Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: ''Το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας''

  «Ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλύτερων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας», υπογραμμίζει του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.κ. Ιερώνυμος, ύστερα από ερώτηση της δημοσιογράφου Ελένης Μαχαίρα για τον εορτασμό των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

«Η Εκκλησία μας, κλήρος και λαός, εύχεται και προσεύχεται να εορτάσουμε τις Ημέρες των Αγίων Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας μέσα και κοντά στις εκκλησιές μας με την τήρηση πάντα των ενδεδειγμένων υγειονομικών κανόνων και των αναγκαίων μέτρων χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας.

Οφείλουμε όμως και εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα και στην καθεμία μας ως υπεύθυνοι πολίτες και πιστοί Χριστιανοί.

Το ξαναλέω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας.

Ως Χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και ο Θεός επιθυμεί από εμάς να επιλέγουμε πάντα το καλό, με νου και με γνώση. Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο, το καλό επιλέγουμε.

Το τέλος της πανδημίας είναι κοντά. Ας το φέρουμε κοντύτερα, ας το επισπεύσουμε εμβολιαζόμενοι. Καθένας και καθεμία που εμβολιάζεται, με αυτή την πράξη αγάπης προς τον Θεό, τον εαυτό του και τον πλησίον του, σηματοδοτεί την ταχύτερη έξοδο από αυτή τη μεγάλη εθνική και παγκόσμια δοκιμασία.

Το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας της ζωής μας και την ανθρώπινη αγκαλιά που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Εμείς οι κληρικοί, πρέπει πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι και όλες ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ πρέπει να αναγνωσθεί στους Ναούς της Ελληνικής Επικράτειας και να τυπωθεί στην Φωνή Κυρίου ώστε να την μοιράζουνε στους προσκυνητές όλη την Μεγάλη Εβδομάδα οι υπεύθυνοι των Ναών.

Ανώνυμος είπε...

Μακαριώτατε ως σήμερα που υπήρχε απαγορευτικό για τον κόσμο πολλά παρεκκλήσια τελούσαν την Λειτουργία. Συνεχίζουν και τώρα. Στο Παρεκκλήσι Συλλόγου παρακάτω άρχισαν ακολουθία στις 6. Το ερώτημα είναι τα χρήματα του παγκαριού που πάνε; Πως θα πληρωθούν σε μας ψάλτες, νεωκόροι, φόροι, ΔΕΚΟ κλπ;
Μακαριώτατε σας παρακαλώ να απαγορεύστε στα παρεκκλήσια αυτά να τελούν τις ακολουθίες. Σύντομα θα μπουν όπως και στα καταστήματα λουκέτα και στους Ναούς.

Kalemis είπε...

Πολύ ωραία όλα όσα λέει ο Αρχιεπίσκοπος,πλην όμως δεν αναφέρει τίποτα για την ελεύθερη επιλογή του κάθε ατόμου,η οποία είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης.Σιγα σιγά μας πάνε με το μαλακό σε υποχρεωτικό εμβολιασμό,το οποίο δε συνάδει με την ελεύθερη βούληση που έχει κάθε άνθρωπος εκ της φύσεως του και δη ο Ορθόδοξος Χριστιανός.Για τον αποκλεισμό από δραστηριότητες, εργασία,κ.λ.π σε όσους για Χ,ψ λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν γιατί δεν αναφέρει κάτι? Περιμένω γνώμες σας.

Kalemis είπε...

Για ποια κανονικότητα μιλάει? Αφού οι ίδιοι οι "αυτόκλητοι σωτήρες" μας έχουν δηλώσει, από το πρώτο κύμα της "πανδημίας" ότι τίποτε δε θα είναι ίδιο με πρίν.Σα να περίμεναν πώς και πώς να έρθει μια τέτοια κατάσταση για να αλλάξουν τα πράγματα προς το χειρότερο στην καθημερινή ζωή, εργασία,κ.λ.π.Θα ήθελα να βγει ο Αρχιεπίσκοπος να μας πει γραπτώς ή προφορικά την άποψη του για τη Νέα Τάξη πραγμάτων,αν θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο για επιβολή παγκόσμιας διακυβέρνησης, ερχομό του Αντιχρίστου,κ.λ π.Δεν είναι δυνατόν να μη τον έχει προβληματίσει ποτέ τόσα χρόνια τώρα αυτή η ρητορική.Σεβομαι βαθύτατα τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά θα ήθελα να καλύπτει σφαιρικά τα πράγματα στις δημόσιες δηλώσεις του, ακριβώς επειδή ο λαός μπορεί να έχει ήδη παρασυρθεί από αναληθείς και ανακριβείς ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε ο προβολλέας της αληθείας, χαίρε ο αναιρέτης του ψεύδους.
Χαίρε ο την μωρία των κακοδόξων διαλύσας, χαίρε ο των ορθοδόξων τον κόσμο καλώς φωτίσας.

Χαίρε, Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε!!!