Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κουρά Μοναχού ΕΥΣΕΒΙΟΥ (Δημήτριου Λαμπίρη) εις Αγρίνιο


Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου μέσα σε κατανυκτική και πανηγυρική συγχρόνως ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 μετά τον Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, η κουρά του δόκιμου μοναχού Δημητρίου Λαμπίρη.

Την ακολουθία της Κουράς με ευλογία του Μητροπολίτου κ. Κοσμά τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος και το νέο όνομα του πλέον είναι ΕΥΣΕΒΙΟΣ μοναχός και ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιάς εις την οποία είχε καρεί μοναχός και ο π. Σωτήριος.

Ο π. Ευσέβιος είναι θεολόγος και γόνος πολύτεκνης οικογένειας από την Πάτρα. Αρκετοί γνωστοί του κατέφθασαν στο Αγρίνιο για την Κουρά από την Πάτρα και το Αίγιο.

Την 14η Σεπτεμρίου ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Κοσμάς στον ίδιο Ναό θα τον χειροτονήσει εις Διάκονο.
* * * * *
«Ο κόσμος νομίζει πως οι μοναχοί είναι ανώφελο γένος. Έχουν όμως άδικο να σκέφτονται έτσι. Δεν ξέρουν πως ο μοναχός προσεύχεται για όλον τον κόσμο. Δεν βλέπουν τις προσευχές του και δεν γνωρίζουν με πόση ευσπλαχνία τις δέχεται ο Κύριος. Οι μοναχοί κάνουν μεγάλο πόλεμο με τα πάθη και γι’ αυτόν τον αγώνα τους θα είναι μεγάλοι κοντά στο Θεό».
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης































5 σχόλια:

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Αγαπητέ μου Αναστάσιε,
"Χαίρε εν Κυρίω πάντοτε".
Νά ζήσει και να αγιάσει ο π. Ευσέβιος.
Όμως κουρά (με υποσχέσεις στό ιερό Ευαγγέλιο για εγκαταβίωση στο Μοναστήρι κ.ά.) μοναχού σέ ενοριακό ναό, μέ τόση δημοσιότητα και επισημότητα, δεν νομίζεις ότι εδώ έχομε πλήρη εκκοσμίκευση και αλλαγή των όρων και των κανόνων περί μοναχισμού; Το χωρίο του αγίου Σιλουανού που παραθέτεις, νομίζεις ότι ταιριάζει με τήν περίπτωση αυτή;
Προσοχή! Οι σκέψεις μου αυτές δεν αφορούν τον π. Ευσέβιο, αλλά ως ένα απρόσωπο σύμπτωμα το σχολιάζω.
Με αγάπη Χριστού
Νικόλαος Μεσσαλάς

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ κ. Μεσσαλά η κουρά του π. Ευσεβίου είχε προγραμματισθεί για την 21η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς. Μεσολάβησε η κοίμηση του ηγουμένου της Μονής Μυρτιάς π. Αυγουστίνου και αναβλήθηκε για την 13η Σεπτεμβρίου. Γνωρίζω ότι προορισμός του π. Ευσεβίου είναι η εγκαταβίωση στην Μονή. Όταν πολύ σύντομα θα αποκτήσει νέο ηγούμενο η Μονή ο π. Ευσέβιος θα πάει στην Μονή του.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Αγαπητέ μου Αναστάσιε,
Νομίζω έκανα σαφές ότι το σχόλιό μου δεν αφορά τον π. Ευσέβιο. Τό θέμα δεν είναι επι προσωπικού. Χαίρομαι, όμως αφάνταστα για την διευκρίνιση που κάνεις. Ίσως θα έπρεπε να τα είχες γράψει από τήν άρχή για να μή δημιουργούνται άλλες εντυπώσεις.
Με αγάπη Χριστού
Νικόλαος Μεσσαλάς

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύκολα σκανδαλίζεστε κ. καθηγητά.
Την αμαρτία δεν την έχει μόνο αυτός που σκανδαλίζει αλλά (πολύ περισσότερο)και αυτός που σκανδαλίζεται.
Με αγάπη το λέω, γιατί σήμερα παρά ποτέ, αυτό το κακό πράγμα με το "σκανδαλισμό" των ψυχών έχει παρατραβήξει.
Συγγνώμη, αλλά αυτά μου φαίνονται όλα πολύ υποκριτικά.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο παρήγορο και ελπιδοφόρο σε καιρούς αποστασίας νέοι άνθρωποι να αφιερώνουν την ζωή τους στον Χριστό για τον Χριστό.
Μαίρη