Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ
Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα ιώσεως και υπεβλήθη στο τεστ του COVID – 19, όπου και βρέθηκε θετικός. Ο Πανιερώτατος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 οπόταν και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου που θα τελεσθεί στο χωριό Πρόδρομος, όπου και θα προχειρίσει σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Δημοσθένους. Τονίζεται ότι καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Πανιερώτατος δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο  COVID – 19.
Ευχή Πανιερωτάτου: Εύχομαι σε όλους τους ασθενούντες η Παναγία να τους σκεπάζει και να έχουν την υπομονή και την πίστη των Αγίων.  Ἀνήρ δέ φρόνιμος ησυχίαν ἄγει"
 
Μετ’ ευχών
Ο Μόρφου Νεόφυτος
Ευρύχου 18 Αυγούστου 2021

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ψέματα ο Νεόφυτος έχει την προστασία του Θεού της Παναγίας, του Αγίου Ιακώβου και όλων των νέων αγίων. Είναι αδύνατο να αρρωστήσει. Σε αυτόν ελπίζαμε τώρα τι θα κάνουμε??????

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά Δέσποτα.Αξιος...

Ανώνυμος είπε...

Κι αν χειροτερέψει;

Ανώνυμος είπε...

Δεν τολμάει να μιλήσει με ευθύτητα αλλά στην ανακοίνωση του το φέρνει με διπλωματικό τρόπο. Δεν διαφέρει και αυτός ο μέγα ηγέτης και αρνητής από όλους τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Όλη η αγωνία μας ήταν για το «Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19.» Ας κάνει ότι θέλει. Αυτός βέβαια έχει σπίτι του ιατρικό τιμ να τον προφυλάξουν. Αλίμονο στον κοσμάκη που καταφεύγει σε νοσοκομεία.

Ανώνυμος είπε...

«Υπάρχει και Θεός»

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει Θεός και εύχομαι να πληρώσει κατά τα έργα του ο Μόρφου που οδήγησε κόσμο στο δικαστήριο και δεν μπήκε μέσα για να μην φορέσει μάσκα. Αυτός που ήταν εκκλησία και προσευχή που κόλλησε την ίωση;
Υπάρχει Θεός και είναι ζωντανός.

Ανώνυμος είπε...

Αρνητής της πανδημίας με πολλούς οπαδούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε όσους μιλούν τα ελληνικά στην γη ολάκερη. Με ένα λόγο του στα κοινωνικά δίκτια πλήθος αρνητών κάναν τυφλή υπακοή. Κατάφερε να γίνει γνωστός, και τι με αυτό; τώρα να απολαμβάνει τους καρπού των έργων του που πολλοί από τους οπαδούς του αρρώστησαν. Υπάρχουν πολλοί από διάφορα κοινωνικά στρώματα που τον είχαν ως καθοδηγώ. Με ένα λόγο του τρέχανε εκτός από τους βαπτισμένους, αναρχικοί, συνωμοσιολόγοι, αλλά και πλήθος πολύ παρανοϊκών ανθρώπων άλλου με το σταυρό στο χέρι και τα τατουάζ στα μπράτσα και άλλοι σαν χίπηδες του 60.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον ελεήσει. Μακάρι η ταλαιπωρία να τον συνετίσει. Και να ζητήσει συγγνώμη από όσους πήρε στο λαιμό του με όσα άκριτα κ ανεύθυνα έλεγε

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω... Αφού δεν κολλάει

Κρ. Π. είπε...

Αντιγράφω ένα σχόλιο ενός κληρικού στο facebook:

Οι εμβολιασμένοι βρίζουν και χλευάζουν τον Μητροπολίτη Μόρφου επειδή κόλλησε κορονοϊό και οι ανεμβολίαστοι βρίζουν και καταριούνται τον Νίκο Χαρδαλιά που έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο.
Και μετά απορούμε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο…
Η ανθρωπιά υπό εξαφάνιση!!!

π. Παναγιώτης Ευσταθίου

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι κι εγώ για όσους ανθρώπους πήρε στον λαιμό του κ αρώστησαν κ σίγουρα κάποιοι σοβαρά! μάζεψε δίπλα του ένα ετερόκλητο όχλο! Μακάρι να συνέρθει, αλλά αν το περάσει ελαφρά κάνοντας το κελί του κλίνη νοσοκομείου με γιατρούς που ....εμπιστεύεται! θα βγη κ θα λέει πάλι τα δικά του, έχοντας κ φυσική ανοσία! φυσικά δεν θα το κάνει μετά τη νόσηση, εννοείται ότι για 6 μήνες το λιγότερο θα είναι με αντισώματα, ΝΤΡΟΠΗ κ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος να ελεήσει όλους τους ιεροκατήγορους και χλευαστές του Μητρ.Μόρφου Νεόφυτου!
Και στον ίδιο να δίνει δύναμη να συνεχίσει το καλό έργο του.

Ανώνυμος είπε...

Έκανε λάθος.
Κατά τον Άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων: «Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν».
Αυτή η ανακοίνωση είναι μια προσγείωση στην πραγματικότητα.
Δεν πετά πλέον στα σύννεφα.
Περαστικά του.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Επειδή έχω και συγγενή παραδομένο στη γνωστή βλακεία, εύχομαι ιδιαίτερα στον Πανιερώτατο Άγιο Μόρφου «περαστικά» και παραπέμπω αμφοτέρους σε απόσπασμα της περίφημης ανάρτησης του Καθηγητή της Χειρουργικής κ. Δημήτρη Λινού, «Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή», που προέρχεται από γραφόμενο του Αγίου Περγάμου Ιωάννη-Ζηζιούλα- -«ίσως ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς ορθόδοξος θεολόγος»-και έχει ως εξής : «Το τρίτο αίτιο έχει να κάνει με την «τάση της θρησκείας να παραμελεί την επιστήμη». Το φαινόμενο πολλών πιστών να αμφιβάλλουν και να περιφρονούν τα συμπεράσματα της επιστήμης, ιδίως στις μέρες της πανδημίας, τον οδηγούν στο ερώτημα: «Από πού προέρχεται όλη αυτή η υστερία εναντίον της επιστήμης;». Η απάντησή του είναι ότι «η θρησκεία πρέπει να σέβεται τα επιστημονικά ευρήματα και συμβουλές, και η επιστήμη πρέπει να μάθει ότι η αλήθεια και η ζωή δεν μπορούν να φυλακίζονται ή να εξαντλούνται στο επιστημονικό εργαστήριο»-Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανιερωτατος Μητροπολίτης Μορφου εφάρμοσε ακριβώς τα λόγια του Μητροπολίτη Περγάμου.
Όταν ήταν υγιής εφάρμοζε το «η αλήθεια και η ζωή δεν μπορούν να φυλακίζονται ή να εξαντλούνται στο επιστημονικό εργαστήριο».
Τώρα που είναι ασθενής έχει κοντά του θεράποντες ιατρούς και εφαρμόζει το «η θρησκεία πρέπει να σέβεται. τα επιστημονικά ευρήματα και συμβουλές».
Η μονομερής και άνευ όρων λατρεία της επιστήμης, όταν μάλιστα αυτό επιβάλλεται άνωθεν και με στανικο τρόπο, είναι γνωστή βλακεία.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Ωστε ειναι το συναμφοτερο ο πανιερωτατος. Ω του θαυματος ! Αθαν. Κοτταδακης