Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα τουπαιδιού τιμήθηκε στην Αμαλιάδα

 Η Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού τιμήθηκε στην Αμαλιάδα
Τα παιδιά πρωταγωνιστούν μέσα από την δημιουργία
Για 20η συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα του παιδιού στην Αμαλιάδα μέσα από την παρουσίαση έργων δημιουργικότητας των παιδιών.  Συγκεκριμένα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδος το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019, φιλοξενήθηκε για μία ακόμη χρονιά η εκδήλωση που δίνει πρωταγωνιστικό λόγο στα παιδιά. Οργανωτής, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Συνοικίας Κουβέλι Αμαλιάδος «Η Προκοπή», που συνεργάζεται με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Ηλείας, αλλά και Σχολεία, για να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά.

 Στην έναρξη της εκδηλώσεως,  η Γραμματέας του Συλλόγου «Η Προκοπή» κ. Αφροδίτη Βασιλακοπούλου παρουσίασε το πρόγραμμα, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ασημίνα Κορδαλή εξήγησε την σημασία να προσφέρουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να χρίζουν τον δικό τους κόσμο. Ακολούθως ανεγνώσθη μήνυμα της Βουλευτού Ηλείας κ. Διονυσίας –Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για την ημέρα του παιδιού, καθώς η ίδια απουσίαζε την ημέρα εκείνην στην Μαδρίτη για θέματα της Βουλής των Ελλήνων.
  Στην συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που τόνισε την σημασία της Σχολικής Εκπαιδεύσεως στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων παιδιών.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρουσίαση χορών τραγουδιών και αθλητικών επιδείξεων από παιδιά που ανήκουν σε Σχολεία και Σωματεία της Ηλείας, δημιουργώντας μία ωραία ατμόσφαιρα που ενθουσίασε τους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στο Λαζαράκειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: