Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, απέστειλε σήμερα, 18-5-2021, Εγκύκλιο προς τους αιδεσιμωτάτους εφημερίους και τους υπευθύνους των Ιερών Μονών, μοναχούς και μοναχές της  Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, με την προτροπή όπως το ταχύτερο εμβολιαστεί ο Ιερός Κλήρος, και οι εργαζόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο στους Ι.Ναούς και Ι.Μονές της Επαρχίας μας, προκειμένου να επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητα και οι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές να παραμείνουν καθαροί, χωρίς φόβο και μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος :


29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Σεβασμιωτατο.Αξιος!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
Αρκετοί Μητροπολίτες το έκαναν το εμβόλιο εναντίον της μάστιγας του κορονοϊού, ένας από αυτούς ο αντιοικουμενιστής Πειραιώς Σεραφείμ που είναι Θεολόγος και Νομικός. Άλλοι Μητροπολίτες για τον φόβο των φανατικών δεν τολμούν να το πουν ή και να φοβούνται να το κάνουν αφού η ημιμάθειά τους τους εμποδίζει να δουν τι λένε οι ιατροί. Μετά θέλουν να τους θεωρεί κλήρος και λαός ως Ιεράρχες. Να κλειστούν στην γυάλα τους για να μην μεταφέρουν τον ιό στο ποίμνιο και σε μας τους κληρικούς τους.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνει. Είναι δυναμικός και άξιος.

Ανώνυμος είπε...

https://www.tovima.gr/2021/05/18/society/kriti-deyteri-gynaika-me-thromvopenia-meta-apo-emvolio-tis-astrazeneca/.
Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό που αύξησε τον προβληματισμό αλλά και την οργή του κόσμου όπως βλέπει κανείς αναδιφώντας την ειδησεογραφία της ημέρας υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι τις οποίες δεν πρέπει να αγνοούμε.
Τα συγκεκριμένα εμβόλια δυστυχώς είναι αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου, δεν διαθέτουν οριστική άδεια χρήσης, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες.
Κυκλοφόρησαν σε χρόνο ρεκόρ.
Οι μητροπολίτες μας καλό θα ήταν να είναι περισσοτερο επιφυλακτικοί.
Να μην προτρέχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε 7.25 μέχρι να έλθει η σειρά σου. Φίλος θρησκευτικού βιβλιοπωλείου που ήταν αρνητής των μέτρων και έλεγε απίθανα πράγματα για τον ιό. Είναι 20 ημέρες τώρα στην ΜΕΘ. Τον περιμένω όταν βγει να δω τι ανοησία θα μου πει.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη περίπτωση. Αυτός θεολόγος η γυναίκα του νοσοκόμα δεν πίστευαν στο εμβόλιο. Προ ημερών το έκαναν. Γνωστό το φάγε μεγάλη μπουκιά μην πεις μεγάλη κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:43: όποιος διαφωνεί με τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι γενικά αρνητής του εμβολιασμού και του ιού;
Αυτό κατάλαβες εσύ από το σχόλιό μου;

Ανώνυμος είπε...

Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια.
Σοβαρευθείτε λοιπόν και πάψτε να μας κουνάτε το δάχτυλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρόλος του επισκόπου δεν είναι να προπαγανδίζει τον εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα αμφιλεγόμενα εμβόλια αλλά να κατηχεί τον ακατήχητο λαό.

Ανώνυμος είπε...

8:43,τι σχέση έχει το παράδειγμα που ανέφερες με το νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ με τις ενστάσεις για τα συγκεκριμένα εμβόλια;

Ανώνυμος είπε...

Η παρακάτω σημερινή είδηση αφορά όλους τους καλοπροαίρετους απλούς ανθρώπους πού ψάχνουν για την αλήθεια και όχι τους «… μη μου το λές, δεν θέλω να ξέρω…». Για να λέει αυτά πού παρακάτω λέει ο Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ της μεγαλύτερης Ελληνικής Εταιρείας φαρμάκων κάτι ξέρει περισσότερο από κάποιους άλλους ξερόλες δικούς μας !
====================================
Δεν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Δεν θέλει να αλλοιωθεί το DNA του…
Την πρόθεσή του να μην εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε τα εξής:
"Πολλοί ρωτάτε εάν έκανα το εμβόλιο και ποιο. Όχι δεν έκανα και δεν θα κάνω. Όχι επειδή φοβάμαι αλλά επειδή δεν θέλω να αλλοιωθεί το DNA μου".

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ.

https://www.thebest.gr/article/620674-den-kanei-to-embolio-gia-ton-koronoio-o-dimitris-giannakopoulos-den-thelei-na-alloiothei-to-dna-tou

Ανώνυμος είπε...

Ας πάνε οι εμβολιασθέντες να κάνουν και κανένα τεστ αντισωμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό.
Πιθανώς να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 18 Μαΐου 2021 - 11:10 μ.μ.

Ας σταματήσουν όσοι δεν έχουν γνώση να ομιλούν. Έχω κουραστεί να ακούω ή να διαβάζω διάφορες απόψεις ατόμων που δεν γνωρίζουν τίποτα και θέλουν να έχουν λόγο.

Σας παραθέτω παρακάτω επιστημονική δήλωση την οποία έκανε ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του ημέτερου Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρίστος Πέτρου.

Προ αυτού ας ακούσει την εκπομπή της ΕΤ1 ώρα 7.42 πρωινή της 13ης Μαΐου 2021 του κ. Αχ. Γραβάνη Καθηγητού Φαρμακολογίας, ο οποίος δίνει απαντήσεις σε σχετική ερώτηση και αποστομώνει διάφορους ανόητους.

Διαβάστε το άρθρο από τον Δρ. Χρίστος Πέτρου

Διευκρινίσεις για τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό
«Πολλοί άνθρωποι θα πάρουν χαμηλό αριθμό αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν δουλεύει», δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρίστος Πέτρου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πολλά από τα τεστ αντισωμάτων που γίνονται δεν είναι ειδικά για να μετρούν αντισώματα που αναπτύσσονται μετά τον εμβολιασμό.
Κληθείς να σχολιάσει αναφορές που κάνουν λόγο για μηδενικά αντισώματα μετά τον εμβολιασμό, κ. Πέτρου ανέφερε πως υπάρχει μια παρεξήγηση με τα τεστ αντισωμάτων, εξηγώντας ότι πολλά από τα τεστ αντισωμάτων που γίνονται δεν είναι ειδικά για να μετρούν τα αντισώματα, που αναπτύσσονται μετά τον εμβολιασμό.
Όπως είπε «τα εμβόλια δίνουν μόνο αντισώματα για την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού, αλλά εκτός από τα αντισώματα υπάρχουν και τα Τ κύτταρα τα οποία αναπτύσσονται». «Άρα δεν είναι υπάρχουν μόνο τα αντισώματα για να δούμε αν δουλεύει το εμβόλιο ή όχι», ξεκαθάρισε. Απαντώντας σε ερώτηση για τα τεστ αντισωμάτων που γίνονται μετά από μόλυνση με τον ιό, ο Δρ. Πέτρου είπε πως τα συγκεκριμένα τεστ είναι διαφορετικά.
«Η υποψία μου είναι ότι τα τεστ που γίνονται σε κάποια χημεία είναι τα τεστ αντισωμάτων μετά που έχουν νοσήσει και όχι τα ειδικά τεστ, που γίνονται μετά τον εμβολιασμό», είπε. Ξεκαθάρισε πως αν είναι χαμηλός ο δείκτης αντισωμάτων μετά από ένα εμβολιασμό αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν δούλεψε, αφού σημείωσε πως δεν είναι μόνο τα αντισώματα, που δίνουν την άμυνα στον οργανισμό.
Είπε ακόμα ότι σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η περίοδος που θα αναπτυχθούν αντισώματα, για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει μια βέλτιστη τιμή, ώστε να συγκριθεί ο βαθμός των αντισωμάτων. Επίσης, είπε πως «μπορεί να συμβεί μετά τον εμβολιασμό να έχουμε μηδενικά αντισώματα και ούτε μπορεί να προσδιοριστεί κάποιο διάστημα για την ανάπτυξη αντισωμάτων».
Εξάλλου, τόνισε πως ότι γίνονται κάποια τεστ αντισωμάτων, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «δεν είναι ειδικά για να ανακαλύψουν τα αντισώματα μετά τον εμβολιασμό». Σε ερώτηση πόσο διάστημα θέλουν να αναπτυχθούν αντισώματα, μετά τον εμβολιασμό, ο Δρ. Πέτρου ανέφερε πως «αυτό δεν είναι σταθερό στον κάθε άνθρωπο» και ότι «σίγουρα θέλει κάποιες μέρες να ξεκινήσει».
«Οι μελέτες», είπε, «δεν γίνονται για να μετρήσουν αριθμό αντισωμάτων, αλλά για να δουν τη μείωση συμπτωμάτων και τη μείωση νοσηλειών. Η μέτρηση αντισωμάτων δεν είναι παράγοντας, που να καθησυχάζει».
Σε άλλη ερώτηση αν θα υπάρχει κάποιο ποσοστό του πληθυσμού, που θα καθυστερήσει να αναπτύξει αντισώματα και αν ναι στην περίπτωση αυτή αν θα δυσκολέψει στην απόκτηση ανοσίας του πληθυσμού, ο κ. Πέτρου είπε ότι σίγουρα θα υπάρξει ένα ποσοστό του πληθυσμού, που θα καθυστερήσει να αναπτύξει αντισώματα, ωστόσο, τόνισε πως «δεν είναι μόνο τα αντισώματα που έχουν ρόλο στην άμυνα του οργανισμού».

Πηγή: https://www.unic.ac.cy/el/dieykriniseis-gia-test-antisomaton-meta-ton-emvoliasmo/

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΙΣΧΟΣ - ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ να σταματήσεις ιστολόγε να προπαγανδίζεις τα συγκεκριμένα εμβόλια.
Και να πάψεις μονοσήμαντα να προβάλλεις τη μία άποψη.
Όσο για τα αντισώματα όλοι όσοι εμβολιάζονται και ρίχνουν γρήγορα τίτλο
προβληματίζονται και καλά κάνουν.
Θα τους το απαγορεύσεις μήπως;

Ανώνυμος είπε...

https://www.capital.gr/epikairotita/3546080/ekpa-me-to-embolio-pfizer-i-astrazeneca-anaptussontai-grigorotera-antisomata-ston-koronoio
Η
Με βάση τη μελέτη του ΕΚΠΑ ποσοστό εξουδετερωτικών αντισωμάτων 30% είναι δείκτης αδρανοποιησης του ιού και γύρω στο 75% υψηλής προστασίας απέναντι στον ιό SARS-COV2.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σας πω ότι η γιαγιά μου η Κρυστάλλω στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγραψε: «Πολλοί ρωτάτε εάν έκανα το εμβόλιο και ποιο. Όχι δεν έκανα και δεν θα κάνω. Όχι επειδή φοβάμαι αλλά επειδή δεν θέλω να αλλοιωθεί το DNA μου και θέλω να γεννήσω και άλλα παιδιά για να έχουν τα εγγόνια μου μικρότερους θείους».
Η γιαγιά μου η Κρυστάλλω είναι καλοσυνάτη νοικοκυρά και καθηγήτρια στην μπιρίμπα και συμμετέχει σε κύκλο αγίας Γραφής.

Μετά τις δηλώσεις της γιαγιά μου της Κρυστλαλλως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε τα εξής:
"Πολλοί ρωτάτε εάν έκανα το εμβόλιο και ποιο. Όχι δεν έκανα και δεν θα κάνω. Όχι επειδή φοβάμαι αλλά επειδή δεν θέλω να αλλοιωθεί το DNA μου".
«Ο Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του Campion School και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.»
http://www.chinese-chamber.gr
Από το παραπάνω δεν βλέπω να έχει ΚΑΜΙΑ γνώση με υγειονομικά ή φαρμακευτικά.

Μιας και δεν τον γνωρίζω διάβασα στο https://el.wikipedia.org/ τον κύριο όπως και πολλούς άλλους επιχειρηματίες.
«Την άνοιξη του 1999 εισέβαλε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά από ήττα σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και προπηλάκισε τον τότε προπονητή της ομάδας Λευτέρη Σούμποτιτς, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί ο Ντίνο Ράτζα.
Τον Μάϊο του 2015, μετά τον αγώνα ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βρίζει σκαιότατα τον Βασίλη Σπανούλη. Μετά το περιστατικό ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του.
Στις 4-1-2019, μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στην Euroleague, επικήρυξε με 10.000 Ευρώ οπαδό του Ολυμπιακού, αναρτώντας μάλιστα φωτογραφία του στο Ίντερνετ επειδή τον έφτυσε. Τελικά με δική του ανάρτηση έδωσε τέλος στο συμβάν, μπρος την γενική κατακραυγή.
Στις 10 Ιουλίου 2020 οπαδός της Θύρας 13 δημοσίευσε καταγγελία συνοδευόμενη από βίντεο στο οποίο φαίνεται να εμφανίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να εισέρχεται στο σουβλατζίδικο του πρώτου και να του επιτίθεται. Την ίδια ημέρα, και μετά το περιστατικό, μερίδα οπαδών της Θύρας 13 επιτέθηκε με πέτρες, μπογιές και ύβρεις στο σπίτι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την ώρα που βρισκόταν εντός της κατοικίας του μαζί με την οικογένειά του.
Τον Δεκέμβριο 2020 το Εφετείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για ηθική αυτουργία και συκοφαντική δυσφήμιση του Γιώργου Σκινδήλια.»

Ο παππούς μου έκανε το εμβόλιο χωρίς δηλώσεις

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ.ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω τον περιμένεις με αγάπη...τι άλλο θα ακούσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ας γνωρίζη ο χιουμορίστας Ανώνυμος 9.00, ότι αλλοίωση του DNA σημαίνει δημιουργία μεταλλάξεων, οι οποίες πολύ συχνά οδηγούν στη παραγωγή νεοπλασιών.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον κόσμο ήσυχο και ανεπηρέαστο να αποφασίσει εάν θα κάνει τα εμβόλια ή όχι.
Δεν έχουμε ανάγκη από επισκόπους παιδονόμους και κηδεμόνες.
Σε περίπτωση σοβαρών παρενεργειών τι θα πούνε;
Θα αναλάβουν τη σχετική ευθύνη;

Ανώνυμος είπε...

Παντελώς άσχετο το σχόλιο του 19/5-9:00 π.μ. με το συζητούμενο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:35 π.μ.
Πολύ καλά κάνουν και βάζουν επιτίμιο για τις εκτρώσεις.
Και ούτε μπορεί να συγκριθεί το ένα με το άλλο, ακόμα και αν δεχθούμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα εμβόλια αναπτύχθηκαν πάνω σε κυτταρικές σειρές εκτρωθέντων εμβρύων.
Αλλο είναι εσύ ο ίδιος να κάνεις ένα φόνο και άλλο είναι οι άλλοι να τον έχουν κάνει τους φόνους και εσύ να χρησιμοποιείς πολλές φορές εν αγνοία σου, κάποιο προϊόν που παράχθηκε από προϊόντα του φόνου.
Το δεύτερο δεν απενοχοποιεί το πρώτο, ούτε αθωώνει τις εκτρώσεις.
Αρα πολύ καλά κάνουν και βάζουν επιτίμιο για τις εκτρώσεις οι πνευματικοί και θα πρέπει να είναι και πολύ αυστηρό.

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου άσχετο 11:17 γιατί ο 10:42 προβάλει τον κ. Γιαννακόπουλο ως πρότυπο. Έναν επιχειρηματία που δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο από το να πουλάει φάρμακα αφού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Θα κάνω και ένα υποθετικό ερώτημα αν η επιχείρησή του παρήγαγε το εμβόλιο στην Ελλάδα θα τα έλεγε αυτά;;;;;;

Πολιτικός σχολιαστής είπε...

Δεν είναι έτσι τα πράγματα... Εταιρεία του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ είναι η Janssen Greece η οποία εισάγει στην Ελλάδα το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο όμως (υποστηρίζουν ότι) δεν είναι mRNA και άρα δεν καταστρέφει το DNA.

https://www.janssen.com/greece/nea-stratigiki-synergasia-vianex-ae-kai-janssen-ellados

Επιπλέον δε, μόλις χθες, ΠΡΙΝ τη δήλωση Γιαννακόπουλου, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να περιορίσει τη χρήση εμβολίων της Johnson and Johnson μόνο στα νησιά και όχι στην Αθήνα και την λοιπή ηπειρωτική Ελλάδα. Ήδη ακυρώνονται ραντεβού με το εμβόλιο της Johnson and Johnson!

https://www.ethnos.gr/ellada/157490_johnson-johnson-stamatoyn-oi-emboliasmoi-stin-endohora-apo-20-maioy

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η Janssen δεν «κατάφερε» να εισάγει τον αριθμό εμβολίων που είχε υποσχεθεί στην κυβέρνηση, κάτι το οποίο με «εύσχημο» τρόπο επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους...

Οι πιθανότητες να καταφέρει η Janssen να παραδώσει τον αριθμό των εμβολίων που υποσχέθηκε δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο, διότι η Johnson and Johnson περιόρισε στο μισό τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη.

https://www.reuters.com/world/europe/jj-cuts-vaccine-deliveries-eu-by-half-this-week-eu-source-2021-05-17/

Άρα τώρα ξέρετε γιατί «ξαφνικά» ο άνθρωπος που ΕΙΣΑΓΕΙ εμβόλια, έγινε... αντιεμβολιαστής! Τίποτα τυχαίο...

https://topothoumeno.blogspot.com/2021/05/dna_19.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τον 10,48 που με στοιχεία μας δείχνει γιατί αυτή η δήλωση. Ας μην παίρνουν θάρρος αυτοί που στηρίχθηκαν σε κάλπικες δηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπερασπιστής τώρα που έλαβε τεκμηριωμένη απάντηση θα έχει το θάρρος να πει ότι έκανε λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ θα πρέπει να ντρέπεσαι για την γλώσσα την οποία βγάζεις και λες πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν. Για να μου πεις εξυπνάκια αν είχες μια από τις συνηθισμένες ασθένειες την Ιλαρά θα πήγαινες στην Εκκλησία; Για εμένα όσοι κληρικοί δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στην Λειτουργική Σύναξη είναι δολοφόνοι. Αν κάποιος πεθάνει το καλύτερο να κρεμάσει το πετραχήλι του. Δεν θα τους κάνω ήρωες. Σε κληρικούς που μέσα στην πανδημία μάζευαν κόσμο χωρίς μάσκες στον ναό για μένα δεν αξίζουν. Δεν επιθυμώ να αναφέρω κληρικό που πέθανε εξ’ αιτίας του πνευματικού του. Ο πνευματικός ζει ιερέας είναι στο νεκροταφείο. Αυτοί είναι οι ήρωές σου.
Με συναίσθηση των όσων γράφω εύχομαι και στα δικά σου.

Χατζηευθυμιου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΧΥΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΦΟΝΟΥ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!