Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

10η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος επ' αφορμή της 10ης επετείου της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, χοροστάτησε και ιερούργησε στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου τελέσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014 στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων.


Ο Θεοφιλέστατος δοξολόγησε και ευχαρίστησε τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν για την μεγάλη χάρη της Αρχιερωσύνης και ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον σεμνό οιακοστρόφο της νηός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και τον στηρίζει στην διακονία του αλλά και διότι έγινε όργανον του Παναγίου Πνεύματος, εισηγούμενος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την προαγωγήν του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία καθώς τους Ιεροψάλτες και το ευσεβές εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν να εκκλησιασθούν και να του ευχηθούν τα δέοντα.











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εις πολλά τα έτη!