Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


 Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πατρών ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του είπε : " Σήμερα που εορτάζουν οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου ανεγνώσθη η ευαγγελική περικοπή  του σπορέως ". 
Η παραβολή του σπορέως περιέχει αλληγορική σημασία δηλαδή την σπορά του Θείου λόγου στις ψυχές των ανθρώπων. Ο σπείρων είναι ο Κύριος ο οποίος εξήλθε εκ του τόπου της τρισηλίου θεότητος κατήλθε εδώ στη γη για να σπείρη τον Θείο λόγο . Ο Θείος λόγος ο σπόρος υπάρχει στο Άγιο Ευαγγέλιο.
Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος ανέφερε τις τέσσερις κατηγορίες των ανθρώπων ως προς τη σχέση τους με τον Θείο Λόγο:





α) Οι αδιάφοροι για τα πνευματικά Θέματα,
β) Υπάρχουν εκείνοι που ενθουσιάζονται ακούγοντας τον λόγο του Θεού αλλά σύντομα τον ξεχνούν, 
γ) Υπάρχουν χριστιανοί που ακούνε τον λόγο του Θεού αλλά εύκολα παρασύρονται από τις απολαύσεις και ξεχνούν τον λόγο του Θεού,
δ) Ευτυχώς υπάρχει και η αγαθή γη και ο πνευματικός σπόρος φυτρώνει, καρποφορεί, αναπτύσσεται όπως συνέβη με τους Αγίους Αποστόλους, τους πατέρας και διδασκάλους, μάρτυρας και Οσίους της Εκκλησίας μας. 
Ας μελετάμε, ας ακούμε και κυρίως ας τηρούμε τον Θείον λόγον δια να οδηγηθούμε στον Αγιασμό, την λύτρωση και την σωτηρία μας.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.
Αλέξης Στροφύλλας








Δεν υπάρχουν σχόλια: