Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη νέων εξ Αυστραλίας στην Πάτρα


Με χαρά υποδεχθήκαμε για λίγες ώρες στην Πάτρα τρεις φερέλπιδες νέους φοιτητές από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Τον Γιάγκο (γιό κληρικού) με καταγωγή από το Λεωνίδιο, τον Χαράλαμπο με καταγωγή από την λεβεντογέννα Κρήτη, και τον Παναγιώτη με καταγωγή από την μαρτυρική Μόρφου της Κύπρου μας.  







Γεννήθηκαν στην Αυστραλία, από γονείς που και αυτοί γεννήθηκαν στην Αυστραλία, αλλά ομιλούν την ελληνική, και έχουν πίστη φλογερή για την Ορθοδοξία, και αγάπη για την Ελλάδα. Ήλθαν στην Ελλάδα τώρα που εκεί έχουν διακοπές με την ευλογία του πνευματικού τους για να γνωρίσουν την πνευματικότητα της πατρίδας μας.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Μ.Φ.Η «Η Αγία Σκέπη» και προσκύνησαν το ιερό Λείψανο του Αγίου Σωσιπάτρου. Μετά πήραν την ευλογία της Παναγίας της Γηροκομήτισσας και κατευθύνθηκαν στον περικαλλή ναό του Αγίου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα, τον Σταυρό του μαρτυρίου και τον Τάφο του Αγίου. Έπειτα φιλοξενήθηκαν στα κτίρια της Χριστιανικής Εστίας Πατρών όπου και απηύθυναν χαιρετισμό κατά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Με την χαρά της εδώ επισκέψεως στην «βασιλεύουσα πόλη» όπως είπαν, και τις ευλογίες των προσκυνημάτων, ανεχώρησαν αργά το βράδυ για την Αθήνα. 






































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευχάριστη παραμονή να έχουν στην μητέρα πατρίδα και να πάρουν κοντά τους μόνο τα καλά και όχι τα άσχημα.