Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Το Μύρο του Αγίου Δημητρίου είναι Αληθινό

Αυτες τις ημερες αξιωθηκα, χαριτι Θεου, να διακονω στον Ιερο Ναο του Αγιου Μεγαλομαρτυρος Δημητριου του Μυροβλητου, προστατου και πολιουχου της Θεσσαλονικης. Ετσι ημουν παρων και στην τελετη καθαγιασμου του Μυρου του Αγιου Μεγαλομαρτυρος.
  Επειδη παρα πολλοι,ακομα και Ιερωμενοι και μαλιστα και Επισκοποι, αμφισβητουν την γνησιοτητα του Μυρου του Αγιου μας, οτι δηλαδη προερχεται απο τα Παναγια Λειψανα του, ταπεινα και με ολη μου την ψυχη θελω να τους διαβεβαιωσω οτι το Μυρο ειναι γνησιοτατο, αληθινο, ουρανιο, προερχομενο κατευθειαν απο τον Αγιο. Μαρτυρες αδιαψευστοι οι Ιερεις του Ναου,οι οποιοι καθημερινα βιωνουν θαυματα,πολλα θαυματα, ιασεις ασθενων, χαρη στο Μυρο του Αγιου.

  Πληθος κοσμου ηρθε και φετος στον Ιερο Ναο του Αγιου για να παρακολουθησει την Τελετη. Οσοι  αξιωθηκαμε,να ειμαστε πολυ κοντα στον Παναγιωτατο Μητροπολιτη και Πατερα μας κ.Ανθιμο, οταν ανοιξε την Λαρνακα, μπορουμε να σας διαβεβαιωσουμε,οτι ευθυς ξεχυθηκε μια Ουρανια ευωδια, λεπτη, χαριτωμενη, αγιοπνευματικη. Ο Παναγιωτατος μαζι με τους Ιερεις,μαζευαν με βαμβακια το Μυρο του Αγιου το οποιο ηταν πολυ, πλουσιο, ζωντανο.
  Ολα αυτα τα αναφερω για οσους,χωρις προακαταληψεις,θελουν να μαθουν την αληθεια και μονο. Χιλιεδοξασμενο να ειναι το ονομα του Χριστο μας,που μας εχει χαρισει εναν τετοιο Αγιο,σαν τον Μεγαλομαρτυρα Δημητριο,τον λεβεντη του Χριστου. Το τι βιωνουμε καθημερινα οι Θεσσαλονικεις,δεν περιγραφεται.Ο Αγιος ειναι ολοζωντανος. Ευχομαι η Χαρις του να σας επισκιασει ολους οσοι διαβαζετε αυτες τις γραμμες.
Χαιρετε.
Με πολυ σεβασμο,

Άγις Μπεκιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: