Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2022 στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή ).
Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο τέλος αυτής ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος χειροθέτησε Οικονόμο τον Ιερέα Γεώργιο Kuyindula.
Αφού ο Σεβασμιωτατος καλωσόρισε τους ιερείς που προσήλθαν από όλα τα μέρη της Μητροπόλεως.


Ο Πρωτοσυγκελλος Αρχιμ. Γεράσιμος, ο Αρχιμ. Νικηφόρος διευθυντής του γυμνασίου του Σχολείου Αγίου Μάρκου και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Κλαύδιος πραγματοποιησαν εισηγήσεις με θέματα, αντιστοίχως:
1.  Ο Ιερέας ως πνευματικός πατέρας του ποιμνίου του.
 2. Ο Ιερέας  πρότυπο καλού ποιμενος
3.  Η παραβολή του καλού ποιμένος.                 
Στο τέλος διεξήχθη ωφέλιμος συζήτησης.









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Μητροπολίτες στην Ιεραποστολή είναι οι καλοί Ποιμένες συνεχιστές του Αποστολικού έργου. Εδώ στην δόλια Ελλάδα τι κάνουν ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ὡς ὡραῖοι οἱ πόδες τῶν εὐαγγελιζομένων εἰρήνην, τῶν εὐαγγελιζομένων τὰ ἀγαθά!

Ανώνυμος είπε...

Δόξα πρέπει στον Θεό, που στην Αφρική υπάρχουν αγωνιστές Ιεράρχες, που έδωσαν την ζωή τους στην Εκκλησία όχι για τίτλους και τιμές όπως εδώ, αλλά για να διακονήσουν τους ανθρώπους και να τους γνωρίσουν τον Χριστό. Σεβασμιώτατε Θεοδόσιε τα λίγα υλικά που έχω την δυνατότητα τα στέλνω στον σύλλογό σας. Οι προσευχές μου όμως πάντα εγκάρδιες, για στήριγμα στο έργο σας σε γη μακρινή και άγνωστη. Μαζί με τους άλλους ιεραποστόλους Αρχιερείς και κληρικούς είστε το αποκούμπι μας διότι εδώ μας πιάνει απογοήτευση από την γραφειοκρατική Εκκλησία.
Ο Θεός να σας δυναμώνει εσάς, και του κληρικούς σας, που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά μια ζωή προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

Μια Μητρόπολη με τεράστιες αποστάσεις αλλά ο Μητροπολιτης δραστήριος και δημιουργικός. Ακούραστος στην Ποιμαντική μέριμνα. Ευχαριστούμε που μας παρουσιάζεις την δράση του κ. Τάσο.