Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πανήγυρις Ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Λόγω του γεγονότος ότι η φετινή εορτή του Πάσχα στις 5 Μαΐου συμπίπτει με την  ημέρα μνήμης της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών μεταφέρει την εορτή της Αγίας Ειρήνης το Σάββατο 11 Μαΐου και θα πανηγυρίσει μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος .Οι εορταστικές ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Παρασκευή 10 Μαΐου
12:00 Έξοδος και προσκύνησις εικόνας Αγίας Ειρήνης
6.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  στον οποίον θα προστεί και θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος
πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γουρδούπης διευθυντής ΓΕΕΘΑ
Σάββατο 11 Μαΐου
7:30 π.μ.-10:00 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών
κ.κ. Χρυσόστομος
6:30 μ.μ. Αναστάσιμος εσπερινός


Κυριακή 12 Μαΐου
7:30 π.μ.-10:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και της Τιμίας Κάρας της πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:30μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης με ιδιαίτερη προσευχητική αναφορά στους μαθητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν μετά από λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: