Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Όποιος πιστεύει με την καρδιά του οδηγείται στη δικαίωση | Αποστολικό Ανάγνωσμα | Μικρά κείμενα κατήχησης

 Όποιος πιστεύει με την καρδιά του οδηγείται στη δικαίωση | Αποστολικό Ανάγνωσμα | Μικρά κείμενα κατήχησης

από τη σελίδα «Πρεσβυτέρες εν δράσει»
πρός Ρωμαίους ι' 1-10
Αδερφοί, η σφοδρή επιθυμία της καρδιάς μου και η δέησή μου στο Θεό είναι να οδηγηθούν οι Ιουδαίοι στη σωτηρία. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως έχουν ζήλο Θεού, αλλά χωρίς τη σωστή γνώση.
Γι' αυτό στην πράξη αγνοούν το γεγονός πως μόνο ο Θεός μπορεί να δικαιώσει τον άνθρωπο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δικαιωθούν με τα έργα τους. Το αποτέλεσμα είναι πως δεν αποδέχτηκαν τη δικαίωση που προσφέρει ο Θεός μέσω του Χριστού. Γιατί ο Χριστός είναι το τέλος του νόμου, αφού εκπληρώνει τον σκοπό του, δίνοντας τη σωτηρία σ' όποιον πιστεύει.
Ο Μωϋσής γράφει για τη δικαίωση που προέρχεται απ΄το νόμο, ότι όποιος πράττε σύμφωνα με τις εντολές του νόμου, θα βρει σ' αυτές τη ζωή. Για τη δικαίωση όμως που πηγάζει από την πίστη, λέει: "μην αναρωτηθείς ποιός μπορεί ν' ανέβη στον ουρανό;" για να κατεβάσει δηλαδή τον Χριστό. Ούτε να πεις "ποιός μπορεί να κατέβη στον άδη;" για ν' ανεβάσει δηλαδή τον Χριστό από τους νεκρούς. Αλλά τι λέει: Κοντά σου είναι ο λόγος, το στόμα σου και καρδιά σου και εννοεί τον λόγο της πίστεως που κηρύττουμε. 
Αν ομολογήσεις με το στόμα σου πως ο Ιησούς είναι ο Κύριος και πιστέψεις με την καρδιά του πως ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα βρεις τη σωτηρία. Πραγματικά, όποιος πιστεύει με την καρδιά του, οδηγείται στη δικαίωση, κι όποιος ομολογεί με το στόμα, οδηγείται στη σωτηρία.
___ Συνδεθείτε με την ομάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: