Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών εκφράζει την διαμαρτυρία της για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Ιερέως π. Χρίστου Παππά

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11.9.2015.

Πληροφορηθέντες περί τῆς ἂνανδρης ἐπιθέσεως ἐναντίον τοῦ σεμνοῦ Ἓλληνα Ἱερέως Χρίστου Παππᾶ, στούς Ἁγίους Σαράντα Β.Ἠπείρου καί τοῦ ἂγριου ξυλοδαρμοῦ του, ἐκφράζομε τήν ἒντονη διαμαρτυρία μας γιά τήν ἀποτρόπαια αὐτή πράξη καί τήν συμπαράστασή μας στόν σεβάσμιο Κληρικό, ὁ ὁποῖος μέ ἱεροπρέπεια καί ἀφοσίωση στήν ἁγία μας Ἐκκλησία, ὑπηρετεῖ τό ἔργο τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ καί τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων.
Ὁ π. Χρῖστος τυγχάνει γνωστός σέ Πατρινούς Ἱερεῖς, οἱ ὁποῖοι μεταβαίνουν στήν γείτονα χώρα, ἐπί σειρά ἐτῶν γιά νά βοηθήσουν στό ἔργο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας, μέ τήν εὐλογία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἀναστασίου.
Μέ τόν π. Χρῖστο ἐπικοινώνησε τηλεφωνικά ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐξέφρασε τήν ἀγάπη του καί τίς εὐχές τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου καί τοῦ εὐσεβοῦς Λαοῦ τῶν Πατρῶν.
Ἐκφράζοντες γιά μιά ἀκόμα φορά τήν λύπη μας γιά ὃ, τι συνέβη στόν π. Χρῖστο καί γιά ὅποια ἄλλα ὅμοια περιστατικά, τοῦ εὐχόμεθα ταχείαν ἀνάρρωση καί προσευχόμεθα νά μή ὑπάρξουν ἄλλες τέτοιες συμπεριφορές, εἰς βάρος προσώπων καί ἱερῶν τόπων, οἱ ὁποῖες προσβάλλουν τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα καί τόν ἄνθρωπο πολιτισμό.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στο δεσπότη της Πάτρας για την ΑΜΕΣΗ αντίδραση. Έχει ανοιχτές τις κεραίες και λαμβάνει όλα τα μηνύματα. Δεν είναι εκκλησιαστικό μόνο θέμα αλλά και ΕΘΝΙΚΟ!
Η Εκκλησία του Χριστού δεν έχει σύνορα!
Β.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΟΙ. ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΟΤΑΝ ΒΓΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ. ΠΑΤΕΡ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
χΡΗΣΤΟΣ.
ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ -ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τόσους δεσποτάδες και ιερατικούς συνδέσμους μόνο ο Πατρών Χρυσόστομος συμπαραστάθηκε. Η ψυχή του φλέγατε από Χριστό και Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάτερ αυτός ανήκει στους αγωνιστές ιερείς. Μέσα στο σκοτάδι της αθειας παραμένει φως!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΩΝ για τη δήλωση!! ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ στα θέματα της Εκκλησίας. Να τον έχει καλά ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ!!!!!
ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣΠΡΟΠΡΌΣΩΠΟΥΣ!!
ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΓΑΘΟΣ! ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!
ΙΕΡΕΑΣ-ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφού συγχαρώ τον Επίσκοπό μας ρίχνω μια ιδέα. Να κάνει η μητρόπολη Πάτρας μια ΘρησκευτικοΕθνική εκδρομή στη Βορεια Ηπειρο και στη Εκκλησία της Αλβανίας! Να επισκεφτούμε και τον παπαΧριστο!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!! ΑΞΙΟΣ!!!! ΑΞΙΟΣ!!! ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ! Ο ΠΑΠΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΨΥΧΗ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κανας άλλος δεσπότης ρε παιδιά??? Μούγκα στη στρούγκα!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και ο Αθηνών έκαναν καμιά δήλωση;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝ!
Κιλκίς.

Ανώνυμος είπε...

Τον παππούλη τον έχω γνωρίσει στον Αγ. Χαράλαμπο στους Αγ. Σαράντα πριν 10 Χρόνια!! ΥΠΕΡΟΧΟΣ και πάνω απ"όλα ΤΑΠΕΙΝΟΣ διάκονος των έργων του Θεού!!
Και εγω με τη σειρά μου ΣΥΓΧΑΙΡΩ τον Μητροπολιτη Πατρων κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ! ΕΛΛΗΝΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΠΑΔΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!! ΗΛΙΟΚΑΜΜΕΝΟΙ!
ΝΑ ΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το άκουσα πουθενά στις ειδήσεις!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Με τον παπαΧριστο υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο παππούλης αυτός να τιμηθεί από την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ονειρεύονται οι λάτρεις της αριστεράς! Εύστοχη και απαραίτητη η δήλωση του μητροπολίτη! Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Οι παπάδες στην Αλβανία κυκλοφορούν με τα ράσα τους! Είναι εύκολοι στόχοι! Είναι όμως και αποφασισμένοι για όλα! Αυθεντικοί παπάδες! Εδώ στην Ελλάδα τα έχουν όλα και πάλι μουρμουράνε. Με τα καλά τους αυτοκίνητα, τα σπίτια, τις ενορίες τους και ο ένας κοιτάει πως θα θάψει τον άλλον! Σίγουρα ο θεός έχει πολλά ράμματα για τις γούνες όλων αυτών. Μπράβο στο δεσπότη της Πάτρας που ανέδειξε το θέμα και το πρόσωπο! Θλίψη στην καρδιά όλων μας που η επίσημη Εκκλησία δεν πρωτοστάτησε. .

Ανώνυμος είπε...

9:08 Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι. Υπάρχουν και καλοί ιερείς. Αν ψάξεις στην αφάνεια θα τους βρεις!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν δεσποτάδες που έχουν να πουν ένα καλό λόγο για ένα άγνωστο Παπαδάκι; Και τον είχα παρεξηγήσει τον μητρ. Χρυσόστομο! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡ;; ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!....

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΕΡΑΤΑ!!
Η ΣΑΠΊΛΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ!
ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΤΕΡ ΧΡΗΣΤΟΣ!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!

Ε.Ο. είπε...

Φαίνεται καλός άνθρωπος ο παππούλης. Μπαρουτοκαπνισμένος! Αγωνιστής!
Συγχαρητήρια στο Δεσπότη που ανέδειξε το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Οι Πρίφτηδες να κοιτάζουν μόνο τις προσευχές όπως και οι Χοτζάδες και όχι να κάνουν αγώνες που δεν πρέπει. Στην Κομοτηνή τολμά κάποιος Χότζας να μιλήσει;

Ανώνυμος είπε...

11:06 Αλβανός μου μυρίζεις!!
Αυτές τις βλακείες να τις πεις αλλού!!
Το ψυχανώμαλο καθεστώς του Εμβερ κ Αλία χώθηκε για πάντα στο σκοτεινό χρονοντούλαπο της πιο βρώμικης κ απάνθρωπης ιστορίας των τελευταίων χρόνων.
Οι "πριφτιδες" άσχετε ήταν η μαγιά για να ξαναγίνεται άνθρωποι. Αυτοί που τους έστειλαν στην εξορία, αυτοι που κρεμάστηκαν, αυτοί που εξοντώθηκαν βίαια... Αυτοί αποτελεσαν τα φώτα να βγείτε από το ιδεολογικό κ τάχα δημοκρατικό σκοτάδι σας! Ντροπή λοιπόν! Αντί να ζητάτε συγγνώμη.... σηκώνετε κ το δάκτυλο!!

Ανώνυμος είπε...

11:00, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ Κ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΉΣ ΤΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΈΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ;;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΆΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ;;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΙ ΌΜΟΙΟΊ ΣΟΥ;;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ;;
ΜΗΠΩΣ......;;

Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΆΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΘΕΝΤΙΚΩΝ ΙΕΡΩΜΈΝΩΝ!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟ!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΑ ΠΑΛΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ιερά υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στον ευλαβή αυτό κληρικό. Ο π. Σωτήριος Τσάφος τον γνωρίζει καλά. Προ ετών που πήγαινα μαζί του τον είχα γνωρίσει. Καταδικάζω τους τραμπούκους που τον κτύπησαν.