Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - Αθανάσιος Κοτταδάκης


«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ»  ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Αθανάσιος Κοτταδάκης

         Σωρείτης τα σχόλια πάλι, ξαναζεσταμένο το φαγητό ! «Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού τους ροκανίδια». Αχταρμάς «ορθόδοξης» ανωνυμίας ως ιεροεξεταστικός έλεγχος της Ορθοδοξίας Αναστασίου, Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας. Από τους συνήθεις «γνωστούς άγνωστους», που. «Ζήλον Θεού έχουσιν, αλλ’ ου κατ’ επίγνωσιν»-Ρωμ.10,2. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν, αυτά τα όριά τους,  Κριτής ο Θεός !
        Από την πλευρά μου, επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει για παραπλήσια τοιαύτα παλιά στο περιοδικό «Ανάπλασις» : «Δεν καταλαβαίνουν, ότι χτυπούν ένα ζωντανό Άγιο» ! Αυτή την αίσθηση έχουν για τον Αναστάσιο πλείστοι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι, «της Εκκλησίας εγγύς», όχι λίγοι, της μακράν, και αυτής της αντίπερα όχθης. Μορφή με διορθόδοξη πνευματική ακτινοβολία, διαχριστιανικό, και διαθρησκειακό σεβασμό ! 

     Και μόνο η ανασύσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας εκ του μηδενός, τι λέω, εκ μεγάλου αρνητικού πλην, ασφαλώς με τη «Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Αγάπη του Θεού και Πατρός, και την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος», και βέβαια, με όχι λίγους κόπους-ιδρώτες και κινδύνους θανάσιμους, θα έπρεπε να τους έχει κάνει πιο προσεκτικούς.
       Ανήκω στους πολλά πολλούς που ευλογήθηκαν να τον γνωρίζουν από λαϊκό-Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες. Στο Ανώτερο Κατηχητικό του στην καρδιά της Αθήνας -Άγιος Κωνσταντίνος Ομονοίας- συνάρπαζε πάνω από διακόσιους τακτικούς μαθητές ! Ιεραποστολική Πρωτοπορία με το «Πορευθέντες», Καθηγητής της Θρησκειολογίας-που, για φαντάσου, δεν ξέρει το πώς να σταθεί με τους ετερόδοξους και τους αλλόδοξους, και θα του το διδάξει ο ανώνυμος «ορθόδοξος» ! Άφεριμ !! Και για τα της Αλβανίας, στους γνωρίζοντες άμεσα πολλά-εκμυστηρεύσεις βασικού συνεργάτη του, μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνα Σημαντήρη.
       Κατά ταύτα όποιοι, και ό,τι κι αν λένε ή γράφουν εναντίον του Αναστασίου, απλώς «πετροβολούν τη φορτωμένη καρύδια καρυδιά», που θα έλεγε ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ή αλλιώς, παραπέμπουν στο γνωστό γραφόμενο του Αισώπου: «Κώνωψ επί κέρατος βοός» !
     Όσο για τα Πειραϊκά … «ορθόδοξα» ιεροεξεταστικά: «Ἡ μὲν φωνὴ, φωνὴ Ιακωβ, αἱ δὲ χεῖρες, χεῖρες Ησαύ»-Γεν.27,22.
      Κλείνω, τολμώντας να βάλω στα χείλη του Μακαριώτατου το δια χειρός Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου γραφέν «εκ βαθέων» λυπηρό : «Ουδένα γαρ λοιπόν δέδοικα ως τους επισκόπους, πλην ολίγων». Και πιο πολύ : «Ούτε επαυσάμην λέγων, ούτε παύσομαι, ότι εν τo λυπηρόν, αμαρτία μόνον ! Τα δε άλλα πάντα κόνις και καπνός».*

Με «την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα…»,
Αθανάσιος Κοτταδάκης
Στιγματισμένος ήδη, «οικουμενιστής», «θεομάχος», «αγιομάχος», «αμετανόητος»,
και όσα άλλα «άνθη του κακού»

· *Ένατη Επιστολή προς Διακόνισσα Ολυμπιάδα-Δες, Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου. «Γράμματα από την εξορία»-Αθ. Κοτταδάκης, έκδοση «Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας».

1 σχόλιο:

Αναστάσιος είπε...

Ρωτάει κάποιος ανώνυμος αναγνώστης «Βρε παιδιά, πού πήγαν τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση;»

Αγαπητοί επισκέπτες έλαβα πληθώρα επικριτικά σχόλια που είναι ένας «Αχταρμάς «ορθόδοξης» ανωνυμίας». Ήταν αναμενόμενο.

Έλαβα και πολλά θετικά που δίνουν σαφέστατες απαντήσεις.

Αποφάσισα να μην δημοσιεύσω κανένα σχόλιο. Θα παραμείνουν στο αρχείο.