Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Στην Αγία Κυριακή Πύργου Τιμήθηκε η Μνήμη του Αρχιστρατήγου της Επαναστάσεως Θ. Κολοκοτρώνη

 Με την συμμετοχή πολλών πολιτών και εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου τιμήθηκε στον Πύργο η 177η επέτειος από τον θάνατο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τον Φεβρουάριο του 1843. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου ο Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος Ε’» τέλεσε το Μνημόσυνο του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επαναστάσεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού.

 Για την προσωπικότητα και τις αρετές του ήρωα μίλησε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που τόνισε την μεγάλη αγάπη του εκ Γορτυνίας Μαχητή για την Πίστη και την Πατρίδα, αγάπη που τον οδήγησε να έχει μία θέση στο Πάνθεον της Ελληνικής Ιστορίας.

Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου εντός του Ιερού Ναού ακολούθησε Τρισάγιο ενώπιον του ανδριάντος του ήρωα, που βρίσκεται σε κεντρική Πλατεία του Πύργου, όπου το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διευθύνσεως, της 117 ΠΜ, του ΚΕΑΤ, του Λιμεναρχείου Κατακόλου και της ΣΕΤΤΗΛ. Στεφάνι στον ανδριάντα κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ηλεία Γορτυνίων κ. Γεώργιος Μπράμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: