Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ρωσία: Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων ανάρτησε μήνυμα σεβασμού στον Ατατούρκ

Πρεσβεία Ρωσίας ανήμερα Γενοκτονίας Ποντίων:
Τιμούμε τον Μεγάλο Ηγέτη Ατατούρκ

Η Ρωσία όχι μόνο δεν κρατάει ίσες αποστάσεις, αλλά με σημερινή της ανακοίνωση αποθεώνει την Τουρκία.

___________________

 Παρέμβαση Ιστολόγου:
Αυτός είναι ο Πούτιν και η Ρωσία διαχρονικά, δεν κρατούν κάποιες διπλωματικές αποστάσεις, αλλά αποθεώνουν την Τουρκία και τον Κεμάλ Ατατούρκ που μάλλον είναι πρότυπο τους. Μας πρόδωσαν τις ελπίδες του 1821 μας προδίδουν παντού και πάντα.
Α. Κ. Κ.  
Μικρασιάτης 3ης γενιάς
_____________________________

Σήμερα που ο Ελληνισμός τιμά τους χιλιάδες νεκρούς Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι γενοκτονήθηκαν από τους Νεότουρκους και τον Κεμάλ

Η Ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία, όμως, επέλεξε να ανεβάσει το ακόλουθο μήνυμα:

Τιμούμε με σεβασμό τον Μεγάλο Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συμπολεμιστές του για την 103η επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, στον οποίο η Σοβιετική Ρωσία στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας.”!


Πηγή: sigmalive

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το ίδιο νόμισμα το συμφέρον και όχι τη δικαιοσύνη πληρώνει με εκατόμβες αίματος ο Πούτιν τους αδελφούς του στην Ουκρανία.
Ο Κάιν πάντα θα υπάρχει….

Ανώνυμος είπε...

Κατάπτυστη ανακοίνωση υπέρ του Κεμάλ και των σφαγών που έκανε. Το αίμα ακόμα βράζει και θα εκδικηθεί την αλαζονική Ρωσία.

Ανώνυμος είπε...

Οι «έλληνες» φίλοι της Ρωσίας τι έχουν να πουν;;;;
Καλύτερα να ψάξουν να βρουν λαγούμι να κρυφτούν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ; ΒΈΒΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ; ΑΞΕΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΛΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα δουν "κάποιοι” που φέρονται σα να χρωστάμε, κιόλας, της Ρωσίας!

Δε λέω, ορθόδοξοι αδελφοί μας είναι... αλλά ποτέ φέρθηκαν ως αδελφοί προς την Ελλάδα;;;

Σε ποια διαμάχη με τους Τούρκους δεν πήραν το μέρος των Τούρκων;;;

Άμα έχουμε τέτοιους φίλους, τι τους θέλουμε τους εχθρούς;

Αναστάσιος είπε...

Προς κ. 21 Μαΐου 2022 - 3:22 μ.μ.
Αγαπητέ μου
Χριστός Ανέστη!
Σε ευχαριστώ για την έμμεση υποστήριξη στις σκέψεις μου.
Γράφεις «ΑΞΕΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΛΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.»
Εδώ απευθύνεσαι στον Πατριάρχη Κύριλλο, επιστήθιο φίλο και συμπαραστάτη του κ. Πούτιν, και του γράφεις ότι ήταν άξεστο το σχόλιο της Πρεσβείας το οποίο αναδημοσίευσα ως Ιστολόγος. Συμφωνώ μαζί σου.
Όσο για τα προηγηθέντα της κατακλείδας σου: «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ; ΒΈΒΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ;».
Πάντα στο νου μου έχω τα λόγια του Ψαλμωδού «μη πεποίθατε επ᾿ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία.» (145, 3).
Ας τα ακούσει και αυτά ο Πατριάρχης Κύριλλος και η περί αυτόν Ιερά Σύνοδος με τον της Ρωσίας Μητροπολίτη του χειμαζόμενου Ουκρανικού λαού κ. Ονούφριο.
Όταν πουλάνε τον Ουκρανικό Λαό δεν περιμένω τίποτα για εμάς τους Έλληνες από αυτούς. Όχι τον Λαό -ο Ρωσικός Λαός έχει άλλες απόψεις- αλλά την ανάξια ηγεσία του.
Συνέχισε τον αγώνα σου αδελφέ μου
Όντως ηγέρθη ο Κύριος.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Οι Αμερικανοί και οι λοιποί Δυτικοί "σύμμαχοι" είναι γνωστό πώς φέρθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ολοι κοιτάνε το συμφέρον τους.
Προς τι η επιλεκτική καταδίκη μόνο των Ρώσων;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου αντικειμενικό να κοιτάζουμε μόνον προς την πλευρά του Ρώσου Πατριάρχη, πολύ περισσότερο που δέν φαίνεται να υπάρχει γραπτή δήλωση του που να υπερασπίζεται την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, και να μήν κοιτάζουμε πρός την πλευρά ενός άλλου Πατριάρχη, ο οποίος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την εισβολή του Τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία, την οποία μάλιστα έδωσε και στη δημοσιότητα !
Ο καλός Ιστολόγος πρέπει να βλέπει τα πράγματα υπό γωνίαν 360ο, πρός όλες τις κατευθύνσεις, όχι να βλέπει τα μέν και να παραβλέπει τα δέ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε έθνος «ανάδελφον» μας έχουν προδώσει όλα τα κράτη που το παίζουν φίλοι ή εχθροί.

Ανώνυμος είπε...

Προς όσους φαντασιώνονται αδελφική σχέση με τη Ρωσία:

Οι ίδιοι οι Ρώσοι, μόνο δύο λαούς αναγνωρίζουν ως "αδελφούς", τους (πλήρως υποταγμένους) Λευκορώσους και τους (άτακτους) Ουκρανούς.

Και όλοι, βέβαια, είδαμε πως φέρθηκαν στους "αδελφούς” τους Ουκρανούς (στη Μπούχα, στη Μαριούπολη, ...), και τι ακριβώς εννοούν ως ”απελευθέρωση" των "αδελφων" τους...

Να λείπει !!!

Χ.