Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Εις μνημόσυνον αιώνιον, του Αγίου Σιατίστης Παύλου.


  Χτες στην Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχη της, Παύλου Ιωάννου.
  Μέσα από την ψυχή μας, ως νέοι της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη, να πούμε λίγα λόγια καρδιάς, για τον Επίσκοπο που έκλεψε τις νεανικές μας καρδιές.
  Τον Άγιο Σιατίστης, πάντοτε τον θαυμάζαμε, τον καμαρώναμε, τον στηρίζαμε. Ήταν ο Άνθρωπος, που μας έκανε να αγαπάμε έτι περισσότερο την Μάνα Εκκλησία και να ποθούμε να την υπηρετήσουμε.
  Ήταν η φωνή μας, ο εκφραστής και το Πρότυπο μας. Όταν μας μιλούσε για τους Αγίους που γνώρισε μας συγκλόνιζε. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τον σεβασμό και την αγάπη, που έδειχνε προς τον Άγιο προκάτοχο του, Αντώνιο. Ούτε βεβαίως, την συγκίνηση και το ιερό δέος, που τον πλημμύριζε όταν ομιλούσε για την Λεβεντογέννα Ελλάδα και την Ηρωική Μακεδονία.

  Δοξάζουμε τον καλό Θεό, που μας αξίωσε, στα φοιτητικά μας χρόνια, α γνωρίσουμε έναν τέτοιο Αρχιερέα. Ειλικρινά, πιστεύουμε ότι σημάδεψε την εν Χριστώ Ζωή μας. Πάντοτε θα τον επικαλούμαστε και γνωρίζουμε καλά ότι η ευχή του, θα μας σκεπάζει. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ...

                                               Με απέραντη ευγνωμοσύνη.
                                     Πτυχιούχοι και φοιτητές διαφόρων σχολών
                                                   της Θεσσαλονίκης,
                                        τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: