Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Στο ΚΑΠΗ Βαρθολομιού Εκδήλωση τιμής για τον ηρωισμό του Μεσολογγίου και την Έξοδο του 1826


Στο ΚΑΠΗ Βαρθολομιού 
Εκδήλωση τιμής για τον ηρωισμό του Μεσολογγίου και την Έξοδο του 1826
Με μία σεμνή εκδήλωση στον χώρο του ΚΑΠΗ Βαρθολομιού τιμήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 η Ιστορία της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και η ηρωική Έξοδος του 1826. Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας, τον οποίο παρουσίασε  ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Κωνσταντίνος Λυκογιάννης και τόνισε ότι πάντα θα κάνουν εκδηλώσεις τιμής για την Ελληνική Ιστορία.
Ο κ. Κουρκούτας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις απαρχές της παρουσίας του Μεσολογγίου στην Ιστορία και την πρώτη Πολιορκία του 1822. Εκεί όμως που το όνομα του Μεσολογγίου απέκτησε ξεχωριστή θέση στην Παγκόσμια Ιστορία ως σύμβολο Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας ήταν η 2η και η 3η Πολιορκία, στα έτη 1825-1826, που ολοκληρώθηκε με την θρυλική Έξοδο, γεγονός που τιμάται από όλον τον Ελληνισμό την Κυριακή των Βαΐων.
Την εκδήλωση έκλεισε με λίγα λόγια του ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία. Το παρών μεταξύ των άλλων έδωσαν ο υποψ. Δήμαρχος Πηνειού κ. Σάκης Γεωργόπουλος, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. Άγγελος Μπράτης και κ. Σοφία Μαρινοπούλου, οι υποψ. Περιφ. Σύμβουλος κ. Θ. Βασιλόπουλος και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: