Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ... - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος


π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών
τηλ. 6945-377621, agotsopo@gmail.com
Πάτρα  1. 5. 2020

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ  ΠΟΔΑΡΙΑ….

Κατατρομοκράτησαν το λαό λέγοντας: «Θέλετε να έχουμε ανοικτές τις Εκκλησίες και να θρηνούμε 150 νεκρούς την ημέρα.  «θέλετε να γίνουμε Ιταλία;»!

Τα είπαν πολιτικοί – δικαιολογούνται  (οι περισσότεροι  αεί ψεύται εισίν…)
Τα είπαν δημοσιογράφοι – δικαιολογούνται (11.000.000 €  πήραν για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα και θα πάρουν και επιπλέον άλλα  9.000.000 €, γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους!)
Τα είπαν, δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί – δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!


Όμως η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μας κοροϊδεύουν:


 Τιφλίδα  -  Γεωργία
Ανοικτές οι Εκκλησίες
  
θάνατοι:   6   (2 ανά 1.000.000 πληθυσμού!),  
κρούσματα:  539  (135 ανά 1.000.000 πληθυσμού!)

 Σόφια  -  Βουλγαρία
Ανοικτές  οι  Εκκλησίες
  
θάνατοι:   66   (9  ανά  1.000.000 πληθυσμού!),  
κρούσματα:  1.541  (222  ανά  1.000.000 πληθυσμού!)

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπορίσωφ δεν κλείνει τις εκκλησίες για το Πάσχα  
Κανονικά και η Θεία Κοινωνία

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία για το Πάσχα παρά το γεγονός η χώρα κηρύχτηκε  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μετά τη συνάντηση που είχε με την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρίας πριν δύο μέρες.
Όπως είπε ο Μπορίσοφ οι ορθόδοξοι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελεστούν λειτουργίες σήμερα, Κυριακή των Βαΐων και την Κυριακή του Πάσχα, παρά την επιδημία του νέου κορονοϊού, επειδή πολλοί άνθρωποι είναι απελπισμένοι και με «πεσμένο το ηθικό», όπως είπε.
«Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είμαι έτοιμος να υποστώ τις επικρίσεις. Οι επίσκοποι μου είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεσμένο ηθικό, είναι απελπισμένοι. Για αυτό δεν μπορώ να δώσω μια τέτοια εντολή (να κλείσουν οι εκκλησίες)», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Στις λειτουργίες αυτές, ιδίως την Κυριακή του Πάσχα, συρρέουν χιλιάδες πιστοί στις εκκλησίες όλης της χώρας.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί επικρίνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας επειδή κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες παρά την κρίση. Συνεχίζεται επίσης η πρακτική του φιλήματος των εικόνων, καθώς και η Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι για όλους.

87 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Πριγκιπάτο του «Hutt River» με έκταση: 75 τ.χλμ. και πληθυσμό: 30 κάτοικοι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα το ίδιο και στο «Τουβαλού» με έκταση: 26 τ.χλμ. και Πληθυσμός: 10.959 κάτοικοι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα. Παρακαλώ να μπουν στα στατιστικά σας γιατί οι ιερείς τα γνωρίζουν όλα χωρίς σπουδές ειδικές.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι η Ορθοδοξία να είχε Πατριάρχες και Επισκόπους σαν τον Πατέρα Αναστάσιο… Αντιοικουμενιστές και να ορθοτομούν μόνο το λόγο της Αληθείας… Όχι να βάζουν μετάνοια και να φιλούν το χέρι του πάπα, η να συμπροσεύχονται ως «αγαπούληδες»…. Αλλά βλέπεις κάποιοι τέτοιοι άξιοι κληρικοί έχουν το μίασμα, είναι έγγαμοι, όχι ομοφυλόφιλοι κίναιδοι και πόρνοι, είναι απλά έγγαμοι…. Οι σωστοί Ιεράρχες που ποίμαιναν όπως ο Χριστός ως καλός Ποιμήν μας εδίδαξε, πάνε τελειώσανε…. Κι αν υπήρχε κανένας εσύρθη να απολογηθεί διότι παρέμεινε πιστός σε όσα οι ιεροί κανόνες επιβάλλουν…. Αυτό θέλει η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων….. οπότε όλοι υποτάχθηκαν. Και το λυπηρό είναι ότι μετάνοια δεν βλέπεις πουθενά, συγνώμη δεν ζητάει κανείς…. διότι πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των Μασόνων αφεντικών τους και της Κυβερνήσεως. Μακάρι να μας λυπηθεί ο Θεός !

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγία Ρωσία ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.222

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε oι μεγαλύτεροι στην ηλικία έλεγαν «μεγάλη μπουκιά να φας μεγάλη κουβέντα μην λες». Εδώ θα έλεγα μην γράφεις. Γιατί «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Ανώνυμος είπε...

Λόγια ανεύθυνων κληρικών πάνω σε θέματα που πρέπει να μιλούν οι υπεύθυνοι. Αλλά το ξέχασα στην Ελλάδα οι κληρικοί είναι οι «φωτεινοί παντογνώστες».

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι ακόμη λιγότεροι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, δοθέντος ότι ως πληθυσμός λαμβάνεται υπόψη ο νόμιμος, ενώ είναι γνωστό ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι επιβαρυμένος με εκατοντάδες χιλιάδες (ή και εκατομμύρια;) ακατάγραπτους (αναπόγραφους) μη νόμιμα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Είναι επίσης άκρως αμφίβολο εάν οι φαινόμενοι ως θάνατοι από κορωνοϊό προέρχονται πράγματι από την αιτία αυτήν ή εάν για την επέλευση του θανάτου έδρασαν κυρίως τα υποκείμενα νοσήματα του ασθενούς.
Αποδείχθηκε επίσης ότι η καραντίνα δεν χρειαζόταν. Ο απλός συνωστισμός δεν θα διέδιδε τον ιό. Τον διέδωσαν (όπου διεδόθη) οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και οι αφιχθέντες εκ Κίνας. Αρκούσαν μέτρα αυτοπροστασίας παρόμοια με αυτά που όλοι παίρνουν σε περιόδους έξαρσης της γρίπης.
Το πλήγμα από τους λεγόμενους, επιεικώς, πολιτικούς και δημοσιογράφους (άλλος είναι ο ορθός χαρακτηρισμός τους) κατά της Εκκλησίας θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν αναμενόμενο.
Το πλήγμα από την επιστημονική - ιατρική κοινότητα, στην οποία συγκαταλέγονται και πολλοί πιστοί, ήταν ίσως μη αναμενόμενο και προκάλεσε το βραχυκύκλωμα στην εκκλησιαστική κοινότητα. Βέβαια, ευτυχώς δεν βραχυκυκλώθηκαν όλοι. Ο Κύριος βεβαίως έκτισε τους ιατρούς, όχι όμως όλους.

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΈΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΈΣ, ΑΝ ΜΕΣΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΌΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας συναντώνται.
Παρόμοιο πίνακα έχει υποβάλει και ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ προς την ΔΙΣ.
Αυτόν τον πίνακα υπογράφει από χθες ο αγωνιστής πρόμαχος της Ορθοδοξίας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος Πρωτοπρεσβύτερος της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών.
Και όταν ομιλεί και υπογράφει νέος ο Στύλος της Ορθοδοξίας π. Αναστάσιος δεν χωράει ουδεμία αμφισβήτηση.
Οπαδός του π. Αναστασίου

Ανώνυμος είπε...

Επικεντρώστε την προσοχή σας στα νούμερα και όχι στα λόγια τότε

Ανώνυμος είπε...

Μιλήστε ξεκάθαρα την ΑΛΗΘΕΙΑ π. Αναστάσιε.. δείξτε επιτέλους τον δρόμο. Οι διαπιστώσεις έχουν γίνει. Το επόμενο βήμα να μας πείτε ποιο είναι;
Πατερικός

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε αναζήτηση για το Πριγκιπάτο του Hutt River αλλά ντρέπεστε να γράψετε το όνομά σας. Γιατί ντρέπεστε; Με τις ειδικές σπουδές που χρειάζονται μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένη/ος;

Unknown είπε...

Ψοφαει για δημοσιότητα. Πρόσχημα; Η απολογία για την υγιή πίστη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιδεσιμολογιώτατε μπροστά στις ανθρώπινες ζωής οι οποίες σώθηκαν από την υπεύθυνη πολιτεία με την σύμφωνη γνώμη της ιατρικής κοινότητας και την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Συνόδου δεν έχουν αξία οι στατιστικές σας διότι δεν υπολογίσατε τους νεκρούς αν είχαν καθυστερήσει τα μέτρα.
Όλος ο Ελληνικός Λαός με μικρό ποσοστό εξαιρέσεων για να κάνουν τον κανόνα (μεταξύ αυτών δυστυχώς και εσείς» επικρότησε την απόφαση των λοιμοξιολόγων για την σωτηρία εκατοντάδων ζωών στην φιλτάτη πατρίδα μας. Τολμάτε και ομιλείτε εκ του ασφαλούς. Είσθε ιατρός, είστε κριτής των πολιτικών, ιατρών ιεραρχών; Ως τώρα ίσος με την παραίνεση της προϊσταμένης αρχής κάνατε την «πάπια» τώρα αρχίσατε ξανά την πολεμική σας. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας ως εφημέριος και ως υπεύθυνος άνθρωπος και όχι ως λαοπλάνος.
Με τιμή
Αριστείδης Κοντόπουλος
Φυσικός

Ανώνυμος είπε...

2:41 μμ
Πες μας και πόσα εκατομμύρια συνολικό πληθυσμο έχει η Ρωσία. Μην λες τα μισά.

Ανώνυμος είπε...

2:41, μήπως γνωρίζεις τον πληθυσμό της Ρωσίας;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΓΙΑ ΚΑΝΤΩ ΛΙΑΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ρε φίλε..!!
Πάλι τα ίδια ο π. Αναστάσιος?

Ανώνυμος είπε...

Επί πληθυσμού 145.Ο00.000, "ξέχασες" να μας πεις...

Ανώνυμος είπε...

Μόλις άκουσα την ενημέρωση την οποία στην κρατική τηλεόραση έκανε ο κ. Τσιόδρας. Ο π. Αναστάσιος να σταματά να παραπλανά τον κόσμο. Ας ακούσει την απάντηση του Επιστήμονα σχετικά με τα στατιστικά Γερμανίας και Ελλάδας τα οποία ανέφερε σε ερώτηση δημοσιογράφου και να κλείσει το στόμα του και να σταματήσει την εγκληματική για μένα παρουσία του επί του ευαίσθητου αυτού θέματος. Φτάνει πλέον η Ελλαδα δεν είναι Περσία για να έχουν τον ανεύθυνο λόγο οι Ιερωμένοι. Οι ιερωμένοι μέσα στο ναό και του ναού τους να πειθαρχούν σε όσα η πολιτεία που τους μισθοδοτή λέει επί θεμάτων υγιεινής των πιστών.
Αναμένω από τον π. Αναστάσιο διόρθωση και να μας μεταφέρει απόμαγνητοφωνημένα τα όσα επί των δύο χωρών είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα σας έχει κοντά ποδάρια π. Τάσο.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιό σας όζει επιστημοκεντρικού μονισμού κε Κοντόπουλε.
Ο συνταγματικός νομοθέτης φρόντισε πριν από σας και τους λοιμωξιολόγους να προστατεύσει τη δημόσια υγεία χωρίς να καταργήσει την ελευθερία άσκησης της θρησκευτικής λατρείας, όταν κινδυνεύει η πρώτη.
Αλλά το σύνταγμα επιεικώς κατακουρελιάστηκε εν προκειμένω προς συλλογικό μας όνειδος βεβαίως-βεβαίως...

Ανώνυμος είπε...

Μα σε εσάς ακριβώς επικεντρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Υποκλιθειτε στο αλαθητο του νεου παπα. Σκιστε τα πτυχια σας, επιστημονες, μιλαει ο βκιαριος του Χριστου. Θα μας αναθεματισει κιολας ο νεος ιεροεξεταστης αν δεν αναφωνησουμε "να 'ν' ευλογημενο";

Ανώνυμος είπε...

Εμπαθή ανώνυμε 6:54 μμ δεν έχεις λίγη τσίπα;
Γιατί βρίζεις τον π. Αναστάσιο κληρικό με σεμνότητα και σπάνιες εκκλησιαστικές γνώσεις;
Ο π. Αναστάσιος σου έφταιξε κρυφο-χριστιανομάχε;

Ανώνυμος είπε...

Ανέυθυνος είσαι και φαίνεσαι 3:01 πμ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιό είναι το ψέμα του π
Αναστάσιου, ανώνυμε ανεύθυνε ψευταρά 6:57 μμ;;;

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από τη σωτηρία του σώματος κύριε Κοντόπουλε ίσταται η σωτηρία της ψυχής.
Αυτό είναι το βίωμα ημών των χριστιανών.
Δηλαδή, κάθε φορά που ενσκήπτει πανδημία (παρεμπιπτόντως επί παγκόσμιου πληθυσμού 7,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων έχει νοσήσει μέχρι τώρα μόνο το 0,05% αυτού, οπότε μάλλον περί επιδημίας πρόκειται) θα παύει να κοινωνεί ο λαός του Θεού και θα πεθαίνει πνευματικά;
Ποιος θα δώσει λόγο για αυτούς τους πνευματικούς θανάτους;
Και γιατί να μην κοινωνούν οι πιστοί τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας;
Θα "αυτοκαταργηθεί" η Εκκλησία στερώντας τα μυστήρια από τους πιστούς;
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Πότε ξανάγινε αυτό σε περιόδους όντως πανδημίας;
Αναλογισθήκατε τι θλιβερό προηγούμενο δημιουργήθηκε;
Εάν ξαναέλθει δεύτερο κύμα, η πιθανότητα είναι αρκετά σοβαρή, θα μείνουμε πάλι χωρίς εκκλησιασμό και ιερά Μυστήρια, λες και είμαστε προτεστάντες;

Ανώνυμος είπε...

Να ευχαριστείς την κυβέρνηση παπά που έπραξε το καθήκον της για τους πολίτες. Τέτοια ανευθυνότητα από τον κλήρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν τον περίμενα. Θα ανοίξουν οι Εκκλησίες και τότε θα δει την γύμνια της η Εκκλησία από τον κόσμο. θα σας μετρήσουν και θα αποδειχθεί ότι τόσες φωνές για το τίποτα. Ο κόσμος στα πάρκα θα πάει στις εκκλησίες σας δεν θα πατήσει.

Ανώνυμος είπε...

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/36812-athina-linou-einai-i-ora-epistrofis-ton-piston-stous-naous-upo-orous
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας κα Λινού, καθηγήτρια και του κ. Τσιόδρα στο Χάρβαρντ, δήλωσε πρόσφατα ότι ήλθε η ώρα να επιστρέψουν οι πιστοί στους ναούς.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμά τους στις 17/5...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καυτά και σωστά τα σχόλια του σχολιαστή 9:09 μμ.
Τα είπε πολύ καλά!

Φωτεινός

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε κακόμοιρε είρωνα 8:16 μμ έλθει η θεία τιμωρία πάνω σου!

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Κάποιος Γέροντας είχε πει: ''Θέλω να δω τον αθλητή την ώρα του αγώνα , κι όχι την ώρα της προπόνησης.'' Δυστυχώς την ώρα που το ποίμνιο χρειάστηκε τον ποιμένα του, αυτός ηταν κρυμμένος!!!
Μόνο 10, 20 Ιερείς αν την επικράτεια είχαν το θάρρος να μιλήσουν. Κλειδώσαμε τους Ναούς λες και κλειδώσαμε τα σπίτια μας. Δεν αφήσαμε τη Θεία Χάρη να μας αποδείξει οτι σφάλουμε.Η Ορθοδοξία δεν είναι μια ακόμα θρησκεία , στην Ορθοδοξία έχουμε μια αποκάλυψη που βασικό της στοιχείο είναι η Χάρις. Η Χάρις λοιπόν εκχέεται μέσα στον χώρο και στον χρόνο μέσα από το θαύμα.
Ο Μέγας Αθανάσιος λέει ότι έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός κατά χάριν. Αυτό λοιπόν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το έχουν βιώσει άπειρες φορές μέσα στα 2000 χρόνια, μέσω των Θαυμάτων που παρουσιάζουν την είσοδο του Θεού μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Τα μυστήρια της Εκκλησίας, προσφέρουν αυτή τη Χάρη.Άν το χειμώνα μας πούν πάλι να κλειδωσουμε τους Ναούς και να μην κάνουμε Χριστούγεννα τι θα γίνει; Έχουμε δώσει μεγάλο δικαίωμα που δεν μπορούμε εύκολα να το πάρουμε πίσω. Μην κρίνετε σκληρά Ιερείς σαν τον π. Αναστάσιο. Να εύχεστε να υπάρχουν τέτοιοι Ιερείς που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα με το δικό τους τίμημα. Διότι πάντα υπάρχει ενα τίμημα, που ο ''υπάκουος'' δεν μπορεί να το δει. Στο συγκεκριμένο άρθρο οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Στα πόσα κρούσματα θα χτυπήσει καμπανάκι από την επιστροφή τη Δευτέρα στα μη μέτρα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο Κοντόπουλος προκλητικέ κ. 9.09.
Η σωτηρία της ψυχής για όσους το επιθυμούν στην Πάτρα είναι δεδομένη δεν τους έλειψε ο εκκλησιασμός καμιά μέρα όλο αυτό τον καιρό. Το κεκλεισμένων των θυρών ήταν για τους πολλούς. Είναι γνωστό στους κύκλους μας και αύριο ποιοι ιερείς θα λειτουργήσουν στην Πάτρα και τα περίχωρα. Είναι γνωστό το πώς ειδοποιούν όσους θέλουν. Η αστυνομία ή τα έχει κάνει πλακάκια ή είναι ανίκανη. Ο π. Αναστάσιος το δήλωσε την Ανάσταση λειτούργησε με κόσμο. Ποια άλλη ομολογία θέλουν. Να σας πω τώρα τα ονόματα με τους ιερείς που αύριο θα λειτουργήσουν με κόσμο…. Αν το πω θα είμαι ρουφιάνος. Αυτοί που λειτουργούν και όσοι και όσες πηγαίνουν τι είναι;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεστε τώρα πλέον κ. Κοντόπουλε, με τι είδους ανθρώπους προσπαθείτε να διαλεχθείτε. Μη σπαταλάτε άσκοπα το χρόνο σας με δαύτους, δεν έχει νόημα. Αξιοποιείστε τον καλύτερα ασχολούμενος με σοβαρά πρόσωπα και πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 2/5 10:39 μ.μ: όταν δεν διαθέτεις επιχειρήματα επιλέγεις τον εύκολο τρόπο της απαξίωσης του διαφωνούντος.
"Συγχαρητήρια"!

Ανώνυμος είπε...

Τσιγαρίστηκες 10:39 από το σχόλιο του 9:09;

Ανώνυμος είπε...

Για εμάς στον Άγιο Νικόλαο και στα Εισόδια έσβησες ως ιερέας. Όταν λειτουργείς θα είσαι με την κλίκα σου αυτούς που προσκαλούσες τους δικούς σου. Εμείς θα γεμίζουμε την εκκλησία με τον ποιμένα τον καλό που μας αγαπά και συνοδοιπόρησε μαζί μας. Μην μας ψάχνεις δεν θέλουμε ούτε να σε δούμε.
Προσκαλώ τους πιστούς άλλων ενοριών σε όλη την Ελλάδα τα ίδια να κάνουν και στους όμοιους ιερείς που λειτουργούσαν για τον κύκλο τους. Κανένας στους Ναούς όταν λειτουργούν ιερείς που μας δίχασαν.
Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Σαλογιάννη!

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε και τους "ανυπάκουους" στη Ρωσία και στα Μοναστήρια του Ονούφριου στην Ουκρανία (Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, Ποτσάεφ), πώς έβαλαν την ουρά στα σκέλια μόλις ΓΕΜΙΣΑΝ από κρούσματα και πώς λούφαξαν μετά τις αρχικές... ηρωικές κορώνες, σαν και τις δικές σας (εκ του αφαλούς φυσικά) καλή ώρα. Και αν κάποιοι εξυπνάκηδες προβάλλουν τον μεγάλο πληθυσμό της Ρωσίας για να ισχυριστούν παραπλανητικά ότι το ποσοστό είναι σε τελική ανάλυση μικρό, ας θεωρήσουν καλύτερα τον αριθμό των κρουσμάτων στους χώρους λατρείας που παρέμειναν (αρχικά) ανοικτοί, αν τους ενδιαφέρει πραγματικά να εξάξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Όμως ΔΕΝ είναι αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει. Μόνο η προπαγάνδα των αρρωστημένων φαντασιώσεών τους, τις προβάλλουν και καλά ως τάχα αληθινή "ορθοδοξία"... Οι υπόλοιποι, οι καλόπιστοι και σκεπτόμενοι, ας κρίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ιωάννης Σαλογιάννης πάντα γράφει καλά σχόλια και άρθρα. Τον ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν είσαι σοβαρο πρόσωπο ανώνυμε 10:39 μμ που αναιδώς απορρίπτεις τους σοβαρούς σχολιαστές που δεν είναι σαν και σένα και διαφωνούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φωτεινός φαίνεται αντί της λέξης 'σχόλια' ήθελε να βάλει τη λέξη 'ερωτήματα', αναφερόμενος στον 9:09 μμ.

Ανώνυμος είπε...

10:39-2/5: δεν αξίζει κανείς να σου απαντήσει!
Το σχόλιό σου το παραδίδουμε στη χλεύη των αναγνωστών, εκεί δηλαδή που είναι η θέση του!

Ανώνυμος είπε...

Το αξιοθρηνητοι δεν μου άρεσε. Προκαλεί πάλι ο σεβαστός πατήρ.

Ανώνυμος είπε...



ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΤΗ Η ΑΠΟ ΦΑΑΝΑΤΙΣΜΌ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΣΜΑΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΠΑΤΗΡ.ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οι φίλοι σχολιαστές που συμφωνούν με το κλεισιμο των ναών, και αντιπαρατίθενται στον π. Αναστάσιο, τί θα κάνουν στις 17 Μαίου ?
Θα προσέλθουν στους ναούς ?
Θα Κοινωνήσουν ?
'Η θα παρατείνουν την αποχή τους για 1 - 2 μήνες ακόμη, μέχρι να νοιώσουν ασφαλείς ?

Ανώνυμος είπε...

Να πω κ εγω με μια αλλη ματια κατι?
Μιλησαν για εμβολια.Ας κανουν πρωτοι το εμβολιο και οι 300 της Βουλης κ αφου περασει χρονος να δουμε τα αποτελεσματα και βλεπουμε!

Θυμηθηκα το ''....γινου πιστος αχρι θ α ν α τ ο υ κ δωσω σοι τον στεφανον Ζωης!''....
Ενα αλλο που ηθελα να ρωτησω ,κατα την ιεραποστολη κατω εκει στους αδελφους μας με τους ιους εμπολα,τους τυφους κ ολα τα αλλα,οι πιστοι αδελφοι μας ασθενεις κ μη ασθενεις δεν κολλανε?
Οι ιερεις εκει,δεν ειναι στρατιωτες,δεν κινδυνευουν και οι ιδιοι,δεν μετρουν θυματα,δεν πονουν κ αυτοι,που πεθαινουν παιδακια,γεροι και μητερες,τι κανουν δηλαδη αυτοι,κλεινουν τους ναους απο αχυρο που ειδα και λενε ''Μεχρι νεοτερας,δεν κοινωνα κανεις ουτε βαπτιζεται κλπ?''....

Τι να πρωτοθυμηθω!
Ολες τις αλυσιδες των παθων,την ιαση της ψυχης χωρις εξομολογηση και Θ.Κοινωνια?
Τις ευχες της Θ.Λ?
Να σκεφθω πως ειναι αναγκη να εμβολιασθω με χημικες ουσιες αμφιβολου ποιοτητας,μονο και μονο ακουσον ακουσον επειδη θα αρρωστησω απο κατασκευασμενους ιους,,,,
Ελεος πια!
Το θεατρο του παραλογου,,,,που μοιαζει με το αιωνιο χρεος και μυριζει παγκοσμιοποιηση.
Και,να ξεχασω Το Αγιον Πνευμα,να ξεχασω τον Τρισαγιο Υμνο,να ξεχασω πως αγγελοι ,αγιοι και ανθρωποιαποτελουν ενα σωμα,μια Εκκλησια και εναν χορο,οτι απο κοινου πανηγυριζουν ολοι,ουρανος κ γη απο κοινου δοξολογωντας συναθροιζωμενοι επι το αυτο θυσιαστηριο,που ειναι Ποτηριον Ζωης κ οχι θανατου...να ξεχασω την νηστεια,την αγρυπνια,την προσευχη,να ξεχασω την ακροαση του Ευαγγελιου,να ξεχασω οτι οι εν νοσοις εχομεν τον ιατρον και οι εν κινδυνοις τον ρυστιν,οι δε μετανοουντες τον προστατην,να ξεχασω γενικα οτι τα Τιμια Δωρα θα γινουν Σωμα κ Αιμα Κυριου και λαμβανονται για το καλο ολων συμφωνα με την αναγκη καθενος,ενεκα της Χαρης και φιλανθρωπιας Του μονογενους Του Υιου
Και με την επομενη ευκαιρια να αρχισουν οι αλλοιωσεις και οι μεταρρυθμησεις,καθε φορα που καποιος ιος παρουσιαζεται για να μειωνονται οι απαιτησεις της Εκκλησιας,δεν λεω προς ενοποιησιν & αλληλεπιδρασιν των παντων,οοοχι! Μη χασουμε το Φως των ομματιων μας....!
Και εχουμε κ την απαιτηση να λεμε στο τελος της Μεταληψης,πως ζητουμε και την ενοτητα της πιστεως η οποια πιστη μας δινει την δυνατοτητα να τραφουμε στο στον ενα Αρτο,στο ενα Σωμα Του χριστου,προυποθεσις για να γινουμε δεκτοι στην ενοτητα της Θ.Ευχαριστιας.
Και αν θυμηθει κανεις τη λατρευτικη συναξη οτι σε καθε Ακολουθια γινεται μια κινησηΤου Τριαδικου Θεου προς τον Λαο του Θεου [καθοδος]και συγχρονως πορεια-κινηση του λαουπρος Τον Τριαδικο Θεο[ανοδος],,,,που να συναντηθουν αυτα ελευθερα,χαρμολυπητικα,κ σταυροαναστασιμα,,οταν η πανουκλα στεκεται εμποδιο και καθε εμπολα για να μην αγιαζεται ουδεις αλλα και να μην γινεται και υγιης δηλαδη....
Χριστος Ανεστη!
,,,,,

Ανώνυμος είπε...

π.Αναστασιος: έδωσε τη μαρτυρία του Ποιμένα στην ενορία του και οχι μονο!
π. Χαριτων: έδωσε εξίσου μαρτυρία Ποιμένα στο χωρο του νοσοκομείου, όταν επισκεπτοτσν και κοινωνουσε ασθενείς με κωρονοιο.
Αξιοι και οι δύο ιερεις μας, οι οποιοι συνδέονται με βαθιά φιλία παλαιόθεν. Αισθάνομαι τιμη και ευγνωμοσύνη που και οι δύο με οδηγούσαν στα νεανικά μου χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

https://www.ethnos.gr/ellada/103348_mosialos-apofygi-tis-theias-koinonias-me-ti-simer
ini-morfi-mehri-na-ehoyme-embolio
Οι διάφοροι οπαδοί του επιστημονισμού καλούνται να προβληματισθούν πάνω στην απαράδεκτη δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία Κοινωνία.
Εκεί φθάσαμε!
Θα μας υποδεικνύουν οι γιατροί πως θα τελείται το Ιερό Μυστήριο!

Ανώνυμος είπε...

Αφησε τις εξυπνάδες Μ.Μ. 1:07 πμ!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το αποστομωτικό σου σχόλιο 12:02!

Μαρία Π. είπε...

Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, γύρω στην αρχή της Σαρακοστής, εν μέσω φοβερής κινδυνολογίας για «χιλιάδες αναμενόμενους θανάτους», η Εκκλησία υποχρεώθηκε αρχικά να πάρει κάποια μέτρα, όπως η μείωση του αριθμού και της διάρκειας των Ιερών Ακολουθιών, για να μην χρεωθεί αυτό που υποτίθεται ότι θα επακολουθούσε, και δεχθεί διασυρμό (ουσιαστικά η ίδια η πίστη μας, γιατί εκεί στοχεύει ο διάβολος).
Εφόσον μάλιστα και ο κόσμος φοβήθηκε απ΄όσα άκουγε, και την Β΄ Κυριακή όπως και στους Β' Χαιρετισμούς, η συμμετοχή δυστυχώς ήταν ελάχιστη, επομένως «δεν υπήρχαν πλάτες». Άλλωστε η πορεία της λεγόμενης «πανδημίας» ήταν ακόμα άγνωστη.
Στη συνέχεια η Εκκλησία παραδόθηκε άνευ όρων στις εντολές της κυβέρνησης, έκλεισε τις θύρες των Ναών, και ενώ ο κόσμος νόμιζε ότι αυτό θα κρατούσε για 2-3 εβδομάδες, φτάσαμε στα πρωτοφανή που γνωρίζουμε, παρά την καλή πορεία της χώρας ως προς το θέμα του κορωνοϊού.
Προκαλεί σκανδαλισμό το γεγονός ότι είμαστε η μόνη απ΄τις Ορθόδοξες χώρες (μαζί με την Κύπρο) που παραδοθήκαμε ΑΜΑΧΗΤΙ και παραχωρήσαμε έδαφος για όσα θα επακολουθήσουν (έτσι αισθανόμαστε), όταν όλες οι υπόλοιπες Ορθόδοξες χώρες και Εκκλησίες, βρήκαν τρόπους να παραμείνουν ανοιχτοί οι Ναοί, και να μην στερηθούν την Θεία Κοινωνία.Το χειρότερο είναι ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν.
Δεν έχει νόημα όμως να δημιουργείται διαμάχη ανάμεσα σε όσους θεωρούν ότι ήταν αναγκαία όλα αυτά και σε όσους λένε ότι μπορούσαν να βρεθούν τρόποι όπως έγινε σε άλλες χώρες.
Εδώ που φτάσαμε, και συγκεκριμένα, εφόσον η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την Θεία Κοινωνία (το είχε πει άλλωστε εξαρχής), πρέπει να συσπειρωθούμε κλήρος και λαός, και να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει ελεύθερη Ορθόδοξη Λατρεία στην Ελλάδα.
Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Χριστός Ανέστη.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ένας έχει το δικαίωμα 1,52 να έχει την άποψή του. Ανόμοια πρόσωπα δεν μπορούν να συγκριθούν.

Ανώνυμος είπε...

Για την οικογένειά μου τα μέτρα εγκλεισμού ήταν μια ευλογία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε κοντά ως οικογένεια. Να περνάμε μαζί το απόγευμα χωρίς ο ένας να τρέχει από δω και από εκεί. Τα παιδιά χάρηκαν την παρουσία μας. Φάγαμε σπιτικό φαγητό όλοι μαζί. Χαρήκαμε ανεπανάληπτες στιγμές απογεύματα και βράδια με τα παιδιά μας. Πήγαμε βόλτες. Επικοινωνήσαμε. Γνωριστήκαμε. Για εμένα από αύριο ώρα 6 που σταματούν τα μέτρα θα παραμείνουν νοσταλγικές αυτές οι μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:55: εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες στραγγαλισμού των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, ρουφιανισμού και χαφιεδισμού, απαράδεκτης ενδοτικότητας από την πλευρά της επίσημης Εκκλησίας, φόβου και τρομοκρατίας, συλλογικής παράνοιας και κατάθλιψης.

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουν ό,τι τους υπαγορεύσει η συνείδησή τους και θα είναι γι' αυτό υπόλογοι μόνο στο Θεό. Όχι στον πάσα ένα, που νομίζει ότι έχει στο τσεπάκι του τις βουλές και την κρίση του Θεού και μπορεί να μιλά εξ ονόματός Του. Άντε γιατί πολύ ψηλά τον πήρατε κάποιοι τον αμανέ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ρουμανία με 780 νεκρούς δεν είναι ορθόδοξη χώρα ;Γιατί δεν την αναφέρει;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σου είπε ότι πρέπει να αναφέρει όλες τις ορθόδοξες χώρες 8:01 πμ;
Τα ΜΜΕ γιατί επικεντρώνονταν στην Ιταλία και δεν ανέφεραν τις ορθόδοξες χώρες που αναφέρει ο π. Αναστάσιος;

Ανώνυμος είπε...

Αχ! παμπόνηρε Πατρινέ π. Αναστάσιε. είσαι και εσύ από το κλαμπ των Πατρινών του Οικοτροφείου της Καρτάλη. Για τους Κρητικούς έλεγε ο Απόστολος Παύλος για σας τους Πατρινούς ξέχασε να πει ότι είστε «πονηροί» και δίβουλοι.
Έψαξα στο google και διάβασα τα παρακάτω. Για να αναιρέσω τα παραπάνω να συμπληρώσεις τον ελλειμματικό σου πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο γράφεις και τα άρθρα σου τα απολογητικά;
Για την Ορθόδοξη χώρα της Ρουμανίας διάβασα:

Επιβεβαιωμένα
13.163
Ανάρρωσαν
4.869
Θάνατοι
780

Από τότε σε φοβόταν το μάτι μου π. Αναστάσιε και ειδικά εσένα και τους δύο σου φίλους.
Προφητικά τα λόγια σας για τα κοντά ποδάρια….

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να δω την αντίδραση του συντάκτη της παρούσας καταγγελίας τώρα που ο φωτισμένος υπηρέτης της Αλήθειας 8.01 αποκάλυψε την συσκότιση του ιερέως της Ορθόδοξης «αντικειμενικότητας»(;) για τους 780….. 780…… 780…. Νεκρους ομόδοξους αδελφούς μας στην Ρουμανία. Το έγραψα τρεις φορές για να το εντυπωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 12:19 και οι ομοφρονές σου έχετε σηκώσει ψηλά τον αμανέ!
Και να πάψετε επιτέλους να προκαλείτε!
Είστε μια θλιβερή, εκκοσμικευμένή και γέμουσα ορθολογισμού μειοψηφία, που κάθε άλλο παρά εκφράζετε την υγιά εκκλησιαστική συνείδηση.
Η υγειονομική κρίση σας αποκάλυψε πανηγυρικά!

Ανώνυμος είπε...

Το απύθμενο μίσος κάποιων σχολιαστών σε βάρος του ομολογητή ιερέα π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου, ο οποίος με την εν γένει παρουσία του κοσμεί την ιερωσύνη, έχει φανερωθεί και σε άλλες, προγενέστερες αναρτήσεις, οπότε δεν μας προξενεί έκπληξη η χολή που έβγαλαν ξανά εναντίον του.
Μάλλον τους έχουν τσιγαρίσει οι αντιοικουμενιστικοί του αγώνες και οι ουσιώδεις παρεμβάσεις του επί του Ουκρανικού ζητήματος.
Απλά εκτονώθηκαν για μια φορά ακόμη, ενώ επί της ουσίας προκαλούν το μειδίαμα και τον οίκτο μας...

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια στάζει από τα μπατζάκια σου, στατιστικολόγε της συμφοράς 10:50 π.μ.
Ο π. Αναστάσιος έχει περγαμηνές αγωνιστικότητας και έχει βάλει το κεφάλι του στον τορβά, εσύ εμπαθέστατε κατήγορε, τι έχεις να επιδείξεις, πέρα από την εμπάθειά σου;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο "φωτισμένος υπηρέτης της Αλήθειας", είσαι συ 11:14;

Ανώνυμος είπε...

Θα κοσμούσε την ιεροσύνη του κύριε/α 1.01 αν έκανε πράξη τα όσα γράφει. Μιλάει εναντίον του Οικουμενισμού αλλά δεν ακολουθεί τους πραγματικούς αντιοικουμενιστές (με τους οποίους διαφωνώ αλλά πράττουνε αυτά που λέγε) π. Θεόδωρο Ζήση, π. Νικόλαο Μανώλη και άλλους διότι είναι γιαλατζή ομολογητής
Αν πίστευε στις ουσιώδεις παρεμβάσεις του για το Ουκρανικό θα έπρεπε το λιγότερο να έχει ζητήσει απολυτήριο από την Μητρόπολη Πατρών αφού σθεναρά υπερασπίσθηκε το Αυτοκέφαλο ο προϊστάμενός ομολογητής επίσκοπός του.
Μειδίαμα και οίκτο προκαλεί κάθε φορά ο ίδιος για τον εαυτό του με τα όσα γράφει. Αυτός βγάζει χολή για τους άλλους, αλλά δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του να δει ότι είναι αναξιόπιστος.
π. Βασίλειος Πολυχρονιάδης

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας στο Άρχων την επιστολή “Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε οι Ναοί δεν έχουν χρήματα για αντισηπτικά…”
https://arxon.gr/2020/05/makariotate-archiepiskope-oi-naoi-den-echoyn-chrimata-gia-antisiptika/
βλέπω πως όλος ο αγώνας ήταν για να γεμίσουν τα παγκάρια σας. μπάζανε παράνομα κόσμο στις Λειτουργίες για το χρήμα. Αχ αυτό το χρήμα πρόδωσε τον Χριστό αλλά αυτό μαζεύουν και για τούτο κόπτονται.

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητοί μου που αναφέρεστε στη Ρουμανία.
Ξεχάσατε να συμπληρώσατε ότι η Ρουμανία ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

Για τους ανώνυμους υβριστές μου:μην κουράζεστε, δεν με πτοείτε όσο και να με υβρίζετε… Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια…

Ανώνυμος είπε...

Προς π.Βασίλειο Πολυχρονιάδη: δηλαδή όποιος αντιοικουμενιστής κληρικός δεν έχει επιλέξει τη γραμμή πλεύσεως των πατέρων που αναφέρατε είναι γιαλαντζί ομολογητής;
Αν είναι δυνατόν!
Η σκέψη σας εν προκειμένω ρέπει προς τη μονομέρεια.
Ο καθείς έχει τον τρόπο δράσεώς του.
Ούτε ποτέ ένας ιερέας δεσμεύεται από το τι φρονεί και πράττει ο επίσκοπός του.
Η αντίθετη άποψη όζει δεσποτισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος δεν είναι υποχρεωμένος να αποτειχιστεί!!!
Εχει κάθε δικαίωμα να γράφει αντιοικουμενιστικά όσο θέλει.

Η ιδέα περι υποχρεωτικής αποτείχισης είναι πλάνη!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τα έξοδα και την οικονομική κατάσταση των Ναών ιεροκατηγορε 4:29 μμ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό το ότι δεν σας πτοούν όσοι σας υβρίζουν π. Αναστάση αυτό που σας αρέσει είναι η δημοσιότητα. Φυσιογνωμικά σας γνωρίζω γιατί έχω έλθει και στον αγιο Νικόλαο για κοινωνικές υποχρεώσεις. Όχι όμως προσωπικά. Κουβέντες δεν έχουμε ανταλλάξει. Ο εφημέριος της ενορίας μου που τον ρώτησα γιατί σας, αφού σας διαβάζω σε εκκλησιαστικά ιστολόγια, μου είχε πει καλός είναι, του αρέσει να προβάλει τον εαυτό του και σε κάθε ευκαιρία και για αυτό γράφει. Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να έχουν υπομονή να ακούν πολλά από διαφόρους σαν εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Γιά τη σωστή πληροφόρηση αναφέρω τα εξής:
1) Στην Ρουμανία όλοι οι ναοί ήσαν και είναι ανοικτοί( χωρίς να υπάρχει
προτροπή γιά αποχή από εκκλησιασμό),εκτός του Μ.Σαββάτου και Κυριακής του Πάσχα που παρέμειναν κλειστοί.
2) Στην Βουλγαρία όντως ήσαν και είναι ανοικτοί οι ναοί,ακόμη και την Κυριακή των Βαΐων και του Πάσχα,αλλά με την διαφορά ότι υπάρχει απόφαση της Ι.Συνόδου Ρουμανίας,γιά παραμονή των πιστών στα σπίτια τους για κατ'οίκον προσευχή,με αποτέλεσμα την πολύ μικρή συμμετοχή πιστών στις ιερές ακολουθίες.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο της 4/5 και ώρα 10.38μ.μ., αναφέρεται εκ λάθους η Ι.Σύνοδος Ρουμανίας,ενώ το σωστό είναι η της Βουλγαρίας.

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!
"Οι θρησκευτικές λειτουργίες στη Ρουμανία το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα τελεστούν δίχως τη συμμετοχή πιστών λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μάρτσελ Βέλα.
«Οι θρησκευτικές λειτουργίες τη νύχτα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν σε συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και τις διατάξεις της κυβέρνησης σχετικά με τις δημόσιες συγκεντρώσεις, χωρίς τη συμμετοχή πιστών εντός των εκκλησιών, στο προαύλιο ή σε χώρους κοντά στις εκκλησίες», είπε ο κ. Βέλα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-roymania-kleistes-ekklisies-pasha

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου 4.5. 9:28 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Να ακούς τον "εφημέριο της ενορίας σου" πρέπει να είναι πάρα πολύ πνευματικός άνθρωπος.
Ενώ δεν τον γνωρίζω καταλαβαίνω την μεγάλη πνευματικότητά του διότι φαίνεται να έχει και διορατικό χάρισμα. Γνωρίζει τι γίνεται στην καρδιά των άλλων κληρικών και για πιο λόγο ενεργούν και γράφουν...
Δεν είναι και μικρό αυτό! Αν σκεφτούμε ότι παλαιά μόνο ο Θεός ήταν "ο ετάζων νεφρούς και καρδίας". Τώρα, είναι και ο "εφημέριος της ενορίας σου".
Είσαι πολύ τυχερός και ευλογημένος με τέτοιο "εφημέριο στην ενορία σου".
Να τον συμβουλεύεσαι τακτικά. Πολύ τυχερά και τα πνευματικά του παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις ξεφύγει τελείως παπα Τάσο
Ο Θεός να σε φυλάξει

Οχι στον διωγμό των Λειτουργών!!! είπε...

Οι υβριστές π. Αναστάσιε δεν αποκλείεται να είναι φιλοφαναριώτες οικουμενίσταροι...

Ανώνυμος είπε...

Τραγικη κατασταση!
9.28,,,,
Ο καθε ποιμενας εχει ευθυνη απεναντι τον Θεο και στο ποιμνιο.
Αλλα σημερα,τι να μιλησεις για Θεο,αφου ολα εχουν νεκρωσει.
Και οδηγουμαστε στην οργη Του Θεου,ακολουθωντας αλλους δρομους και φρονηματα.
Θα βαλω στο τραπεζι δυο διαστασεις για να δω και εγω κ ολοι ποσο πισω βρισκομαστε πνευματικα.

Θυμαμαι τον αγ.Ισαακ Τον Συρο,ο οποιος λεγει πως αυτος που κλαιει για τις αμαρτιες του,,,,,,ειναι ανωτερος απο αυτον που ανασταινει και νεκρους!!!!!!!!!!!!!και εσυ φιλοθεε,μιλας για αυτοπροβολη....
Να τοποθετησω και την αλλη πηγη,αυτη τη φορα ερχεται απο τον αγ.Μαξιμο τον ομολογητη,και μενω ακινητη,γιαυτο ας δουμε τις διαστασεις ,τα μεγεθη των αγιων Πατερων,για να εργαστουμε ολοι,για να τους φθασουμε και ας αφησουμε τις αυτοπροβολες.
Πως σου φαινεται αυτο,,,,
''Ο εχων προσηλωμενον τον νουν εις την αγαπην Του Θεου,καταφρονει ολα τα ορωμενα και αυτο το σωμα του ωσαν ξενο''...
''Εαν η ψυχη [προσεξε!] ειναι ανωτερα απο το σωμα και Ο Θεος ειναι ασυγκριτως ανωτερος απο τον κοσμο...τοτε εκεινος που προτιμαει το σωμα απο την ψυχη κ απο Τον Θεο,δεν διαφερει σε τιποτα απο τους Ειδωλολατρες.....>προσεχω που παει το ζητημα...
Εκεινος που απεμακρυνε τον νου του απο την Αγαπη Του Θεου,αυτος δινει περισσοτερη σημασια στο σωμα παρα στην ψυχη,ακομα δε και στα εργα Του Θεου,,,,παρα στον Θεο!
Ο Θειος Φωτιος διερωταται,κανει την ερωτηση .....
''Ποθεν καυχωμεθα εν ταις θλιψεσιν...''
Χρεωστουμεν υπερεραν Αυτου...καν τι δεοι παθειν,μη αφιστασθαι.Του προς Αυτον ερωτος.
Διατι?
Οτι Αυτος ημων ηρασθη πρωτος και ουκ ηρασθη μονον,αλλα και ητιμασθη υπερ ημων και ερραπισθη και εσταυρωθη!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Ποιοι μετεθεσαν για αλλου την Ζωη.
...θελουμε να ζησουμε,δεν το απορριπτουμε αυτο,αλλα χωρις την αγαπη Του Θεου,δεν μπορουμε να αγαπησουμε την ψυχη μας,διοτι χαριν Εκεινου αγαπουμε κ αυτην.
Οσοι λοιπον αγαπουν Τον Θεο,γιατι να Τον στερουνται κ γιατι να αποστερουν Τον Θεο απο οσα Του ανηκουν ...και εσυ μιλας για αυτοπροβολη,αντι να δεις τα μεγεθη αυτα και να κρυβομαστε,γιατι μας περιμενουν πολλα δεινα και δεν ειμαστε ετοιμοι,η ειμαστε?
Αρα λοιπον,για ποιο λογο να καταφρονουμε καποιες παρατηρησεις καποιων,οι οποιοι εχουν το θαρρος της γνωμης,οπως ολοι οι ανθρωποι....γιατι να τον σταμπαρουμε....γιατι να τον υποτιμαμε....γιατι δεν κρινουμε τον εαυτον μας σε συγκριση με Τους αγιους Πατερες?
Γιατι δεν θελουμε να αλλαξουμε,πρωτοι εμεις τα ποιμνια...
Οσοι γραφουν σε αρθρα,αυτοπροβαλλονται?Γιατι ειδικα μονον καποιοι?
Ας προσγιωθουμε,μιας και εχουμε σοβαρα προβληματα ομοφροσυνης στην Εκκλησια και ας κανουμε το κατα δυναμιν....
Χριστος Ανεστη!
,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Οι ‘’φιλοφαναριώτες οικουμενίσταροι...’’ φίλε δεν ασχολούνται με τις παρωνυχίδες. Τους ενδιαφέρουν κείμενα θεολογικά διότι δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.

Αντίθετος στην αίρεση είπε...

Αφησε το παραμύθι 8:08 μμ ξέρουμε πόσο μανία έχουν μερικοί φαναριολάτρες οικουμενίσταροι απέναντι των Αντιοικουμενιστών!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δουλειά των θεολόγων και των κληρικών να μας λέγουν τι ισχύει και τι δεν ισχύει για τα ιατρικά θέματα.

Ανώνυμος είπε...

https://orthodoxia.info/news/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7/

Ανώνυμος είπε...

Οι εκκλησιαζομενοι νεκροι φαινεται οτι πληθαινουν στις ρωσσικες εκκλησιες. Μηπως προσεγγιση πολλων παραδοσιακων πιστων, οτι δεν κολλαμε στους ναους, ειναι τελικα μια μονοφυσιτικη προσεγγιση?

prohoros είπε...

Στην ελλάδα παρθηκαν κατά της Covid-19 μέτρα που περιελάμβαναν και εφαρμογή περιορισμών στην Εκκλησία. Σε άλλες ορθόδοξες χώρες πάρθηκαν διαφορετικά μέτρα.

Ως απόδειξη της μή αναγκαιότητας των μέτρων που λήφθηκαν στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις των χωρών αυτών, μετρούμενες με νεκρούς ανά εκατομμύριο, σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση της Ελλάδας. Επειδή οι επιδόσεις ήταν χαμηλότερες, εξήχθη το συμπέρασμα πως τα μέτρα δεν ήταν αναγκαία, ή τελος πάντων δεν ήταν τα σωστά και πως επιβλήθηκαν με ψέματα.

14 μέρες μετά οι επιδόσεις αυτές έχουν ανατραπεί σε όλες, πλην μίας χώρας (Γεωργίας). Ανατρέχοντας στην ίδια πηγή στην οποία αναφέρεται το αρχικό ποστ, βλέπουμε:

Νεκροί ανά εκατομμύριο

Ρωσία: 17 (από 7 την 1η Μαΐου)
Λευκορωσία: 17 (από 9)
Ελλάδα: 15 (από 13)
Βουλγαρία: 15 (από 9)
Μαυροβούνιο: 14 (από 11)


Η τάση μάλιστα είναι η διαφορά να ανοίξει ακόμη περισσότερο εις βάρος των χωρών αυτών. Προφανώς δεν μπορεί το στατιστικό αυτό να χρησιμοποιείται πλεον για να στηρίξει τον ισχυρισμό πως, στην Ελλάδα με ψέματα μας ανάγκασαν να εφαρμόσουμε αχρείαστα και λανθασμένα μέτρα.

Η επιδημία της Covid-19, είναι ένας αγώνας δρόμου στον οποίο κάθε κράτος ξεκινάει να τρέχει διαφορετική στιγμή και με διαφορετικό ρυθμο. Ένα στιγμιότυπο όπως αυτό της αρχικής ανάρτησης δεν δίνει ασφαλή εικόνα για εξαγωγή συμπερασμάτων. Σημασία έχει η τάση, ο ρυθμος εξάπλωσης και η τελική εικόνα κι οχι τόσο τα στιγμιαία στατιστικά. Όποιος βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα από τα τελευταία, μπορεί να σκονταψει.