Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Εκδημία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΝΟΥΝΟΥ


Η εκδημία του
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΝΟΥΝΟΥ

λίγες μέρες μετά τον θάνατο της συζύγου του Αντιγόνης, σημαίνει για μας που τον γνωρίσαμε, την απώλεια όχι ενός αγαπημένου συνεργάτη στο Έργο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, αλλά ενός σπάνιου, ευγενικού, εργατικού, και ξεχωριστού ανθρώπου, ο οποίος στην ζωή του ήταν λιτός, προσηνής, ευγενικός, με πρόσωπο πάντα φωτεινό.
Η πορεία του ήταν σφυρηλατημένη στην Πίστη: «Και έως γήρως και πρεσβείου ο Θεός μη εγκαταλίπῃς με έως αν απαγγείλω τον βραχίονά σου πάσῃ τη γενεά τη ερχομένῃ».
Ανήκει στη γενιά εκείνη των ανθρώπων, που αξιώθηκαν από τον Θεό, να βρεθεί πλάι σε κολοσσούς του πνεύματος, όπως τους, π. Χριστόδουλο Παπαγιάννη, π. Χαραλάμπη Δέδδε, π. Χαρίτωνα Πνευματικάκι, π. Γαβριήλ Αθανασιάδη, τα πρόσωπα των οποίων τον χειραγώγησαν στην πνευματικότητα.
Προσέφερε πολλά στο Έργο της Χριστιανικής Εστίας ως Γενικός Γραμματέας της επί σειρά ετών. Τον θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια στο Γραφείο της Εστίας να γράφει και να συντονίζει.
Αξιώθηκε να κάνει καλή και ευλογημένη οικογένεια, την οποία με αγάπη και στοργή φρόντιζε.

Και ενώ έφυγε πλήρης ημερών, σε μας απομένει να θυμόμαστε τις σοφές συμβουλές του, τη φρεσκάδα του πνεύματος και της ματιάς του,  το νεανικό του φρόνημα, και τον άσβεστο ενθουσιασμό του για την εξυπηρέτηση όλων μας.  
Προσωπικά, δεν μπορώ να ξεχάσω το ενδιαφέρον για εμένα, σε καιρούς δύσκολους, όπου φρόντισε να μου βρει εργασία, για λίγους μήνες, έως ότου προσληφθώ στην «Ζωή», και για αυτό του εκφράζω εκ καρδίας το ευχαριστώ.
Είθε να μας δώσει ο Θεός, όχι  τα χρόνια του, αλλά το ύψος της πνευματικότητας και του βιώματός του.
Αιωνία του η μνήμη.

Αναστάσιος Κωστόπουλος


Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 11 π.μ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός και αγαπητός. Καλή ψυχή και φιλάνθρωπος. Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.Καλο Παράδεισο.