Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021

Πάτερ δωσ' μου ψωμί ! κοριτσάκι 4 ετών στο ΚονγκόΧθες βράδυ Σαββάτου, 26.6.2021 λάβαμε την παρακάτω ανταπόκριση από τον π. Χαρίτωνα, ορθόδοξο ιερομόναχο στο Ανατολικό Κονγκό που πρόσφατα επλήγη από μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Νιραγκόγκο.

___

Βρίσκομαι σ' ένα μακρινό χωριό στο βόρειο Κίβου από το πρωί. Μόλις έφτασα σε αυτό το χωριό με πλησίασε ένα κοριτσάκι με την μάνα του. Ήθελε να το πάρω αγκαλιά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

και ...τί μου είπε στο αυτί;;

- "πάτερ δωσ'μου ψωμί!" 

Έστειλα κάποιον να αγοράσει ψωμί στην αγορά, αλλά όταν της το έδωσα, μου λέει...

- όχι αυτό, δεν θέλω!! 

Οπότε παίρνω καραμέλες του δίνω και μου λέει και πάλι...

- όχι, δεν θέλω.

Οπότε δεν ήξερα τι ήθελε. Ρώτησα τη μάνα του να μου εξηγήσει και μου λέει ότι το παιδί θέλει να κοινωνήσει, επειδή κάναμε 8 μήνες χωρίς θεία λειτουργία.Αποφάσισα να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε στα γρήγορα μια καλύβα για να τους λειτουργήσω αύριο πρώτα ο Θεός και να κοινωνήσω το κοριτσάκι.

Σάββατο, 26.6.2021
Ιερομόναχος, π. Χαρίτων Ilunga Musungayi

 

διαβάστε πρόσφατη συνέντευξη:

http://anastasiosk.blogspot.com/2021/06/blog-post_784.html


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό..... Άξιος ο πάτερ..

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι πεινούν για Χριστό και εμείς εδώ στην Ελλάδα τρωγόμαστε για τα εμβόλια. Αδελφοί αυτή είναι η καλύτερη επένδυση για την ψυχή μας. Ναοί ανοίξτε τα παγκάρια, μονές ενισχύστε στο κτίσιμο ενός Ναού, ιδιώτες ο οβολός για αυτόν τον σκοπό είναι σημαντικός όσο μικρός και αν είναι, συλλειτουργοί ας προσφέρουμε από το εισόδημά μας.
π. Νεόφυτος.

Ανώνυμος είπε...

Όταν διαβάζω τέτοιες πραγματικές ιστορίες λέω "ο Θεός να μας ελεήσει". Δεν φτάνουν μόνο οι ικεσίες πρέπει να συμμετέχουμε και οικονομικά σε τέτοιες προσπάθειες για να στερεωθεί η εκεί Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟY