Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΠΤΩΤΩΝ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ


 ΠΕΡΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ
ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΠΤΩΤΩΝ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ






Δες και στον σύνδεσμο: 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο ποιά εφημερίδα το βούτηξες Τάσο;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για την στάση του Καλαμαριά και του Στραυρουπόλεως. Τους είχα για καλύτερους. Αλλά εκ του Σεραφείμ της εποχής εκείνη τίποτα καλό δεν υπήρξε. Έβγαζε Μητροπολίτες ρυθμιζόμενα ρομποτάκια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μαράζι τό' χε, τελικά, ο μακαριστός μητροπολίτης πρώην Κιλκισίου κυρός Χαρίτωνας (Συμεωνίδης) για την απώλεια του θρόνου του... Μα, την ημέρα της εορτής των Πολιούχων του Κιλκίς και έχοντας προσκληθεί από τον καθ΄ ολα ευγενή, ως φαίνεται, διάδοχό του μητροπολίτη Κιλκισίου Αμβρόσιο, για το αρχιερατικό συλλείτουργο, αυτός (ο Χαρίτων), αντί να χαρεί το ευχαριστιακό γεγονός, να κάθεται στο ιερό και να συζητά με τους νέους αρχιερείς (εν προκειμένω τον μακαριστό Σιατίστης κυρό Αντώνιο) δια την περίπτωσίν του (την της γενομένης εκπτώσεώς του)!.. Ε, αυτό, μάλλον δεν τιμά ( ; ) τη μνήμη του...

Αφήστε την υπογραφή του (του ήδη εκπτώτου γενομένου) ως "κανονικού" Μητροπολίτου Κιλκισίου Χαρίτωνος... Το πόσο "κανονικός" ήταν φάνηκε το 1991 όταν ο δικαιωθείς από το ΣτΕ ο από Καλλινδού, πρώην ("ιερωνυμικός") μητροπολίτης Ζακύνθου κυρός Απόστολος (Παπακωνσταντίνου) ανελάμβανε κανονικώς και νομίμως την Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου από τον μετατεθέντα εις Ι. Μ. Παρονοξίας και μέχρι τότε κανονικό και νόμιμο Μητρ. Κιλκισίου Αμβρόσιο (Στάμενα)...

Ας μην ανοίξουμε τώρα τον φάκελο για το πως (άνευ διατάγματος...) και υπό ποίας (..."πραξικοπηματικάς", τας είχε χαρακτηρίσει ο τότε πρωθιερεύς των Ανακτόρων αρχιμ. Ιερώνυμος Κοτσώνης..) συνθήκας εξελέγη το 1965 Μητροπολίτης Κιλκισίου ο τότε αρχιμ. Χαρίτων Συμεωνίδης - γιατί Θα πάει μακρυά η βαλίτσα... Ας μη ξύνουμε πληγές...

Παπα - Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπες Τάσο!

Απο ποιά εφημερίδα το βούτηξες Τάσο;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τις έξυσες τις πληγές παπά Γιάννη. Προχώρα και γράψε. Δεν είναι σωστό να ρίχνεις τις μπηχτές σου και μετά να την κάνεις με δρασκελιές.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιος ήταν ο μακαριστός Χαρίτων Συμεωνίδης το γνωρίζει όλο το Κιλκίς και όχι μόνο.
Μία κορυφαία προσωπικότητα που αγαπήθηκε από το ποίμνιό του πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμον, 3.09.

Αγαπητέ, ασφαλώς και γνωρίζει το Κιλκίς. Ακουέτωσαν ταύτα οι κατήγοροί του το 1965 (...αλλά φίλοι του από το 1967 της και εντεύθεν έως πέρατος της παπαδοπουλικο/ιωαννιδικής δικτατορίας το 1974) που είχαν χαρακτηρίζει την εκλογή του (του Νοεμβρίου 1965, επί αρχιεπισκοπείας Χρυσοστόμου Β΄ [Χατζησταύρου]), ως "πραξικοπηματική", ως "παράνομη"... (Αν θέλετε π.χ. να μάθετε τι καταμαρτυρούσε εις βάρος του Χαρίτωνος και των λοιπών εκλεγέντων τον Νοέμβριο του 1965 αρχιερέων ο τότε (συμμετασχών, αλλά μη εκλεγείς...) πρωθιερεύς των Ανακτόρων αρχιμ. Ιερώνυμος Κοτσώνης, να σας παραπέμψω...)

Αλλ΄ εν προκειμένω, για τον Χαρίτωνα -και τον κάθε αρχιερέα - αποφαίνεται ουχί ο πιστός "λαός" γενικώς και αορίστως, αλλ΄ η ποιμαίνουσα (και εν ταυτώ διοικούσα) Εκκλησία (εν προκειμένω της Ελλάδος). Και για τον μακαριστό Μητρ. Κιλκισίου κυρό Χαρίτωνα Συμεωνίδη απεφάνθη τον Ιούλιο του 1974. Ευρίσκεται τώρα ο μακαριστός Μητρ/της πρώην Κιλκισίου κυρός Χαρίτων ις την κρίσιν του Κυρίου. Ας έχομε τις ευχές του - πέραν πάσης εξουσίας, θρόνου, καρέκλας.

Παπα - Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε πώς "απεφάνθη" πάτερ Ιωάννη!
Σφαγιάζοντάς τον αναπολόγητο...
Βασιζόμενη σε χουντικές συντακτικές πράξεις και μη στηριζόμενη σε κανένα ιερό κανόνα...

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός Χαρίτων συνέγραψε το 1974 μία μικρή μελέτη με θέμα "Ο ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ".
Αξίζει να μελετηθεί.

Ανώνυμος είπε...

H AΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΖΗΤΗΜΑ

Αγαπητέ μοι 7.11 και μετά να διαβάσετε το πόνημα "Η αλήθεια δια το εκκλησιαστικόν Ζήτημα", Εκδ. Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πόνημα συνταχθέν υπό του τότε (1974) Γραμματέως και μετέπειτα (1976) Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβοσίου Λενή, επανακυκλοφορηθέν προσφάτως υπό των Εκδόσεων «Βιβλίο και Εικόνα» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (Αίγιον, 2017). Θα ωφεληθείτε πολλαπλώς αγαπητέ.
Προσέτι δε θα ενημερωθείτε [και] δια τον "Σφαγιασμό των Δεκαέξι" (μητροπολιτών της παλαιάς Ιεραρχίας) τον συντελεσθέντα επί ημερών του Αρχιεπ. Ιερωνύμου του Κοτσώνη, περί του οποίου σφαγιασμού (μέσω των "ιεροδικείων", παραιτήσεων δι΄ εκβιασμών τύπου - και μεθόδοις - παπα Κατινά - τον ενθυμείσθε κατά την Μεταπολίτευσιν εις εκπομπάς τύπου "Ερωτοδικείου", κλπ.;..) ο μακαριστής π. Κιλικισίου Χαρίτων και οι συν αυτώ εποίουν την νήσσαν).

Παπα - Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός ο Αμβρόσιος ότι ήταν της Σεραφειμικής κουστωδίας. Έσπευσε όλη η παρέα της τότε τρόικας, να λάβει θέσεις, για να τις εξαργυρώσει άμεσα. Δεν το έχω διαβάσει, διότι ο συγγραφέας και ο συγκεκριμένος χρόνος έκδοσης 1974 υπό του γραμματέως την Συνόδου, ήταν η επιταγή που υπόγραψε για να την εξαργυρώσει το 1976.