ και συνδράμουν στον σκανδαλισμό Αφρικανών τε και Ελλήνων κακόμοιρων όντως πλασμάτων..

Αριμαθαίος είπε...

Ντροπή σου να μιλάς έτσι για Αρχιερέα αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ.
Πρόσεχε την ιεροκατηγορία

Τα τέκνα οφείλουν να είναι φιλόστοργα προς τον πατέρα. Τοιουτοτρόπως οφείλουν και οι πιστοί να είναι φιλόστοργοι προς τους Ιερείς. Όχι δε μόνον φιλόστοργοι, αλλά υποτασσόμενοι. Πείθεσθε, λέγει ο Παύλος, τοίς ηγουμένοις υμών και υπείκετε, ειδότες ότι αυτοί αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών υμών, ως λόγον αποδώσοντες (Έβρ. ΙΓ' 17).
Ειπέ μοι, λοιπόν αυτός μεν - ο Ιερεύς - είναι υπεύ­θυνος δια σε εις τόσον κίνδυνον. Διότι, και αν δεν τον βαρύνουν αυτόν τον ίδιον αμέσως προσωπικά του αμαρτήματα, η ευθύνη του είναι τρομερά, εάν δεν ήθελε φροντίσει να θέση και σε εν τάξει απέναντι του Θεού. Και σκέψου πόσον βαρύ είναι να έχη κανείς ευθύνας δια τόσας ψυχάς. Συ δε τι καλείσαι να δώσης προς τον ιερέα; Τιμήν, πειθαρχίαν εκκλησιαστική ν και κάποιαν υποστήριξιν δια την συντήρησίν του, αφού συ μεν και έμπορος δύνασαι να είσαι και άλλας εργασίας και επιχειρήσεις να αναλαμβάνης, εκείνος δε οφείλει να δουλεύη μόνον εις τον ναόν και εις τας θρησκευτικός υπηρεσίας. Έδωκες την τιμήν ταύτην, την υπακοήν, την υποστήριξιν; Και πάλιν μένεις υποχρεωμένος προς τον Ιερέα. Διότι ό, τι του προσφέρεις, είναι κατώτερον από ό, τι εκείνος σου έδωκε, και από τους κινδύνους, εις τους οποίους είναι εκτεθειμένος δια σε. Αλλά δεν δείχνει όσην έπρεπε προθυμίαν και δεν καταβάλλει όλον τον απαιτούμενον κόπον; Τότε μάλιστα να τον συμπαθήσης περισσότερον, διότι, εξ ιδικής σου αφορμής, κινδυνεύει να στερηθή την σωτηρίαν της ψυχής του.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
(Εκ της Β' ομιλίας του εις την Β' προς Τιμόθεον)

Αριμαθαίος είπε...

Ντροπή σου να μιλάς έτσι για Αρχιερέα αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ.
Πρόσεχε την ιεροκατηγορία

“Να προσέχετε. Αδελφοί μου, οι κοσμικοί να μη κατηγορήτε τους παπάδες σας, να μη τους υβρίζετε και να μη τους παραμελήτε, διότι βάνετε φωτιά και καίεσθε. Διότι οι παπάδες είναι ανώτεροι από τους Αγγέλους και από τους Βασιλείς. Εγώ, αδελφοί μου, η γνώμη μου έτσι με λέγει να κάμω. Εάν απαντώ ένα παπά και ένα βασιλέα, με φαίνεται εύλογον τον παπά να βάλω να καθήσει υψηλότερα από τον βασιλέα. Και εάν απαντήσω έναν παπά και έναν άγγελον, πρώτα θα χαιρετήσω τον παπά και έπειτα τον άγγελον. Διότι, αδελφοί μου, είναι ανώτερος και από την αγίαν Τράπεζαν, ανώτερος και από το άγιον Ποτήριον, διότι το άγιον Ποτήριον είναι άψυχον, μα ο ιερεύς μεταλαμβάνει τα Άχραντα Μυστήρια καθ΄ εκάστην ημέραν, το τίμιον σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού. Εγώ, αδελφοί μου, δεν έχω καμίαν κατηγορίαν να κάμω των παπάδων, διότι είναι παπάδες και έχουν τον Χριστόν όπου τους παιδεύει και ό,τι σφάλμα κάμουν οι παπάδες, έχει ο Χριστός μας ράβδον σιδηράν δι΄ αυτούς.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Αριμαθαίος είπε...

Ντροπή σου να μιλάς έτσι για Αρχιερέα αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ.
Πρόσεχε την ιεροκατηγορία

Ο μακαριστός, Αγιορείτης Γέροντας π. Γαβριήλ Διονυσιάτης σ’ ένα βιβλίο του αναφέρει τα εξής: Είναι βαρύ αμάρτημα η ιεροκατηγορία και ο χλευασμός των λειτουργών της Εκκλησίας μας.

Κατά την μακρά περίοδο (70 χρόνια),που έζησα στον ευλογημένο αυτό τόπο, στο Άγιο Όρος, είδα πολλές τιμωρίες εξ αιτίας αυτής της αμαρτίας. είδα και σε ένα χειρόγραφο, στην βιβλιοθήκη της Μονής μας, την εξής διήγηση: Σ’ ένα χωριό, ένας γέροντας ιερέας, ενώ ήταν σε όλα τα άλλα καλός και ιδιαίτερα φιλακόλουθος, υπέπιπτε στο πάθος της μέθης. Όταν έβγαινε από την Εκκλησία, κατευθυνόταν από το πάθος του προς τα καφενεία. Εκεί, μετά από 2-3 ποτηράκια αλκοόλ, έχανε τον εαυτό του. Ζαλιζόταν. Συναισθανόμενος όμως την θέση του, σηκωνόταν και τρι­κλίζοντας έπαιρνε τον δρόμο για το σπίτι του. Σ’ αυτόν τον δρόμο όμως είχε ο αδελφός του κατά­στημα. Και όταν τον έβλεπε να περνάει σε τέτοια κατάσταση, έβγαινε στην πόρτα του μαγαζιού του, και όχι από λύπη, αλλά μάλλον από ευθιξία, τον εφασκέλωνε από πίσω με το δεξί του χέρι

Αριμαθαίος είπε...

Ντροπή σου να μιλάς έτσι για Αρχιερέα αδελφέ κληρικέ και λαϊκέ.
Πρόσεχε την ιεροκατηγορία

«Μ' αυτά, τα όποια λέγω, δεν επιδοκιμάζω εκείνους, οι οποίοι διαχειρίζονται αναξίως την ιερωσύνην των, άπ' εναντίας, τους οικτείρω πολύ και τους κλαίω. Άλλ' όμως δεν θεωρώ δίκαιον να τους κρίνουν και να τους κατακρίνουν οι αποτελούντες το ποίμνιόν των, όπως το κάμνουν δυστυχώς τόσοι, ακόμη και οι περισσότερον απαίδευτοι και αμόρφωτοι και, επομένως, και ολιγώτερον κατάλληλοι εις το να κρίνουν τους άλλους. Δι' όλα, λοιπόν, αυτά και τον Θεόν ας φοβούμεθα και προς τους ιερείς ας δεικνύωμεν όλην την πρέπουσαν ευλάβειαν και τιμήν. Ο Θεός, τότε, θα μας ανταμείψη πλουσίως και δια τας ιδιαιτέρας αρετάς μας και δια τον σεβασμόν, με τον οποίον συμπεριεφέρθημεν προς τους πνευματικούς μας πατέρας.»

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
(Εκ της 86ης ομιλίας του εις το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον)

Ανώνυμος είπε...

{ Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.}
Είναι πράγματι αυτά λόγια ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος Ν.Σ 6 Οκτωβρίου 2013-10:08 π.μ προσπαθεί να θολώσει τα νερά.Γράφει ότι τάχα ζήτησε ο π. Αναστάσιος " να μεταφέρει τη θέση του π.Θεολόγου για να σταματίσει ο κατηφορικός διάλογος που επιβαρύνει τον. π.Θεολόγο." !Δεν είπε τέτοια πράγματα ο π.Αναστάσιος αυτά είναι δικά σου.Η θέση του π. Θεολόγου δεν επιβαρύνθηκε από τον άδικο και πρωτόγνωρο στα ιεραποστολικά δεδομένα διωγμό.Επιβαρύνθηκε η θέση αυτών που ζήλωσαν την δόξα των διωκτών του Αγίου Νεκταρίου,ώστε να μείνουν στην ιστορία ως η λαίλαπα της Ιεραποστολής.Ας χαίρονται τον τίτλο που με τις πράξεις τους χάρισαν στον εαυτό τους. Θα τους στιγματίζει δια παντός εκτός και αν επανορθώσουν τα λάθη τους.
Αλλά ας μην ξεφεύγουμε.Για την αδικία στον π.Θεολόγο και τον σκανδαλισμό των χριστιανών στην Αφρική έγιναν όλα γνωστά αφού πολλές ιστοσελίδες σε όλη την Ελλάδα έκαναν αναρτήσεις.Τώρα διακυβεύονται πολύ σοβαρότερα πράγματα.Το θέμα ειναι η σύμπλευση του Πατριαρχη Αλεξανδρείας με τους Οικουμενιστές, η συμπόρευσή του με τον Πάπα και οι κίνδυνοι για την Ορθόδοξο Πίστη μας, που επιχειρούν να καθυποτάξουν στην πανθρησκεία του Οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος κληρος,ποια μερις,τις γνησιοτης προς την Χριστου εκκλησιαν,τω συνηγορω του ψευδους,εκκλησιαν, η ''στυλος και εδραιωμα της αληθειας''Και γαρ οι της του Χριστου εκκλησιας,της αληθειας εισι.και μη της αληθειας οντες ουδε της του Χριστου εκκλησιας εισι,και τοσουτο μαλλον,οσον αν και σφων αυτων κατεψευδοιντο,ποιμενας και αρχιποιμενας ιερους εαυτους καλουντες και υπο αλληλων καλουμενοι.
ΜΗΔΕ ΓΑΡ ΠΡΟΣΩΠΟΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ,ΑΛΛ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΘΑΙ ΜΕΜΥΗΜΕΘΑ.[Αναιρεσις γραμματος Ιγνατιου Αντιοχειας.Ε.Π.Ε 3,606] Αποκαλυπτικο χωριο του αγ Γρηγοριου....δεν ειναι λοιπον τα προσωπα ,αλλα η αληθινη πιστη που κανει τον χριστιανο.η Η πληρης αποδοχη και η ταυτιση λοιπον με την Ορθοδοξη Πιστη εντασσει η χωριζει απο την εκκλησια...

Ανώνυμος είπε...

Συν...
Πολυ συχνα,το μετρον της αληθειας ειναι η μαρτυρια της μειοψηφιας.Διοτι αν εξαπλωθουν οι αιρετικοι,η εκκλησια θα καταληξει στο περιθωριο της ιστοριας η θα αποσυρθει στην ερημο.Τουτο συνεβη κατ'επαναληψη στην ιστορια της εκκλησιας και ειναι πιθανον να συμβει και παλι.Το καθηκον της υπακοης παυει οταν ο επισκοπος παρεκκλινει απο τον καθολικον του κανονα και ο λαος εχει δικαιωμα να τον κατηγορησει,ακομα δε και να τον καθαιρεσει..Διοτι την αληθειαν δεν τη σωζουν οι επισκοποι.Αντιθετα πολλες φορες κατα το παρελθων ,την αληθεια διεσωζε το μικρον ποιμνιον!.Πτηρ Γεωρ.Φλωροφσκυ
Δεν ειναι κατακρισις λοιπον αλλα ελεγχος...γιατι η αληθεια δεν ειναι κατι η καποιος .Αλλα η αληθεια ειναι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ...ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΛΘΑΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΙΩΑΝ Α!17) και η εμμονη στην αληθεια επαινειται απο Τον Κυριο και ο Αποστολος Ιωαννης μας λεγει πως ''οι εγνωκοτες την αληθειαν,ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΙΩΑΝ Β! 3&Α! Ιωαν 3,18)...αν τα θεμελια γκρεμιστουν,ο δικαιος τι θα κανει;;;;;;ψ.10-3)
Λιωνει η ψυχη μας για του Κυριου τις αυλες...
Και αυτα που λεμε ,τα λεμε με πολυ πονο και αγαπη.-

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6/Οκτ. 7.28 μμ
γράφεις και εύλογα ρωτάς, άν τα παρακάτω είναι λόγοι
ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

'' Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.}

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑΙ ,
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑς κ.Θεοδώρου ,

και άς προστάζει στον Μωυσή ο Κύριος στο όρος Σινά λέγοντάς του :

''Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου όστις εξήγαγόν σοι εκ γης Αιγύπτου εξ οίκου δουλείας.
Ουκ έσονται σοιθεοί έτεροι πλην εμού''( Έξοδ.κεφ.Κ.1-3),

και άς βροντοφωνεί και ο Απ. Πέτρος :

«Και ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομα έστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς» (Πραξ.4,12)

Δυστυχώς αδελφοί μου αυτά ειπώθηκαν στη Ρώμη από τον Αλεξανδρείας
που φέρει και το τίτλο του ''13ου των Αποστόλων και κριτού της Οικουμένης... !!!!

Τώρα πως αυτά συμβιβάζονται και με τους λόγους του Κυρίου μας:

΄΄ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ραββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε.
καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός. ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος. ''

Δυστυχώς αυτή είναι η αξιοθρήνητη πραγματικότητα...

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομη...
Ο καλοπροαιρετος ελεγχος καποιων εσφαλμενων φρονηματων μεσα στην ενοτητα της εκκλησιας επαληθευει την αληθεια και διορθωση κατεργαζεται..διοτι ολοι μας,θα κριθουμε βασει του ευαγγελιου(Ιωαν 12-48^Ρωμ 2,16^Ιακ 2,12)
Και οι αμαρτιες κατα Του Αγ.Πνευματος ειναι:
Η απιστια
Η απελπισια
Η αμετανοησια μεχρι θανατου
Η αυτοκτονια
Η ανωμοσυνη στις δωρεες Του Θεου
Ο φθονος κατα του πλησιον
Ο φθονος για τη χαρη που δοθηκε ε καποιον
Το μισος για αυτους που βρισκονται στο δρομο της σωτηριας
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Η ΠΛΑΝΗ &
Η ΑΙΡΕΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΓ θεοδ.ο Στουδιτης αναφερει οτι η εκκλησια,δεν οριζεται απο τον επισκοπο η τη Συνοδο,αλλα ακομη και απο δυο η τρεις εναπομειναντες εις την Ορθ.Πιστιν και ομολογιαν χριστιανους ...-

Ανώνυμος είπε...

Αριμαθαίε ,

Αντί να ντρέπεσαι και να κρύβεσαι έχεις και το θράσος να κατακρίνεις και να ζητάς να ντρέπονται αυτοί που μένουν στη πίστη τους και αγωνίζονται γι' αυτή.

Τις παραινέσεις σου με λόγια του ΠατροΚοσμά και του Αγ Ιωαν. του Χρυσοστόμου θα έπρεπε να τις πείς στον εαυτό σου, όταν βάναυσα επέκρινες και κακολογούσες έντιμους και σεβάσμιους κληρικούς γιατί θίγησαν τα συμφέροντά σου.

Οι Άγιοι που ανέφερες για κάποιους σαν εσένα τα έλεγαν και όχι για τα διαδραματιζόμενα με τη φοβερή αίρεση του οικουμενισμού, γέννημα και θρέμμα του πάπα που δοξάζεις.

Απάντησε άν έχεις λόγια, διαστροφέα των πάντων, στις ξεκάθαρες προτροπές του Μεγ.Αθανασίου που γράφει ο σχολιαστής στις 6 Οκτωβρίου 3.17μμ.

Αν δεν απαντήσεις θα επιβεβαιώσεις ότι είσαι άνθρωπος του παρασκηνίου και του συμφέροντος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 10:08.π.μ
Χαρακτήρισε όλους όσους έχουν αρνητική γνώμη για τις κακοδοξίες του Αλεξανδρείας, που υποσκάπτουν την Ορθοδοξία ότι είναι παραεκκλησιαστικοί!
Δηλαδή οι παραεκκλησιαστικοί παραμένουν πιστοί στην Ορθόδοξο πίστη και οι εκκλησιαστικοί προσχώρησαν στην αίρεση του Πάπα;
Δεν μας τα λέει καλά. Κάποια σύγχυση έχει πάθει ο άνθρωπος και τα μπερδεύει. Τα ρίχνει στους παραεκκλησιαστικούς και τελειώσαμε. Μη χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στην Ρώμη, όπου παρακάθισε με τον αιρεσιάρχη Πάπα και όσα ανορθόδοξα και παράδοξα είπε εκεί, επιβεβαιώνουν την προσχώρησή του στον Οικουμενισμό, την χειρότερη αίρεση που εξέθρεψε ο κοσμικός Παπισμός.
Θα πρέπει όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να αποδοκιμάσουν αυτές τις επικίνδυνες αποκλίσεις που αποβλέπουν στην διασάλευση των θεμελίων της πίστης μας.
Ο πιστός Ορθόδοξος λαός περιμένει να δει τους προκαθήμενους των εκκλησιών και τους αρχιερείς μπροστάρηδες στον αγώνα υπέρ της Ορθοδοξίας.


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:40
Γράφεις για τον Αριμαυαίο "Αντί να ντρέπεσαι και να κρύβεσαι".
Αυτό δεν κάνει ; Ντρέπεται και κρύβεται πίσω από την ψευδανωνυμία του!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 7 Οκτωβρίου 2013 - 9:45 π.μ.
Μακάρι να ήταν μπροστάρηδες οι αρχιερείς αλλά από ότι διαβάζω στα ανά το internet sites δυστυχώς άλλα...καταμαρτυρούνται Οικουμενιστικού και Ηθικού τύπου..

Ανώνυμος είπε...

Ο μαχητικός στις Ορθόδοξες γραμμές Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε επιστολή του με ημερομηνία 8 Μαϊου 2013 προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
ζητάει την σύγκληση τοπικής Συνόδου για την καταδίκη του Οικουμενισμού του οποίου πηγή και μήτρα είναι η Μασωνία, όπως αναφέρει.
Παρατίθεται ένα μικρό απόσπασμα της επιστολής που δίνει ακριβώς απάντηση στις αιρετικές Οικουμενικές διακηρύξεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου:
« Ὁ Οἰκουμενισμός ἐξισώνει ὅλες τίς θρησκεῖες μέ τήν μοναδική, θεόθεν ἀποκαλυφθεῖσα ἀπό τόν Ἀναστάντα Χριστό θεοσέβεια, θεογνωσία καί κατά Χριστόν ζωή.
Μέ τόν τρόπο αὐτό, ἀναιρεῖ τό δόγμα τῆς μοναδικῆς ἐν τῶ κόσμω σωτηριώδους ἀποκαλύψεως καί οἰκονομίας τοῦ ἐνανθρωπήσαντος Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ,
ὡς καί τῆς ἐν συνεχεία πραγματώσεως τοῦ σωτηριώδους Αὐτοῦ ἔργου ἀπό τήν Μία καί Μοναδική, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, διά τοῦ ἐνεργοῦντος σέ Αὐτή Ἁγίου Πνεύματος.
Ὡς ἐκ τούτου συνεπάγεται ἀναμφιβόλως ὅτι ὁ Οἰκουμενισμός καθίσταται στίς ἡμέρες μας ἡ μεγαλυτέρα ἐκκλησιολογική αἵρεσις ὅλων τῶν ἐποχῶν, ἐπειδή ἐξισώνει ὅλες τίς θρησκεῖες καί τίς πίστεις.»

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2013 - 5:42 μ.μ. υποστηρικτής του Παπισμού
χρησιμοποίησε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό για να δικαιολογήσει τις διαβλητές
θέσεις του. Τι ήθελε να πιάσει στο στόμα του τον Άγιο, αφού ξέρει τι είπε για
τον Πάπα στις προφητείες του;
«ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ».

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από το άρθρο του π. Γεωργίου Μεταλληνού
« Αἱρέσεις, Οἰκουμενισμός: Οἱ διάλογοι χωρὶς προσωπεῖον»

«Ὁ διαθρησκειακὸς Οἰκουμενισμὸς καλπάζει. Δὲν μένει εἰς τὰ ὅρια ἑνὸς φιλοσοφικοῦ ἢ
κοινωνικοῦ διαλόγου (σημ. γράφοντος: ἄρα δὲν ἀπορρίπτεται ὁ διάλογος ὡς
«ἀγαπητικὴ ἔξοδος» κ.λπ.). Προχωρεῖ εἰς θεολογικὸν ἐπίπεδον, καὶ προσπαθεῖ νὰ εὕρη
κοινὰ σημεῖα πίστεως μεταξὺ ὀρθοδόξων καὶ ἑτεροδόξων. Δὲν λαμβάνει ὑπ᾿ ὄψιν τὰς
βασικὰς διαφοράς. Διακηρύσσει ὅτι καὶ εἰς τὰς λοιπὰς θρησκείας καὶ μάλιστα τὰς
μονοθεϊστικάς, ὑπάρχει σωτηρία. Οὕτως ἀνατρέπει τὴν θεμελιώδη χριστιανικὴν πίστιν,
ὅτι «οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία...». Ὁ διαθρησκειακὸς συγκρητισμὸς
σχετικοποιεῖ τὴν εὐαγγελικὴν ἀλήθειαν. Προχωρεῖ ἀκόμη οὗτος καὶ εἰς τὸ λατρευτικὸν
ἐπίπεδον. Ὀρθόδοξοι Ἱεράρχαι ἢ καὶ Πρωθιεράρχαι συμμετέχουν εἰς πανθρησκειακὰς
ἐκδηλώσεις ὡς τῆς Ἀσσίζης ἢ εἰς κοινὰς συμπροσευχὰς καὶ δοξολογίας μεθ᾿
ἑτεροδόξων καὶ ἐτεροθρήσκων, καὶ δὴ Ἰουδαίων καὶ Μουσουλμάνων. Διερωτᾶταί τις,
ποῖον Θεὸν δοξολογοῦν;... Οἱ Ἅγιοι Ἀπόστολοι ἐκήρυττον εἰς τὰς Συναγωγάς, ἀλλὰ
Ἰησοῦν Χριστὸν καὶ τοῦτον Ἐσταυρωμένον, διὸ καὶ ἠκολούθουν διωγμοί, φυλακίσεις,
βασανιστήρια καὶ θάνατοι...».
Ἐμεῖς, ἀντίθετα, ἰσοπεδώνοντας τὸν Χριστὸν στὴν πράξη μὲ τὶς ὅποιες θεότητες,
τιμώμεθα καὶ ἐπαινούμεθα, ἀπολαμβάνοντες διακρίσεις καὶ βραβεῖα. Καὶ μόνο αὐτὸ
δείχνει, ὅτι «κάτι δὲν πάει καλά» μὲ μᾶς. Ὁ κόσμος «τὸ ἴδιον φιλεῖ» (παράβ. Ἰωάνν. 15,19)
καὶ ταυτιζόμεθα μὲ τὶς δυνάμεις τοῦ κόσμου, ὅταν ἀγαπῶμεν «τὴν δόξαν τῶν
ἀνθρώπων μᾶλλον ἥπερ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰωάνν. 12, 43).

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από το άρθρο του π. Γεωργίου Μεταλληνού
« Αἱρέσεις, Οἰκουμενισμός: Οἱ διάλογοι χωρὶς προσωπεῖον»
Στοὺς διαθρησκειακοὺς διαλόγους συναντᾶμε τὴν ἴδια σπουδή, τὴν ἴδια νοοτροπία καὶ
τὶς ἴδιες μεθόδους, ποὺ παρατηροῦνται καὶ στὴν διεξαγωγὴν τῶν διαχριστιανικῶν
διαλόγων. Διότι πρόκειται τελικά, γιὰ τὴν ἴδια στοχοθεσία. Ἡ ἀλληλοπεριχώρηση τῶν
δυὸ αὐτῶν μορφῶν ἑνὸς καὶ τοῦ αὐτοῦ στὴν οὐσία διαλόγου, φάνηκε ἤδη στὴν
Καμπέρρα τῆς Αὐστραλίας (Ζ´ Γ. Συνέλευση Π.Σ.Ε.), ὅπου οἱ Χριστιανοὶ κάλεσαν σὲ
συμπροσευχὲς ἀκόμη καὶ εἰδωλολάτρες. Δὲν πρόκειται προφανῶς γιὰ ἀνεξιθρησκεία
καὶ «ἀγαπητικὴ ἔξοδο κ.λπ.», ἀλλὰ γιὰ σχετικοποίηση τῆς πίστεως, ὅπως συνάγεται
ἀπὸ τὴ δήλωση τοῦ ὑπευθύνου αὐτῶν τῶν διαλόγων, Σεβ. Μητροπολίτου Ἐλβετίας κ.
Δαμασκηνοῦ: « Ἡ προσέγγιση αὐτή, γράφει, κάνει ξαφνικὰ νὰ ἀποκτήσουμε συνείδηση
τοῦ γεγονότος, ὅτι κατὰ βάθος, μία Ἐκκλησία ἢ ἕνα τέμενος... ἀποβλέπουν στὴν
ἴδια πνευματικὴ καταξίωση τοῦ ἀνθρώπου». Δὲν εἶναι αὐτὸ αὐτόματη διαγραφὴ τῆς
ἐν Χριστῷ σωτηρίας καὶ τοῦ ἔργου τοῦ Ἁγίου Πνεύματος; Ἂν ὑπάρχει «καὶ ἐν ἄλλῳ τινί»
δυνατότητα σωτηρίας, δηλαδὴ θεώσεως, τότε διατὶ ἡ ἐν Χριστῷ ἀποκάλυψη, ἀσάρκως
στὴν Π. Διαθήκη, ἐνσάρκως στὴν Κ. Διαθήκη; Διατὶ ἡ Σάρκωση, ἡ Πεντηκοστή, ἡ
Ἐκκλησία, ὡς σῶμα Χριστοῦ καὶ κοινωνία Ἁγίων; Οἱ πράξεις μας συνιστοῦν ἀπόρριψη
τοῦ Χριστιανισμοῦ, παρὰ τὴν παραπλανητικὴ ὡραιολογία μας, ποὺ κανένα δὲν μπορεῖ
πιὰ νὰ ἀπατήση.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Επισκέπτες ,

λέγεται ότι :

.. ένος κακού μύρια έπονται..

Τελευταία εκπλησσόμεθα αρνητικά και για τις επικίνδυνες σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως θέσεις του πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου...

Αλήθεια υπάρχει ή όχι:

ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ;;;;

Υπάρχει σχετική ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ όπου να στηρίζει ο κ. Θεόδωρος τις απαράδεκτες οικουμενιστικές του απόψεις ;;;

ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ;;;

κ.Θεόδωρε, νομίζεις ότι ο πιστός λαός δεν αγρυπνεί;;;

..όταν η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΙΣ του είναι το ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΜΕΝΟ.;;;

ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ....

ΣΥΝΕΛΘΕ γιατί ,

'' σκληρόν σοι προς κέντρο λακτίζειν...

όποιος και άν είναι ο ΔΙΩΚΤΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από το άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση διακεκριμένου Καθηγητὴ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

« ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
Ἀπέναντι λοιπὸν στὶς εὐρεῖες ἐκκλησιολογίες τοῦ Παπισμοῦ καὶ τοῦ
Προτεσταντισμοῦ ποὺ γκρέμισαν ὅλα τὰ ὅρια καὶ τὶς διαχωριστικὲς
γραμμὲς ἀνάμεσα στὶς χριστιανικὲς ὁμολογίες, τώρα μάλιστα
ἐπεκτείνουν τὸ ἐγχείρημα καὶ πρὸς τὶς θρησκεῖες, ἡ Ὀρθόδοξη Καθολικὴ
καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία δὲν διστάζει νὰ προβάλλει τὴν δική της
ἀποκλειστικὴ ἐκκλησιολογία, διδάσκουσα ὅτι αὐτὴ εἶναι ἡ μόνη ἀληθὴς
καὶ σώζουσα Ἐκκλησία, ὅπως ἀποκλειστικὴ εἶναι καὶ ἡ Χριστολογία καὶ ἡ
σωτηριολογία. Μόνον ὁ Χριστὸς εἶναι τὸ φῶς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή,
δὲν ὑπάρχει ἄλλο ὄνομα «ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς». Γι' αύτὸ καὶ δὲν
ὑπάρχει ἄλλη Ἐκκλησία, ἄλλο σῶμα Χριστοῦ μὲ κεφαλὴ τὸν Χριστό, δὲν
ὑπάρχουν ἄλλα παράλληλα ἐργαστήρια σωτηρίας.
Ἡ ἑνότητα τῶν πιστῶν, τὸ «ἵνα πάντες ἕν ὦσι», ποὺ ἔγινε τὸ
σύνθημα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δὲν θὰ ἐπιτευχθεῖ μὲ τὴν τεχνητὴ καὶ
ἐξωτερικὴ συγκόλληση τῶν χριστιανικῶν ὁμολογιῶν, παρὰ τὶς μεγάλες
δογματικὲς καὶ ἄλλες διαφορές τους, ἀλλὰ μὲ τὴν ἐνσωμάτωσή τους
στὸ ἕνα σῶμα του ζῶντος Χριστοῦ, μὲ τὴν ἐπιστροφὴ τους στὴν Μία,
Ἁγία, Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία. Κατὰ τὴν διάρκεια τῶν
προσευχῶν μας οἱ πιστοὶ δὲν εὐχόμαστε ὑπὲρ τῆς ἑνώσεως τῶν
ἐκκλησιῶν, δὲν ὑπάρχουν πολλὲς ἐκκλησίες, διηρημένες καὶ
χωρισμένες. Ὑπάρχουν οἱ τοπικὲς ὀρθόδοξες ἐκκλησίες ποὺ ἀποτελοῦν
μόνον αὐτὲς τὴν Unam Sanctam, τὴν Μία, Ἁγία, Καθολικὴ καὶ
Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία. Ὅλες οἱ ἄλλες ὁμάδες εἶναι αἱρέσεις καὶ
σχίσματα. Εὐχόμαστε λοιπὸν ὄχι ὑπέρ ἑνώσεως τῶν ἐκκλησιῶν, ἀλλὰ
«ὑπὲρ εὐσταθείας τῶν ἁγίων τοῦ Θεοῦ ἐκκλησιῶν», νὰ διατηρεῖ ὁ Θεὸς
σταθερὲς στὴν ὁμολογία τῆς πίστεως τὶς ὀρθόδοξες ἐκκλησίες, ὥστε νὰ
ἐπιστρέψουν καὶ νὰ ἑνωθοῦν οἱ πάντες, ὅλοι οἱ ἐκτὸς τῆς ἀληθοῦς καὶ
μόνης Ἐκκλησίας πιστοί . Αὐτὸ εἶναι τὸ νόημα τῆς καθημερινῆς δεήσεως
«ὑπὲρ τῆς εἰρήνης τοῦ σύμπαντος κόσμου, εὐσταθείας τῶν ἁγίων τοῦ
Θεοῦ ἐκκλησιῶν καὶ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως». Εὐχόμαστε τῆς
ἑνώσεως πάντων τῶν ἀνθρώπων μέσα εἰς τὴν μίαν Ἐκκλησίαν, ποὺ
εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία. Τὸ διευκρινίζει μὲ ἀπόλυτη σαφήνεια ἡ
εὐχὴ τῆς Ἀναφορᾶς στὴ Λειτουργία τοῦ Μ. Βασιλείου: «Τοὺς
πεπλανημένους ἐπανάγαγε καὶ σύναψον τῇ ἁγίᾳ σου καθολικῇ καὶ
ἀποστολικῇ Ἐκκλησίᾳ».»

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος "παρεκκλησιαστικοί" δεν απαντά πουθενά στο Κανονικό Δίκαιο. Είναι νεολεξία την οποίαν εφεύρον οι Γιανναράδες, Χαρκιανάκιδες, Μουστάκηδες, Συνετοί και κάποιοι αντιοργανωσιακοί κύκλοι. Πρόσφατα ο πολύς Γιαγκάζογλου σε μία έκρηξη ανοητολόγίας μίλησε για "παραθρησκευτικές" sic οργανώσεις! Οι όροι που υφίστανται είναι: εκκλησιαστικός και εξωεκκλησιαστικός! Τα υπόλοιπα είναι επιεικώς μπούρδες και οι εμπνευστές τους μπουρδολόγοι!

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»
ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
(του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς)
Έχει δημοσιευθεί με εισαγωγικό σημείωμα του τότε ιερομονάχου Ειρηναίου Μπούλοβιτς στο περιοδικό Κοινωνία τα 18 (1975)σ.95-101 σε μετάφραση από τα σερβικά της Μαρίνας Σκλήρη. Ακολουθεί Απόσπασμα
" Την στάσιν της έναντι των αιρετικών - και αιρετικοί είναι όλοι οι μη Ορθόδοξοι - η Εκκλησία του Χριστού έχει καθορίσει άπαξ δια παντός, δια των Αγίων Αποστόλων και των αγίων Πατέρων, δηλαδή δια της αγίας Θεανθρωπίνης Παραδόσεως, της μοναδικής και αναλλοιώτου.
Συμφώνως προς αυτήν την στάσιν, εις τους Ορθοδόξους είναι απηγορευμένη κάθε συμπροσευχή και κάθε λατρευτική επικοινωνία μετά αιρετικών. Διότι «τις μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ; η τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄ Κορινθ. 6, 14-15). Ο 45ος κανών των Αγίων Αποστόλων ορίζει: ”Επίσκοπος η πρεσβύτερος…, αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω• ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω”. Αυτός ο ιερός Κανών των αγίων Αποστόλων δεν προσδιορίζει ποία ακριβώς προσευχή η ακολουθία απαγορεύεται, αλλά απαγορεύει κάθε κοινήν μεθ’ αιρετικών προσευχήν, έστω και την κατ’ ιδίαν (“συνευξάμενος”). Εις δε τας οικουμενιστικάς κοινάς προσευχάς μήπως δεν γίνωνται και αδρότερα και ευρύτερα τούτων; Ο 32ος κανών της εν Λαοδικεία Συνόδου ορίζει· «Ότι ου δεί αιρετικών ευλογίας λαμβάνειν, αίτινές εισιν αλογίαι μάλλον η ευλογίαι». Μήπως όμως δεν συμβαίνει εις τας κοινάς οικουμενιστικάς συναντήσεις και συμπροσευχάς να ευλογούν αιρετικοί ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι και ιερείς, προτεστάνται πάστορες, ακόμη δε και γυναίκες; (!).
Αυτοί και όλοι οι άλλοι σχετικοί κανόνες των αγίων Αποστόλων και των αγίων Πατέρων ίσχυον όχι μόνον κατά την παλαιάν εποχήν, αλλ’ εξακολουθούν να είναι εν απολύτω ισχύϊ και σήμερον, δι’ όλους ημάς τους συγχρόνους ορθοδοξους Χριστιανούς. Ισχύουν αναμφιβόλως και δια την θέσιν μας έναντι των ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντών. Διότι ο μεν ρωμαιοκαθολικισμός είναι πολλαπλή αίρεσις, περί δε του προτεσταντισμού τι να είπωμεν; Καλλίτερον να μη ομιλώμεν. Ήδη ο Άγιος Σάββας εις την εποχήν του, επτάμισυ αιώνας πριν, δεν ωνόμαζεν άραγε τον ρωμαιοκαθολικισμόν «λατινικήν αίρεσιν»; Και πόσα από τότε νέα δόγματα δεν επενόησεν ο πάπας και «αλαθήτως» εδογμάτισε ! Δεν χωρεί αμφιβολία, ότι δια του δόγματος περί του αλαθήτου του πάπα, ο ρωμαιοκαθολικισμός κατέστη παναίρεσις.
Και η πολύ επαινουμένη Β΄ Βατικάνειος Σύνοδος ουδέν ήλλαξεν ούτε όσον αφορά εις την τερατώδη ταύτην αίρεσιν, αλλά, τουναντίον, επεκύρωσεν αυτήν.
Ένεκα τούτου, αν είμεθα Ορθόδοξοι και θέλωμεν να παραμείνωμεν Ορθόδοξοι, τότε οφείλομεν και ημείς να τηρήσωμεν την στάσιν του Αγίου Σάββα, του Αγίου Μάρκου Εφέσου, του Αγίου Κοσμά Αιτωλού, του Αγίου Ιωάννου Κροστάνδης και των λοιπών Αγίων Ομολογητών και Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έναντι των ρωμαιοκαθολικών και των προτεσταντών, εκ των οποίων ούτε οι μεν, ούτε οι δε, δεν πιστεύουν ορθοδόξως εις τα δύο βασικά δόγματα του Χριστιανισμού : εις την Αγίαν Τριάδα και εις την Εκκλησίαν.''

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω για ενημέρωσή μας μέρος από την :

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Κατά του Οικουμενισμού

Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών
Απρίλιος 2009

Όσοι με τη Χάρη του Θεού ανατραφήκαμε με ευσεβή δόγματα και ακολουθούμε σε όλα την Μία, Αγία, Καθολική, και Αποστολική Εκκλη­σία πιστεύουμε ότι:

1. Φυλάττουμε αμετακίνητα και απαραχάρακτα όσα οι Σύνοδοι και οι Πατέρες εθέσπισαν.
Αποδεχόμαστε όσα εκείνοι αποδέχονται και καταδικάζουμε όσα καταδικάζουν,
αποφεύγουμε δε την επικοινωνία με όσους καινοτομούν εις τα της πίστεως.

Εμείς ούτε προσθέτουμε, ούτε αφαιρούμε κάποια διδασκαλία, ούτε την μεταβάλλουμε.

"Ήδη ό θεοφόρος Άγιος Ιγνάτιος´ Αντιοχείας στην Επιστολή του στον Άγιο Πολύκαρπο Σμύρνης γράφει:
«Πάς ό λέγων παρά τά διατεταγμένα, καν αξιόπιστος ή, καν νηστεύη, καν παρθενεύη, καν σημεία ποιή καν προφητεύή, λύκος σοι φαινέσθω έν προβάτου δορά προβάτων φθοράν κατεργα­ζόμενος».

Ό Άγιος Ιωάννης, ο Χρυσόστομος ερμηνεύον­τας το του Αποστόλου Παύλου «Ει τις ευαγγελίζεται ύμίν παρ' ο παρελάβετε, ανάθεμα.»,

παρατηρεί ότι ο Απόστολος «ουκ είπε εάν εναντία καταγγέλλωσιν ή τό πάν άνατρέπωσιν, αλλά καν μικρόν τι εύαγγελίζωνται παρ' ο παρελάβετε, καν τό τυχόν παρακινήσωσιν, ανάθεμα εστωσαν»8.

Ή Ζ' Οικου­μενική σύνοδος ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της εναντί­ον των εικονομάχων προς τους κληρικούς της Κωνσταντι­νουπόλεως γράφει:
«Τη παραδόσει της Καθολικής Εκκλη­σίας έξηκολουθήσαμεν καί ούτε ύφεσιν ούτε πλεονασμόν έποιησάμεθα, αλλ'άποστολικώς διδαχθέντες,
κρατούμεν τάς παραδόσεις άς παρελάβομεν, πάντα αποδεχόμενοι καί άσπαζόμενοι όσαπερ ή 'Αγία Καθολική Εκκλησία άρχήθεν τών χρόνων άγράφως καί εγγράφως παρέλαβεν...

Ή γάρ αληθινή της Εκκλησίας καί ευθύτατη κρίσις καινουργείσθαι έν αύτη συγχωρεί ουδέν, ούτε άφαίρεσιν ποιείσθαι.
Ήμείς τοιγαρούν πατρώοις νόμοις επόμενοι, παρά τού ενός Πνεύματος λαβόντες χάριν, άκαινοτομήτως καί άμειώτως πάντα τά της Εκκλησίας έφυλάξαμεν».

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ,ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;;

ΤΟΣΟΙ ΝΗΠΤΙΚΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ;;;;;;;;;;;

ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΒΟΥΡΛΙΖΟΜΑΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ.ΕΝΤΑΞΕΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;;;

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ο Οικουμενισμος δεν ειναι ενωσις πιστων αλλα ενωσις απιστων..και εφοσον η Ορθ.Πιστις ατονησε,ευδοκιμησε περιφημα δια της αποστασιας στον Θεο...Με την αποσιωπηση της πιστεως και τη φυγομαχια,μειωνεται το ενδειαφερον για την αληθεια,και καλλιεργει την αδιαφορια,που οδηγει μακραν Του Θεου.Οικουμενιστικα συνθηματα του ειναι η δηθεν αγαπη.Αποφευγει τον διαλογο ,αποφευγει ολους τους Ορθοδοξους θεολογους και ολους αυτους που αγωνιζονται για την ορθ.πιστη.Ετσι οι πιστοι γινονται απιστοι και οι απιστοι αμετανοητοι,καλλιεργει τη θρησκευτικη αδιαφορια,αβιταμινωνει πνευματικα τους πιστους καιαφανιζει τις διαφορες Ορθοδοξιας και αιρεσεων,συκοφαντει τους αγωνιστες της πιστεως και παραπλανει λαο και κληρο.Διαλαλει το κηρυγμα περι αδελφοσυνης,αδιακριτου πιστεως.Αυτη η ψυδης συναδελφωση εκφραζεται στα ποικιλα συνεδρια και οικουμενιστικα συμποσια.Με αυτη την πανουργο μεθοδο ,αποξενωνει τους πιστους απο την αληθεια ,απο τις αρετες,απο Τον ΘΕΟ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ οικουμενιστικης ειρηνης,κανοντας συμμαχους τους τους πιστους και αντιπαλους της αληθειας και Του Θεου.ΜΕ λιγα λογια μας προτρεπει την ΜΙΑ ΑΓΙΑΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΕΑΥΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΔΥΣΕΒΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΣ.Επιβαλλει δε,να αρθουν οι εμφανεις διαφορες μεταξυ της Ορθοδοξιας και των αιρεσεων,χαριν της οικουμενιστικης ενοτητας.Οι πονηρες αυτες φυτειες του διαβολου με τις καινοτομιες τους,θελουν να κατεδαφισουν την Εκκλησια Του Χριστου για να οικοδομησουν την δικη τους.Με την αγωγη αυτη,οι λαοι θα την εκτιμησουν και βαθμιαια θα υποταχθουν σε αυτη την οικουμενιστικη κινηση,που ειναι ο Μασσωνισμος.Στα συνεδρια των οικουμενιστων,παρακαθηνται οι καλεσμενοι ως εν Χριστω αδελφοι,ανεξαρτητου πιστεως και μιλουν επι ισοις οροις.Τις αποφασεις ,καλουνται οι συνεδροι να εφαρμωσουν εν υποταγη,αφου προωθει τους αντιχριστους σκοπους τους.Ετσι παρασυρουν κληρο και λαο οτι αυτη η κινηση ειναι καλη.θελουν δε να κανουν τους Χριστιανους ''αποκηρυκτους και αποσυναγωγους της εκκλησιας''καιι περιμενουν να δουν Δοξα Θεου;;;
Ζει Κυριος Ο Θεος!-

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»
ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
(του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς)
Απόσπασμα β΄

Πανιερώτατε και Άγιοι Συνοδικοί Πατέρες,
Έως πότε θα εξευτελίζωμεν δουλικώς την Αγίαν μας Ορθόδοξον
Αγιοπατερικήν και Αγιοσαββιτικήν Εκκλησίαν δια της οικτρώς και φρικωδώς
αντιαγιοπαραδοσιακής στάσεώς μας έναντι του Οικουμενισμού και του
λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλιου Εκκλησιών; Εντροπή καταλαμβάνει πάντα
ειλικρινή Ορθόδοξον, ανατραφέντα υπό την καθοδήγησιν των Αγίων
Πατέρων, όταν αναγιγνώσκη, ότι οι Ορθόδοξοι Σύνεδροι της 5ης
Πανορθοδόξου Διασκέψεως της Γενεύης (8-16 Ιουνίου 1968) σχετικώς προς
την συμμετοχήν των Ορθοδόξων εις το έργον του «Παγκοσμίου Συμβουλίου
Εκκλησιών», έλαβον τότε την απόφασιν «όπως εκφρασθή η κοινή επίγνωσις
της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι αύτη αποτελεί οργανικόν μέρος του
Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών».
Αυτή η απόφασις είναι κατά την ανορθοδοξίαν και αντιορθοδοξίαν της
αποκαλυπτικώς φρικαλέα. Ήτο άραγε απαραίτητον η Ορθόδοξος Εκκλησία,
αυτό το πανάχραντον Θεανθρώπινον σώμα και οργανισμός του Θεανθρώπου
Χριστού να ταπεινωθεί τόσον τερατωδώς, ώστε οι αντιπρόσωποί της
θεολογοι, ακόμα δε και Ιεράρχαι, μεταξύ των οποίων και Σέρβοι, να επιζητούν
την «οργανικήν» μετοχήν και συμπερίληψιν εις το Παγκόσμιον Συμβούλιον των
Εκκλησιών, το οποίον, κατ’ αυτόν τον τρόπον γίνεται εις νέος εκκλησιαστικός
«οργανισμός», μία «νέα Εκκλησία» υπεράνω των Εκκλησιών, της οποίας οι
Ορθόδοξοι και μη Ορθόδοξοι εκκλησίαι αποτελούν μόνο «μέλη» («οργανικώς
μεταξύ των συνδεδεμένα»!) ; Αλοίμονον, ανήκουστος προδοσία !
Απορρίπτομεν την ορθόδοξον θεανθρωπίνην πίστιν, αυτόν τον οργανικόν
δεσμόν μετά του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού και του παναχράντου Του
Σώματος – της Ορθοδόξου Εκκλησίας των αγίων Αποστόλων και Πατέρων και
Οικουμενικών Συνόδων – και θέλομεν να γίνωμεν «οργανικά μέλη» του
αιρετικού, ουμανιστικού, ανθρωποπαγούς και ανθρωπολατρικού συλλόγου, ο
οποίος αποτελείται από 263 αιρέσεις, η δε κάθε μία από αυτάς πνευματικός
θάνατος !
Ως Ορθόδοξοι, είμεθα «μέλη Χριστού». «Άρα ουν τα μέλη του Χριστού, ποιήσω
πόρνης μέλη; Μη γένοιτο!» (Α΄ Κορινθ. 6, 15). Και ημείς τούτο πράττομεν δια
της «οργανικής» συνδέσεώς μας μετά του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών,
το οποίον ουδέν άλλο είναι ειμή αναβίωσις της αθέου ανθρωπολατρείας –
ειδωλολατρείας.
Είναι πλέον έσχατος καιρός, Πανιερώτατοι Πατέρες, όπως η Ορθόδοξος
Αγιοπατερική και Αγιοσαββίτικη Εκκλησία μας, η Εκκλησία των Αγίων
Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, των αγίων Ομολογητών, Μαρτύρων και
Νεομαρτύρων, παύση να αναμιγνύεται εκκλησιαστικώς, ιεραρχικώς και
λατρευτικώς μετά του ούτω καλουμένου Παγκοσμίου Συμβουλίου
Εκκλησιών και όπως αρνηθεί δια παντός την οιανδήποτε συμμετοχήν εις
τας κοινάς προσευχάς και την λατρείαν (η οποία λατρεία εις την
Ορθόδοξον Εκκλησίαν είναι όλη οργανικώς συνδεδεμένη εις μίαν ολότητα
και συγκεφαλαιούται εις την θείαν Ευχαριστίαν), και γενικώς την
συμμετοχήν εις οιανδήποτε εκκλησιαστικήν πράξιν, η οποία ως τοιαύτη,
φέρει εν εαυτή και εκφράζει τον μοναδικόν και ανεπανάληπτον
χαρακτήρα της Μίας, Αγία, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της
πάντοτε Μιας και Μοναδικής.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»
ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
(του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς)
Απόσπασμα γ΄


Μη σμίγουσα εκκλησιαστικώς μετά των αιρετικών, είτε αν είναι αυτοί
συγκεντρωμένοι πέριξ της Γενεύης, είτε πέριξ της Ρώμης, η Ορθόδοξος ημών
Εκκλησία, κατά πάντα πιστή προς τους αγίους Αποστόλους και τους αγίους
Πατέρας, δεν θα αρνηθή δια τούτο την Χριστιανικήν της αποστολήν και το
ευαγγελικόν της χρέος: όπως ενώπιον του συγχρόνου κόσμου, όσον του
μη ορθοδόξου, τόσον και του απίστου, ταπεινώς αλλά ευθαρσώς μαρτυρή
περί της Αληθείας, της Παναληθείας, περί του ζώντος και αληθινού
Θεανθρώπου και περί της πανσωστικής και παμμεταμορφωτικής δυνάμεως
της Ορθοδοξίας. Οδηγουμένη υπό του Χριστού η Εκκλησία μας, δια του
αγιοπατερικού πνεύματος και χαρακτήρος των θεολόγων της, πάντοτε θα
είναι «έτοιμη προς απολογίαν παντί τω αιτούντι ημάς λόγον περί της εν ημίν
ελπίδος» (Α΄ Πέτρ. 3, 15). Και η Ελπίς ημών νυν και αεί και εις τους αιώνας των
αιώνων και εις όλην την αιωνιότητα είναι μία και μοναδική: Ο Θεάνθρωπος
Ιησούς Χριστός εν τω Θεανθρωπίνω του σώματι, η Εκκλησία των Αγίων
Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων. Οι Ορθόδοξοι θεολόγοι οφείλουν να
συμμετέχουν όχι εις «οικουμενικάς κοινάς προσευχάς», αλλ’ εις θεολογικούς
διαλόγους εν τη Αληθεία και περί της Αληθείας, όπως δια μέσου των αιώνων
έπραττον οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας. Η Αλήθεια της
Ορθοδοξίας και της Ορθοπιστίας είναι «μερίς» μόνον των σωζομένων» (πρβλ
7ος κανών Β΄ Οικουμ. Συνόδου).
Παναληθές είναι το Ευαγγέλιον του αγίου Αποστόλου: «σωτηρία εν αγιασμώ
και πίστει αληθείας» (Β΄ Θες. 2,13). Η θεανθρωπίνη πίστις είναι η πίστις της
Αληθείας. Η Ουσία αυτής της πίστεως είναι η Αλήθεια, είναι η μόνη Παναλήθεια,
δηλαδή ο Θεάνθρωπος Χριστός. Η δε θεανθρωπίνη αγάπη είναι «η αγάπη της
Αληθείας»(Β΄Θες. 2,10). Η ουσία αυτής της αγάπης είναι η Παναλήθεια, δηλ. ο
Θεάνθρωπο Χριστός. Και αυτή η Πίστις και αυτή η Αγάπη είναι η καρδία και η
συνείδησις της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πάντα ταύτα διεφυλάχθησαν
αλώβητα μόνον εν τη αγιοπατερική Ορθοδοξία, περί της οποίας οι
Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι κεκλημένοι να μαρτυρούν αφόβως ενώπιον
της Δύσεως και της ψευδοπίστεώς της και της ψευδοαγάπης της.

Ανώνυμος είπε...

Προς Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ Θεόδωρο :

1)''«Μηδέν νόθον δόγμα τω της αγάπης προσχήματι παραδέχησθε» ''
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

2)'' «Εί που τήν εύσέβειαν παραβλαπτομένην ίδοις, μή προτίμα τήν όμόνοιαν της αληθείας,
άλλ' ίστασο γενναίως έως θανάτου... τήν άλήθειαν μηδαμού προδιδούς».
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

3) «Κρείττων γάρ επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού»
Αγ.Γρηγόριος ο Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Γράφει 7-10-2013 – 10.58 π.μ ότι ο Άγιος του Θεού Κοσμάς ο Αιτωλός ξεστόμισε την φράση: <«ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ».> .
Δεν είναι δυνατόν να είπε τέτοια κουβέντα ο Άγιος που σκορπούσε την Αγάπη του Χριστού. Επί του θέματος αυτό έχει γράψει ο Διδάκτωρ Φιλολογίας κ. Ιωάννης Μενούνος ο οποίος έχει συγγράψει σχετικό βιβλίο για τις Διδαχές του Αγίου. Πουθενά στην ερευνά του δεν βρήκε αυτές τις ανοησίες.
Να σταματήσουν τα ψεύδη από τους χριστιανούς του μίσους.

Ανώνυμος είπε...

Οι πρεσβύτεροι Μεταλληνός και Ζήσης τώρα που γέρασαν γράφουν διάφορα για να παραμένουν στην επιφάνεια και να μην πάνε στην αφάνεια.
Το πνεύμα του Ιουστίνου Πόποβιτς είναι αυτό που εκφράζουν τα πνευματικά του παιδιά (Πατριάρχης – Αρχιερείς) στην Σερβία.
Τον Πειραιώς Σεραφείμ τον αντιπαρέρχομαι . Γράφει πολλά μεν δεν αμελεί δε να πλέκει το εγκώμιο του Βαρθολομαίου.
Ας σταματήσει η σπέκουλα από μέρος ελαχίστων θορυβοποιών ντενεκέδων.

Ανώνυμος είπε...

9:31^
Το εχει πει αυτο ο αγιος Κοσμας,και μαλιστα ειπε συγκεκρημενα ''Ο Αντιχριστος ο ενας...ειναι ο πα;πας...''(Αυγουστινου Καντιωτου.Μητρ.Φλωρινης,κοσμας ο Αιτωλος,1992 σελ 286).
Αλλα περι του πα;πα,δεν εχει γραψει μονον ο αγιος Κοσμας,αλλα και αλλοι αγιοι...
Δεν γινεται να γινουν οι χριστιανοι Ορθοδοξοι δουλοι του πα;πα και να συμμετεχουν σε συμπροσευχες και συλλειτουργα και να υπογραφουν ψευδενωσεις με ουνιτες,διοτι γινονται θεομαχοι.καθε τι που ειναι ξενο προς την αληθεια Του Χριστου ,αντιχριστο ειναι.Οσον αφορα τωρα για το μισος καποιων χριστιανων,θα ελεγα πως το ερωτημα ειναι εαν μπορει κανεις να διακρινει την αληθεια,αφου υπακουοντας στην αληθεια αγαπας ειληκρινα τον αλλον.Ο δε αγ.Μαξιμος ο Ομολογητης μας λεγει ''ο τους αληθεις Αποστολους και προφητας και διδασκαλους δεχομενος,ΘΕΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ !Αντιθετα, και ο τους ψευδαποστολους και ψυδοπροφητας και ψευδοδιδασκαλους δεχομενος ,ουτος τον διαβολον δεχεται''...π

Ανώνυμος είπε...

9:39^
Για την πρωτη προταση*Ο καλος ποιμενας, πρεπει να σταυρωνεται για το ποιμνιο,να το προστατευει ...οπως κανουν πολλοι ιερεις και πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι γιαυτο,το βλεπουμε...μαζευει και το τελευταιο προβατακι και επειτα κλεινει την πορτα ,οτι ησυχος πια τα προβατα του ειναι ασφαλη!!!Επισης,ο καλος ποιμενας,δεν σκοτωνει το ποιμνιο του,το ξυπναει,δεν το φιμωνει.Να πουμε ακομη ,η καρδια του καλου ποιμενα ειναι καθαρη γιατι ειναι ανοιχτη στην αληθεια της πιστεως και γι αυτο αγωνιζεται να απαιχουν τα προβατα του απο τον σπιλο της αιρεσεως και να μην πινουν απο το ακαθαρτο νερο της.-
Για τον αξιολογο Μητροπολιτη Πειραιως, τι να πουμε!!!Τον εχουμε συχνα στη Λατρεια και γνωριζουμε τους αγωνες του κατα του οικουμενισμου.να ξερετε οτι η πιστη στηριζει τη θεση και οχι η θεση την πιστη γενικως..γιατι εαν η πιστη δεν θεραπευει ,τιποτε δεν κανουμε.
Η μανια του ''θηριου ''εκτυλισσεται.Η μασσωνια σαρωνει και εμεις αμνηστευουμε τα μυητικα τυπικα τους.Ποιος θορυβει λοιπον και ποιος ειναι ο τενεκες;;;
Οποιος δυσφημει Τον Πατερα,ειναι εχθρος ΤουΥΙΟΥ..π

Ανώνυμος είπε...

Οι σκοταδιστές του Παπισμού και Οικουμενισμού καταφέρονται κατά παντός Ορθοδόξου που τεκμηριωμένα πάνω στο Ευαγγέλιο και τις οικουμενικές Συνόδους στηρίζουν τις ορθόδοξες θέσεις και όχι τα προστάγματα της νέας εποχής.
Το ποιοι είναι τενεκέδες και τι δυσώδες περιεχόμενο έχουν το καταλαβαίνει κάθε αγνός και νοήμων Ορθόδοξος χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Βλάσφημε 8-10 9.31 π.μ που αμφισβητείς προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Διάβασε το σχετικό βιβλίο « Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του κυρού Μητροπολίτου Φλωρίνης μακαριστού Αυγουστίνου τι γράφει. Μη συνεχίζεις την φιλοπαπική προδοτική κατά της πίστεως μας στάση σου επικαλούμενος επιτηδείως αμφίβολες πηγές. Είσαι αμετανόητος και αξιολύπητος. Οι ορθόδοξοι πιστοί δεν σε ακούνε.


Ανώνυμος είπε...

«Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.»
Αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων παρομοίων είπε σε ομιλία του ο υποτιθέμενος Ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ στην Ρώμη, παρουσία του αιρεσιάρχη Πάπα και του οικουμενιστικού συνοθηλεύματος που συγκεντρώθηκε εκεί.
Σε τίποτε δεν διαφέρουν από την Παναίρεση που περιγράφουν ο Άγιος της Εκκλησίας Ιουστίνος Πόποβιτς, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, οι εξέχοντες πανεπιστημιακοί καθηγητές π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης και τόσοι άλλοι κληρικοί και λαϊκοί ορθοτομούντες τον Λόγο της Αληθείας.
Ερώτημα θα τα αποκηρύξει όλα αυτά ο πλανεμένος Πατριάρχης; Αν όχι, πώς θα μπορέσει να κάνει επίσημες εμφανίσεις στην Ελλάδα; Αν δεν φοβάται τον Θεό, την οργή του πιστού ορθοδόξου λαού δεν την υπολογίζει; Και οι λίθοι κεκράξονται εναντίον του.
Οφείλει να επανορθώσει τα θανάσιμα λάθη-αμαρτήματά του.
Φθάνουν πιά τα σκάνδαλα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ,
AΡΘΡΑ-ΜΕΛΕΤΑΙ-EΠΙΣΤΟΛΑΙ,
ΤΟΜΟΣ Α΄, ΑΘΗΝΑΙ 1981, ΣΕΛ. 152-153

Εἶναι πράγματι συγκλονιστική στήν τραγικότητά της καί στόν
πόνο ποῦ προκαλεῖ ἡ ἐκτίμηση καί ἡ ἔκκληση τοῦ ἀειμνήστου ἐν
Ἁγίοις αὐλιζομένου Γέροντος Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, σέ ἀνοικτή
ἐπιστολή του πρός τόν μακαριστό πατριάρχη κυρό Ἀθηναγόρα, πού
ἔστειλε τό 1965 μετά τήν συνάντηση τοῦ πατριάρχου μέ τόν πάπα
Παῦλο Στ΄ στά Ἱεροσόλυμα, τόν Ἰανουάριο τοῦ 1964. Παραθέτουμε τό
σχετικό ἀπόσπασμα:
«Παναγιώτατε:
Μυριάκις προτιμότερον νά ἐκριζωθῆ ὁ ἱστορικός της Κων/λεως Θρόνος
καί νά μεταφυτευθῆ εἰς τινά ἔρημον νησίδα τοῦ Πελάγους, ἀκόμη δέ καί
νά καταποντισθῆ εἰς τά βάθη τοῦ Βοσπόρου, ἤ νά ἐπιχειρηθῆ ἔστω καί ἡ
ἐλαχίστη παρέκκλισις ἀπό τῆς χρυσῆς τῶν Πατέρων γραμμῆς, ὁμοφώνως
βοώντων:΄Οὐ χωρεῖ συγκατάβασις εἰς τά τῆς Πίστεως΄. Αἱ ἑπτά λυχνίαι
τῆς Ἀποκαλύψεως, διά τάς ἁμαρτίας ἡμῶν, ἐσβέσθησαν πρό πολλοῦ.
Ἑπτά Ἐκκλησίαι ἀποστολικαί, Ἐκκλησίαι σχοῦσαι τήν ὑψίστην τιμήν νά
λάβωσιν, εἰδικῶς αὗται, Γράμματα ἐξ Οὐρανοῦ μέσω τοῦ θεοπνεύστου τῆς
Πάτμου Ὁραματιστοῦ, ἐξέλιπον ἐκ τῆς ἐπιφανείας τῆς γῆς καί ἐκεῖ, ἔνθα
ἄλλοτε ἐτελεῖτο ἡ φρικωδεστάτη Θυσία καί ὁ Τριαδικός ἀνεμέλπετο
Ὕμνος, σήμερον ἴσως κρώζουσι νυκτικόρακες ἤ ΄ὀρχοῦνται ὀνοκένταυροι΄.
Καί ὅμως ἡ Νύμφη τοῦ Κυρίου δέν ἀπέθανεν. Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ δέν
ἐξηφανίσθη. Συνεχίζει, τετραυματισμένη καί καθημαγμένη ὡς ὁ Ἱδρυτής
αὐτῆς, ἀλλ΄ἀείζωος καί ἀκατάβλητος, τήν διά μέσου τῶν αἰώνων πορείαν
αὐτῆς, φωτίζουσα, θάλπουσα, ζωογονοῦσα, σώζουσα. Δέν θά ἀποθάνη
λοιπόν αὐτή καί ἄν μετακινηθῆ ἤ καί ἀποθάνη ὁ Οἰκουμενικός Θρόνος.
Οὐδείς Ὀρθόδοξος εὔχεται τήν μετακίνησιν ἡ τόν θάνατον τοῦ
Οἰκουμενικοῦ Θρόνου. Μή γένοιτο! Ἀλλά καί οὐδείς θά θυσιάση χάριν
αὐτοῦ ἰῶτα ἕν ἤ μίαν κεραίαν ἐκ τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως. Ἀγωνίσασθε
ὑπέρ αὐτοῦ πάση δυνάμει. Ὄχι ἁπλῶς ἔχετε δικαίωμα, ἄλλ΄ὀφείλετε νά
στηρίξητε αὐτόν, τό κάθ΄Ὑμᾶς. Θυσιάσατε χάριν αὐτοῦ ὁ,τιδήποτε:
χρήματα, κτήματα, τιμάς, δόξας, πολύτιμα κειμήλια, Διακόνους,
Πρεσβυτέρους, Ἐπισκόπους ἀκόμη καί τόν Πατριάρχην Ἀθηναγόραν! Ἕν
μόνον κρατήσατε, ἕν φυλάξατε, ἑνός φείσασθε, ἕν μή θυσιάσητε: τήν
Ὀρθόδοξον Πίστιν! Ὁ Οἰκουμενικός Θρόνος ἔχει ἀξίαν καί χρησιμότητα
μόνον καί μόνον, ὅταν ἐκπέμπη ἁπανταχοῦ τῆς γῆς τό γλυκύ καί
ἀνέσπερόν τῆς Ὀρθοδοξίας Φῶς. Οἱ Φάροι εἶναι χρήσιμοι, ἐάν καί ἔφ΄ὅσον
φωτίζωσι τούς ναυτιλλομένους, ἵνα ἀποφεύγωσι τούς σκοπέλους. Ὅταν
τό φῶς αὐτῶν σβεσθῆ, τότε δέν εἶναι μόνον ἄχρηστοι, ἀλλά καί
ἐπιβλαβεῖς, διότι μεταβάλλονται καί αὐτοί εἰς σκοπέλους.
Παναγιώτατε:
Προυχωρήσατε ἤδη πολύ. Οἱ πόδες Ὑμῶν ψαύουσι πλέον τά ρεῖθρα τοῦ
Ρουβίκωνος. Ἡ ὑπομονή χιλιάδων εὐσεβῶν ψυχῶν, Κληρικῶν
καί λαϊκῶν,συνεχῶς ἐξαντλεῖται. Διά τήν ἀγάπην τοῦ Κυρίου, ὀπισθοχωρήσατε! Μή
θέλετε νά δημιουργήσητε ἐν τῇ Ἐκκλησία σχίσματα καί διαιρέσεις.
Πειρᾶσθε νά ἑνώσητε τά διεστῶτα καί τό μόνον ὅπερ θά κατορθώσητε, θά
εἶναι νά διασπάσητε τά ἡνωμένα καί νά δημιουργήσητε ρήγματα εἰς ἐδάφη
ἕως σήμερον στερεά καί συμπαγῆ. Σύνετε καί συνέλθετε! Ἀλλά φεῦ!
Διηνύσατε πολλήν ὁδόν. Ἤδη πρός ἑσπέραν ἐστί καί κέκλικεν ἡ ἡμέρα…΄.
Πῶς θά ἰδῆτε τάς χαινούσας ἀβύσσους, ἀφ΄ὧν θά διέλθη μετ΄ὀλίγον ἡ
ἀτραπός ἥν ὁδεύετε; Εἴθε, εἴθε ὁ πάλαι ποτέ «στήσας τόν ἥλιον κατά
Γαβαών καί τήν σελήνην κατά φάραγγα Αἰλών», νά δευτερώση τό θαῦμα
καί νά παρατείνη ἅπαξ ἔτι τό μῆκος τῆς ἡμέρας, νά ἐνισχύση ἔτι πλέον τό
φῶς αὐτῆς καί νά διανοίξη τούς ὀφθαλμούς Ὑμῶν, ἵνα ἰδῆτε,
κατανοήσητε καί ἐπιστρέψητε. Ἀμήν»

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις ψευτιές. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ποτέ δεν είπε κακό λόγο για τον Πατριάρχη της Πρεσβυτέρας Ρώμης.
Ο π. Επιφάνιος έγραφε τα πιστεύω του. Τα οποία ποτέ η Σύνοδος της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως ‘ή Ελλάδος τα έκανε δεκτά.
Ο καθένας μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις όπως οι Μεταληνός, Ζήσης, Μεντζελόπουλος, Κωστόπουλος, Γκοτσόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

4:56
ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΓΝΟΙΑ .ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΙΜΕΝΑ.ΚΑΛΑ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ;;;;;
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''ΕΚΚΛΗΣΙΑ''..ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΕΩΣΦΟΡΙΤΣΗΣ.
ΣΥΝΕΛΘΕ.

Ανώνυμος είπε...

Βρέ φιλοπαπικάρα μυρίζεις σχέση από Σύρο! Πως βρίζεις και λες τενεκέδες αυτούς που μένουν τηρητές των ιερών και οσίων και δεν προσκυνούν τον Πάπα;
Αλλά σαν συμφεροντολόγος που είσαι θα πας στην Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος του Βατικανού. Εκεί έχουν από όλα: Κακοδοξίες, πλάνες, Ιερά Εξέταση, πολέμους , κοσμική εξουσία, χλιδή, πλούτο, ηθικά σκάνδαλα και τόσες άλλες συμφορές. Τα αργύρια του Βατικανού δεν μας δελεάζουν και δεν αυτομολούμε στο στρατόπεδο της νέας εποχής και του οικουμενισμού της Μασονίας όσο και να λυσομανάτε.
Τα λόγια του Ευαγγελίου και των Αγίων Πατέρων θα σας καίνε διαπαντός. Η Ορθοδοξία θα είναι πάντα Νικητής γιατί έχει την Αλήθεια ,ενώ σεις βρίσκεσθε στο σκοτάδι του μεσαίωνα.
Συνέλθετε ποτέ δεν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.56. Οι ψευτιές είναι δικές σας. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν είπε τίποτε περισσότερο από ότι πίστευε ο υπόδουλος επί 400 χρόνια Ελληνισμός που είχε υποστεί προηγουμένως επίθεση των Σταυροφόρων και την απραξία των Παπών.
Συνεχίζετε να μιλάτε παπίζοντες και να χύνετε το δηλητήριό σας εναντίων αυτών που παραμένουν στην καθαρή και ανόθευτη πηγή της Ορθοδοξίας. Ο π. Επιφάνιος ,όπως και οι άλλοι πανελληνίως και πανορθοδόξως γνωστοί για τις σωστές και τεκμηριωμένες αγιογραφικά τοποθετήσεις τους ,εκφράζουν τα πιστεύω όλων των Ορθοδόξων. Η ασέβειά σας προς αυτούς φανερώνει την ποιότητα του πλανεμένου εγώ σας.
Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιά τοπική Σύνοδος Ορθοδόξων ή Πανορθόδοξος δέχθηκε τις αιρέσεις του Παπισμού από τον οποίον εκπορεύθηκαν οι χιλιάδες αιρέσεις ;


Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 9.31 π.μ. 8 Οκτωβρίου που γράφει ότι τάχα ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΄΄ δεν αμελεί να πλέκει το εγκώμιο του Βαρθολομαίου΄΄
Ας διαβάσει λοιπόν ο εθελοτυφλών απόσπασμα του Σεβ.κ. Σεραφείμ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο 27-6-2013

Ἀναγνωρίζετε, Παναγιώτατε Δέσποτα, τόν Παπισμό ὡς «Ἐκκλησία»; Εἶναι, ὅμως, «ἐκκλησία» ἤ αἵρεσις; Πλῆθος Ὀρθοδόξων Συνόδων ἔχουν καταδικάσει τόν Παπισμό ὡς αἵρεση. Ἀναφέρουμε ἐνδεικτικά ὁρισμένες: Τήν Σύνοδο τοῦ 879-880 στήν Κωνσταντινούπολη, ἐπί τοῦ Πανσέπτου Προκατόχου Ὑμῶν Οἰκουμενικοῦ Πατρός καί Ἰσαποστόλου Μεγάλου Φωτίου. Ἡ Σύνοδος αὐτή, πού στή συνείδηση τῆς Ἐκκλησίας θεωρεῖται ὡς ἡ Η΄ Οἰκουμενική, ἐπειδή σέ αὐτή συμμετεῖχαν ἐκπρόσωποι ὅλων τῶν Πατριαρχείων καί τοῦ τότε Ὀρθοδόξου Πάπα τῆς Ρώμης Ἰωάννου τοῦ Η΄ καί οἱ ἀποφάσεις της ἔγιναν ὁμόφωνα ἀποδεκτές, καταδίκασε ὡς αἱρετική τή διδασκαλία τοῦ Filioque. Ἡ διδασκαλία αὐτή ἐπεκράτησε δυστυχῶς ὡς ἐπίσημη διδασκαλία τοῦ Παπισμοῦ, ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 11ου αἰῶνος (1014) μέχρι σήμερα. Ἡ καταδίκη αὐτή ἰσχύει κατ’ ἐπέκτασιν καί διά τήν αἵρεση τῶν Προτεσταντῶν, ἐπειδή καί αὐτοί ἀποδέχονται τήν αἱρετική αὐτή διδασκαλία. Ὁ Παπισμός, ἀποδεχόμενος ἐκ τῶν ὑστέρων, μετά ἀπό ἕνα αἰῶνα καί πλέον, μία αἱρετική διδασκαλία, πού εἶχε ἤδη καταδικάσει μαζί μέ τά ἄλλα Ὀρθόδοξα Πατριαρχεῖα, αὐτοαναιρεῖται καί αὐτοκαταδικάζεται ὡς αἵρεση. Πέραν τούτου, ὅλες οἱ ἑπόμενες Ὀρθόδοξοι Σύνοδοι, ὅπως οἱ ἐν Κωνσταντινουπόλει Σύνοδοι τοῦ 1170, 1341, 1450, 1722, 1838, 1895, ἀπεριφράστως καταδικάζουν τόν Παπισμό ὡς αἵρεση[17]. Ἐπίσης, ἐκτός ἀπό τόν Μέγα Φώτιο, ὅλοι οἱ μετά τό σχίσμα τοῦ 1054 ἅγιοι, ὅπως ὁ ἅγιος Γερμανός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς, ὁ ἅγιος Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός, ὁ ἅγιος Συμεών Θεσσαλονίκης, ὁ ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης, ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ὁ ἅγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, ὁ ἅγιος Ἰουστίνος Πόποβιτς κ.ἄ.[18], ὁμοφώνως καταδικάζουν τόν Παπισμό ὡς αἵρεση. Ὁ Παπισμός δέν εἶναι «Ἐκκλησία», ἀλλά κράτος, τό Βατικανό. Οὔτε εἶναι «Ρωμαιοκαθολική Ἐκκλησία». Δέν εἶναι οὔτε Ρωμαίϊκη, οὔτε Καθολική, οὔτε Ἐκκλησία. Δέν ἔχει σχέση μέ τήν Ρωμηοσύνη, οὔτε μέ τή Ρωμανία. Δέν εἶναι Καθολική, ἀφοῦ χωρίσθηκε μόνη της ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τό 1054 μ.Χ. Δέν εἶναι Ἐκκλησία, ἀφοῦ ἔγινε κράτος, ὑποκύπτοντας στόν τρίτο πειρασμό τοῦ Χριστοῦ. Δέχθηκε ὁ Παπισμός τήν πρόταση τοῦ διαβόλου νά τόν προσκυνήσει καί νά τόν κάνει κοσμικό παντοκράτορα τῆς γῆς. Ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι εἴμαστε ἡ ὀρθή Ρωμαιοκαθολική Ἐκκλησία. Ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι εἴμαστε Ρωμηοί, σέ μᾶς ἀνήκει ἡ Ρωμανία, ἡ Ρωμηοσύνη. Ἡ
Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ Μία, Ἁγία, ΚΑΘΟΛΙΚΗ καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, ἡ ἀληθής Ρωμαιοκαθολική Ἐκκλησία.





Ανώνυμος είπε...

6.53 επί τετρακόσια χρόνια στον παπισμό βρήκε καταφύγιο το υπόδουλο Έθνος. Στην Καθολική δυτική Εκκλησία βρήκε παρηγοριά

Ανώνυμος είπε...

6.28 Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και βλέπω τους Καθολικούς ως αδελφούς που τρέχει το ίδιο Αίμα μέσα μας του Ιησού Χριστού.
Λυσσομανώντας γράφεις εναντίον των Καθολικών:

«Αλλά σαν συμφεροντολόγος που είσαι θα πας στην Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος του Βατικανού.» σε παρακαλώ να μου πεις ποια είναι η διεύθυνση αυτής της τράπεζας να απευθυνθώ. Σου λένε ανοησίες και διασπείρεις διαβολικά ψεύδη. Δεν υπάρχει τέτοια τράπεζα στο Άστυ του Βατικανού.

«Εκεί έχουν από όλα: Κακοδοξίες, πλάνες, Ιερά Εξέταση, πολέμους , κοσμική εξουσία, χλιδή, πλούτο, ηθικά σκάνδαλα και τόσες άλλες συμφορές.» εδώ γελάω Ορθόδοξα. Τον Κοσμά Φλαμιάτο ποιος τον έστειλε Εξορία; Τους Κολλυβάδες ποιος τους έστειλε στα ξερονήσια; Τον Ματθόπουλο στην Κέρκυρα;

Μιλάς για κοσμική εξουσία σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Σαμαρά. Οι άλλοι δεσποτάδες προσφέρουν παράσημα με όλους τους αγίους στους πλούσιους και εφοπλιστές. Δεν είδα να παρασημοφορούν τις γυναίκες που εθελοντικά μαγειρεύουν στα συσσίτια. Τους κατηχητές της Ορθόδοξης παράδοσης.

Λες για χλιδή. Κάνε μια βόλτα στα Πατριαρχικά, Αρχιεπισκοπικά , Μητροπολιτικά μέγαρα των σεμνών ηγετών της Ορθοδοξίας μας. τα υπερπολιτελή πνευματικά κέντρα των ναών με τα μεγαλόσχημα γραφεία.

Λες για πλούτο. Δες τον πλούτο των αγιορείτικων μοναστηριών ή της μητρόπολης Ιωαννίνων της χρυσοφόρου νύμφης.

Εδώ που γέλασα είναι τα ηθικά σκάνδαλα ρίξε μια ματιά στον Κολοσούσα και στους φίλους του Χριστοδούλου. Ψάξε να βρεις την ομοφυλοφιλία στους αγάμους κληρικούς που γυροφέρνουν τους αλλοδαπούς για να γευθούν την ανωμαλία τους. Κοίταξε στα παιδιά των ιερών για να δεις το κουσούρι.
Αν συνεχίσεις την κατηφόρα χωρίς την αυτοκριτική, να σου δώσω και άλλα παραδείγματα. Το ότι κάνουμε τους μα… μην νομίζεις πως και είμαστε. Το βουλώνουμε για να μην ξεφτιλιστεί το Ορθόδοξο ήθος.

Όσο για την Μασονία δεν θα πω τίποτα εγώ διάβασε τον Ορθόδοξο Τύπο για να δεις πόσοι Πατριάρχες και δεσποτάδες είναι μασόνοι. Θες να στους πω;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΕ ΜΑΣ, '' ΑΝΩΝΥΜΕ '' 4.56μμ ,9.39πμ/8-Οκτ

ΈΧΕΤΕ ΕΝΟΧΛΗΘΕΊ ιδιαίτερα τελευταία εκεί στην Αλεξάνδρεια , με τη κριτική στο διαδίκτυο για τις ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του πατριάρχη σας κ.Θεοδώρου αλλά και του στενού του περιβάλλοντος....

Σας κατανοούμε ότι σας ξενίζουν
αφού σας ήταν άγνωστο :

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ,η Κριτική και η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των ενεργειών δημόσιων προσώπων και μάλιστα εκκλησιαστικών...

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

1) ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ του π Θεολόγου.

2) των καταγγελιών έναντι του νεαρού Επισκόπου Παντελεήμονα ,

3)την παρατεταμένη παραμονή του στην Ελλάδα το πρώτο 15θημερο του Αυγούστου ,ενω οι Ορθόδοξοι πιστοί της Αιγύπτου στο Κάϊρο ,Αλεξάνδρεια εκινδύνευαν...

4) των ''οικουμενιστικών ''απόψεων
του κ. Θεοδώρου


ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτές οι οικουμενιστικές
απόψεις πως συμβιβάζονται με τις θέσεις των Αγ Πατέρων της Εκκλησίας μας που ανέφερε σε σχόλιο του ο ανώνυμος (7 Οκτ. 11.27μμ) όπως τις παρακάτω ;

''«Μηδέν νόθον δόγμα τω της αγάπης προσχήματι παραδέχησθε» ''
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

2)'' «Εί που τήν εύσέβειαν παραβλαπτομένην ίδοις, μή προτίμα τήν όμόνοιαν της αληθείας,
άλλ' ίστασο γενναίως έως θανάτου... τήν άλήθειαν μηδαμού προδιδούς».
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

3) «Κρείττων γάρ επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού»
Αγ.Γρηγόριος ο Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι Πατριάρχης μου ο Θεόδωρος φίλε ή φίλη 9:41 μ.μ.
Είμαι από τα Γιάννενα και εδώ έχουμε Μητροπολίτη.
Δεν έχω πάει ποτέ στην Αλεξάνδρεια και δεν γνωρίζω κανένα από εκείνα τα μέρη.
Τους Θεολόγο και Παντελεήμονα τους έχω διαβάσει από εδώ. Δεν με ενδιαφέρει για κανένα.
Δεν πιστεύω σε δόγματα κλπ. Αυτά χωρίζουν και διασπούν τους χριστιανούς. Πιστεύω στον Χριστό έτσι όπως γεμίζει την δικιά μου καρδιά.
Ως Γιαννιώτης έχω διαβάσει πολλούς και πολλά για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Και έτσι έχω την δική μου γνώση. Είναι δικαίωμα μου νομίζω.
Εσύ υποστηρίζεις αυτούς που σου αρέσουν. Εγώ αυτούς που μου αρέσουν.
Στα έγραψα αυτά για να μην παραμυθιάζεσαι βλέποντας σε μένα αυτούς που θα ήθελες να συντρίψεις ως «καλός» χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο 9.23μ.μ.8/10/2013 που ζητάει την διεύθυνσι της Τράπεζας του Βατικανού, για να μάθει να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
'' Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις δραστηριότητες της περίφημης Τράπεζας του Βατικανού, του κατά κόσμον Ινστιτούτου για τα Έργα της Θρησκείας (Istituto per le Opere di Religione - ΙΟR), αφού διαθέτει μία τεράστια περιουσία εντός και εκτός του παπικού κράτους, με τον διάδοχο του πάπα Βενέδικτου να αναμένεται να έχει πολλή δουλειά, για να καθαρίσει τη θαμπή εικόνα της.
Η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1942 (επί Μουσολίνι) και έχει ως ρόλο να διαφυλάττει και να διαχειρίζεται την περιουσία που προορίζεται για θρησκευτικά και φιλανθρωπικά έργα. Διοικείται από έναν πρόεδρο-γενικό διευθυντή και επιβλέπεται από πέντε καρδιναλίους.

Τα στοιχεία που είναι γνωστά για τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας, με τους 33.400 λογαριασμούς, είναι εντυπωσιακά: Διαθέτει ακίνητη περιουσία ανά τον κόσμο, αξίας 1,5 δισ. ευρώ, 2.400 οικήματα στο Βατικανό, στη Ρώμη και την Ιταλία, ενώ τα αποθέματα χρυσού που έχει στην κατοχή της αποτιμώνται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το Βατικανό έχει στις αποθήκες του έργα τέχνης και αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των μετοχών αλλά και των ομολόγων από συμμετοχές σε εταιρείες διαχείρισης εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ζυθοποιίες.
Σκάνδαλα, Mαφία και ξέπλυμα
Η Τράπεζα του Βατικανού, πάντως, δεν θεωρείται συνώνυμο των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, αλλά της αδιαφάνειας και των αμφιλεγόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο Πάπας Βενέδικτος προσπάθησε να ελέγξει τα οικονομικά του ΙΟR, μέσω ενός εποπτικού σώματος, της Αρχής Οικονομικής Πληροφόρησης, με την προσπάθεια να πέφτει στο κενό.
Διαχρονικά σενάρια κάνουν λόγο για σχέσεις της Τράπεζας με τη Μαφία. Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, ανέστειλε από τις αρχές του έτους τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του Βατικανού με τη διεθνή νομοθεσία περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Tο Μάιο του 2012 η JP Morgan διέκοψε τη συνεργασία της με το IOR όταν η Τράπεζα «δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει» συγκεκριμένες συναλλαγές. Το 2010 οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 23 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα, εξαιτίας ύποπτων συναλλαγών, που παρέβαιναν τη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος χρήματος.
Παράλληλα και το ξέσπασμα του σκανδάλου Vatileaks, με τις διαρροές εγγράφων από τον μπάτλερ του πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε αποκάλυψε έμμεση συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες, σχετιζόμενες με ιταλικές εταιρείες.
Αυτοί ήταν και οι σημαντικότεροι λόγοι της απόλυσης του τέως διευθυντή της, ιταλού Ετόρε Γκότι Τεντέσκι -υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον Μάιο- και της αντικατάστασής του από τον 54χρονο γερμανό Ερνστ φον Φρέιμπεργκ.
Πρόκειται για έναν πεπειραμένο επαγγελματία επί οικονομικών ζητημάτων, ενώ είναι και μέλος της Καθολικής Τάξης των Ιπποτών της Μάλτας. Ο Τεντέσκι, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το 2009, κατηγορήθηκε από τους προϊσταμένους του, ότι πήγαινε στο γραφείο του μόλις δύο φορές την εβδομάδα, αφού τις υπόλοιπες είχε αρκετή δουλειά στα γραφεία της ισπανικής Banco Sandater στο Μιλάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 1982, το Βατικανό είχε συγκλονίσει η υπόθεση του «τραπεζίτη του Θεού», Ρομπέρτο Κάλβι και το σκάνδαλο της Banco Ambrosiano. Το IOR ήταν μεγαλομέτοχος της τράπεζας, που χρεοκόπησε προκαλώντας απώλειες 400 εκατ. δολαρίων στο παπικό κράτος, με τον πρόεδρό της, τον Κάλβι, μέλος της μασονικής στοάς P2, να εντοπίζεται απαγχονισμένος σε μια γέφυρα του Λονδίνου. Φυσικά, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, τελικά, το γεγονός ότι η Τράπεζα του Βατικανού αποκαλείται ως η «πιο μυστική τράπεζα στον κόσμο» δημιουργώντας σενάρια συνωμοσίας, καθώς και άφθονο υλικό για βιβλία όπως του Νταν Μπράουν ή και για ιστορικές ταινίες όπως ο «Νονός ΙΙΙ» του Φράνσις Φορντ Κόπολα...
Βαγγέλης Βιτζηλαίος
(Με πληροφορίες από Deutsche Welle, Forbes, Sky News)
ΠΗΓΗ ΄΄



Ανώνυμος είπε...

Βρε σεις υποστηρικτές του Πάπα και διώκτες της Ορθοδοξίας νομίζετε οτι τρώμε λουκούμια απο την Σύρο;
Δεν μας αρέσουν, φάτε τα μόνοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Ήλθες στα λόγια μου 9.06. εντός του Άστεως του Βατικανού δεν υπάρχει τέτοια Τράπεζα. Στο Βατικανό υπάρχει ένα οικονομικό ινστιτούτο το οποίο συνεργάζεται με τράπεζα εκτός του Βατικανού . Η Τράπεζα αυτή είναι στην Ρώμης πλησίον του Βατικανού (όχι ιδιοκτησίας Βατικανού) επί της οδού Αγίου Πνεύματος και έτσι την λένε οι ανόητοι τράπεζα του Αγίου Πνεύματος. Τόσος θόρυβος από μέρους σου για να συμφωνήσεις με τα όσα έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν σου αρέσουν τα λουκουμάκια τα Συριανά, φάγε τα μεγάλα τα «ραχάτ» τα πατρινά, αυτά θα σε γεμίσουν στο στόμα με υπέροχες γεύσεις. Οι πατρινοί όπως ο φίλος σου τα προτιμούν τα λουκουμάκια να είναι πατρινά. Και εμένα τα Συριανά δεν με χορταίνουν είναι μικρά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακάκιεεεε μην ξεχνάς τα μακαρόνια να είναι ΜΙΣΚΟ, τα λουκούμια να είναι πατρινααά, και η τεντούρα ΧΡΥΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπικέ ή Ουνίτη (8/10/2013, 9.23 μ.μ.) που εμφανίζεσαι σαν Ορθόδοξος.
Κανένας Ορθόδοξος δεν θα έβγαζε την δική σου χολή και τους ανιστόρητους
ισχυρισμούς σου. Όσα λές αποδεικνύουν την καταγωγή και τα κίνητρά σου. Δείχνεις
ιδιοτελής προπαγανδιστής της Παποσύνης.
Οι δήμιοι με τόσα εγκλήματα κατά της πίστεως και της ανθρωπότητας θα βγουν τώρα
παρηγορητές!
Η φοβερή ιερή εξέταση των παπών και όλη η μεσαιωνική σαπίλα, οι διωγμοί και
θανατώσεις κάθε αντιφρονούντα, οι θρησκευτικοί πόλεμοι, τα συγχωροχάρτια, το
κράτος που αιματοκύλησε τον κόσμο κ.λ.π. καμμία σχέση δεν έχουν με το κήρυγμα
του Χριστού, αλλά είναι τελείως αντίθετα και αποτέλεσαν εμπόδιο για την
επικράτηση στον κόσμο του Ευαγγελίου. Όλα αυτά και τόσα άλλα τα αγνοείς;
Χρειάζεσαι φροντιστήριο, για να μάθεις τα επακόλουθα της αίρεσης και της
αποσχίσεως από την Αλήθεια, τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και παραδόσεις των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.
Μην ξεχνάς ακόμη την συγγνώμη του Πάπα στην τελευταία επίσκεψή του στην
Ελλάδα. Το βάρος της ενοχής δεν το ελαφρύνει μία απλή συγγνώμη που, αν είναι
ειλικρινής, είναι καλοδεχούμενη, αλλά με την επάνοδο στον ορθό δρόμο της
πίστεως και την έμπρακτη απόδειξη συγγνώμης.
Οι λόγιοι και αυτοί πού κατέφυγαν μετά την πτώση του Βυζαντίου στην Δύση
μετέφεραν πολιτισμό και συνετέλεσαν στην εκεί αναγέννηση. Δεν βρήκαν
παρηγοριά σε κανένα Πάπα.
Το ποιός λυσσομανώντας γράφει, είναι και αυτό ζήτημα. Εγώ γράφω για τα δόγματα
και σύ μή μπορώντας να απαντήσεις για τις κακοδοξίες καταφέρεσαι κατά προσώπων
που διαβάλλεις με φήμες. Συγκρίνονται τά υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα που
αναφέρεις με τα σκάνδαλα της Δυτικής Εκκλησίας;
Αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έχουν υπάρξει σε όλα τα μήκη και πλάτη του
κόσμου για κακοποιήσεις παιδιών από παπικούς κληρικούς, που γνώριζε, αλλά
κάλυπτε το Βατικανό. Ανάγκασαν μάλιστα τον Πάπα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Αν συνεχίσουμε σ’ αὐτό το επίπεδο δεν υπάρχει τελειωμός. Το θέμα είναι οι
κακοδοξίες, η αίρεση και ο οικουμενισμός. Γι’ αυτά δεν λές τίποτε. Δεν καταλαβαίνεις
ότι εναντίον αυτών αγωνίζονται οι ορθόδοξοι πιστοί;







Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπικέ ή Ουνίτη (8/10/2013 9,23μ.μ) που εμβανίζεσαι σαν Ορθόδοξος.
Όποια χλιδή και αν θέλεις να συγκρίνεις με τον πλούτο, τα παλάτια, τη διαφθορά και
τα χάλια του Βατικανού δεν θα βρεις ομοιότητες πουθενά αλλού. Τα όσα λές και
απειλείς κατά της Ορθοδοξίας είναι παρονυχίδες μπροστά στην άβυσσο των δικών
σας σκανδάλων.
Εμείς οι ορθόδοξοι αντιδρούμε σε όποια εκφυλιστικά φαινόμενα υπάρχουν στον
κλήρο, όπως διαβάζεις στον Ορθόδοξο Τύπο, που επικαλείσαι. Εσείς θεοποιήσατε τον
Πάπα, τον πιστεύετε αλάθητο και τον προσκυνάτε.
Αν ακούσετε κάτι σε βάρος του, σας πιάνει υστερία. Εδώ στην Ελλάδα και
αρχιεπίσκοπο ανάγκασε ο έλεγχος του λαού να παραιτηθεί. Υπάρχει υγιής αντίδραση
πράγμα που λείπει σε σας τους παπικούς που έχετε μεταβάλλει σε κοσμική εξουσία
την εκκλησία σας με ανάλογες δομές!
Μέσα στο Βατικανό υπάρχει στοά μασονική και οι δυνάμεις του σκότους που
πηγάζουν από εκεί επιχειρούν να διαβρώσουν την Ορθόδοξο Εκκλησία αλλά δεν
σας βγαίνει. Τα πιστεύω μας δεν είναι τα ίδια ούτε και τα γονίδιά μας. Όσο και να το
αρνείσαι η Τράπεζα του Βατικανού είναι υπαρκτή γεγονός παγκοσμίως, γνωστό και
απορίας άξιο πως το αρνείσαι λες και βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη.
Αλλά εκ του πονηρού εφορμάς και προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις μεθόδους
εχθρών της Εκκλησίας κατηγορώντας συλλήβδην για πλούτο την Εκκλησία της
Ελλάδος! που δεν μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα και το φιλανθρωπικό
και κοινωνικό της έργο. Κατά καιρούς έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις σε όλα τα
κακόβουλα μυθεύματα πού επικαλείσαι με στόχο να μετατοπίσεις αλλού την
συζήτηση αποφεύγοντας το κύριο θέμα που σας καίει.
Οι Ορθόδοξοι δεν ανέχονται παρεκτροπές κληρικών και δεν τις κουκουλώνουν.
Απόδειξη ο θόρυβος για τον Αλεξανδρείας που έγινε δορυφόρος του Πάπα και η
κριτική εις βάρος του για άλλες ανεπίτρεπτες πράξεις.
Εσείς σαν πιστοί έχετε τέτοια συμπεριφορά; Δεν βλέπομε, παρά μόνον όταν τα ηθικά
σκάνδαλα φθάνουν στην δικαιοσύνη τότε μόνον τιμωρούνται και ακούγονται.
Παπικέ μην πλανάς και μην πλανάσαι. Ό,τι και να πεις όπως και να θέλεις να ξεφύγεις
δεν μπορείς, γιατί δεν έχεις λόγους να απαντήσεις για την αίρεση που βρίσκεσαι.
Βέβαια όλοι οι χριστιανοί είμαστε αδέλφια που δυστυχώς χώρισαν
οι κακοδοξίες του Παπισμού που γέννησε τον προτεσταντισμό και
τις παραφυάδες του.
Γι’ αυτά πότε θα ζητήσει συγγνώμη η Παπική Εκκλησία;
Δεν ξέρω αν έχουμε το Αίμα του Χριστού όπως λες με σας.
Εσείς άλλωστε δεν μεταλαμβάνετε Αίμα Χριστού, αλλά παίρνετε μόνο όστια.
Άνοιξε τα μάτια σου, διάβασε, προσευχήσου να έχεις φωτισμό, άφησε την πλάνη και
έλα στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία να λάβουμε μέρος όχι στην
Πανθρησκεία πού επαγγέλεται ο Πάπας και η μασονία, αλλά στο Ποτήριο της Ζωής.
Στο εύχομαι από καρδίας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10,57 π.μ 9/10/2013 φαίνεται έχεις ροπή στα λουκούμια και τα ποτά που τρώς και πίνεις και γνωρίζεις την καλή ποιότητα!
Καλή χώνεψη για να ελαφρύνει το κλίμα.

Ανώνυμος είπε...


Ανώνυμε 8/10/13 9.31 πμ
Ο Άγιος του Θεού Κοσμάς ο Αιτωλός που σκορπούσε την Αγάπη του Χριστού,
είπε την φράση: «ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ».
Καλό είναι να διαβάσετε την εμπεριστατωμένη απάντηση του Δρ Κωνσταντίνου Σιαμάκη (Χριστιανικὴ Σπίθα, φύλλα 684-687, Μάιος – Αὐγούστου 2010.)
Για να σας βοηθήσω σας γνωστοποιώ τον επίλογο της εν λόγω απαντήσεως
«Φυσικὰ ἡ ἄγνοια, ὅσο ἀχανὴς κι ἂν εἶναι, δὲν εἶναι ἔλλειψι ἀρετῆς καὶ καλοῦ ἤθους· ἡ
ἀναξιοπρεπὴς ὅμως προσπάθεια ἑνὸς ἀγνοοῦντος νὰ ὑπο¬βάλῃ μὲ ἔντεχνη
συκοφαντία τὴν ὑπόνοια ὅτι ὁ Καντιώτης «προσθέτει», δηλαδὴ πλαστογραφεῖ,
κείμενο στὸν Κοσμᾶ εἶναι ὁπωσδήποτε ἀνήθικη κατινιά. τὸν πείραξε βέβαια τὸν
εἰδικὸ Μενοῦνο τὸ ὅτι ὁ Καντιώτης προηγήθηκε –κατὰ 30 χρόνια μάλιστα–, τὸ ὅτι
εἶναι καὶ καλλίτερός του, τὸ ὅτι αὐτὸς στὴ διατριβή του στηρίχτηκε ἀνομολόγητα
κυρίως στὸν Καντιώ¬τη, καὶ τὸ ὅτι ὁ Κοσμᾶς (κατὰ τὴ φαντασίωσι τοῦ Μενούνου ὁ
Καντιώτης) τὸν πάπα τῆς ῾Ρώμης καὶ χαλίφη τῶν παπικῶν τὸν λέει ἀντίχριστον καὶ
κατάρας ἄξιον. μάλιστα· ὁ Κοσμᾶς τὸ λέει· κι αὐτὸ εἶναι ἡ μιὰ ἀπὸ τὶς αἰτίες ποὺ
θανατώθηκε. ὁ Καντιώτης ἁπλῶς τὸ ἐκδίδει εὐσυνειδήτως καὶ ἐπὶ τῆς οὐσίας πιὸ
ἐπισταμένως ἀπὸ τὸ Μενοῦνο. κι ὁ Μενοῦνος ἀπὸ τὸ 1977 μέχρι τὸ 2007 δὲν
μπόρεσε νὰ διαβάσῃ καὶ ἐκδώσῃ ὅτι ὁ πάπας εἶναι ἀντίχριστος· καὶ λέει παρλαπίπες. κι
ἂν τὰ δυὸ φιλαράκια, ποὺ ἀντάμω¬σαν σὰν καπάκι καὶ τέντζερης, φαντασιώνωνται ὅτι
ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ μάρτυς (1714-1779) εἶναι ἀδύνατο νὰ λέῃ ἀντίχριστο τὸν θειότατο
χαλίφη (= παποκαίσαρα) τῆς ῾Ρώμης, τότε νὰ τοὺς δείξω ἐγὼ τί λέει ὁ κατὰ 34 χρόνια
νεώτερός του καὶ ἄρα σύγχρονός του ἅγιος, ὁ Νικόδημος Ἁγιορεί¬της, γιὰ τὸν πάπα
τῆς ῾Ρώμης. τὸν ἀποκαλεῖ ἀντίχριστο μὲ δύο κέρατα· γράφει· «Ἂς μάθῃ ὁ δίκερως
πάπας τῆς ῾Ρώμης πόσον ἀντίχριστα ποιεῖ» (Πηδάλιον, σ. 284, ὑποσ. 1). φυσικὰ μὲ τὸ
«δίκερως» ἀναφέρεται στὸ χωρίο τῆς Ἀποκαλύψεως 13,11-18 ὅπου ὁ ἀντίχριστος
λέγεται καὶ προβα¬τόσχημον ἀρνίον μὲ λαλιὰ δράκοντος, ποὺ ἐξοντώνει τοὺς
Χριστιανοὺς καὶ ἀποκαλεῖται κι ἑξακόσια ἑξήκοντα ἕξ. ὁ Κυκλαδίτης Νικόδημος στὰ
χρόνια του εἶχε νιώσει στὸ πετσί του τὴ φονικὴ συμπεριφορὰ τοῦ ἀντιχρί¬στου πάπα
τῆς ῾Ρώμης πρὸς τοὺς Ἕλληνες Ὀρθοδόξους Χριστιανούς, τὴν ὁποία ἐκδήλωνε μὲ
ὄργανά του καὶ νύχια του τοὺς παπικοὺς τῆς Σύρου, τοὺς νῦν λαχταριστοὺς ὡς
ὑποψηφίους ἀγοραστὰς τοῦ περιοδικοῦ καὶ τοῦ βιβλίου τοῦ εἰδικοῦ Μενούνου. οἱ
ἅγιοι Κοσμᾶς καὶ Νικόδημος δὲν ἦταν γλυκούληδες σὰν τὸ Φραγκῖσκο καὶ τὸ
Δεληδῆμο. ἦταν ἄντρες μὲ ἀντρειὰ καὶ ἀντρίκιο λόγο, καὶ γι’ αὐτὸ ὑπέφεραν ἢ καὶ
μαρτύρησαν. κι αὐτοὶ οἱ δύο φίλοι ποὺ σκάρωσαν τὴ βδελυρὴ κι ἔντεχνη συκοφαντία
εἰς βάρος ἑνὸς παρομοίου ἀντρός, τοῦ Καντιώτου, συμπεριφερόμενοι ἐπίσης σὰ
νύχια τοῦ «θειοτάτου» πάπα τῆς ῾Ρώμης, αὐτοὶ ποὺ θέλουν τὸν Κοσμᾶ καὶ τὸ Νικό¬
δημο καὶ γενικὰ τοὺς ἁγίους γλυκούληδες σὰν τὸν Φραγκῖσκο καὶ τὸ Δεληδῆμο, καὶ
σὰν τοὺς τρυφερούληδες «ἁγίους» στὶς παπικῆς ἐκτυπώ¬σεως λελέδικες εἰκονοῦλες,
αὐτοὶ εἶναι ποὺ πέρα ἀπὸ τὶς διατριβίστικες δικολαβίες τῶν εἰδικῶν κατεργάζονται
τὴν κατ’ ἐξοχὴν πλαστογραφία καὶ πλαστοπροσωπία τῶν ὄντως ἁγίων.
Ἡ διατριβὴ τοῦ «εἰδικοῦ» Μενούνου ἐπιστημονικῶς εἶναι ἀτροφικὴ
στραβοκαμωμένη καὶ ἄχρηστη, κι ἔπρεπε ν’ ἀπορριφθῇ. προάγει μόνο τὴν
μενουνογνωσία μας· τὴ γνῶσι τοῦ τί δὲν ξέρει ὁ Μενοῦνος, τί δὲν καταλαβαίνει,
καὶ πῶς διαβάλλει καὶ συκοφαντεῖ γιὰ τοὺς σκοπούς του· γιὰ τὶς πωλήσεις του, γιὰ
τὴν προβολή του ὡς εἰδικοῦ Μενούνου καὶ ἀνωτέρου τοῦ μηδαμινοῦ Καντιώτου,
καὶ γιὰ τὴν εἴσπραξι ματαίου ἐπαί¬νου καὶ δοξαρίου ἀπὸ τοὺς παπικούς, ὁ ὁποῖος
ἀποφάσισε, μαζὶ μὲ τὸν ἐλάχιστο Δεληδῆμο νὰ ἐπιτεθοῦν στὸν 103 ἐτῶν
ἀνήμπορο π. Αὐγουστῖνο Καντιώτη, γιὰ νὰ τὸν συκοφαντήσουν. πολὺ
αὐτοκαταστροφικὴ ζαβολιὰ παιδιῶν 60-70 ἐτῶν.»






Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί ,

σας παραθέτω απόσπασμα από σχετική επιστολή για τους οικουμενιστάς από τον αείμνηστο Αγιορείτη γέροντα π.Παΐσιο :

«‘Το νόμισμα της αγάπης’ που κυκλοφορεί μετά από το ‘κλείσιμο των δογμάτων’,

η ‘επανίδρυσις της Μιάς... Εκκλησίας’ και τόσα άλλα είναι ακατανόητα και κυριολεκτικώς βλάσφημα διά την Ορθόδοξο Εκκλησία...

Η άρνησις προς τον Πατριάρχη (Αθηναγόρα) δεν είναι άρνησι προς την αγάπη ούτε προς την ενότητα.

Είναι «όχι» προς το ψευδές και «ναι» προς την Αλήθεια, που κρύβει μέσα της η Εκκλησία.

Όταν οι πιστοί διακρίνουν διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ Ορθοδόξων και Ετεροδόξων, δεν σημαίνει ότι επιθυμούν το σχίσμα και τη διαιώνισί του, αλλά ζητούν την αληθινή ενότητα, τη μόνη σωτήριο για όλους.

Είναι άρα αυτό ένας σταυρός, που υποφέρουν από αγάπη για τους αδελφούς...

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, που φάνηκαν «σκληροί» στη διατήρηση του Δόγματος, είναι εκείνοι που αγάπησαν περισσότερο από κάθε άλλον τον άνθρωπο.

Γιατί γνώρισαν τα απύθμενα βάθη του και δεν θέλησαν ποτέ να τον κοροϊδέψουν με τις συνθηματολογίες εφήμερης και ανύπαρκτης αγάπης, αλλά τον σεβάστηκαν προσφέροντάς του το Ευαγγέλιο της Αληθείας, που χαρίζει τη μακαρία εν Αγίω Πνεύματι ζωή.

Δεν είναι λοιπόν η πιστότης στο Δόγμα στενοκεφαλιά ούτε ο αγώνας για την Ορθοδοξία μισαλλοδοξία, αλλά ο μοναδικός τρόπος αληθινής αγάπης»

κ.Θεόδωρε , ΒΛΈΠΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ η ΚΆΛΠΙΚΗ '' αγάπη '' ,

από την ΚΑΤΑ ΘΕΟ ΓΝΗΣΙΑ - ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.39 δεν κατάλαβες εγώ ήλθα στα λόγια σου ή εσύ στα δικά μου.
Δέχεσαι αυτά που γράφει ο Βαγγέλης Βιτσιλαίος και δεν κοκκινίζεις από τις ανοησίες
που γράφεις ; Κάνεις την νύχτα μέρα νομίζοντας ότι είσαι επιτήδειος! Έγινες αντιληπτός
παπικό φερέφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε λουκουματζή 9-10-13 10:43 π.μ.
Εμείς δεν μασάμε λουκούμια κάποιοι σαν εσένα τα τρώνε. Τα συριανά έχουν μεγάλη
φήμη αποδεδειγμένα . Καλή σου όρεξη συριανέ με τις ιδιαίτερες γαστρονομικές προτιμήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ενάρετος Κατηχητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας έλεγε:
«Οι αιρετικοί, παπικοί, προτεστάντες, χιλιαστές κ.λ.π., έχουν μέσα τους κυριαρχικά
δαιμόνια που δεν τους αφήνουν να δουν την Αλήθεια, να μετανοήσουν
και να ομολογήσουν την Αληθινή Πίστη».
Επομένως, ότι και να πούμε εμείς, δεν ανοίγουν οι ταλαίπωροι τα μάτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κόβετε τα αστεία με τις καραμέλες και τα λουκούμια και να μπείτε στο ψητό;
Δεν αφήνεις παιδί μου ευκαιρία που να μην την αρπάξεις, ώστε να ξεφύγεις από το
κύριο θέμα.
Μέχρι τώρα καμμία απάντηση δεν δόθηκε για τις αντίχριστες αιρέσεις,
τον παπισμό, που στα υπόγεια του Βατικανού εξέθρεψε τον οικουμενισμό,
για να μαζοποιήσει τον κόσμο.
Γι’ αυτά έχετε να πείτε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ
ΒΑΤΙΚΑΝΟ - Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάλεσε για τη
δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης
Σε ομιλία του στο Συμβουλίο με τους Ποντίφικες για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη την
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου του 2012, ο Πάπας ζήτησε "την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας
κοινότητας, με αντίστοιχη αρχή," ώστε να εξυπηρετούν το κοινό καλό της
ανθρωπότητας.
Ως μέσο για την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και της δικαιοσύνης, το όραμα
του Πάπα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας
Τάξης δεν αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα υπερδύναμη, αλλά ένα νέο
κυβερνητικό σώμα που προσφέρει στους ανθρώπους (πολιτικούς) που είναι υπεύθυνοι
για τη λήψη αποφάσεων των κριτηρίων κρίσης και των κατευθυντήριων γραμμών.
Το προτεινόμενο σώμα (παγκόσμια κυβέρνηση) δεν θα είναι μια υπερδύναμη, που
συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, και κυριαρχεί σε όλους τους λαούς,
εκμεταλλευόμενους τους αδύναμους, αλλά μια «ηθική δύναμη» ή μια ηθική αρχή, με τη
"δύναμη της επιρροής, σύμφωνα με τη λογική, δηλαδή, συμμετοχική αρχή, και να
περιορίζεται από το νόμο που υπάγεται στη δικαιοδοσία της".
Αυτές οι παρατηρήσεις που έγιναν από τον Πάπα και την Καθολική Εκκλησία δεν είναι
έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το 2010 η Καθολική Εκκλησία έχει ζητήσει τη
δημιουργία μιας νέας Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας για τη ρύθμιση του
χρηματοπιστωτικού τομέα.
Το Βατικανό ζήτησε "μια υπερεθνική αρχή" που θα επηρεάσει όλο τον κόσμο με
«οικουμενική δικαιοδοσία» για να καθοδηγεί και να ελέγχει τις αποφάσεις της
παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής.
Θέλει να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με την Κίνα και τη Ρωσία, και μία
αυξανόμενη διείσδυση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον έλεγχο του Διαδίκτυου,
ήταν οι τελευταίες παρατηρήσεις από την Καθολική Εκκλησία που είναι υπέρ μιας νέας
παγκόσμιας τάξης που θα οριστεί σε μια διαδικασία που ο κόσμος δεν μπορεί να
σταματήσει.»
(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AsSdnVZCiVcJ:www.axort
agos.gr/papas-venediktos-xvi-kalei-gia-mia-pagkosmia-
kivernisi.html+&cd=12&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω,δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι κατι λακκο εχει που κοπτονται για ''αγαπη'' οι Οικουμενιστες.Πας να κηρυξεις αγαπη...χωρις Την ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΑΠΗ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;;ΟΙ Παπικοι μια ζωη μας εξαπατουν,που θα φτασει η κατασταση;;;ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ τωρα μιλουν για ''αγαπη''..Αγαπη εδω,αγαπη εκει..μα αγαπη δεν βλεπω γενικως.Μεσα κοπανος και σιωπη και εξω μονον υπαρχει;;;Ο Λαος του Θεου δηλαδη δεν καταλαβαινει τους εντυπωσιασμους των ουνιτιζοντων ;;;Αφου δεν ειναι προθυμοι για επιστροφη,δεν το βλεπουμε;;;Τι καθομαστε! Στην Ουγκαντα για Ιεραποστολη να πηγαιναμε 2-3 χρονια;;;θα πιστευαν ακομα και οι Ιθαγενεις.Αυτοι οι μορφωμενοι [παραμορφωμενοι Λατινοι] δεν πιστευουν.Δεν παει αλλο πια...Προσπαθουμε και να παραμεινει αμωμη η εκκλησια μας αλλα και να μη σχιστει,προσπαθωντας τουλαχιστον και να παραμεινουμε στην αληθινη γνωση και στην πιστη με τη βοηθεια Του αγ.Πνευματος και στην αγαπη Του Θεου αλλα και να μην πεσουν απο την πιστη και οι αδελφοι μας.Συγνωμη,μικρο πραγμα ειναι να καιγεσαι αιωνια;;;Η αληθεια σωτηρια δεν κατεργαζεται;;;Ποιος δεν θελει να σωθει πειτεμου σας παρακαλω πολυ...την αιρεση,ουτε αιμα μαρτυριου δεν την ξεπλενει μας λεγει ο Ιερος Χρυσοστομος[ειναι η δεν ειναι ετσι;]Ειναι καιρος να κατανοησουμε ,πως οι αιρεσεις ειναι καταστροφικες για την εκκλησια.Χωριζουν απο Τον Θεο και δεν βοηθουν να φτασει η ψυχη[λαικα τα λεμε,θεολογοι δεν ειμαστε]στην τελειωση,με τη βοηθεια της Θειας Χαρης.Ειμαστε δικο Του Δημιουργημα και πλαστηκαμε να κανουμε το καλο.Ολοι βεβαια αμαρτανουμε και ευτυχως που υπαρχει η μετανοια και τα ΜΥστηρια της εκκλησιας μας.Πορνειες ..κλοπες...κλπ..ολα τα συγχωρει φτανει να μετανοησει κανεις.Τι μεγαλη φιλανθρωπια Του Θεου να καταδεχεται να μνημονευει και τις πορνες μεσα στην αγια Γραφη!Η Αιρεση ομως στρεφεται κατα Του Θεου,της πιστης και της εκκλησιας,διοτι γκρεμιζει στον Αδη..λιγο πραγμα ειναι;;;Για σκεφτειτε! Οι φωνες των αληθινων επισκοπων ειναι ελαχιστες.Γιατι λεγομαστε πιστοι αλλωστε;;;Γιαυτο δεν λεγομαστε;επειδη πιστευουμε;Αλλιως θα λεγομασταν απιστοι.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΣΑΡΚΑ ,ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ.ΓΑΛ Ε !24].ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ;;;ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;;;;;;;;;;;π

Ανώνυμος είπε...

"Για την Ορθοδοξία και τους Αιρετικους Φραγκολατινους
Μοναχου Θεοκλητου Διονυσιατου
Α΄ ΜΈΡΟΣ
Εάν θα απολεσθώμεν ή θα επιζήσωμεν, ως Εκκλησία ή ως Έθνος, ουκ εστίν ημών.
Ημών είναι να κρατήσωμεν την Ομολογίαν μας εις την Εκκλησίαν και την αγάπην
μας προς τον Χριστόν, εις όλας τας συνεπείας της ηθικής και δογματικής βιώσεως και
ολα τα άλλα αφορούν τον Κύριόν μας, ότι «αυτώ μέλει περί ημών»....

* Η Ορθοδοξία είναι θεμελιωμενη επί 20 αιώνας επί της αγίας Γραφής, των
Οικουμενικών Συνόδων, της ιεράς Παραδόσεως και επί των ιερών αιμάτων των
Μαρτύρων και Ομολογητών.

* Αι προσπάθειαι προς ένωσιν μετα του Καθολικισμού, εφ' όσον ούτος εμμένει εις τας
αιρέσεις και τας καινοτομίας του, συνιστούν δι' ημάς κίνδυνον δογματικής εκτροπής,
ματαίωσιν του εκχυθέντος αίματος των Ομολογητών μας, ως και ανατροπήν της
διδασκαλίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

* Η επιδιωκόμενη «ενότης» είναι δι' ημάς τους Ορθοδόξους ασύμφορος, και αν - ως
είναι πιθανόν - πραγματοποιηθή, θα διάβρωση το Ορθόδοξον φρόνημα παρά τω λαώ
και θα αποβή πηγή πολλών κακών.

* ...Εις τα θέματα της πίστεως, όταν δεν υπάρχει ένωσις, θεμελιούμενη εις το «αυτό
φρονείν», η ενότης ως ιδέα και ως πρακτική συνέπεια είναι ολεθρία δι' ημάς τους Ορθοδόξους,
εκτός της γραφικής απαγορεύσεως της α¬ναστροφής μετα ετεροδόξων.
Εάν η Αίρεσις είναι «βλασφημία κατα του Αγίου Πνεύματος» και συνεπάγεται
στέρησιν της θείας ενεργείας Του, πως θα γίνη συνεργασία με «αντιπίπτοντας
τω Πνεύματι τω Αγίω»;

Πως δεν θα κινδυνεύση ο απλούς λαός μας από τον συναγελασμόν μετα των
φορέων Προτεσταντικών και Παπικών δαιμονίων;
Πως θα αποφύγωμεν τας εκκλησιαστικάς σχέσεις εν τη λατρεία;
Και πως δεν θα έχωμεν προσηλυτισμόν και μεταστασεις Ορθοδόξων προς Παπικούς
και Προτεσταντας, όταν εκ της «συνεργασίας» αμβλυνθούν προοδευτικώς αι
διαφοραί που μάς χωρίζουν;....

* Εάν θα απολεσθώμεν ή θα επιζήσωμεν, ως Εκκλη¬σία ή ως Έθνος, ουκ εστίν
ημών.
Ημών είναι να κρατήσωμεν την Ομολογίαν μας εις την Εκκλησίαν και την αγάπην
μας προς τον Χριστόν, εις όλας τας συνεπείας της ηθικής και δογματικής βιώσεως
και ολα τα άλλα αφο¬ρούν τον Κύριόν μας, ότι «αυτώ μέλει περί ημών»....

* Ο ρόλος της Ορθοδοξίας εις τον κόσμον συνοψίζεται εις την μαρτυρίαν της
αληθείας, εις «των Αποστόλων το κήρυγμα και των Πατέρων τα δόγματα».
Μόνον αυτο...."

Ανώνυμος είπε...

"Για την Ορθοδοξία και τους Αιρετικους Φραγκολατινους
Μοναχου Θεοκλητου Διονυσιατου
Β ΜΕΡΟΣ
* Καλή είναι η αγάπη, αλλά κάλιστον το μίσος εις θέματα Πίστεως.
Όχι βεβαίως να μισώμεν τους ανθρώπους, αλλά τα κακόδοξα και αιρετικά Φρονήματα των.

* Ο Χριστιανισμός εξαίρει την αγάπην, αλλά συνιστά και το μίσος.
Χωρίς το μίσος προς την αμαρτίαν εί¬ναι αδύνατος η αρετή.
«Μέτρον αρετής το μίσος προς την αμαρτίαν», λέγει ό Μ. Βασίλειος.

Και αν οφείλωμεν να μισώμεν την ηθικήν αμαρτίαν, πόσω μάλλον την «αμαρτίαν
του Πνεύματος;».
Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, εις τον «Δεκάλογον της κατα Χριστόν νομοθεσίας»,
γράφει:

"Αν δε σοι και εμπόδιον ώσι
και μάλιστα προς την αληθή και σωτήριον Πίστιν,
ετερόδοξοι τινες όντες,
ου μόνον φεύξη,
αλλά και μισήσεις ουκ εκείνους μόνους,
αλλά και πάντας τους προς γένους και τους κατα πάσαν άλλην φιλίαν και συνάφειαν......"

* Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αποσαφηνίζων την στάσιν των Ορθοδόξων έναντι
των αιρετικών, έγρα¬φε:

«Τα κακόδοξα φρονήματα και τα παράνομα έθη των Λατίνων και των άλλων
Αιρετικών πρέπει να μισώμεν και να αποστρεφώμεθα»....

* Ημείς δεν είμεθα αγιώτεροι και σοφώτεροι των μα¬καρίων εκείνων ανδρών, οι
οποίοι εμίσουν τας κακοδοξίας ως παραιτίους απωλείας....

* Οι Μοναχοί, είναι κατά Χρυσόστομον, «τα νεύρα της Εκκλησίας».
Διά το μοναχικόν Τάγμα, ο μεγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος ό ΣΤ'
λέγει τόσα εύφημα και το θεωρεί ως φρουρόν της Ορθοδοξίας:

«...οι σημερινοί αιρετικοί, γράφει εις Εγκύκλιόν του εν έτει 1836, διά να μολύνωσι την
ημετέραν θρησκείαν... εκχέουσι τον ιόν της ιοβόλου αυτών ψυχής διά τοσούτων
φλυαριών, κατά του ατενώς επαγρυπνούντος και φυλάσσοντος την Ορθόδοξον
Ποίμνην και μόνου δυναμένου αντιστήναι και ανατρέψαι τα τούτων πονηρά σχέδια
μοναχικού Ταγματος... "
(Αποσπάσματα από το άρθρο Ορθοδοξία και Βατικα¬νό του περιοδ. «Αγιορείτικη Βιβλιοθήκη» Σωτ. Σχοινά Βόλου, τ. 60, 1962).

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρα αντιοικουμενιστικά κείμενα διαφόρων θεολόγων χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Στην εξαιρετική Πατριαρχική Ομιλία δεν διαπίστωσα υποστήριξη του Οικουμενισμού από τον Μακαριότατο. Είναι από τους παραδοσιακούς Ιεράρχες που ευαγγελίζεται στην μαύρη ήπειρο την Αγία μας Ορθοδοξία.
Σήμερα έκλεισε ένια χρόνια Θεοφιλούς Πατριαρχίας στον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου. Τα έτη του να είναι πολλά για να προσφέρει τις ευλογίες του στο ποίμνιό του.

Ανώνυμος είπε...

Απαντήσεις σε όλες τις βρωμιές των Ορθοδόξων Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων, Μητροπολιτών, Επισκόπων, Αρχιμανδριτών, Πρωτοπρεσβυτέρων, Ιερομονάχων, Ιερέων, διακόνων, Μοναχών και μοναζουσών, τις δίνει επί πολλά έτη η μοναδική εφημερίδα που γράφει την ΑΛΗΘΕΙΑ ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.
Όλοι οι ανωτέρω είναι παπόφιλοι, οικουμενιστές, προδότες της πίστεως, κλέφτες, άρπαγες, συκοφάντες, ομοφυλόφιλοι, ανώμαλοι, διεστραμμένοι, παιδεραστές και τόσα άλλα.
Αν ξεφυλλίσεις τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ θα διαπιστώσεις ότι ύλες αυτές οι διαστροφές είναι σε Ορθοδόξους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9/Οκτ/ 3:32μμ ,

να συνεχίσω τις ευχές σου ...;;;

.. και να ανακαλέσει ο Πατριάρχης, τον άδικο διωγμό του π.Θεολόγου ,που και αυτός έχει διακονήσει την ιεραποστολή
στο Κογκό - Μπραζαβίλ επι εννέα έτη ,ιδρύοντας εκεί πολυπληθή Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ελπίζω να συμφωνείς , εκτός και άν είσαι συ ..η πέτρα του σκανδάλου....

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως
Και δεν συμφωνώ.

Είναι ποτέ δυνατόν ο Πατριάρχης να επαναφέρει στην Αφρική τον Θεολόγο που από αυτό τον χώρο και πολλά άλλα blogs και ιστοχώρους δια των δικών του ανθρώπων ύβρισε βρωμερά τον ίδιο τον Πατριάρχη και τον νέο Επίσκοπο της Μραζαβίλ.

Αν ήμουν εγώ στην θέση του Θεοδώρου θα συγκέντρωνα όλο αυτό το υλικό που το υπαγορεύει ο Θεολόγος και θα το έστελνα σε όλα τα Πατριαρχεία για να μην του επιτρέψουν να φορέσει καθ’ άπασα την Ορθόδοξο Εκκλησία Επιτραχήλιο. Το ίδιο θα έκανα και προς τον Μητροπολίτη Πατρών για να σταματήσουν τα φερέφωνα του Θεολόγου να παρασύρουν τον κόσμο από τα έντυπά τους.

Αλλά ο Θεόδωρος είναι ένα αρνάκι του Θεού με αγάπη και μακροθυμία και τίποτα το κακό δεν έπραξε ενάντια στον Θεολόγο.

Ζει όμως Κύριος ο Θεός.
Κακός κακά θα βρει.

Όσο για αυτό που ονομάζεις «πέτρα του σκανδάλου» είναι ο εκ Θεού άνθρωπος για να αποκαλυφθεί ποιος είναι ο Θεολόγος και αυτοί που τον χρηματοδοτούσαν και τώρα κινούν γη και ουρανό για να επιστρέψει.
Για ποια άνομα συμφέροντα άραγε;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΝΙΖΕΤΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΗΤΕ. Ο. Π. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ 5.30 Μ.Μ. ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΑΡΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΑ! Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΕΝΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΟΚΑΓΑΘΟ ΙΕΡΕΑ: ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ Ο ΤΑΔΕ ΛΕΙΕ ΓΙΑ ΣΑς. ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΑ ΓΙΑΤΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ! ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ 5,39 ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΘΕΟΛΟΓΟ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ .ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2013, 5.39 μ.μ.
«ο εκ Θεού άνθρωπος»
1. δεν καταφέρεται και δεν καταδιώκει τον άνθρωπο το έργο του οποίου τον έκανε να βιώσει,
όπως γράφει, « κυριολεκτικώς την εμπειρία των πρώτων χριστιανικών χρόνων της Εκκλησίας!»
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&fref=ts)
2. Δεν αφήνει τα ορφανά να πεινούν.
3. Δεν κλείνει μοναστήρι.
4. Δεν αφορίζει νέους που διαφωνούν μαζί του.
5. Δεν σκανδαλίζει με την εμφάνιση και βιοτή του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2013 - 3:32 μ.μ. διάβασες τα όσα είπε ο Πατριάρχης
Θεόδωρος και δεν κατάλαβες τίποτε οικουμενιστικό;
Και μόνο ότι παραβρέθηκε στην οικουμενιστική σύναξη του Αγίου Αιγιδίου υπό τον Πάπα στη Ρώμη είναι αρκετό.
Αλλά δεν έφθανε αυτό, σε αντιορθόδοξο κήρυγμα,
μεταξύ πολλών υποστήριξε ότι « η απολυτοποίηση
της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της
αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.»
Δηλαδή η εμμονή των ορθοδόξων στο Ευαγγέλιο, τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας
είναι «ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας»;
Αυτά μπορούν να ανατρέψουν την θεμελιώδη χριστιανική πίστη:
«καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία·
οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις
ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς.» (Πράξεις 4,12).
Είναι δυνατή η σχετικοποίηση της ευαγγελικής Αληθείας;
Με τα λόγια που είπε ταυτίζεται με τις δυνάμεις του κόσμου διότι αγαπά
«τὴν δόξαν τῶν ἀνθρώπων μᾶλλον ἤπερ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ.»
(Ἰωάννου 12,43)
Τόσοι και τόσοι που εξανέστησαν και επεσήμαναν την απόκλιση από τα παραδεδομένα βρίσκονται σε πλάνη;
Οι κολακείες των παρακειμένων δεν βοηθούν ούτε καθησυχάζουν.
Καλό θα ήταν να είχαν προληφθεί αυτά τα ατοπήματα.
Μόνο όταν γίνει αναίρεση των κακοδοξιών, άρση των αδικιών και εκδίωξη κάποιων αναξίων, που σκανδαλίζουν με τη βιοτή τους θα επέλθει ειρήνη.
Όλα αυτά είναι λυπηρότατα, αλλά δεν παραβλέπονται. Μακάρι να άλλαζε το
κλίμα εις δόξαν Κυρίου και της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2013, 5.39 μ.μ. δυστυχώς επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου.
Η εμπάθειά σου και οι κατηγορίες σου αντί της οφειλομένης
ευγνωμοσύνης στους ευεργέτες σου είναι πρωτοφανής!
Τέτοιες ενέργειες να κάνεις για να δικαιώνεις την φήμη σου.
Είσαι πολύ ανώριμος νεαρέ επισκοπίσκε νομίζοντας ότι μπορείς να παρασύρεις
στον κατήφορό σου και άλλους.
Το δικό σου ωμόφορο πρέπει να αφαιρεθεί σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες,
γιατί αυτό επιβάλλουν οι πράξεις και οι λόγοι σου.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.
Η καλπάζουσα και άρρωστη φαντασία σου που μόνο κακά
πονηρεύεται αυτά διανοείται.
Δεν γίνεσαι πιστευτός.
Αιδώς!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 5.30Μ.Μ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΘΕΛΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑς ΘΕΤΩ.ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΑΣΗΣ ΒΑΘΜΗΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΣΑΛΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΡΘΟΔΟΞΩΝ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΡΩΤΩ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΑΚΙ! ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΡΟΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ!ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΘΕΟΛΟΓΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΚΟΣ ΚΑΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

«Μητροπολίτης Ναυπάκτου π.Ιερόθεος
Για να είμαστε ορθόδοξοι και να έχουμε την βεβαιότητα της σωτηρίας μας δεν
μας χρειάζεται καμμιά νεοπατερική, μεταπατερική και συναφειακή θεολογία.
Μας χρειάζονται δύο πράγματα: Το πρώτο, να μείνουμε σταθεροί, όπως
έχουμε καθήκον, στην ορολογία των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων,
γιατί αυτή η ορολογία αποτελεί σημαντικό μέρος της Ορθοδόξου
Παραδόσεως, το αληθινό και αυθεντικό consensus patrum, αλλά να μείνουμε
εδραίοι και στην αποκεκαλυμμένη αλήθεια που δόθηκε στους Πατέρες. Και το
δεύτερο, να αναζητήσουμε «ζωντανούς οργανισμούς», οι οποίοι ζουν μέσα
στο «πνεύμα» του Ευαγγελίου και των Οικουμενικών Συνόδων, δηλαδή
βιώνουν τις ορθόδοξες προϋποθέσεις των δογμάτων για να μας
καθοδηγήσουν σωστά στην βίωση του δόγματος.»

Ανώνυμος είπε...

«Ειρήνη πάσι»

Ανώνυμος είπε...

Ως ωραίοι οι πόδες (θεοδώρου, Παντελεήμονος, Θεολόγου) των ευαγγελιζομένων ειρήνην, των ευαγγελιζομένων τα αγαθά!
(Ρωμ.ι΄15)

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από Επιστολή γέροντα π. Παϊσίου για τον οικουμενισμό :


«Επειδή βλέπω τον μεγάλο σάλο εις την Εκκλησίαν μας, εξ αιτίας των διαφόρων φιλενωτικών κινήσεων και των επαφών του Πατριάρχου (Αθηναγόρα) μετά του Πάπα,
επόνεσα κι εγώ σαν τέκνον Της και εθεώρησα καλόν, εκτός από τις προσευχές μου, να στείλω κι ένα μικρό κομματάκι κλωστή (που έχω σαν φτωχός Μοναχός),
διά να χρησιμοποιηθεί κι αυτό, έστω για μια βελονιά, διά το πολυκομματιασμένο φόρεμα της Μητέρας μας...

Φαντάζομαι ότι θα με καταλάβουν όλοι, ότι τα γραφόμενά μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βαθύς μου πόνος διά την γραμμήν και κοσμικήν αγάπην δυστυχώς του πατέρα μας κ. Αθηναγόρα.

Όπως φαίνεται, αγάπησε μιάν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική «Εκκλησία», διότι η Ορθόδοξος Μητέρα μας δεν του κάμνει καμμίαν εντύπωσι, επειδή είναι πολύ σεμνή.

Αυτή η αγάπη, που ακούσθηκε από την Πόλι, βρήκε απήχησι σε πολλά παιδιά του, που την ζουν εις τας πόλεις.

Αλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα της εποχής μας: η οικογένεια να χάση το ιερό νόημά της, που ως σκοπόν έχουν την διάλυσιν και όχι την ένωσιν...

Με μια τέτοια περίπου κοσμική αγάπη και ο Πατριάρχης μας φθάνει στη Ρώμη.

Ενώ θα έπρεπε να δείξη αγάπη πρώτα σε μας τα παιδιά του και στη Μητέρα μας Εκκλησία, αυτός, δυστυχώς, έστειλε την αγάπη του πολύ μακριά.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναπαύσει μεν όλα τα κοσμικά παιδιά, που αγαπούν τον κόσμο και έχουν την κοσμικήν αυτήν αγάπην,

να κατασκανδαλίση, όμως, όλους εμάς, τα τέκνα της Ορθοδοξίας, μικρά και μεγάλα, που έχουν φόβο Θεού.

Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό.

Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει.

Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους φιλενωτικούς αδελφούς μας:

Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν και ανάγκην έχουμε πνευματικής αγάπης,

ας το αφήσουμε σε αυτούς που αγαπήσανε πολύ τον Θεόν και είναι θεολόγοι, σαν τους Πατέρας της Εκκλησίας,
και όχι νομολόγοι, που προσφέρανε και προσφέρουν ολόκληρο τον εαυτόν τους εις την διακονίαν της Εκκλησίας (αντί μεγάλης λαμπάδας),

τους οποίους άναψε το πυρ της αγάπης του Θεού και όχι ο αναπτήρας του νεωκόρου.

Ας γνωρίζομεν ότι δεν υπάρχουν μόνο φυσικοί νόμοι, αλλά και πνευματικοί.

Επομένως η μέλλουσα οργή του Θεού δεν μπορεί να αντιμετωπισθή με συνεταιρισμόν αμαρτωλών (διότι διπλήν οργήν θα λάβωμεν),
αλλά με μετάνοιαν και τήρησιν των εντολών του Κυρίου.

Επίσης ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν.

Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές.

Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί˙ όμως δεν είναι ανησυχητικόν.
Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χριστού και Αυτός την κυβερνάει...

Ο Κύριος, όταν θα πρέπη, θα παρουσιάση τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες,
διά να συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας,
διά να ομολογήσουν την Ορθόδοξον Πίστιν,

να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαράν μεγάλην εις την Μητέρα μας».

ΛΟΓΟΙ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΑΣΚΗΤΟΥ.. ...
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

Ας έχουμε την ευχή του.

Ανώνυμος είπε...

ο,τι και να γινει...δε θα μαντριστουμε στον αδη για ναρθει ο θανατος να μας βοσκισει...π

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα γιατί τα βάλατε με τον Πατριάρχη…. Άλλος θα είναι ο συντάκτης της ομιλίας
Πιθανολογώ τον ‘’ανώνυμο νεαρό …5.39μμ που ιδιαίτερα ενοχλήθηκε… γιατί φωτογραφήθηκε...

Αυτός ο νεαρός ανώνυμος θα τα έγραψε όλα αυτά τα φλιναφήματα και «ορθόδοξα»

και γι’ αυτό υποστηρίζει τον Πατριάρχη ,

προσπαθώντας έτσι να καλύψει τις ανοησίες που έγραψε….

Προσέξτε τι ανορθόδοξες ανοησίες έγραψε :

1.''Αν όμως ο θρησκευτικός πλουραλισμός ανθίσει στο έδαφος
μιας ευρύτερης αξιολογικής συναινέσεως μεταξύ των θρησκειών,
τότε θα αποφευχθεί τόσο η λήθη της αληθείας,
όσο και ο φανατισμός της αληθείας.’’

Καταλάβατε; Για να μην ξεχάσουμε την αλήθεια (τότε θα αποφευχθεί η λήθη της αλήθειας)

και για να αποφύγουμε τον φανατισμό της αλήθειας,

πρέπει να ανθίσει ο πλουραλισμός στο έδαφος μιας ευρύτερης
αξιολογικής συναινέσεως μεταξύ των θρησκειών.

Δηλαδή κύριοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας .;

Τι σημαίνει αξιολογική συναίνεση μεταξύ των θρησκειών;

Ποιος αξιολογεί τι; Και τι σημαίνει αξιολογική συναίνεση;

Θα δεχθούμε το Ισλάμ ως ισότιμη θρησκεία με την Ορθοδοξία;

Εμείς την αξιολογούμε ως θρησκεία του μίσους. Εσείς ;

Τι σημαίνει φανατισμός της αλήθειας;;;;;;;;;;;;;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Όποιος υποστηρίζει τον Χριστό, μας λέτε, είναι φανατικός !!!!!!!!!!!!

Ακόμη ο Πατριάρχης έχει τέτοιους συμβούλους για να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα ;;;;;;;;:

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη συνετοί -έμπειροι Αρχιερείς στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας…..

2.
Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας,
αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.

Τι σημαίνει απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας;

Γιατί δεν είναι διάσωση της αλήθειας το να απολυτοποιεί η Ορθοδοξία την αλήθεια της,

αφού η αλήθεια που κηρύττει είναι ο Χριστός και είναι η «απόλυτη αλήθεια»;

Ποιος ολισθαίνει σε θρησκειογενή νεύρωση;

Ο ορθόδοξος ή εσείς όλοι που βαλθήκατε να πείτε ανοησίες, πιστεύοντας ότι,
«φιλοκαλείτε μετ’ ευτελείας και φιλοσοφείτε άνευ…μαλ.....», που έλεγε και ο Θουκυδίδης;

Ποιος θα μας γλιτώσει από αυτή τη λαίλαπα που ενέσκηψε στην εκκλησία του Χριστού;

Ανώνυμος είπε...

''Μοναρχικο πρωτειο'' ολα...
''Οι πρασινοι..''απεμπολουν την Ορθοδοξη καρδια μας.
Εναγκαλισμοι και φιλιες με την ''αδελφη παπικη εκκλησια'',εν υπακοη στην αυθεντια του διαδοχου του Πετρου,λογω εκκλησιολογικου ελλειματος της Ορθοδοξης Εκκλησιας της Ανατολης και επειδη δεν εξελιχθηκε οπως ο παπισμος με τις αιρεσεις του..
Ας μας πουν ολοι οι με εκκλησιολογικο ελλειμα Ορθοδοξοι εαν αυτα που ακουμε δεν ειναι σεναρια της ντροπης ,τοτε τι ειναι;
Μια ζωη αυτους θα προσκυναμε;;;
Ποτε!

Θεοχαριτωτη Ορθοδοξια!
Οι μακρυνοντες εαυτους απο σου απολουνται.ψ.72,27)

9:47πμ
Εκτος της τελευταιας παρεκτροπης,ευγε σε ολα τα αλλα!
[Η μαχαιρα του Λογου Του Θεου ειναι ασφαλεια και ασπιδα προστασιας].

Τους ξερουμε και τους Λατινους και τους Εβραιους τους φονευτες Του Κυριου μας και των προφητων,τους Μουσουλμανους και ολες τις φυλες του Μαμμωνα...δεν θα εξισωσουμε την Αγ Γραφη με τις δαιμονογραφες του Τορα,του κορανιου και των αλλων φανατικων ,που αυτοι ειναι οι αληθινοι φανατικοι στην εμμονη τους στο εωσφορικο ψευδος και οχι οι χριστιανοι.Οι Εβραιοι,οταν τολμησει να γινει κανεις πολιτης Εβραιος χριστιανος ,απελαυνεται!Πολλες χωρες μουσουλμανικες απαγορευουν να φερουν σταυρο οι χριστιανοι.Ποιοι ειναι οι φανατικοι ρατσιστες εμεις οι αυτοι;Ποιον πατερα εχουν οι Εβραιοι κατα το Ευαγγελιο;;;Αυτοι εχουν θεο τον διαβολο και τον ψευτομεσσια τους τον Αντιχριστο και μπαινουμε σε Εβραικες συναγωγες που αρνουνται Τον Ιησου Χριστον και Θεον μας.Η ιλαροτραγωδια ληγει και με ασπασμους των Ραβινων και παιρνουμε και την ''ευλογια τους''...
Κατα τα αλλα ειμαστε φανατικοι και τενεκεδες ...π

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Ἐπίτρεψέ μου νά δώσω θερμά συγχαρητήρια στούς π. Ἀναστάσιο Γκοτσόπουλο, κ. Χρῆστο Βούλγαρη καί κ. Βαγγέλη Βιτζηλαῖο, διότι εἶναι οἱ μοναδικοί (ἀπό τούς 143 ἀδελφούς πού σχολιάζουν σέ αὐτή τήν ἀνάρτηση), οἱ ὁποῖοι ἐπωνύμως δίνουν τήν δική τους ἄποψη μέχρι τώρα.
Θλίβομαι, ὅμως, διότι τόσοι ἀδελφοί γράφουν τήν ἄποψή τους, ξοδεύουν τόσο χρόνο, τόση φαιά οὐσία, συμμετέχουν σ’ ἕνα διάλογο πού ἀφορᾶ τήν ἀλήθεια τῆς πίστεως πού σώζει, ἀλλά ξεχνοῦν τό πιό βασικό. Ἡ ἀλήθεια τῆς πίστεως πού ἀφορᾶ τόν Τριαδικό Προσωπικό Θεό μας εἶναι δυνατό νά ἐκφράζεται ἀνωνύμως; Εἶναι χριστιανικό ἦθος ἡ ἀνωνυμία;
Θλίβομαι ἐπίσης βαθύτατα (μοῦ εἶναι ἀδιανόητο νά τό πιστεύψω), διότι κάποιος σχολιαστής (9 Οκτωβρίου 2013 - 8:00 μ.μ.) ἀποκαλύπτει ὅτι ἀνωνύμως γράφει κάποιος ἐπίσκοπος ... Ἄν ἀληθεύει τότε ... ὁ Κύριος καί Θεός νά μᾶς ἐλεήσει.
Ἡ ἄποψή μου γιά ὅσα φέρεται ὅτι ἔχει πεῖ ὁ Πατριάρχης μοῦ φαίνονται ἄστοχα. Ὅμως πέρα ἀπό σκοπιμότητες, πρέπει νά σεβόμαστε καί κυρίως νά προσευχόμαστε ἐκ καρδίας ὁ Κύριος νά φωτίζει τούς Ποιμένας μας νά ὀρθοτομοῦν πάντοτε τόν λόγον τῆς ἀληθείας Του καί νά κρίνουν ὀρθά κατά τήν ἐνάσκηση τῶν ποιμαντορικῶν τους καθηκόντων.
Ὅσον ἀφορᾶ τόν π. Θεολόγο θεωρῶ ὅτι εἶναι ἕνας ἁγνός, καθαρός καί ἀγωνιστής ἱεραπόστολος.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
Νικόλαος Μεσσαλᾶς

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τις έξαλλες απειλές κατά παντός δικαίου του ανώνυμου 9 Οκτωβρίου 5:39 μ.μ.
συνειρμικά ήρθε στο νού μου απόσπασμα από την υμνολογία των Χριστουγέννων:
«μανείς ο Ηρώδης εταράττετο, Χριστόν ανελείν, ο θεομάχος φρυαττόμενος.»
Οι σεμνοί εργάτες του Ευαγγελίου πρέπει να απειλούνται;

Ανώνυμος είπε...

κ. Μεσσαλά ,

''ο ετάζων καρδίας και νεφρούς Κύριος '' γνωρίζει
και τους ανωνύμους αλλά και τα κίνητρα όλων επωνύμων
και ανωνύμων, που ομολογούν την αλήθεια ,
ελέγχουν τις πλάνες και,
τις πονηρές εκτροπές εκ της ορθής πίστεως ,
οι οποίες δεν είναι απλώς ''αστοχίες ''

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου σχολιαστή τῶν 9:16
Συμφωνῶ μέ τήν παρατήρησή σου περί κινήτρων. Θά λάμβανες ὅμως σοβαρά ὑπόψη σου ἕνα γράμμα ἀνώνυμο; Μήπως ἡ ἀνωνυμία εἶναι πονηρά εκτροπή εκ της ορθής πράξεως; Σέ πληροφορῶ, ὅτι πάντοτε γράφω ἐπωνύμως (καί ποτέ ἀνωνύμως) ὄχι γιά νά ἐλέγξω ἤ νά ὑποτιμήσω τόν ἄλλον ἀλλά γιά νά τόν βοηθήσω νά καταλάβει, σέ διαφορετική περίπτωση σιωπῶ.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
Νικόλαος Μεσσαλᾶς

Ανώνυμος είπε...

Αν και ανώνυμος, έχω να πω ότι ο κ. Μεσσαλάς έχει δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μεσσαλά, είστε αξιέπαινος που γράφετε επωνύμως .
Επί της ουσίας δεν λέτε τίποτε.
Πρόκειται για «αστοχίες» ή σοβαρές εκτροπές εκ της πίστεως;
Τέτοιες παρεμβάσεις σε τι ωφελούν ;
Νομίζω ότι το ανώνυμα ή επώνυμα είναι ασήμαντης σημασίας.
Το μείζων είναι να ορθοτομείς.

‘Ένας από το κίνημα των ανωνύμων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης τα είπε επώνυμα. Εδώ μέσα όλοι μας μέσα στην προστασία της ανωνυμίας γράψαμε πολλά. Αν όπως στα κινητά τηλέφωνα το μήνυμα έδειχνε τον αποστολέα, πόσοι θα γράφαμε;
Πέρα από υπεκφυγές δεν υπάρχει θάρρος γνώμης.
Κάποιοι δε σπίλωσαν και υπολήψεις. Θα μας άρεσε να αιωρούνται κατηγορίες ανώνυμες για μας;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μεσσαλά ,

Γίνεται Πνευματικός πόλεμος...

''προς τας αρχάς και εξουσίας του σκότους του αιώνος τούτου...''

Λέχθηκαν επισημα από Ορθόδοξο Πατριάρχη μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα :

''Αν όμως ο θρησκευτικός πλουραλισμός ανθίσει στο έδαφος
μιας ευρύτερης αξιολογικής συναινέσεως μεταξύ των θρησκειών,
τότε θα αποφευχθεί τόσο η λήθη της αληθείας,
όσο και ο φανατισμός της αληθείας.’’ ....

''
Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας,
αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.''

Ο ανώνυμος 10/Οκτ. 9.47 πμ ξόδεψε ''φαιά ουσία '' ανέλυσε - κατέδειξε αλλά και αποκάλυψε πόσο επικίνδυνες και αντιορθόδοξες είναι τέτοιες θέσεις.

Γιατί επιμένεις στην ανωνυμία ,και όχι στην τεκηριωμένη απόρριψη τέτοιων αντιορθόδοξων απόψεων και δεν το επαινείς ;

Άλλοι πάλι ανώνυμοι καταθέτουν τις θέσεις Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας ,τι πειράζει που θέλουν την ανωνυμία ;

Σεις, σαν Θεολόγος , επί της ουσίας έχετε να καταγράψετε κάτι περισσότερο πέρα από το χαρακτηρισμό ''άστοχα '' ;

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου σχολιαστή τῶν 11 Οκτωβρίου 2013 - 9:15 π.μ.
Ἐάν δέν ἔγινα σαφής, θά σοῦ ἔλεγα ὅτι α) μέ τή λέξη «ἀστοχία» πού χρησιμοποίησα, δηλώνω, ὅτι, αὐτά πού φέρεται νά λέει ὁ Πατριάρχης, εἶναι ἐκτός στόχου, δηλ. εἶναι λάθος, β) πάντοτε ὁ τρόπος ἐκφορᾶς τοῦ λόγου μας (καί δή πρός τούς Ποιμένας μας) πρέπει νά εἶναι μέ σεβασμό, τουλάχιστον ἔτσι ἔχω ἀνατραφεῖ πνευματικά. Μή μπερδεύουμε τά πράγματα γιά ἄλλα κίνητρα...
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
Νικόλαος Μεσσαλᾶς

Ανώνυμος είπε...

Το ζητημα με τα επωνυμα η ανωνυμα σχολια δεν προκειται ποτε να λυθει.Τα επωνυμα σχολια αλλες φορες γινονται και εις βαρος της επωνυμιας σε αλλα ιστιολογια.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ,ΤΙ Η ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ;;;Λιγο ανεπτυξε ο πατηρ Α.Γκοτζοπουλος τις ειληκρινεις θεσεις του και βγηκαν τα μαχαιρια.Υπαρχει περιπτωση να ξαναβγει αυτον ο ποιμενας και να εκφερει παλι γνωμη; Οι ελεγχοι ολων προς ολους αφορουν την Πιστη μας.Αυτη καταφρονει κινδυνους και πειρασμους,οταν απειλειται και η αξια της ειναι στην αληθεια.Τις ασθενει...και ουκ ασθενω;;Οταν παμπολλοι αναγνωστες δεν γνωριζουν την αληθεια για ποιον λογο να μην διορθωσει τον αδελφον του;;Ο αγιος Νικοδημος ιδου τι λεγει περι διορθωσεως του αδελφου.
Ποιος αλλος ητον μεγαλυτερος εις την εσωτερικην αξιαν απο τον θεολογον Γρηγοριον;;;Και ομως ,δεν εντρεπετο να ομολογηση σε μια ολοκληρον Συνοδον,την β οικουμενικην οτι χρειαζεται να ωφεληθει απο ελεγχους των επισκοπων..ΠΟΙΟΣ επισης ητο αξιωτερος απο τον θειον Χρυσοστομον;;;και ομως,χαριν ενομιζε το να πηγαινει τινας να τον ελεγχη,ινα εαν μεν εσφαλε να ζητηση συγχωρησιν ινα διορθωθη εαν δε οχι,να απολογηθη και να διορθωση τους κατηγορουντας.Ο δε Μ.Βασιλεις ο ακριβεστερος γραφει εις τους επισκοπους οτι εαν αυτοι τον ελεγξουν,αυτος μεν εχει να γνωριση το σφαλμα του,εκεινοι να λαβουν μισθον παρα Θεου.
Ας σπουδαζει καθε χριστιανος πως να αυξησει τον πνευματικον του πλουτον και του αδελφου του δια το κερδος της σωτηριας των,επειδη τοσον πολυτιμον πραγμα ειναι η ψυχη αλλα και τοσον ακριβη η σωτηρια της,οπου δια αυτην εγινε ολη η κτισις,ο νομος,οι προφηται,οι Αποστολοι, και αυτος ο Υιος Του Θεου
''Ο γαρ εξαγων τιμιον εξ αναξιου,ως στομα μου εσται''..στομα εσται Χριστου..λεγει ο θειος Χρυσοστομος!Οποιος απο εσας χριστιανοι,γνωριζοντες τον αδελφον του που αμαρτανει και δεν υπαγει να τον συμβουλεψη αμαρτανει και αυτος.Διοτι οι χριστιανοι ειναι εμψυχος σκηνηκαι ναος Του Θεου Του Ζωντος και ολοι χρεωστουν αλλος με λογον ,αλλος με εργον αναλογως της δυναμεως του καθενος να βοηθη,ινα δια της βοηθειας γινουν τελειοιοι εις κατοικιαν Χριστου και εις ναον αγιον...Διοτι,δυναμενος να εμποδιση τον αδελφον του απο την αμαρτιαν,προτιμησε την σιωπη,με αυτην αφηκε τον αδελφον του και εθανατωθη και απωλεσθη...Οποιος δεν δεχεται ελεγμον πλαναται,καθως μας λεγει ο σοφος Σολομων''Παιδεια ανεξελεγκτος ....πλαναται''Παροιμ ι 17).
Δεν εχει τοση σχεση η ανωνυμια η λοιπον η επωνυμια αλλα η εν Χριστω αγαπη των αδελφων ,ωστε με αυτην να πλατυνεται η Βασιλεια Των Ουρανων.πην

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μεσσαλά!
Εσείς Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ι Ζ Ε Τ Ε
ΔΕΝ Θ Ε Ο Λ Ο Γ Ε Ι Τ Ε!
Το θέμα μας δεν είναι τα ανώνυμα σχόλια αλλά οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις του Πατριάρχη Αλεξάνδρείας. Μου θυμίσατε στιγμές από τις συνεδριάσεις μας στο σχολείο..

Ανώνυμος είπε...

Και συ ανώνυμε 11 Οκτωβρίου 2013 - 9:57 π.μ. αντιφάσκεις προτιμώντας την ανωνυμία!
Εκείνος που αδίκως κατηγορήθηκε, εκδιώχθηκε και απειλήθηκε είναι ο ταπεινός
ιερομόναχος Θεολόγος, ως ανταμοιβή για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο
που επιτέλεσε!
Ο Πατριάρχης δέχθηκε κριτική από επωνύμους και ανωνύμους για πράξεις του
και κυρίως για τις οικουμενιστικές θέσεις του, που αναρτήθηκαν στην
επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου.
Αυτές οι κριτικές σημασία έχει αν πατάνε, όπως πατάνε, Αγιογραφικά, στις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.
Το ότι επωνύμως τα είπε ο Πατριάρχης πλάϊ στον Πάπα αυτό είναι το πιο
επικίνδυνο και σ΄αυτό πρέπει να εστιάζεται η συζήτηση χωρίς καμμία απόκλιση.
Ας μην αποπροσανατολίζετε από το στόχο, που δεν είναι άλλος από την
ομολογία και την τήρηση της παρακαταθήκης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει τον κόπο ο διάλογος με ανώνυμους κ. Μεσσαλά.
Τι ινάτι βγάζει μάτι.
Κάποιοι από τους αδελφούς εδώ είναι οπαδοί της μιας ή της άλλης πλευράς.
Όταν οι χριστιανοί χωριστούν σε ομάδες υπάρχει δυσκολία επανένωσης.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς τους ανέξοδους Φιλιππικούς 10.22 να τους γράψεις επώνυμα στα Πατριαρχεία και όχι εδώ. Αν νομίζεις ότι έχεις τεκμηριωμένη απόρριψη προχώρα. Γνωρίζεις όμως ότι τα όσα γράφεις δεν έχουν αξία δημόσια καμία. Έτσι τα γράφεις εδώ προς εμπαιγμό και μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μεσσαλάς δικό σας είναι.
Απλά ο άνθρωπος είναι Κύριος με αξιοπρέπεια και δεν κάνει χρήση χυδαιολογίας όπως εσείς.
Το ότι όμως τα έγραψε επώνυμα σας πείραξε.

Σε όλους τους συκοφάντες τόσο του Πατριάρχη Θεόδωρου όσο και του Επισκόπου Παντελεήμονα αφιερώνω τούτα τα λόγια του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας Μελίτωνα Χατζή:
«Εἶναι τραγικὴ μορφὴ ὁ Καρνάβαλος.
Ζητεῖ νὰ λυτρωθῆ ἀπὸ τὴν ὑποκρισίαν ὑποκρινόμενος.
Ζητεῖ νὰ καταλύσῃ ὅλες τὶς ποικίλες προσωπίδες, ποὺ φορεῖ κάθε μέρα μὲ μία νέα, τὴν πιὸ ἀπίθανη.
Ζητεῖ νὰ ἐκκενώσῃ ὅ,τι ὑπάρχει ἀπωθημένο μέσα στὸ ὑποσυνείδητό του καὶ νὰ ἐλευθερωθῇ, ἀλλὰ ἐλευθερία δὲν ὑπάρχει, ἡ τραγωδία τοῦ Καρνάβαλου παραμένει ἄλυτη. Τὸ βαθύτατο αἴτημά του εἶναι νὰ μεταμορφωθῆ.
Ἐδῶ, λοιπόν, εἶναι ἡ θέσις τῆς Ἐκκλησίας, κοντὰ στὸν Καρνάβαλο. Σ᾿ αὐτὸν ποὺ ζητεῖ μεταμόρφωση, τὸ κεντρικὸ κήρυγμα τῆς Ὀρθοδοξίας. Τὴν μεταμόρφωσι.
Νὰ μὴ τὸν καταδικάσουμε, λοιπόν, τὸν Καρνάβαλο, ἀλλὰ νὰ σταθοῦμε καὶ κάτω ἀπὸ τὴν προσωπίδα του νὰ ἀκούσωμε τὴν ἀγωνία του, τὴν ἔκκλησί του καὶ τὸ δάκρυ του.
Ἐπαναλαμβάνω, τῆς Ὀρθοδοξίας τὸ βαθύτερο κήρυγμα ζητεῖ ὁ Καρνάβαλος, περιφερόμενος εἰς τοὺς δρόμους τῆς Πολιτείας: Τὴ μεταμόρφωσι.
Καὶ εἶναι ὁ εἰλικρινέστερος καὶ ἐντιμότερος τῶν ὑποκριτῶν.»

Και ως κατακλείδα από το ίδιο αυτά:
«Πῶς ἔχομεν τὴν ἀξίωσιν νὰ τὴν κατανοήσωμεν ἡμεῖς αὐτὴν τὴν νέαν γενεάν, ποὺ ἔρχεται, ἐὰν δὲν εἴμεθα Ἐκκλησία Χριστοῦ συνεχῶς ἐνανθρωπίζομενη, συνεχῶς μεταμορφουμένη καὶ συνεχῶς μεταμορφώνουσα;»

Δημήτρης Κυριακόπουλος
Οικονομολόγος, Νέα Φιλαδέλφεια.

Ανώνυμος είπε...


Άκουσα μερικούς να καταλαλούν και τους επέπληξα. Και για να δικαιολογηθούν οι εργάτες αυτοί του κακού μου απήντησαν ότι το έκαναν από αγάπη και ενδιαφέρον προς αυτόν που κατέκριναν. Εγώ τότε τους είπα να την αφήσουν αυτού του είδους την αγάπη, για να μη διαψευσθή εκείνος που είπε: «Τον καταλαλούντα λάθρα τον πλησίον αυτού, τούτον εξεδίωκον» (Ψαλμ. ρ΄ 5). Εάν ισχυρίζεσαι ότι αγαπάς τον άλλον, ας προσεύχεσαι μυστικά γι΄ αυτόν και άς μη τον κακολογής. Διότι αυτός ο τρόπος της αγάπης είναι ευπρόσδεκτος από τον Κύριον.

Λόγος 10ος παρ. 3η Περί Καταλαλιάς Αγίου Ιωάννου Σιναΐτου

Ανώνυμος είπε...

κ.Δημήτρη Κυριακόπουλε
Αυτό έλειπε! Το γυρίσατε στον καρνάβαλο. Πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στις Οικουμενιστικές διακυρήξεις Ορθόδοξου Προκαθημένου με τις ευλογίες του Πάπα! Δεν έχετε θεολογική τεκμηρίωση και καταλήξατε σε καρναβαλικά ευφυολογήματα. Έμελε να το δούμε και αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Στην Εκκλησία όλοι έχουν λόγο.
Είμαι οικονομολόγος και σεις «νομικοί, φιλόλογοι, εφοριακοί, φυσικοί, γεωπόνοι» και πάει λέγοντας.
Μικρή η πατρίδα μας αδελφοί.

Δημήτρης Κυριακόπουλος
Οικονομολόγος, Νέα Φιλαδέλφεια.
Εκ Πατρών ορμώμενος, παλιά καραβάνα.

Ανώνυμος είπε...

''Οι Προφήται ώς είδον , οι Απόστολοι ως εδίδαξαν ,
η Εκκλησία ως παρέλαβεν,
οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν,
η Οικουμένη ως συμπεφώνηκεν ,
η Χάρις ως έλαμψεν,
η Αλήθεια ως αποδέδεικται ,
το ψεύδος ως απελήλαταιμή ,
η σοφία ως επαρρησιάσατο,
ο Χριστός ως εβράβευσεν,

ούτω φρονούμεν , ούτω λαλούμεν,
ούτω κηρύσσομεν
Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών ,
και τους αυτού Αγίους εν λόγοις τιμώντες ,

εν συγγραφαίς ,εν νοήμασιν, εν νοήμασιν,
εν θυσίαις ,έν Ναοίς εν Εικονίσμασι ,....

ΑΎΤΗ Η ΠΊΣΤΙς ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ,
ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ,
ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ,
ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΙς ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΕΣΤΗΡΙΞΕΝ ,....

και ας κοάζουν οι όπου γης αιρετικοί οικουμενιστές....

Ανώνυμος είπε...

(ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν. Ματθ. ε´ 37)

Περιέχεται εἰς τὴν ἔκδοση: Ἰωσὴφ Βρυεννίου, Τὰ Εὑρεθέντα – τόμος Β´ σελ. 22

Ἐστὶ κακὴ ὁμόνοια, καὶ καλὴ διαφωνία· ἐστὶ σχισθῆναι καλῶς, καὶ ὁμονοῆσαι κακῶς· οἷς γὰρ ἡ φιλία ἀπωλείας πρόξενος, τούτοις τὸ μῖσος ἀρετῆς ὑπόθεσις γίνεται· καὶ κρείσσων ἐμπαθοῦς ὁμονοίας, ἡ ὑπὲρ ἀπαθείας διάστασις· καλὸν τὸ εἰρηνεύειν πρὸς πάντας, ἀλλ᾿ ὁμονοοῦντας πρὸς τὴν εὐσεβειαν· ἡ γὰρ εἰρήνη μετὰ μὲν τοῦ δικαίου καὶ πρέποντος, κάλλιστόν ἐστι κτῆμα καὶ λυσιτελέστατον, μετὰ δὲ κακίας, ἢ δουλείας ἐπονειδίστου, πάντων αἴσχιστόν τε καὶ βλαβερώτατον. Ἐπεὶ οὐδεὶς δύναται κτήσασθαι τὴν ἀγάπην τῶν πονηρῶν καὶ κακῶν, χωρὶς κακίας καὶ πονηρίας· μεγάλη δὲ ἀρετὴ τοῦ δικαίου, ὅταν ἔχῃ τοὺς τοῦ Θεοῦ ἐχθρούς, ἐχθρούς· καὶ τοὺς αὐτοῦ φίλους, φίλους· ὥσπερ μεγάλη κακία ἁμαρτωλοῦ, ὅταν τοὺς τοῦ Θεοῦ φίλους ἔχῃ ἐχθρούς, καὶ τοὺς ἐχθροὺς αὐτοῦ φίλους.

* Ἰωσήφ ὁ Βρυέννιος, 14-15ος αἰών. Βαθὺς θεολόγος καὶ δεινὸς ῥήτωρ, μέγας Διδάσκαλος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἀγωνισθεὶς σθεναρῶς κατὰ τῆς Ἑνώσεως μετὰ τῶν Λατίνων, χρηματίσας δὲ διδάσκαλος καὶ καθοδηγητὴς τοῦ μεγάλου προμάχου τῆς Ὀρθοδοξίας Μάρκου τοῦ Εὐγενικοῦ.

Ανώνυμος είπε...

Σε πείσμα κάθε Αίρεσης, Οικουμενιστικής διακήρυξης και κακοδοξίας, εμείς θα αναφωνούμε:
" Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία· οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας· ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα· εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα."

[ Ἰωσὴφ Βρυέννιος(1350-1431)}

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είσαι εσύ 2.54 που θα πεις σε άλλο συνδούλο σου ότι αυτού δεν του πέφτει λόγος. Με ποιο δικαίωμα του το απαγορεύεις;.

Ανώνυμος είπε...

Που θεολογείς εσύ φίλε-η 11.33.
Με το να ασκείς κριτική σε ένα επώνυμο θεολόγο της πόλης της Πάτρας νομίζεις πως είσαι φωστήρας της θεολογίας.
Ο Μεσαλάς έχει την τόλμη να τα πει όπως τα νιώθει επώνυμα.
Εσύ του ασκείς κριτική σαν τις γυναικούλες που τα γνωρίζουν όλα εκτός από τα σχολιανά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος με τόλμη είπε αυτά που έπρεπε να πει. Έχει αφιερώσει την ζωή του στην Ορθόδοξο Πίστη. Αυτή μεταφέρει στο Ποίμνιο της Αφρικής. Αυτή διαλαλεί όπου και να βρεθεί.
Κάποια κομπλεξικά άτομα εδώ μέσα βγάζετε τον οχετό του μίσους σας εναντίον του. Να το πάρετε χαμπάρι είσαστε ένα τίποτα. Ούτε επώνυμα δεν τολμάτε να υπερασπισθείτε τις βλακείες σας.
Αναστάσιε σταμάτα να δημοσιεύεις τις φαιδρότητες των γυναικωτών αυτών ανδρών.

Δημήτρης Καραμάτσκος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2013 - 5:39 μ.μ., που φαίνεται από μακριά ότι είσαι ο επίσκοπος του Κονγκό από τον τρόπο που λιβανίζεις τους ανωτέρους σου και από τον τρόπο γραφής σου, που τον γνωρίζω καλά.
Σου είχα γράψει σε προσωπικό μήνυμα ότι όσα γράφω εγώ απηχούν μόνο τις δικές μου απόψεις και τα γράφω επωνύμως, δεν φοβάμαι όπως κάποιοι σαν και του λόγου σου, γιατί αυτά που λέω αντέχουν στο φως και είναι η αλήθεια. Σου είχα γράψει ότι η λογική σου είναι παιδιάστικη, ότι τάχα φταίει ο π. Θεολόγος για όσα γράφουν οι φίλοι του, γιατί, με τη δική σου λογική, όσα γράφεις εσύ θα έπρεπε να απηχούν τις απόψεις του Πατριάρχη και να φταίει εκείνος. Περίμενα ότι τώρα που πέτυχες το στόχο σου να απομακρύνεις τον π. Θεολόγο από το έργο του θα σταματούσες τον πόλεμο εναντίον εκείνου που σου ετοίμασε την επισκοπή σου, τα κτήρια που μένεις, που του πήρες με το έτσι θέλω και το αυτοκίνητο, ενώ σου είπε ότι ήταν προσωπικό του δώρο. Μια τέτοια στάση λέγεται όχι αχαριστία αλλά κάτι πολύ χειρότερο, οι αναγνώστες ας κρίνουν.
Αν ήμουν στη θέση του Πατριάρχη θα σε είχα καθαιρέσει μόνο και μόνο γιατί έκλεψες το αυτοκίνητο του ιεραποστόλου. Αφήνω όλα τα υπόλοιπα «άχρι καιρού».
Ο π. Θεολόγος, έχει άλλη στάση, δεν έχει μιλήσει και ούτε πρόκειται, δεν έχει πει σε κανέναν τι να γράψει και τι να μη γράψει. Αυτός είναι το αρνάκι, όχι ο Πατριάρχης που διώκει τους ιεραποστόλους. Ο διωκόμενος όχι ο διώκτης. Από πότε οι διώκτες έγιναν αρνάκια; Είσαι και αστείος συν τοις άλλοις. Αν εσείς στο Πατριαρχείο γράφετε καθ’ υπόδειξη, και αλληλολιβανίζεστε ως αρνάκια, εμείς οι ελεύθεροι άνθρωποι στην Εκκλησία του Χριστού μάθαμε να λέμε την προσωπική μας άποψη. Φερέφωνα σε μας δεν θα βρεις, όπως κατηγορείς τους πάντες.
Αυτά που δημοσιεύω εγώ είναι δικά μου και κανένας π. Θεολόγος δεν μου τα υπαγορεύει. Αν έχεις στοιχεία και εσύ και ο Πατριάρχης περί του αντιθέτου, δώσε στοιχεία, αλλιώς είσαι απλά επαναλαμβανόμενα συκοφάντης, όπως κάνεις στο Κονγκό και ευτυχώς σε πήραν είδηση όλοι. Η αγαπητική (απόλυτα χριστιανική) νοοτροπία σου όμως είναι ενδεικτική. Θα έστελνες, γράφεις, σε όλους τα κείμενα που δημοσίευσαν οι φίλοι του...... Δηλαδή οι δημοσιεύσεις των φίλων μας μας βαρύνουν και είμαστε υπόλογοι γι’ αυτές; Έλεος στην ανοησία. Επειδή σεμνύνεσαι να επαναλαμβάνεις ότι ως επίσκοπος είσαι "εις τύπον Χριστού", ερωτώ, έτσι θα ενεργούσε ο Χριστός; Όπως ξέρεις δεν τον έπιασε η αστυνομία ποτέ για ηθικά ανομήματα, δεν κατηγόρησε και δεν είπε ψέματα ποτέ. Δεν έγραψε τίποτε ο ίδιος σε βάρος των ανωτέρων του, ούτε υπαγόρευσε σε κανέναν. Για τέτοια ανομήματα ναι, να τον καθαιρέσουν.
Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απόδειξη γράψε μου δημόσια και επώνυμα.
Νεαρέ και άπειρε επίσκοπε, αν συμβουλεύεις τον Πατριάρχη να κάνει αυτά που θα έκανες στη θέση του, όπως γράφεις, πολύ καλά κάνεις, είσαι σύμφωνος με την ιστορία του Πατριαρχείου. Τα ίδια έκανε το Πατριαρχείο και στον Άγιο Νεκτάριο. Ας τα κάνει και τώρα στον π. Θεολόγο, καθ’ υπόδειξή σου. Θα είναι τιμή του και δόξα του, πιστεύω, όπως και κάθε γνήσιου μαθητή του Χριστού, να διώκεται από ανθρώπους που δεν έχουν καταλάβει τίποτε από Χριστό. «Ελεύσονται λύκοι βαρείς, μη φειδόμενοι του ποιμνίου», «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». Όσο για τα Πατριαρχεία, που θα ειδοποιούσες αν ήσουν Πατριάρχης, πρέπει να ξέρεις ότι είναι ήδη ενημερωμένα από τους νέους του Κονγκό και περί του π. Θεολόγου και περί των διαδόχων του.
Αλήθεια όσα γράφεις για τον άνθρωπο που σου ετοίμασε την επισκοπή σου έχουν καμιά σχέση με χριστιανική αγάπη; Μόνο απύθμενη κακία βγάζεις αντί για ευχαριστώ. Μην ξεχνάς ότι η ιστορία είναι αμείλικτη. Ο Θεός δεν «μυκτηρίζεται». Αν δεν τα πιστεύεις, συνέχισε την πορεία αυτή, αλλά θα με θυμηθείς «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»...
Και κλείνω όπως έκλεινα με το προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα.
«Όσα γράφω είναι προσωπικές μου απόψεις» και κανενός άλλου. Όποιος τα αποδώσει σε άλλον θα είναι απλά ανόητος ή δολοπλόκος.
Δημήτρης Καραμάτσκος
Μάστερ Θρησκειολογίας

Ανώνυμος είπε...

Συζητήσεις μικροαστών κατά 80% που πλήττουν από την μονοτονία και την μοναξιά.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω και κατι ακομη πανω στο ζητημα με τα επωνυμα σχολια.Πολλοι απο εμας,εχουμε συμβουλευτει τον πνευματικο μας περι της ανωνυμιας η επωνυμιας στα σχολια και αυτοι κριναν αρκετο ,αναλογα του τι θα πεις και τι ομολογια θα κανεις να βαζεις η να μη βαζεις εστω και ενα μονογραμμα.Το ζητημα,δεν ειναι ποιος εισαι.Το οτι εισαι φιλος-η του μπλοκ για αρκετο καιρο δεν σημαινει και κατι.Παλι και με το να βαζεις το ονομα σου ,παλι δεν λεει και αυτο τιποτε.Σημασια εχει οτι οσο μικροι και να ειμαστε ,αξια εχουμε μονο στα ματια Του Θεου.Η μεγαλυτερη αξια ειναι να ζουμε εν αληθεια ,εν ειρηνη και ομονοια κατω απο το ιδιο φρονημα εν πνευματι αγιω!Αυτα που μας εχουν παραδωθει,αυτα κηρυττουμε και πιστευουμε.Ομολογουμε πιστη και κηρυττουμε μετανοια.Εχουμε ακουσει τα χιλια μυρια και παλι συγχωρουμε επειδη αγαπουμε.Και παλι ,τα δεχομαστε ο,τι και να πειτε και οποια κατηγορια και να μας επιρριψετε.Αυτο που δεν δεχομαστε ,ειναι η απιστια..Τηρειν την ενοτητα του Πνευματος εν τω συνδεσμω της ειρηνης της αγαπης και της αληθειας...Καμμια επωνυμια και καμμια ανωνυμια δεν μπορει να συγκριθει με την αληθεια Του Χριστου.Ολοι ανηκουμε στον Χριστο και Ο Χριστος στον Θεο.Ειναι αδυνατον να γνωριζει κανεις πεντε βασικα πραγματα και να μη διορθωνει τους αδελφους του με αγαπη και αληθεια.Οποιος γνωριζει να κανει το καλο και δεν το κανει ,αμαρτανει.Οι επωνυμοι και οι ανωνυμοι δεν σωζουν...η αληθεια ομως σωζει !!! Και Ο Θεος αιωνες τωρα με τον Λογο Του συμβουλευει δια των Αποστολων,των Προφητων και Ευαγγελιστων για να μας αρπαξει απο τον φαρυγγα του διαβολου.Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του.π

Ανώνυμος είπε...

.Κύριε π.
"Οι επωνυμοι και οι ανωνυμοι δεν σωζουν...η αληθεια ομως σωζει!"
Οι λόγοι σας είναι πολύ πειστικοί με αγάπη και ειρήνη. Απόψε θα κοιμηθώ ήσυχα. Το εύχομαι σε όλους. Καλή σας νύχτα.

Δημήτρης Καραμάτσκος είπε...

Ανώνυμε, Οκτωβρίου 2013 - 6:26 μ.μ., έχεις δίκαιο, ο Πατριάρχης με τόλμη είπε όσα είχε να πει. Το τόλμη όμως δεν είναι πάντα αρετή, γιατί μπορεί να σημαίνει άγνοια και δεν σημαίνει και ορθοτόμηση της αλήθειας. Τι μας είπε; Ή μάλλον τι του έγραψες εσύ ανώνυμε να πει; Γιατί είναι γνωστό ποιος του γράφει τους λόγους του.
Ότι όλοι μας είμαστε νευρωτικοί ούτε λίγο ούτε πολύ, γιατί υποστηρίζουμε την απολυτότητα της αλήθειας της Ορθόδοξης πίστης, δηλαδή του Χριστού, αφού επιμένουμε στην «θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας». Έτσι δεν είπε ανώνυμε γνωστέ; Ότι η Ορθοδοξία δεν κατέχει την αποκλειστική αλήθεια, και όποιος το πιστεύει αυτό είναι νευρωτικός!!!!
Και όλα αυτά επιμένεις ότι είναι ορθόδοξα; Ή δεν ξέρεις θεολογία ή κλείνεις τα μάτια σου, όπως κάνεις εκεί κάτω στις κατακραυγές των πάντων, τους οποίους θεωρείς υπανάπτυκτους!!!
Δεν υπάρχουν κομπλεξικοί και οχετός εναντίον του Πατριάρχη, ανώνυμε. Όποιος υποστηρίζει την ορθόδοξη πίστη δεν είναι κομπλεξικός, κομπλεξικός είναι αυτός που έχει άγνοια θεολογική και προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο, αυτό που κάνεις εσύ δηλαδή. Η υποστήριξη της ορθόδοξης αλήθειας δεν είναι κόμπλεξ, όπως γράφεις άλλωστε στον λόγο του Πατριάρχη, αλλά αποδοχή της αλήθειας, που είναι μόνο ο Χριστός. Και στην αποδοχή αυτή υπάρχει «αποκλειστικότητα» γιατί «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί σωτηρία», αν το έμαθες και αυτό στο Πανεπιστήμιο, αν πήγαινες ως φοιτητής...
Σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.
Όσο για την προτροπή να κλείσει ο Αναστάσιος τη συζήτηση, κάτι μου θυμίζει από την αλεπού με την κομμένη ουρά.
Για δε τους γυναικωτούς άνδρες (οι ύβρεις σου των πάντων συλλήβδην που δεν είναι σύμφωνοι μαζί σου, είναι ένδειξη του επιπέδου των ανθρώπων που υποστηρίζουν τον Πατριάρχη, αγαπητέ μικρόμυαλε, δεν είναι όλοι γυναικωτοί όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας, όπως μάθατε εκεί κάτω, υπάρχει και επίπεδο θεολογικό, και στον διάλογο αυτό κατατέθηκαν απόψεις και θεολογικές, όχι μόνο υβρεολόγιο της παρέας σας, σας επιστρέφονται οι ύβρεις), ε, είναι μια έκφραση που επιχωριάζει στις Κυικλάδες. Μήπως είσαι ανώνυμε από τις Κυκλάδες; Αν ναι, καλό θα ήταν να έβριζες τον άνδρα που βλέπεις μπροστά στον καθρη σου.
Εγώ γράφω ποιος είμαι. Εσύ θα τολμήσεις να μας πεις ποιος είσαι, για να δούμε αν είσαι αυτός που υποψιαζόμαστε; Εμείς ξέρουμε, απλά ρωτώ για να δω μέχρι πού φτάνει ο ηρωισμός της υποστήριξης του Πατριάρχη. Γιατί μόνο ένας θα υποστήριζε τις αθεολόγητες διακηρύξεις του Πατριάρχη. Άλλωστε και σε άλλες ιστοσελίδες όλοι οι ορθόδοξοι θεολόγοι αλλά και απλοί πιστοί με πόνο για την ορθοδοξία, τον έκριναν και αποκήρυξαν όσα του έγραψες να πει...
Καραμάτσκος Δημήτρης
Μάστερ Θρησκειολογίας

Ανώνυμος είπε...

Την 9η Οκτωβρίου ε.έ., η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό και Καθεδρικό Ναό του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας επ΄ αφορμή της συμπληρώσεως εννέα ετών εκ της εκλογής και αναρρήσεώς του στον περίπυστο Αποστολικό και Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.
Τον Μακαριώτατο τιμητικώς προσεφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου, Πανοσ.Αρχιμ. κ.Μελέτιος Κουμάνης. Ανέφερε μεταξύ άλλων:
Μακαριώτατε ευθύς εξ αρχής, δώσατε φλογερή πνοή σε μία αγαπητική ατμόσφαιρα προς πάντας γύρω Σας. Αυτή η χαρακτηριστική κινητήρια δύναμη στην Πρωθιεραρχική Σας διακονία ήταν και είναι πάντοτε η ακριβής εφαρμογή της πρώτης και μεγάλης εντολής του Κυρίου μας. Της Αγάπης.
Ω, τι άριστος συνδιασμός !!! Η αγάπη που εργάζεται ταπεινά και αποδοτικά και δεν κυνηγάει τυμπανοκρουσίες. Η αγάπη του Πατριάρχου προς όλους αδιακρίτως. Προς επιφανείς και ασήμους, μικρούς και μεγάλους, δυνατούς και αδυνάτους, ενδεείς και εμπεριστάτους. Η ίδια αγάπη προς ευγνώμονες και αχαρίστους.
Πόσες και πόσες φορές όλοι εμείς οι ευεργετημένοι να ζούμε εντός της Πατριαρχικής Αυλής δεν είμαστε μάρτυρες της δυναμικής εκφράσεως της αγάπης και καλωσύνης Σας. Πόσες φορές δεν είμαστε αυτήκοοι όταν η κορύφωση της πατριαρχικής ευθήνης και αγωνίας σπεύδει να δώσει λύσεις και να συνδράμει ποικιλοτρόπως, αλλά πάντα αγαπητικώς, σε δυσεπίλυτα προβλήματα.
Να παρηγορήσει, να παραβλέψει, να παραμυθήσει, να θεραπεύσει, να επουλώσει, να οικονομήσει, να συμπονέσει.
Πόσες φορές δεν ιδρώσατε με θρόμβους αίματος ώστε να μεριμνήσετε ως άλλος σταυροφόρος της Αγάπης, για τους πεινασμένους της Αφρικανικής ηπείρου, τα ορφανά των εμφυλίων πολέμων, τους αρρώστους που δεν έχουν φάρμακα, τα εμπερίστατα παιδιά των σκουπιδιών, την περίθαλψη των άγαμων μητέρων, τα ακρωτηριασμένα θύματα της ανθρωπίνης κακίας, του AIDS και του trafficking. Όχι μόνο υλικά, αλλά παράλληλα ηθικά και πνευματικά.
Αλλά και πόσες φορές, δεν προσπαθήσατε να θεραπεύσετε το κακό με αντίδοτο την αγαπητική Σας καλωσύνη, εφαρμόζοντας τον παύλειο λόγο: «Μη νικών υπό του κακού, αλλά νίκα εν τω αγαθώ το κακόν» (Ρωμ. ιβ΄21).

Δημήτρης Καραμάτσκος είπε...

Ανώνυμε 12 Οκτωβρίου 2013 - 5:58 μ.μ. προς τι η ανάρτηση της είδησης και όλων αυτών των χωρίς περιεχόμενο ύμνων προς τον Πατριάρχη;
"Η αγάπη που εργάζεται ταπεινά και αποδοτικά και δεν κυνηγάει τυμπανοκρουσίες. Η αγάπη του Πατριάρχου προς όλους αδιακρίτως... Η ίδια αγάπη προς ευγνώμονες και αχαρίστους".
Επιτέλους οι λόγοι ποιο αντίκρυσμα μπορούν να έχουν όταν υπάρχει μια επιστολή προς έναν ιεραπόστολο στην οποία του παραγγέλλει να αναχωρήσει από το έργο που επιτελούσε επί εννέα έτη «καλλικάρπως», όπως γράφει αλλά «ως οίον τάχιστα» και να μην ξαναγυρίσει;
Ο Χριστός, που είναι το υπόδειγμα της αγάπης θα ενεργούσε έτσι από αγάπη; Θα κατεδίωκε τους ιεραποστόλους;
Τα λόγια είναι εύκολα. Οι πράξεις όμως δείχνουν άλλα.
Όποιος έχει αγάπη δεν κυνηγάει τους εργάτες του Ευαγγελίου, ανώνυμε υμνητή του Πατριάρχη.
Σίγουρα μας έπεισες!!!!
Δημήτρης Καραμάτσκος
Μάστερ Θρησκειολογίας

Ανώνυμος είπε...

Ω! θαυμάσιες κολακείες!
Ω! γλειψίματα για ευμένεια άρχοντα!
Ω! ψεύδη ανυπόστατα!
Τι αξία έχουν οι μεταξύ σας φιλοφρονήσεις;
Είναι πασίγνωστα τα έργα του καθενός και δεν ωραιοποιούνται με κολακευτικές θωπείες επ'ευκαιρία εορτών και πανηγύρεων.
Καιρός να σταματήσουν οι προκλήσεις και ο ευτελισμός.
Δεν τιμάτε με τέτοιους τρόπους τον Πατριάρχη,ούτε τον εαυτό σας.
Τα νερώνεια εγκώμια δεν πείθουν κανέναν απ΄ εναντίας δημιουργούν απέχθεια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Επισκέπτες ,

Σχετικά με τα 9ετή εορταστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου,
επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την αρχή των εγκωμίων προς τον κ.Θεόδωρον,
που έπλεξε ο αρχιμ.π Μελέτιος Κουμάνης, όπως καταγράφονται στο site του πατριαρχείου :

«Του Μάρκου θρόνου διάδοχος, τω χρόνω μεν πολλοστός μετ΄εκείνον,
ου πολύ δε του βίου και της αρετής λειπόμενον»

Με αυτά τα λόγια εκ του πρωτοτύπου βίου του αγίου προκατόχου Σας,
Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιωάννου του Ελεήμονος,
επιτρέψατέ μοι Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
να εκφράσω την εν Κυρίω καύχηση και τα αγαλλόμενα αισθήματα πάντων,
διά τη σημερινή 9η επέτειο της εκλογής Σας
εις τον περίλαμπρον θρόνο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.... ''

ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΣΤΩΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΑ ΒΙΟΤΗ,
με εκείνην των Αγ.Πατριαρχ. Αλεξανδρείας Αγ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ,
Μεγ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ,Ευαγγελ. Απ. ΜΑΡΚΟΥ...

ΩΣΤΟΣΟ ο π. Μελέτιος δεν υπερβάλλει, με να μας λέει ότι αυτό που πράγματι ίσχυαν για τον Πατριάρχη Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα ,
ότι ισχύουν και για τον τωρινό διάδοχο του Αποστολικού θρόνου του Αγ. Μάρκου ;;;

''.. ου πολύ δε του βίου και της αρετής λειπόμενον» ο βίος και η αρετή του νυν πατριάρχη από εκείνον του
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ ;;;
Δεν ειναι υπερβολές που προκαλούν ;;;
π. Μελέτιε, και σεβαστοί μας Αρχιερείς υπάρχει σοβαρότατο θέμα σκανδαλισμού των πιστών ,

και από τις οικουμενιστικές θέσεις του πατριάρχη , αλλά και από τις επιλογές του για διωγμό ιεραποστόλου,
από εκκλησία της Αφρικής ,και από απαράδεκτες ενέργειες έναντι νέων πιστών ,
νεοχειροτονηθέντος Επισκόπου της αρεσκείας του πατριάρχη ,
ο οποίος οχι μόνο,
ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΑΝΕΥ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑς ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ,
αλλά και ενεργεί προς τις Δημόσιες Κρατικές Υπηρεσίες ώστε ,
οι αφορισμένοι να αποκλείονται
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥς.....

Αυτή θα ήταν η αντιμετώπιση τους από έναν Άγ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ;;;

Ανώνυμος είπε...

«.Πᾶς ὁ λέγων παρὰ τὰ διατεταγμένα,
κἂν ἀξιόπιστος ᾖ,
κἂν νηστεύῃ,
κἂν παρθενεύῃ,
κἂν σημεῖα ποιῆ,
κἂν προφητεύῃ,
λύκος σοι φαινέσθω,
ἐν προβάτου δορᾷ,
προβάτων φθορὰν κατεργαζόμενος»
(Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος)

Ανώνυμος είπε...

Ακουω φωνηηηη
Εσεις,δεν ακουτε;
Απο την Καισαρεια ακουγεται η βροντερα φωνη του Μεγαλου Βασιλειου..
Ακουω τη σαλπιγγα του Ιερου Χρυσοστομου...
Ακουω ακομη την απαστραπτουσα φωνη του αγ.Γρηγοριου...
Ε, εσεις δεν ακουτε;;;
Μας λεγουν
''Αγωνισθειτε για την εκκλησια Του Χριστου μας..
Να ερθει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.''
Πως ειναι δυνατον
Να εχεις μαντρι και να μην ενδειαφερεσαι να διωξεις τους λυκους;;;
Να εχεις ωραιοτατο αμπελι και να αφησεις τα αγριογουρουνα με τις μουτσουνες τους να στο καταστρεψουν;;;
Ποιος γεωργος αδιαφορει για το χωραφι του;;;

Αν εισαι Χριστιανος και πονεις,αναγκη ειναι κοντα στον αλλο αγωνα που κανεις για τον εαυτον σου,να πονεις και για την Εκκλησια...
Αποσπασμα ,απο ομιλια του πατρ.Αυγουστινου Καντιωτου.Μητροπολιτη Φλωρινης[Αθηνα,30-1-1962]
------
Και το αιμα μας...
Για να μην αλλαξει ουτε ενα γιωτα.-

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ανώνυμε 11 Οκτωβρίου 2013 3.35 μ.μ, παλιά καραβάνα όπως αυτοπροσδιορίζεσθε και δεν είναι
κατανοητό το γιατί. Αν επιλέξατε αυτό το προσωνύμιο επειδή έχετε την τέχνη να κάνετε την νύχτα μέρα,
τους θύτες ήρωες και θύματα και τα θύματα κακούς θύτες, οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε αυτή την
άχαρη ικανότητα και επικινδυνότητα.
Ποιος αμφισβήτησε να έχετε λόγο και να γράφετε για τον καρνάβαλο, να υπερασπίζεσθε τις κακοδοξίες
του Πατριάρχη, να εξαγιάζετε αθλιότητες Επισκόπου, να υπερασπίζεσθε κάποιον αδιάβαστο που
κουβαλάει νερό στο μύλο σας χαρακτηρίζοντας «αστοχίες» οικουμενιστικές διακηρύξεις και να λοιδορείτε
όλους όσους υπερασπίζονται την πίστη των πατέρων μας, ανόθευτη και αμίαντη, από τις παπικές παραφυάδες;
Δεν έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο. Εκείνο που εννοήθηκε είναι ότι όλοι σας «οι αξιοπρεπείς και κύριοι», όπως
γράφετε, θελητά ή αθέλητα, ενεργείτε ως Δούρειος ίππος, ώστε εκ των έσω να πλήττεται η Ορθόδοξη
Εκκλησία μας.
Το αν κάποιος γράφει ανώνυμα ή επώνυμα δεν έχει τόση σημασία. Αυτά που γράφονται ζητούμενο είναι
αν στηρίζονται ορθά και αν αληθεύουν. Οι τεκμηριωμένες κριτικές που δέχεται η Πατριαρχική
Οικουμενιστική διακήρυξη δεν είναι ευθύνη των σχολιαστών, αλλά του συντάκτη που εξέκλινε από την
Ορθόδοξη γραμμή. Αν τα λόγια του υποθέσουμε ότι παρερμηνεύθηκαν, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμμία
διασκευή ή ανάκληση, αλλά αντίθετα εμμονή.
Ο όντως επώνυμος με διεύθυνση κ. Καραμάτσκος μίλησε και ιστόρησε σκάνδαλα που συμβαίνουν στο
Κογκό από τον κ.Παντελεήμονα Αράθυμο που τόσο επαινείτε.
Έχει γράψει και σε άλλες ιστοσελίδες όπως και επώνυμοι αφρικανοί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του: αφορισμούς νέων, τρόπο ζωής του,
συκοφαντίες του, λόγια του ίδιου και του φίλου του χυδαία, διάλυση του εκεί ιεραποστολικού έργου, που
παρέλαβε σε μεγάλη άνθηση από τον ιεραπόστολο που εκδίωξε κ.λ.π. κ.λ.π.
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ευθιξία και απάντηση σ’ αυτά όπως και στις κακόδοξες διακηρύξεις. Επιπλέον
εσείς στολίζετε εκείνους που εκφράζουν αντίθετη άποψη, με κοσμητικά επίθετα. Ας ξέρετε λοιπόν ότι
κάνετε λάθος διεύθυνση.
Αλλά ας μην λεχθεί το «Ουαί ὑμῖν γραμματείς καί φαρισαίοι ὑποκριτές» (Ματθ.23, 13)

Τί θέλετε να εξυπηρετήσετε ή ποιά διατεταγμένη αποστολή έχετε αναλάβει είναι δικό σας θέμα.
Οι πιστοί δεν θα παύσουν να αποδοκιμάζουν κάθε κακοδοξία εφόσον αυτοί που υπέπεσαν σε «αστοχία » δεν
επανέρχονται στις θέσεις που ετάχθησαν θεματοφύλακες κατά την ιερή ώρα της χειροτονίας τους, και παρέλαβαν προς φύλαξη την Παρακαταθήκη της Πίστεως.
Αν γι΄ αυτό κρίνετε «συκοφάντες αναξιοπρεπείς και χυδαιολόγους» όσους δεν συμφωνούν μαζί σας και
ότι άλλο, αυτό είναι τιμή τους. «μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.» ( Ματθ. 5,11)
Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι «σκληρόν σοι πρὸς κέντρα λακτίζειν.» (Πραξ.26,14)
και όπως λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος «πολεμουμένη νικᾷ• ἐπιβουλευομένη περιγίνεται• ὑβριζομένη, λαμπροτέρα
καθίσταται• δέχεται τραύματα, καὶ οὐ καταπίπτει ὑπὸ τῶν ἑλκῶν• κλυδωνίζεται, ἀλλ’
οὐ καταποντίζεται• χειμάζεται, ἀλλὰ ναυάγιον οὐχ ὑπομένει• παλαίει, ἀλλ’ οὐχ ἡττᾶται• πυκτεύει, ἀλλ’
οὐ νικᾶται.». Δεν χορταίνει κανείς να ακούει τον χρυσοστομικό λόγο: «Πολλὰ τὰ κύματα καὶ χαλεπὸν τὸ
κλυδώνιον• ἀλλ’ οὐ δεδοίκαμεν, μὴ καταποντισθῶμεν• ἐπὶ γὰρ τῆς πέτρας ἑστήκαμεν. Μαινέσθω ἡ
θάλασσα, πέτραν διαλῦσαι οὐ δύναται• ἐγειρέσθω τὰ κύματα, τοῦ Ἰησοῦ τὸ πλοῖον καταποντίσαι οὐκ
ἰσχύει ... Χριστὸς μετ’ ἐμοῦ, καὶ τίνα φοβηθήσομαι; Κἂν κύματα κατ’ ἐμοῦ διεγείρηται, κἂν πελάγη,
κἂν ἀρχόντων θυμοί• ἐμοὶ ταῦτα πάντα ἀράχνης εὐτελέστερα.».

Ανώνυμος είπε...

Χθες Κυριακή του Σπορέως μου γεννήθηκαν οι παρακάτω σκέψεις:
- Σκέψη πρώτη. Στην Αφρική δεύτερη σε πληθυσμό Ήπειρο μετά την Ασία, που αριθμεί ένα
δισεκατομμύριο και πλέον κατοίκους και έχει έκταση τριάντα εκατομμύρια 221 τετραγωνικά χιλιόμετρα,
υπηρετούν τριάντα έξη περίπου Ορθόδοξοι Μητροπολίτες και
Επίσκοποι.
Μερικοί από αυτούς αναπτύσσουν αξιόλογο Ιεραποστολικό έργο. Επίσης διακονούν εκεί
και λίγοι ζηλωτές κληρικοί ιεραπόστολοι που μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, με
σπουδαία θυσιαστική προσφορά. Κάνουν αγώνα να κηρύξουν στα Έθνη το Ευαγγέλιο και
αυξάνουν εντυπωσιακά την Ορθόδοξη ποίμνη, με τα έργα και το άγιο βίωμά τους.
Έναν από αυτούς τον έδιωξαν αδικαιολόγητα σε ανταπόδοση του θαυμαστού έργου που
είχε επιτελέσει, ώστε η περιοχή της ευθύνης του να αναδειχθεί σε Επισκοπή.
Στην θέση του τοποθέτησαν έναν ακατάλληλο και διαβεβλημένο Επίσκοπο, όπως γίνεται
γνωστό από το διαδίκτυο, που προκαλεί σκανδαλισμό των νεοφώτιστων και των
υποστηρικτών του Ιεραποστολικού έργου.
Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά εκεί που υπάρχει τόσο επιτακτική ανάγκη σπορέων
του Θείου Λόγου και οι εργάτες είναι όχι λίγοι αλλά ελάχιστοι;
Δυστυχώς συμβαίνει όταν τα κριτήρια δεν είναι αγιοπνευματικά αλλά ανθρωπάρεσκα.
Ας σημειωθεί ότι, πριν ο εξ Ελλάδος ορμώμενος Αρχ.π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος,
αρχίσει το ιεραποστολικό του έργο την δεκαετία του 60, το ορθόδοξο ποίμνιο αριθμούσε
μόνο λιγοστές χιλιάδες Ελλήνων αποδήμων, που συνεχώς έφθιναν και το ποίμεναν 10
Μητροπολίτες και δύο τιτουλάριοι Επίσκοποι.
Με τη χάρη του Θεού το ιεραποστολικό έργο των μετέπειτα σημαντικών φλογερών
εργατών του αμπελώνα είχε πλούσιους καρπούς. Σήμερα μετρούνται σε
εκατοντάδες χιλιάδες οι ορθόδοξοι ιθαγενείς πιστοί.
Το Πατριαρχείο απέκτησε νέο ποίμνιο, ώστε οι τελευταίοι Πατριάρχες να
αναγνωρίσουν ότι το μέλλον του Πατριαρχείου είναι οι Αφρικανοί πιστοί. Οι θέσεις των
Μητροπολιτών και Επισκόπων τριπλασιάστηκαν και φθάνουν τώρα τους 36, γιατί με την
ευλογία του Θεού, υπακούοντας στην εντολή Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα
Έθνη» εκόπιασαν εκεί μέχρι θανάτου μεγάλες μορφές, χωρίς προσδοκία αξιωμάτων και
επέτυχαν να αναπληρωθεί η μείωση του Ελληνικού στοιχείου από τους αφρικανούς
πολλαπλάσιους πιστούς.
Ποιά απολογία θα δοθεί στο Θεό και στους προαπελθόντες τίμιους ιεραποστόλους
για την επί των ημερών μας διώξη του Ιεραποστολικού έργου,
χάριν του οποίου θυσίασαν την ζωή τους;
(Ακολουθεί συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο)
- Σκέψη δεύτερη. Στη Ρώμη στις 1-10-2013 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, φιλοξενούμενος
του Πάπα σε Οικουμενιστική συνδιάσκεψη, τον αναλλοίωτο Σπόρο του Θείου Λόγου, όπως
τον παρέλαβε και τον διατηρεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, επεχείρησε να τον μεταλλάξει
εμποτίζοντας τον, στις κακόδοξες αιρετικές και βλάσφημες διακηρύξεις των
Οικουμενιστών και να τον μεταφέρει νοθευμένο στην Αφρική, προκαλώντας πολλαπλές
και σοβαρές αντιδράσεις.
- Σκέψη Τρίτη. Στην Αλεξάνδρεια στην ένατη επέτειο της αναρρήσεως στον Πατριαρχικό
θρόνο του κ. Θεοδώρου (9-10-2013) ο επιφορτισμένος την εκφώνηση πανηγυρικού,
εξύμνησε τον προϊστάμενο του, με τέτοια εγκώμια και κολακείες που στους έχοντες γνώση
προκάλεσαν γέλια και θυμηδία.
Ευχής έργο να ήταν όλα αυτά αληθινά. Όμως συμβαίνει το αντίθετο. Αυτές οι χωρίς όρια
υπερβολές, θυμίζουν τα θυμιάματα και στεφανώματα του Νέρωνα από τους αυλικούς και
αξιωματούχους του. Τυχαίο!

Αναρωτιέμαι τέτοιες δόξες επιθυμεί ο Πατριάρχης;
Γνωρίζω ότι μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας
μας σε επικήδειους λόγους μεταστάντων Αγίων, έκαναν περίφημες ομιλίες με πνευματικό
περιεχόμενο και παράθεση των αρετών τους, για παραδειγματισμό, με την πάνδημη και
ομόθυμη επιδοκιμασία του ευσεβούς λαού.
Ξέρω ακόμη ότι οι Άγιοι Πατέρες δεν γιόρταζαν και δεν έκαναν επετείους ούτε εδέχονταν
να τους πλέκουν εγκώμια οι κόλακες. Αν κανείς γνωρίζει κάτι διαφορετικό, ας το υποδείξει να
πλουτίσω τις γνώσεις μου.
Θα δικαιολογούσα αυτά, όχι βέβαια με τέτοια υπερβολή, αν επρόκειτο για επικήδειο, όπου
απευθύνεται κάποιος καλός λόγος με την άδεια του γνωμικού « ο αποθανών δεδικαίωται.»
Όλα τα άλλα έχουν κίνητρα ταπεινά και οι απίστευτες κολακείες βλάπτουν αφάνταστα αυτούς
που τις δέχονται, γιατί διαμορφώνουν δεσποτικό χαρακτήρα, γίνονται δυνάστες και
εκτρέπονται σε ηθική κατάπτωση και πλήθος ανομιών, αντί να είναι διάκονοι και δούλοι των
δούλων του Θεού, όπως επιτάσσει το καθήκον και η αποστολή τους.
Αν οι σκέψεις μου είναι λαθεμένες συγχωρήστε με.

Ανώνυμος είπε...

Ο βασιλιας Αχααβ,ακουγε περισσοτερο τους ψευδοπροφητες που τον εκολακευαν,λεγοντας του να απελθει στην Γαλααδ και να πολεμησει με τους Συρους και οτι ειναι σιγουρη η νικη.Αυτος δε,αντι να ακουσει τον αληθινο προφητη Μιχαια,ο οποιος τον συμβουλευε να μην παει στον πολεμο,ακουσε τουςψευδοπροφητες και θανατωθηκε αγριως.
Ισως οποιος θεωρει τους κολακευοντες ωςεπαινουντες,σιγουρα ευκολοτερα πιστευουν αυτο που επιθυμουν και ετσι δεχονται το ψευδος ως αληθεια...-''περι σκανδαλισμου και διορθωσεως του αδελφου''Αγ Νικοδημου .-

Ανώνυμος είπε...

Στέλλιος Γεγάκης

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ,

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΤΑΠΕΙΝΑ ΦΡΟΝΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΕΥΔΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

Χ Λ Ι Α Ρ Ο Τ Η Τ Α

ΚΑΙ Δ Ε Ι Λ I A ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Αφετηρία ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η προβολή των στοιχείων που ενώνουν τις θρησκείες,
παρά εκείνων που τις χωρίζουν.
Αφετηρία ενός τέτοιου διαλόγου οφείλει να είναι η προβολή των κοινών αξιών των διαφόρων θρησκειών,
παρά των αντιλήψεων εκείνων περί θρησκευτικής ανωτερότητας που υπονομεύουν την ανοχή στην διαφορετικότητα".

Η νέα "θεότητα" του αιώνα μας, γνήσιο νεοταξικό παράγωγο και έκφανση του politically correct,
είναι η "διαφορετικότητα", η "ετερότητα", η "συνύπαρξη", η "ανοιχτή κοινωνία",
η "πολυπολιτισμικότητα" κ.τ.ό. που διατρέχει τη σκέψη και αποτυπώνεται στη γραφίδα ενίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Ουδείς πλέον λόγος, εκφερόμενος από επίσημα ορθόδοξα εκκλησιαστικά χείλη, περί αιρέσεως και διαστροφής της αληθείας, περί αποδοκιμασίας των πλανών και επιστροφής,
ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, στη μάνδρα της Ορθοδοξίας,των αιρετικών σχισματοαιρετικών προτεσταντικών και παπικών κοινοτήτων,
περί των διαιρούντων και περί του δογματικού (και ηθικού) χάσματος που υφίσταται μεταξύ της

Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας
και του μωσαικού των αιρέσεων, με "ψηφίδες" του οποίου συμποσιάζεται,
κατά σαφή παράβαση των ιερών κανόνων και ερήμην του ποιμνίου του, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Κι όμως! Η παράδοση είκοσι αιώνων παραθεωρείται προκλητικότατα απ τους σύγχρονους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους,
κάποιος απ τους οποίους, κεκοιμημένος πλέον, προέβαλλε τον ακόλουθο εξωφρενικό ισχυρισμό:

"το ύφος της Πολεμικής και της Απολογητικής εις την εποχήν της Οικουμενικής Κινήσεως είναι καταδικασμένον εις αποτυχίαν sic".

Eνώ οι ανούσιες αγαπολογίες και η φράγκικη ψευτοευγένεια, η μελιστάλακτη γλώσσα και οι ανεξάντλητες φιλοφρονήσεις,
που κυριαρχούν στους σύγχρονους "διαλόγους"-συμπόσια μας...πρόκοψαν!

Απ ό,τι φαίνεται, για κάποιους εκκλησιαστικούς ηγήτορες,
σκοπό του διομολογιακού και διαθρησκειακού διαλόγου δεν αποτελεί η επιστροφή των αιρετικών στη μάνδρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας
διά της ειλικρινούς αποκηρύξεως των πλανών τους και αποπτύσεως του δηλητηρίου των πιστευμάτων τους,

αλλά η "ενότητα μέσα απ τη διαφορετικότητα",
εν ετέροις λόγοις, ο διάλογος αποτελεί αυτοσκοπό και διεξάγεται ο διάλογος για το διάλογο!

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθοδοξια,δεχεται οτι η Ρωμαιοκαθολικη ειναι ''αδελφη εκκλησια'' και κανει μαζι της διαλογο.και ...και..καταπατησεις Ιερων Κανονων που θεσπιστηκαν εν αγιω Πνευματι...και μετα σου λεει πως χανει κανεις την πιστη του.Ο διαλογος ,για το διαλογο γινεται;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενισμός πορεύεται σταθερά στα βήματα των Αγίων Πατέρων για αδελφοσύνη και ενότητα της Εκκλησίας. Είναι η γνήσια πηγή της Πατερικής έκφρασης.

Ανώνυμος είπε...

4:36
Κανεις δεν μπορει να βαλει αλλο θεμελιο εκτος απο αυτο που υπαρχει.Οταν λοιπον ακουσουμε οτι ο διαβολος ενωθη με τα αγγελικα ταγματα σωφρονησθεις,τοτε θα πιστευσουμε οτι Λατινοι ,Μωαμεθανοι ,Λουθηροκαλβινοι και λοιπες παραφυαδες,θα ενωθουν με εμας.Τα μεγεθη των διαφορων ειναι τοσα ,οση η διασταση Θεου και διαβολου.Τα οικουμενιστικα μηνυματα με Πατερικο επιχρισμα, δεν μπορουν να συγκριθουν με το μεγεθος Του Λογου Της Αληθειας της Πιστεως,εν αγιω Πνευματι!-

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ..
ΟΛΑ ΜΙΑ ΜΑΖΑ
ΑΧΤΑΡΜΑΣ

ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ Π.Χ.
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.
ΕΣΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ
ΑΛΛΑΧ.
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ;
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
ΕΤΣΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.......
....ΠΑ ΠΑ ΠΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:

«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».

Στον τόμο των «Προφητειών» που θα το βρείτε, επεξηγείται ότι:

Εδώ αναφέρετε και σε ηθικά παραπτώματα τους (χειρότεροι),αλλά και σε κακοδοξίες τους (ασεβέστεροι) πχ. Οικουμενισμός και Πανθρησκεία...

Όταν προχωρήσει το κακό προλέγει ότι:

«Όταν θα πηγαίνει ο παπάς σε σπίτι λαϊκού, μόλις θα φεύγει θα θυμιάζουν με θυμίαμα...»!

Για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό,οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί , ότι δεν συμμερίζονται τις κακοδοξίες του....

ΚΑΙ... ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ...

Ανώνυμος είπε...

10:03
Εκφραζει την αληθεια σε ολες τις μορφες.Ευστροφο!-

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στους κορανιόφιλους πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων...

1 ΚΑΙ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Σάρδεσιν ἐκκλησίας γράψον·
τάδε λέγει ὁ ἔχων τὰ ἑπτὰ πνεύματα τοῦ Θεοῦ καὶ τοὺς ἑπτὰ ἀστέρας·
οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, καὶ νεκρὸς εἶ.

2 γίνου γρηγορῶν, καὶ στήρισον τὰ λοιπὰ ἃ ἔμελλον ἀποθνήσκειν·
οὐ γὰρ εὕρηκά σου τὰ ἔργα πεπληρωμένα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ μου.

3 μνημόνευε οὖν πῶς εἴληφας καὶ ἤκουσας, καὶ τήρει καὶ μετανόησον.
ἐὰν οὖν μὴ γρηγορήσῃς, ἥξω ἐπὶ σὲ ὡς κλέπτης,
καὶ οὐ μὴ γνώσῃ ποίαν ὥραν ἥξω ἐπὶ σέ. (Αποκ. κεφ. 3)

Ανώνυμος είπε...

Σοφές κουβέντες. Έτσι πρέπει να σκέπτονται οι Πνευματικοί Εκκλησιαστικοί μας Ηγέτες.