Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

 Το Σάββατο το πρωί 5 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κενρίτσης κ. Χρυσάνθου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της  ψυχής της μακαριστής  πρεσβυτέρας Μαρίας  χήρας π. Νικολάου Καράμπελα.


 Στην  ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην απλότητα, την πίστη και την αυταπάρνησή της αφού υπήρξε μητέρα δεκατεσσάρων παιδιών.

Κλείνοντας ο θεοφιλέστατος τόνισε ότι δια της Κοιμήσεώς μας φεύγουμε  από τα γήινα και πηγαίνουμε στα ουράνια και στην αιώνια ζωή.
Στην Θεία λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχ. π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, οι πρεσβ. π. Δημήτριος Χαλκιόπουλος, π. Βασίλειος Πατσός, π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης και οι διάκονοι π. Κασσιανός Ιατρός και π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ  Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.







6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μακαριστή πρεσβυτέρα Μαρία Καράμπελα θα πρέπει να είναι πρότυπο για μια σημερινή γυναίκα ως μάνα, ως σύζυγος και άλλα τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Προχθές την Κυριακή στον ναό η μοναδική που φόραγε ιατρική μάσκα ήμουν εγώ. Το πήρα απόφαση μετά και από συμβουλή του πνευματικού μου δεν θα πηγαίνω εκκλησία. Υπάρχει το ραδιόφωνο για να την ακούω. Όσο για την Θεία Κοινωνία σε μικρογιορτάδες όταν τελειώνει η ακολουθία θα πηγαίνω και όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοφιλέστατος μας έχει πει να μην φοράμε μάσκα γιατί είναι αμαρτία. Μην έλθεις ξανά στην Εκκλησία εμείς δεν θα φοράμε. Στην καραντίνα καθημερινά Λειτουργούσε και πηγαίναμε δεν πάθαμε τίποτα. Είσαι όχι ολιγόπιστη αλλά άπιστη. Να πας να σου μιλήσει ο Θεοφιλέστατος που είναι άνθρωπος του Θεού και γνωρίζει τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο επίσκοπος Χρύσανθος είναι από τους ευλαβείς επισκόπους και μακάρι όλοι να του έμοιαζαν στην ευλάβεια του και στην πίστη του.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Να πηγαίνεις στήν εκκλησία, καί μάσκα να φοράς δεν θα σε ενοχλήσει κανείς... όλοι σεβόμαστε τούς άλλους...ο πνευματικός σου ίσως βλέπει την πολύ ταραχή σου....

Ανώνυμος είπε...

Σωστός...