Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ευχαριστίες π. Αστερίου Καραμπατάκης

Reading 6η Ιανουαρίου
Τα Άγια Θεοφάνεια

          Αγαπητοί μου,
          Εύχομαι σε όλους σας ευλογημένο πλούσια το νέο έτος 2018 από τον Δωρεοδότη Θεό.
          Μόλις προ ολίγον πληροφορήθηκα το Δελτίο Τύπου, που η Ένωση Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης εξέδωσε για την ελαχιστότητά μου και σπεύδω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω άπαντας και συγχρόνως να σας γνωρίσω ότι ο κλήρος τού Ορθοδόξου Ιερέως αυτός είναι, η διακονία της Εκκλησίας του Χριστού και η ποικίλη προσφορά του προς τα μέλη Της, τα εγγύς και τα μακράν…
          Αν ο Κωστής Παλαμάς γράφει για τον δάσκαλο «σαν την λαμπάδα είναι η ζωή του, λιώνει για να φωτίζει», πολλώ μάλλον αυτό ισχύει για τους λειτουργούς του Υψίστου, για τους οποίους ο Ιερός Χρυσόστομος επισημαίνει: «Ημείς υπηρέται εσμέν αγαπητός. Ου τα ημέτερα λέγομεν, αλλά τα του θεού» (Α’ Θεσσαλονικείς, Ι’ ΕΠΕ 22, 548-552. PG 62, 455-456).

          Ευγνωμονούμε από καρδιάς τον Άγιο Θεό, που μας κατέστησε οικονόμους της Χάριτος, για να βιώνουμε κατ’ αναλογίαν και αντιστοιχίαν τις ουράνιες ηποκαλύψεις που Εκείνος εδώρησε στους καθαρούς τη καρδία Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.
          Σας ευχαριστώ άπαξ έτι και σας παρακαλώ να προσεύχεσθε ώστε η διακονία μου εδώ, στην ξένη Χώρα, να είναι Θεοφιλής. Συγχρόνως εύχομαι ολοψύχως να συνεχίζετε την κατάθεση της Ορθοδόξου Μαρτυρίας σας στον σύγχρονο Κόσμο, που κατά βάθος αναζητεί την αλήθεια, η οποία έχει πρόσωπο, είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Με εόρτιες ευχές
Ιερεύς Αστέριος Καραμπατάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: