Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Αντιπροσωπεία των Συγγενών των Βετεράνων του Στρατού της Αυστραλίας Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου

 Αντιπροσωπεία των Συγγενών των Βετεράνων  του Στρατού της Αυστραλίας
Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου 
Ακολουθώντας μία μακρά παράδοση ιστορικών επισκέψεων-προσκυνήματος στα μέρη που οι πρόγονοί τους πολέμησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το έτος 1941 κατά την Γερμανική επίθεση στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία των Βετεράνων και Συγγενών Πολεμιστών βρέθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους βρέθηκαν σε Καλαμάτα και Αρχαία Ολυμπία, ενώ, όπως κάθε χρονιά, επισκέφθηκαν το Μνημείο και το Μουσείο Κορεατικού Πολέμου, που βρίσκεται στα Βυτιναίικα Πύργου.

Εκεί τους υπεδέχθη ο ιδρυτής του Μουσείου και Πρόεδρος των Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας Νομού Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, που τους ξενάγησε στον χώρο. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Βετυε΄ρανων της Αυστραλίας ήταν ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Γκράχαμ Φλίτον, ενώ την ιστορική προσέγγιση των περιοχών της Ελλάδος είχε αναλάβει η Αρχαιολόγος και Ξεναγός κ. Ελένη Σουλιώτη.
Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως παρετέθη λιτή δεξίωση προς τιμήν των επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για την περιοχή του Πύργου και του Κατακόλου.
Κάθε επισκέπτης είχε μία προσωπική ιστορία από την πολεμική δράση των προγόνων τους. Όπως δήλωσε στον παρευρεθέντα φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα, η κ. Ντένις Τζόουνς, που επισκέφθηκε την χώρα μας, είχε τον αείμνηστο πατέρα της Γουόλτερ Τζόουνς στις μάχες της Μακεδονίας και της Κρήτης, όπου και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Γερμανούς ως το 1945.  Ο κ. Τιμ Σπήηρ ανέφερε ότι ο πατέρας του Τζαίημς πολέμησε στην Ελλάδα σε πλήθος μαχών την Άνοιξη του 1941, σε Κοζάνη, Βέροια, Πηνειό, Μπράλο, Καλαμάτα και Ρέθυμνο Κρήτης, για να μεταβεί μετά με τα υπολείμματα του Βρετανικού Στρατού στην Μέση Ανατολή.  Για όλους ήταν ξεχωριστή εμπειρία, αλλά και συγκίνηση να δούνε τα μέρη όπου πολέμησαν οι δικοί τους άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: