Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Νέος Διάκονος (από την Πάτρα) στη Μονή Πετράκη. - π. Θεολόγος Αμπόνης

Χαρά και αγαλλίαση επεκράτησε στη Μονή Πετράκη κατά την Θ. Λειτουργία του Σαββάτου 15.01.2011.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης από το Στασίδιόν του ανέγνωσε ευλαβώς τον Εξάψαλμο και εν συνεχεία τα Προεστωτικά, έδωσε δε στην κατάλληλη στιγμή την ευχή του στον νεόκουρο μοναχό Συνέσιο (κατά κόσμον Ευστάθιο) Βικτωράτο, για να δεχθεί τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης.

Την Θ. Λειτουργία και την Χειροτονία ετέλεσε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από 2 διακόνους της Μονής και πλειάδα Ιερέων, κυρίως τον πνευματικό του χειροτονουμένου, Αρχιμ. Πολύκαρπο Τσιμιτσό, Προϊστάμενο του Ναού Αγ. Φωτεινής Πατρών, καθώς και άλλους τρεις κληρικούς, πνευματικούς αδελφούς του χειροτονουμένου. Αλλά και ευσεβής λαός κατέκλυσε το Καθολικό της Μονής, καθώς οι γονείς και συγγενείς του νέου διακόνου, αλλά και αρκετοί πιστοί από την Ενορία του έσπευσαν να προσέλθουν και να συμπροσευχηθούν και να μοιρασθούν τη χαρά, τη συγκίνηση, την ευλογία. Παρέστησαν δε και μοναχές από την Μονή Προφ. Ηλιού Πατρών.

Ο νέος διάκονος είναι πτυχιούχος Σχολής ΤΕΙ επί των Οικονομικών-Πληροφορικής και τελειόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει καλώς την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα και σπουδάζει την Ρωσική. Ήδη εγκαταστάθηκε και εγκαταβιώνει στη Μονή.

Ο Επίσκοπος, ο οποίος τυγχάνει να είναι Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, στον Τομέα Θρησκειολογίας - Φιλοσοφίας - Κοινωνιολογίας, είναι και Καθηγητής του χειροτονουμένου, μίλησε με πολύ θερμά λόγια, επαινώντας την απόφαση του και δοξάζοντας τον Θεό, διότι στους δυσοίωνους αυτούς καιρούς προσοντούχοι νέοι πυκνώνουν τις τάξεις του Κλήρου. Και του ευχήθηκε να αναλάβει με πίστη Θεού και αισιοδοξία τον αγώνα του, ως μοναχού και κληρικού, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και δέος τις δοθείσες υποσχέσεις.

Μετά την Απόλυσιν της Θ. Λειτουργίας, η Μονή εδεξιώθη τους οικείους του νέου διακόνου εις το Αρχονταρίκιον και προσέφερε πρωϊνό.

Αξίζει να σημειωθεί, προς δόξαν Θεού, ότι σήμερα στη Μονή υπάρχουν 10 διάκονοι, 6 μοναχοί, 7 Ιερομόναχοι, 71 προσοντούχοι Αρχιμανδρίτες και 2 δόκιμοι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ μετάνοια...
σε όλους
και
καλόν παράδεισον...

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να του δίνει πλουσία δύναμη και φωτισμό διότι οι σημερινοί καιροί είναι πραγματικά δυσοίωνοι. Η ζωή του κληρικού είναι σταυρός και θυσία καθ’ εκάστην στιγμή.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Η θύραθεν παιδεία του είναι μεστή γνώσεων. Είθε καθημερινά με την προσευχή, την μελέτη, και την άσκηση, να αποκτά όλο και περισσότερη πνευματικότητα για την δική του ωφέλεια και των πιστών.
Άξιος να αναδειχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος στον αμπελώνα του Κυρίου να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ π. Θεολόγε για την ενημέρωση. Είναι χαρά για μας τους Πατρινούς που νέοι άνθρωποι με αγάπη προς τον Χριστό παίρνουν την απόφαση της αφιερώσεως στην Μοναχική Πολιτεία και το Ιερό Θυσιαστήριο. Ο π. Συνέσιος είναι γνωστός μου. Πρόκειται περί αξιόλογου νέου που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είθε με την χάρη του Θεού να έχει πάντα χαρά και αγωνιστικό φρόνημα στην ψυχή του.
Άγγελος

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να τον φυλάει από κάθε παγίδα τοῦ πονηροῦ...

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο π. Συνέσιος!