Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πυρ και μανία. Γιατί λέμε όχι στην καύση των νεκρών - π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος


Αρχιμανδρίτου
ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ Κ. ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Θεολόγου – Ιεροκήρυκος


Πυρ και μανία
Γιατί λέμε όχι
στην καύση των νεκρών

Ο συγγραφέας γράφει:
«Στις σελίδες που ακολουθούν θα δούμε τι μαρτυρεί η ιστορία για τις συνήθειες ενταφιασμού των νεκρών, στην συνέχεια θα εξετάσουμε τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της καύσεως, θα καταθέσουμε την πίστη και την εμπειρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το θέμα και τέλος θα απαντήσουμε σε κάποιες σχετικές απορίες και ενστάσεις

Έκδοση: Αδελφότης Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραααααβο!!!

χαίρομαι που ένας νεός ιερέας του Σωτηρα μιλάει και γράφει για ένα τοσο σημαντικό θέμα..

red

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γεννάδιος είναι δυνατός στην πένα. Στις λίγες σελίδες του φυλλαδίου αυτού απαντά σε όλες τις απορίες με πειστικότητα.

Ανώνυμος είπε...

και αυτός από την Πάτρα;;

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη ενημέρωση χωρίς πολλά λόγια και πλατειασμούς. Μικρό στο μέγεθος και κατάλληλο για όλα τα μορφωτικά επίπεδα. Ευχαριστίες εκφράζω στον συγγραφέα.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα και μου άρεσε. Καλή αρχή π. Γεννάδιε. Περιμένω και άλλες εργασίες δικές σας

Ανώνυμος είπε...

Με τον π. Γεννάδιο είμαστε συμφοιτητές. Ξεχώριζε για το ήθος του. Αν δεν κάνω λάθος είχε μπει πρώτος στο έτος μας και ήταν αριστούχος. Θα το πάρω να το διαβάσω διότι γνωρίζω ότι γνωρίζει καλά την Θεολογία.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα με ενθουσίασε όπως γράφει ο πατήρ. Λίγα λόγια, απλή γλώσσα, και ουσία. Αγόρασα άλλα δέκα για να δώσω σε γνωστούς. Το θέμα επίκαιρο και το βιβλίο πάμφθηνο.

Ανώνυμος είπε...

Λίγες σελίδες που απαντούν στο θέμα που όλο και πολλοί το παρουσιάζουν ως κάτι το αναγκαίο. Πρέπει να διαβασθεί από κάθε πιστό που έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους που υπερασπίζουν την καύση των νεκρών. Όταν το διαβάσει θα μπορεί να δίνει σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Αριμαθαίος είπε...

Εργασία εξαιρετική. Τεκμηριωμένη θεολογικά και επιστημονικά. Εκφράζει την άποψη της Εκκλησίας. Ο π. Γεννάδιος είναι άριστος στην παρουσίαση του θέματος του. Του αξίζει κάθε έπαινος. Η αδελφότης Σωτήρ καταπιάνεται με θεολογικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα και συνεισφέρει με την θεολογική κατάρτιση των μελών της.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό βιβλίο.