Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

  Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 τηρουμένων των μέτρων, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου. Στη ζωή του ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τρεις εχθρούς: τον διάβολο, τον κόσμο και τον κακό εαυτό του. Απέναντι στις παγίδες του μισοκάλου διαβόλου, ο πιστός θωρακίζεται με όπλα πνευματικά, μέσα στη μυστηριακή ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.


Η προσευχή, η νηστεία, η επίκληση του ονόματος του Κυρίου μέσω της καρδιακής προσευχής  «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν», το σημείο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, οι ιερές Ακολουθίες και τα χαριτόβρυτα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ενισχύουν τον πιστό στον πνευματικό του αγώνα και τον στηρίζουν στην πορεία του προς τον Ουρανό.

Το δέντρο που βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στη γη δεν φοβάται τους ορμητικούς ανέμους. Έτσι και ο πιστός,  όταν εναποθέτει τις ελπίδες του στο Θεό και παραδίδεται ολοκληρωτικά σε αυτόν, αναγνωρίζοντας την αδυναμία και την αμαρτωλότητά του, δεν φοβάται τις παγίδες του διαβόλου και αναφωνεί όπως ο πατέρας του δαιμονιζομένου νέου «Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ».

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλή συνέχεια στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αλέξης Στροφύλλας





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος εργάτης του Ευαγγελίου ο π.Γερασιμάγγελος Στανίτσας.
Να ζήσετε πάτερ.
Ενορίτης

Ανώνυμος είπε...

Δυνατό δίδυμο ο π. Κωνσταντίνος και ο π. Γερασιμάγγελος.Αγαπημενοι συνεφημέριοι οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα για νεώτερους κληρικούς και συνεργάτες. Την ευχή τους να έχουμε και να διακονούν τον Ναό και τον λαό για πολλά χρόνια ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Προΐστανται εναλλάξ στις Θ. Λειτουργίες ανέκαθεν,αυτό λέει πολλά....Άξιοι.