Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η έκπτωση της Εκκλησίας - παπα-Φιλόθεος Φάρος


Η Εκκλησία είναι η μόνη σήμερα που συνεχίζει την τακτική των ανατολικών χωρών πριν από την περεστρόικα, των οποίων ο μονολιθικός κρατικός τύπος περιέγραφε αποκλειστικά τα επιτεύγματα του καθεστώτος, την επιτυχία του πενταετούς και τις χιλιάδες τόνους καλαμποκιού και πατάτας που παρήγαγαν οι κολεκτίβες και δεν έκανε ποτέ κανέναν υπαινιγμό για την φτώχια, την εξαθλίωση, τον αλκοολισμό, την πορνεία, τις πολλαπλές αντιδράσεις. Έτσι τα εκκλησιαστικά έντυπα σήμερα ή θριαμβολογούν για τα κουτιά το γάλα που συνελέγησαν για τους Βουλγάρους ή για τα εγκαίνια Πνευματικών Κέντρων, που είτε γίνονται φωλεές νυχτερίδων, είτε εφοδιάζονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια και βίντεο για την "...εκκλησιαστική" διαπαιδαγώγηση των νέων και για τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις νέων σε μεγάλα στάδια, όπου ακολουθούνται φασιστικά πρότυπα που ακολούθησαν και όλες οι πολιτικές παρατάξεις στον τόπο μας και με τα οποία ο άνθρωπος από πρόσωπο μεταβάλλεται σε μάζα, ή παρουσιάζουν φωτογραφίες χρυσοστολισμένων επισκόπων που παρελαύνουν στους δρόμους και , σπανιώτερα, φωτογραφίες επισκόπων που επισκέπτονται ασθενείς ή άλλους αναξιοπαθούντες, σαν να αποτελεί αυτό το γεγονός είδηση. Γενικά, βασικός στόχος του εκκλησιαστικού τύπου είναι η προβολή έργων βιτρίνας, που σχεδιάζονται και εκτελούνται σαν έργα βιτρίνας και που ακόμη αποτελούν θλιβερή εφαρμογή μιας ακτιβιστικής κοσμικής ιδεολογίας, προ πολλού χρεωκοπημένης.
παπα-Φιλόθεος Φάρος
Υάκινθος

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να ακούγονται και αυτού του είδους οι προβληματισμοί. Δημιουργούν πόνο στην καρδιά διότι απηχούν την πραγματικότητα. Η διάγνωση ας πούμε ότι έγινε ή ότι συνεχίζουν κάποιοι να την κάνουν. Το θέμα είναι ποια η μέθοδος της θεραπείας. Αυτήν δεν διακρίνω και με κάνει να πονώ περισσότερο.
Ε. Κ.

πηνελοπη είπε...

Kaλημερα σας!Για μενα ολα ειναι χρησιμα .Τα εκκλησιαστικα εντυπα χρειαζονται και τις φωτο των επισκοπων και τις εκδηλωσεις παραδωσιακων και μη προβολων αλλα χρειαζονται και τους λογους του θεου και πατερικα κειμενα και καποια θαυματα.Και τετοια εντυπα εχω συναντησει αρκετα το ζητημα ειναι το ποιμνιο τι κανει το ποιμνιο διαβαζει αυτα τα εντυπα αφου δεν διαβαζει καν ευαγγελιο Για μενα το ποιμνιο πρεπει να μπει ουσιαστικοτερα στην ορθοπραξια διοτι η θρησκεια μας καταντησε ηθη και εθιμα του τοπου μας και οχι μια ουσιαστικη αναζητηση της αγαπης του ιησου μας.Ας γινουμε λοιπον αθεραπευτα ρομαντικοι αναζητητες της αγαπης του κυριου μας και ολα τα αλλα στην πορεια θα αποκτησουν μια εξτρα αξια οτιδηποτε ειναι αυτο περιοδικο-εντυπο-βιβλιο-κ.λ.π++++++με εκτιμηση/////////////////

Ανώνυμος είπε...

Λάθος.
Δεν επιτρέπεται να προκαλούμε με ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν πει πράγματα αδιανόητα για την εκκλησία.
Να είμαστε παρακαλώ λίγο πιο προσεκτικοί, τι κείμενα και τι ανθρώπους προβάλουμε στα κατά τα άλλα «εκκλησιαστικά blog»
Νεορθόδοξοι και νεωτεριστες.
Αυτό μας έλειπε τώρα η προβολή λαθεμένων προτύπων έστω και εκκλησιαστικών ανδρών.
Σφάλμα κ.Κωστόπουλε.
Παρακαλώ διορθώσατε τον σκανδαλισμο που προκαλεσατε. Εστω εν αγνοία σας.

Άγγελος είπε...

Μου είναι ακατανόητοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους γκετοποιούμε και αποβάλουμε κάποιους από τον χώρο της εκκλησίας. Επί χρόνια ακούω χαρακτηρισμούς για να μειώσουν κάποιον αντί να προβάλουν τις δικές τους σκέψεις προς γνώση των άλλων.
Θα τολμούσα να πω ότι βλέπω πολύ φαζίζουσα αυτή την νοοτροπία. Ακούω συχνά στους θρησκευτικούς χώρους: Νεορθόδοξοι, νεωτεριστές, οργανωσιακοί, ευσεβιστές, γεροντόπληκτοι, οικουμενιστές, παπόφιλοι, και τόσα άλλα με μοναδικό σκοπό την μείωση της προσωπικότητας του άλλου. Φτάνει πια. Ας διαβάζει και ας ακούει ο καθένας ότι θέλει και ας αποφασίζει αν τον εκφράζει. Αλλά όχι πλέον αυτοί οι χαρακτηρισμοί οι μειωτικοί. Όταν είμαι σε παρέες χριστιανών αισθάνομαι σαν να είμαι σε παρέα οπαδών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος είναι η πραγματική ανόθευτη αριστερά. Το ίδιο καταντήσαμε και τον εκκλησιαστικό χώρο. Νομίζω ότι είναι κρίμα.
Τι είναι αυτό το «η προβολή λαθεμένων προτύπων έστω και εκκλησιαστικών ανδρών» ποια είναι τα λαθεμένα πρότυπα; αν ήσαν λαθεμένα, η Εκκλησία θα τους είχε αποκόψει.
Ως προτεστατίζοντες ο καθένας μας τους κολλάει την ρετσέτα των παραπάνω χαρακτηρισμών και τον αποβάλει, σαν η εκκλησία να είναι αυτός. Φτάνει πια… ας αποκτήσουμε εκκλησιαστικό φρόνιμα, και ας σταματήσουμε να είμαστε αυτόκλητοι κριτές των πάντων.
Άγγελος

Ανώνυμος είπε...

Ο παπά Φιλόθεος έχει γράψει υπέροχα βιβλία που εμένα προσωπικα με έχουν βοηθήσει πολύ. Διαβάστε το ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ή Το ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. Θεολογικότατα, τεκμηριωμένα, καθόλου βαρετα και τετριμμένα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή την άγνοια του ιστολόγου την έχω και εγώ παρακαλώ τον φίλο 10 και 42 να μου γνωστοποιήσει πότε ο συντάκτης του κειμένου συγκαταλέγει μεταξύ των νεορθόδοξων και νεωτεριστών υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το λεω αυτό διότι κάποιος άλλος κύριος που κατηγορούσε ασύστολα κληρικό της ελλαδικής Εκκλησίας καταδικάστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου προχθές.

Ανώνυμος είπε...

Πώς να τους αποκόψει αγαπητέ Άγγελε όταν συμπλέει ιδεολογικά μαζί τους η κάστα που διοικεί την ελλαδική Εκκλησία;Όύνα φάτσα ούνα ράτσα!Όλοι οι θεολογούντες φιλόσοφοι ή φιλοσοφούντες θεολόγοι τύπου Θερμού,Φάρου,Γιανναρά,Λορεντζάτου,Γουνελά,Ξυδιά,Γοντικάκη,Χαρκιανάκι,Παπαθανασίου είναι οι εκλεκτοί της κλίκας που διοικεί την Ελλαδική Εκκλησία!Βλέπετε οι διαφωνούντες είναι επαρχιώτες,ευσεβιστές,πιετιστές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!Περιμάναμε ν ανοίξουν τα στραβά μας οι θολοκουλτουριαρέοι της Σύναξης!

πηνελοπη είπε...

kΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ....ο μαγνητης ειναι ο Κυριος ---Εμεις ειμαστε σαν τις καρφιτσες που παμε και κολλαμε στον μαγνητη καμμια φορα δε οι καρφιτσες κολλανε και μεταξυ τους αδελφοι επειδη υπερμαγνητιστηκαν απο τον μαγνητη.Μην ορθολογιζομαστε λοιπον αδελφοι///////// Οταν ο ενας λεγει ''Εγω ειμαι του Παυλου''και ο αλλος ''Εγω ειμαι του Απολλω'' δεν ειμαστε σαν τους αλλους ανθρωπους;ουτε αυτος που φυτευει ειναι κατι,ουτε αυτος που ποτιζει αλλα εκεινος που φερνει την αυξηση,ο θεος.Στο ιδιο επιπεδο ειναι και αυτος που φυτευει και αυτος που ποτιζει.Αλλα ο καθενας θα παρει το δικο του μισθο ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ.Γιατι εμεις ειμαστε συνεργατες στην υπηρεσια του θεου και εσεις και εσεις το χωραφι του θεου [επιστολαι παυλου]

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγγελος μιλάει για "φασισμό"?
δεν είμαστε καλά...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ?
ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?
ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ?
ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟ.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥ...ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...
ΞΕΡΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΗΛ) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ...
ΕΛΕΟΣ...
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν και σε γενικές γραμμές με εκφράζουν οι απόψεις του π. Φάρου, το συγκεκριμένο απόσπασμά το θεωρώ λίγο μονόπλευρο και αδικεί πολλές φιλότιμες προσπάθειες κληρικών...Δεν θεωρώ οτι όλα είναι έργα βιτρίνας.Τουλάχιστον, οι περισσότερες προσπάθειες ιερέων που ξέρω, γίνονται με σκοπό το δέσιμο της ενορίας,την προσέλευση νέων, και μη, στις λειτουργικές δραστηριότητες κ.α. Φυσικά για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουν και η/υ και βίντεο και οτι άλλο χρειαστεί...Εκτιμώ το έργο του π.Φάρου, αλλά σε αυτή του την άποψη διαφωνώ, γιατί οι εξαιρέσεις δεν κάνουν τον κανόνα(και νομίζω οτι οι εξαιρέσεις είναι λίγες...)

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και νακατηγορείτε τη Σύναξη και όλους αυτούς! Μάλλον ισχύει το ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που γλιτώσαμε από την προηγούμενη καστα παπά Θωμά Συνοδινού, Επιφάνειου, Κολοσουσα, Θεσσαλιωτιδος και λοιπών μεγάλων θεολόγων

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον 9:06 Κολοσουσας και σια...Εταιρεία είχαν φτιάξει...

Ανώνυμος είπε...

Πηνελόπη μου
η εικόνα με το μαγνήτη που μας έδωσες, ήταν ό λ α τα λεφτά!
Εγώ έχω ωφεληθεί πολύ από τα βιβλία του παπα Φάρου και έχω πικραθεί πολύ από τον ίδιο.
Τα βιβλία των συγγραφέων συχνά έχουν πολύ περισσότερο πνεύμα από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, όπως σχολίαζε επιτυχώς κάποιος.
Και προσωπικά, όταν βλέπω πολλούς παπάδες μαζεμένους μαζί- όσο και να το ευλαβούμαι το σχήμα- παθαίνω ένα πράμα σαν αναφυλαξία, σαν αλλεργία...δεν ξέρω πώς να το εκφράσω ακριβώς, αδελφοί, ενώ άμα τους βλέπω έναν έναν τους παπάδες, τους αντέχω καλύτερα...
Ξανασυγχωρέστε με και εύχεσθε...
Σ.

πηνελοπη είπε...

Kaλημερα σας φαινεσαι καλλιεργημενη ψυχη αδελφε-η ---Δεν απορριπτω τιποτα απο τους νεους αλλα εγω αγαπω τους παλαιους ... αδελφε-η εχω πολυ βοηθηθει σε καθημερινη βαση απο [Ευαγγελιο-ψαλτηρι-αββα Ισαακ-προσευχες που φερνουν θαυμα του Αγ.Νεκταριου-ακαθιστος υμνος-ευεργετινος-γεροντικο-προσευχηταριο-Αββας Κασσιανος-]το τελευταιο με εχει ωφελησει παρα πολυ διοτι η ζωη μου αναμεσα στους Αββαδες ετσι νιωθω εγω τουλαχιστον με εχει κανει να καταλαβω οτι η θρησκεια μας ειναι σαν την ενχειρηση που πρεπει να βαλεις βαθια το νυστερι για να βρεις το βαθος της ασθενειας ...Απο τους καινουργιους δεν διαβαζω κανεναν οχι οτι τους απορρυπτω ολοι εχουν να προσφερουν εδω στον Αναστασιο τους διαβαζω...Το ζητημα ειναι να βρουμε ολοι τον χριστο...Αυτη η αγαπη δεν συγγρινεται με καμμια !!!Μπορεις να περπατας στον δρομο και να του μιλας;ΝΑ χανεσαι με την προσευχη οπως χαθηκε ο πατηρ Σοφρωνιος στην Αγγλια;Να περπατας στο μετρο και να κοιτας τον ουρανο και να λες την ευχη;Να ξερεις οτι την ταδε ωρα οι μοναχοι προσευχονται με μας και να σηκωθεις βραδυ ναι!και να προσευχηθεις και να ενωσεις τις προσευχες σου με τους μοναχους;να βλεπεις ολη αυτη τη φλωγα της αγαπης του κυριου μας προσευχη ως θυμιαμα να ανεβαινει...Γιατι εκεινος σπαρταραγε πανω στο σταυρο και εχυσε το αιματου για σενα και για μενα και για ολους και δεν αξιζει να τον εχεις κοντα σου καθε στιγμη και καθε λεπτο;Σε οποια θεση και αν βρισκεσαι...μπορει να μου πεις εχω φιλεναδα τι να της πω ---αλλαξε εσυ και με τον τροπο σου σιγα σιγα θα αλλαξεις και τον αλλο...και αξιζει ο αλλος να τον αλλαξεις γιατι αυτο φερνει και εναν επι πλεον ''νταλκα΄΄εναν ωραιο ΄΄νταλκα'' του πως θα αλλαξω τον αλλον .....ευχαριστω που τα ειπαμε που δεν ειπαμε και τιποτα συζητηση κανουμε και βγαζουμε καποια συμπερασματα .καλημερα ευαρεστη στο θεο σε ολους τους αδελφους -ες+++

ΠΗΝΕΛΟΠΗ είπε...

Na πω και κατι για αυτο που ειπες αδελφε-η για τους παπαδες---Κατ αρχην πρεπει να ξερουμε ολοι περι ποιων ομιλουμε οι ιερεις ολοι ανεξαιρετως ειναι οι αγγελοι του θεου στην γη διοτι αυτοι ειναι οι μεσαζοντες για να βρουμε τον κυριο.Δεν ειναι Αγιοι αλλα εχουν κατι παραπανω απο εμας .Ειναι ανθρωποι με προτερηματα και ελλατωματα οπως ολοι μας.αλλα εγω θελω να βλεπω μονον τα προτερηματα τους και σε μενα μονον τα ελλατωματα μου.Αυτοι συλλειτουργουν με αγγελους μεσα στο ιερο.Συνεπως ο λογισμος αυτος που τον ειχα και εγω καποτε ειναι του διαβολου που σε ενοχλει εκεινη την ωρα που τους βλεπεις ολους μαζι..οπωτε αυτο πρεπει να το δουλεψεις μεσα σου και να κανεις εκεινη την ωρα προσευχη εστω να πεις μεσα σου''Ιησου μου παρε μου αυτον τον πειρασμο οι ανθρωποι αλλος λιγο αλλος πολυ προσφερουν διοτι αν δεν υπηρχαν αυτοι πως θα συμμετειχα εγω στα μυστηρια;''ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ...ΚΑΗΚΕΣ...ΘΑ ΣΕ ΣΕΡΝΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ----Η ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπα,θίξαμε τη σύναξη!Κι αντί να απαντήσουν οι νεοορθόδοξοι υποστηρικτές της με επιχειρήματα ξεθάβουν τη μπόχα της χριστοδουλικής αυλής!Όλοι τους,χριστοδουλικοί και ιερωνυμικοί,ευτελίζουν το ορθόδοξο ήθος!Είτε σκανδαλοποιοί είναι αυτοι΄είτε νεοορθόδοξοι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ....ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...
ΩΡΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Α!!! ρε Αναστάσιε, τι άλλο θα σου καταμαρτυρήσουν οι εν Χριστώ αδελφοί. Σκέψου να μην ήσαν εν Χριστώ, τι είχε να γίνει. Τελικώς το επίπεδο των πολλών είναι στους χριστιανούλιδες. Θεέ μου, λες να τους μοιάζω; όχι ποτέ - ποτέ - ποτέ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άμα βλέπω πολλούς παπάδες μαζεμένους είτε σε φωτό είτε στο Live, παθαίνω, μια παπαδοβαρυστομαχιά που δεν περιγράφεται!
Ελεος Αναστάσιε!
Τόσες πολλές φωτό παπάδων εδώ, περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό...
Ελεος!

Ανώνυμος είπε...

Αν μπει κάποιος τυχαία σε αυτή την σελίδα θα ωφεληθεί απο τις αναρτήσεις, αλλά θα αποστραφεί τους χριστιανούς...άν κρίνει απο το ποιόν των σχολίων...Κάπου χάσαμε την έννοια των λέξεων: αξιοπρέπεια, σεβασμός, διάκριση...
Συγχωρέστε με, σκοπός μου δεν είναι να κρίνω, έχω τα δικά μου...αλλά θα ήταν ωραίο οι διαφωνίες μας να εκφράζονταν με επιχειρήματα που στηρίζονται σε πνεύμα σεβασμού προς την προσωπικότητα του άλλου..
Με εκτίμηση προς το έργο και την προσφορά του Αναστάσιου

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανθρωπε τι σε πειραξαν οι παπαδες;;
εμενα μονο καλο με εχουν κανει...
οποτε βλεπω ρασο αναπτερονομαι και παιρνω δυναμη, ευλογια Κυριου οταν τους φιλω το χερι, ευωδια Χρισού οταν τα αμφια τους μυριζουν λιβανι..
Και συγκεκριμενα αυτοι οι ιερεις που εχει βαλει ο Αναστασιος σιγουρα εχουν πολυ ωφελησει τον ιδιο και τους εβαλε..
Μα και παρα πολλους ανθρωπους φυσικα..
Δεν νομιζω οτι εκρινε απο την ομορφια τους ή απο τα πλουτη τους ή απο την νεα τυς ταινια για να τους εχει τοποθετησει μονιμα εκει...
Ολοι μας λαικοι και μοναχοι πριν ξεκινησουμε το οτιδηποτε να κανουμε να λεμε "Δι΄ευχων του π.Παισιου"..(φερνω ενα παρδειγμα)του πνευματικου μας δηλαδη το ονομα πρωτα ή οποιου αλλου ιερεα θελουμε και δινει χαρα στην ψυχη μας...

Ετσι δινεις αλλη πνεματικη αυρα και ποιοτητα στον αγωνα σου:
1)ταπεινωνεσαι και λες πως χαρη σαυτους τα καταφερα
2)συνδεεσαι μαζι τους γιατι επικοινωνεις νοερως και ας μην εχετε μιλησει ποτε

Δοξα τω Θεω που υπαρχουν καποια στηριγματα και ακουμπας πανω τους..εχει αλλη ισχυ και δυναμικη η προσευχη σου και η ζωη σου..

Ευχομαι και σε σενα Τασο δι'ευχων τους να συνεχισεις τον αγωνα σου και τον ατομικο μα και τον ιεραποστολικο του μπλογκ!!

Με ειλικρινεια και αγαπη προς τον αποστραφεντα φιλο των 12 Μαρτίου 2010 9:15 μ.μ.

Σ.Μ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΛΟ ΛΕΦΤΑ ΧΑΝΩ....

ΟΛΟ ΖΗΤΑΝΕ ΡΕ ΣΕΙΣ....