Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο Βασιλέας Συμεών Saxe-Coburg-Gotha επεσκέφθη επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλέας Συμεών Saxe-Coburg-Gotha επεσκέφθη επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τον Βασιλέα συνόδευαν η ομόζυγός του Βασίλισσα Μαργαρίτα καθώς και το ζεύγος του Άρχοντα Δημητρίου και Δωροθέας Αθανάσωφ και ο κ. Ιορδάνης Dinev.


 Τους υψηλούς επισκέπτες υπεδέχθησαν με κωδωνοκρουσιές ο Ηγούμενος και η αδελφότητα και τους ξενάγησαν στους χώρους της Μονής. Στο Καθολικό της Μονής ο ορθόδοξος Βασιλεύς διήλθε, κατά την παράδοση της εκκλησίας μας, δια της ωραίας πύλης και προσεκύνησε το ιερό Ευαγγέλιο και την Αγία Τράπεζα, ενώ εψάλη ο πολυχρονισμός του.

Μετά την ξενάγηση στους κυριότερους χώρους της σχολής, παρετέθη επίσημο γεύμα. Ιδιαίτερη υπήρξε η στιγμή κατά την οποία ο Βασιλέας επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη όπου εντυπωσιάστηκε από το πνευματικό πλούτο της.
Η Α. Μεγαλειότης βασίλευσε στη Βουλγαρία από το 1943 έως και το 1946, όταν βρέθηκε εξόριστος στην Ισπανία. Μέχρι και το 1996, όπου και επέστρεψε στην ιδιαίτερη Αυτού πατρίδα, διέπρεψε στον επιχειρηματικό κλάδο. Τυγχάνει ο πρώτος μονάρχης που επανήλθε στα κοινά με δημοκρατικό τρόπο, καθώς, κατά το διάστημα 2001 - 2005 διετέλεσε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: