Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ε. Γιαμαρέλλου: Τον Ιούλιο είχαμε 110.000 επαναμολύνσεις Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να φοράνε μάσκα

Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω: σε κληρικούς, μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς, που συστηματικά πήραν κόσμο στον «λαιμό τους» με τις «αντιεπιστημονικές» αντιλήψεις τους, παραμερίζοντας τους αρμόδιους ιατρούς. Η επιστημονική τους συμβουλή ήταν και είναι όχι στο εμβόλιο. Πνευματικά τέκνα κληρικών και σήμερα δεν φορούν μάσκα, αφού τις αποκαλούσαν «μουρόπανα». Την καταξιωμένη ιατρό κ. Γιαμαρέλλου την είχαν κάνει σημαία τους, για κάποιες δηλώσεις της, που με το μικρό μυαλό τους ρασοφόροι-ες τις γενίκευαν.
Α.Κ.Κ.
Ε. Γιαμαρέλλου: 
Τον Ιούλιο είχαμε 110.000 επαναμολύνσεις 
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να φοράνε μάσκα (video)

Από Οκτώβριο αναμένονται στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό που θα παρέχουν κάλυψη και από το εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος του κορονοϊού Β.5.

«Το κύριο πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι οι επαναμολύνσεις μέχρι τέσσερις και πέντες φορές. Τον Ιούλιο, μόνο, είχαμε 110.000 επαναμολύνσεις» αποκάλυψε στην ΕΡΤ η Ελένη Γιαμαρέλλου, τονίζοντας ότι τα εμβόλια που κάνουμε τώρα δεν καλύπτουν το στέλεχος Β.5, το οποίο κάνει ανοσιακή διαφυγή.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας επισήμανε ότι η τρίτη και τέταρτη δόση των mRNA εμβολίων μας καλύπτουν για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

«Αν δεν νοσήσεις προσθέτεις αντισώματα για ένα τρίμηνο. Μετά σιγά σιγά πέφτουν τα αντισώματα και μένεις ακάλυπτος» είπε η κ. Γιαμαρέλλου προσθέτοντας ότι οι μολύνσεις από το στέλεχος του κορονοϊού Β.5 ξεπερνά το 80%.

Μιλώντας για τα επικαιροποιημένα εμβόλια η κ. Γιαμαρέλλου τα οποία αναμένει πολύς κόσμος η γιατρός κάλεσε τον κόσμο που δεν έχει κάνει την τέταρτη δόση, ιδίως όσοι είναι άνω των 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Όσοι έχουν κακοήθειες πρέπει να φοράνε τη μάσκα τους, να εμβολιάζεται το περιβάλλον τους και αν έχουν σοβαρή ανοσοκαταστολή μπορούν να πάρουν ένα νέο μονοκλωνικό αντισώμα, το οποίο θα τους χορηγήσει ο γιατρός τους», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλλου.

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας μας κάλεσε να μην τα εγκαταλείπουμε, ζητώντας μας να φοράμε τις μάσκες στους κλειστούς χώρους.

Σχολιάζοντας τη νέα οδηγία του CDC η ίδια δεν είναι σύμφωνη, καλώντας τον κόσμο να φοράει τη μάσκα πόσο μάλλον όταν είναι ανεμβολίαστος/η.

«Η μάσκα υψηλής προστασίας σε προφυλάσσει γύρω στο 95% και η απλή γύρω στο 75%. Θα εξαρτηθούμε από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι σκληροί δείκτες αρχίζουν να είναι πάλι σε μια καλή κατάσταση», τόνισε η ειδικός.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπήρχαν τα παράσιτα που ζούσαν από τους χυμούς των καρποφόρων δένδρων. Παράσιτα είναι οι ανεμβολίαστοι και οι αντιδραστικοί. Καρποφόρα δένδρα όλα αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έκαναν το εμβόλιο και χάρισαν ζωη στα παράσιτα για να διεκδικούν και να βγάζουν γλώσσα.
Πέτρος Αναγνωστόπουλος
Διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου.

Ανώνυμος είπε...

Ας φορούν «μουρόπανα» και οι ευλαβέστατοι κληρικοί μας.
Δεν τους φταίμε να μας κολλούν.
Περιμένω να δω πολλούς μετά την εορτή της Παναγίας μας να κολλήσουνε από τις ουρές για προσκύνημα και το πυκνό εκκλησίασμα που δυστυχών δεν φορούν «μουρόπανα».
Ποιος αλητήριος ονόμασε έτσι τις μάσκες που μας έχουν σώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να τυπώση αφίσες που να γράφουν
«οι ιατρικές μάσκες σώζουν ζωές»
Και να τις βάλουν σε όλους τους ναούς οι ιερείς χωρίς εξαίρεση για να τις βλέπουν οι πιστοί και να συμμορφωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι δε δημοσιεύσατε το σχόλιο που έκανε μνεία στην ανάρτησή σας περί μισής αλήθειας μάλλον δείχνει ότι τελικά δεν έχετε κουραστεί και τόσο να συμβιβάζεστε.
Καλή Παναγιά!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΚ = Χρυσόστομος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν φυσικές ποικιλίες και υπάρχουν και υβρίδια. Τα υβρίδια δεύτερη χρονιά δε δίνουν καρπό παρόλο που τη μια χρονιά απέδωσαν καλά.
Τα καρποφόρα δένδρα ΚΑΝΟΝΙΚΑ αποδίδουν και χωρίς λίπασμα.
Άλλοι μπορεί να βρίσκουν βάση σε αυτό τον παραλληλισμό!

Ανώνυμος είπε...

Την ζωή δέν τήν χαρίζουν οι εμβολιασμένοι, κύριε Πέτρο, την χαρίζει ο Κύριος.
Και άν εγλύτωσες από τον κορωνοιό, υπάρχουν πολλές άλλες ασθένειες που μπορεί να μάς κτυπήσουν την πόρτα.
Γι αυτό, πρέπει να λέμε "Δόξα τω Θεώ" που είμαστε υγιείς, όχι "δόξα τω Μπουρλά".

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάνει τα 4 εμβόλια. Φοράω σε δημόσιους χώρους μόνιμα την μάσκα, καθώς και σε επισκέψεις σε σπίτια που πάω. Έχω έλθει σε επαφή με ανθρώπους που με ειδοποίησαν ότι κόλλησαν, δύο από αυτούς μακαρίστηκαν. Εγώ έως τώρα με την βοήθεια του Θεού είμαι καλά. Συμβουλεύω να φοράνε όλοι την μάσκα.

Ανώνυμος είπε...

Η κ.Γιαμαρέλλου, όταν μίλησε, εξέφρασε τη φωνή της πίστης έναντι της επιστήμης η οποία προσπαθούσε να τη φιμώσει και να αναδειχθεί η απόλυτη αλήθεια.

Η πίστη μπορεί να μείνει ακλόνητη! Η επιστήμη βασίζεται σε παραδοχές που ενίοτε μπορεί να αποδειχθούν λανθασμένες.

Ανώνυμος είπε...

Το αίτημά σας έχει διττή αποκαλυπτική λειτουργία.
Αναδεικνύει 1. το συμβιβασμό της ιεραρχίας με το κράτος και 2. ότι ο φόβος έναντι της πίστης έχει εδραιωθεί για τα καλά στην κοινωνία!

Ανώνυμος είπε...


Τί να γράψουμε τώρα αφού ο γνωστός Τασούλης μόλις δεί την θέση μας θα τιναχτεί στον αέρα από την πολλή δημοκρατία του και τον πολύ χριστιανισμό του καί θα διαγράψει το μήνυμα ίνα μή μολυνθεί ώς δίκαιος πού είναι...Άντε καί ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ παιδιά !

Ανώνυμος είπε...

Από πότε οι φασίστες κάνουν επίκληση στην Δημοκρατία. Αυτοί που τινάζονται στον αέρα είσαστε εσείς που απολαμβάνετε τις ελευθερίες της Δημοκρατίας και του ότι ο Δημοκράτης Αναστάσιος σας προσφέρει χώρο για να γράφεται τα φασιστικά σας και υποτιμητικά σχόλια αλλά ποτέ δεν υπακούσατε στην Δημοκρατία. Την Δημοκρατία την εκπροσωπεί η πλειοψηφία των αντιπροσώπων της Βουλής που νομοθετούν. Εσείς όμως ως αντίχριστοι δεν κάνατε υπακοή στις αποφάσεις της Εκκλησίας αλλά ούτε και της Δημοκρατίας. Τα αναθέματα θα σας συνοδεύουν. Όσο για τις ευχές για καλή Παναγιά μην την πιάνετε στη γραφίδα σας αυτή που έκανε υπακοή στον Θεό. Εσείς κάνετε υπακοή στο αντίχριστο μυαλό σας. τον αδελφό μου που ήταν ψάλτης τον δολοφόνησε με κορωνοιό ένας παπάς όμοιος με σας στον ανταρτοπόλεμο κατά της Εκκλησίας που ακόμα και σήμερα δεν φοράει μάσκα. Αίσχος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η σπουδαία και με ευσέβεια γιατρός μιλάει και συμβουλεύει σωστά. Όσοι δεν φορέσουν μάσκα κακό του κεφαλιού τους.

Υ Γ. Ο κυριούλης που σε λέει ‘’τασούλη’’ σε ζηλεύει… και δεν τολμάει να στο πει.
Πρόσεξε τους φίλους σου, γιατί είναι φίδια που στα σχόλια φορούν μισοφόρια ή μαύρα χιτώνια, και όταν σε βλέπουν το παίζουν άντρες που μιλάνε για δικαιοσύνη.
Όλες αυτοί γνωρίζουν από αυτά!!

Ανώνυμος είπε...

Από όταν ανοίξανε οι εκκλησιές δεν πάω στην ενορία μου διότι κινδυνεύω. Ο προϊστάμενος μιλάει για μάσκες, αλλά δεν το επιβάλει, ούτε όταν ήταν υποχρεωτικές ούτε τώρα.
Πηγαίνω σε μια διπλανή ενορία. Οι δύο εφημέριοι είναι λαμπροί λειτουργοί και οι ψάλτες καλοί. Όσοι μπαίνουμε μέσα φοράμε μάσκα και έτσι νοιώθουμε ασφάλεια. Ως και τώρα που δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα άντε από τους 150 εκκλησιαζόμενους να μην φορούν 5. Το καλό παράδειγμα το δείχνουν οι εφημέριοι που όταν μοιράζουν το αντίδωρο φορούν την μάσκα. Έτσι νιώθεις την ασφάλεια. Οι δύο αυτοί ιερείς είναι Θεολόγοι μάλιστα ο προϊστάμενος μιλάει και θες να τον ακούσεις γιατί έχει κάτι να πει και δεν λέει σκέψεις του αέρα. Είναι και συγγραφέας. Για μένα αυτή θα είναι μόνιμα η ενορία μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα σε ένα ιστολόγιο σκληροπυρηνικών ταλιμπάν και διάβασα ονόματα που υπογράφουν για μια ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Μετά εσύ περιμένεις να φορέσουν μάσκα. Αυτοί μου θυμίζουν εκείνους που λέγαν όχι στις κάρτες των τραπεζών. Τώρα τρέχουν να πάρουν τα λεφτά των συντάξεων και των παχυλών μισθών των (Λειτουργών) όπως υπογράφει κάποιος δίπλα στο ιερέας από τα POS.
Και κάτι άλλο γνωστός άγαμος κληρικός (αρχιμ. ιεροκήρυκας) ήλθε σε άλλο νομό από την μητρόπολη του και του έκανα το εμβόλιο. Όπως έμαθα εκεί το παίζει αντιεμβολιαστής. Κοροϊδεύοντας τα πνευματικά παιδιά του. Το παίζει γενναίος αφού δεν φοράει μάσκα. Νόσησε τρεις φορές αλλά έχοντας την κάλυψη του εμβολιασμού δεν έπαθε τίποτα. Για το αν αρρώστησαν οι ανεμβολίαστοι οπαδοί του δεν γνωρίζω.
Γεμίσαμε φαρισαίους
Νέμεσις

Ανώνυμος είπε...

«Η μετάλλαξη Κένταυρος είναι πολύ μολυσματική. Και τα συμπτώματα δεν είναι απλά. Κάνει πολύ υψηλούς πυρετούς, κάνε έντονο βήχα που διαρκεί αρκετές μέρες» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ σημείωσε ότι όσοι γυρίζουν από τις διακοπές τους θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν selftest.