Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα δύο κεντρικά πρόσωπα της ευαγγελικής περικοπής. Ο πλούσιος περνούσε τις ημέρες του επάνω στη γη με απολαύσεις και ηδονές.

Δεν εσκέπτετο τίποτε άλλο παρά μόνο τον εαυτό του, αδιαφορούσε για όλους και για όλα, ήταν φίλαυτος, φιλήδονας και φιλάργυρος, πάθη τα οποία δημιουργεί ο εγωισμός. Το δεύτερο κεντρικό πρόσωπο της παραβολής, ο πτωχός και καταπληγωμένος Λάζαρος, είναι  άνθρωπος της υπομονής, της πραότητος και της ταπεινώσεως.
Μετά θάνατον οι σκηνές αντιστρέφονται. Ο πλούσιος δια την κακή χρήση του πλούτου και των αγαθών που του εχάρισε ο Θεός βρέθηκε στη γέεννα του πυρός ενώ ο ταπεινός Λάζαρος   βρέθηκε στους κόλπους του Αβραάμ.
Αδελφοί μου παράδειγμα προς αποφυγή ο πλούσιος και προς μίμηση ο ταπεινός Λάζαρος. Ας προσέξουμε μήπως και σε μας συμβεί κάτι παρόμοιο. Να πολεμάμε την αμαρτία, να φροντίζουμε να μην υποστεί πώρωση η συνείδησή μας, να πράττουμε το καλό και το άγιο και να αποφεύγουμε το κακό και την αμαρτία.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.







9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή Εκκλησιάστικα στα Εισόδια και Λειτούργησε ο Αρχιμ. Χριστόφορος Μυτιλήνης. Βλέποντας τις φωτογραφίες ανησύχησα όταν είδα ότι δεν Λειτούργησε στον Αγιο Νικόλαο ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αν και χοροστατούσε ο ομοϊδεάτης του που δεν πιστεύει στον κορονοιό και στον εμβολιασμό επίσκοπος Κερνίτσας Χρύσανθος. Έβαλα διάφορα στο πονηρό μυαλό μου. Σήμερα στο καφενείο ξεφτιλίζοντας την Πελοπόννησο διάβασα ότι ο μητροπολίτης ευχήθηκε για ανάρρωση στον π. Αναστάσιο από το κτύπημα του κορονοιού και ότι είναι στο νοσοκομείο. Λύθηκε η απορία μου. Ταράχθηκα με τα λίγα που έγραφε και πήγα στο φαρμακείο και δήλωσα να κάνω το εμβόλιο την Τρίτη στο ΙΚΑ Γερμανού. Τόσο καιρό μας πουλούσαν φούμαρα. Καλύτερα να το κάνω γιατί σε εμένα δεν θα μου ευχηθεί ο μητροπολίτης ούτε παπάς είμαι να με προσέξουν.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις ψέματα ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δεν προσβλήθηκε ποτέ από τον ανύπαρκτο Κορωνοϊό. Ήταν και είναι μια χαρά. Ποτέ δεν νοσηλεύτηκε. Απορώ για το ότι ο ιστολόγος πέρασε ένα τέτοιο σχόλιο το οποίο μειώνει το ήθος και τους λόγους του π. Αναστασίου ενάντια της ψεύτικης αυτής ασθένειας.
Μανώλης Κερασίδης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:27 π.μ. και βέβαια νόσησε και νοσηλεύτηκε ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Δεν είναι ψέμα. Μπορείς να του τηλεφωνήσεις και να στο πει και ο ίδιος. Βρίσκεται πλέον στο σπίτι του. Δεν το κρατάει κρυφό. Το αν "έβαλε μυαλό" ή όχι μετά την περιπέτειά του αυτή -προσωπική και οικογενειακή- δεν το ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι βρέθηκε κρεβάτι και νοσηλεύτηκε, επειδή κάποιοι δεν σκέφτονται όπως αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωστόπουλε παρακαλώ με την άδειά σας να απαντήσω στον απληροφώρητο και συκοφάντη και ιεροκατήγορο σχολιογράφο 11:25 π.μ ένας επίσκοπος που διαβάζει σε κάθε ακολουθία την ευχή που συνέγραψε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ για την αντιμετώπιση της ασθενείας του κορωνοιού πως είναι δυνατόν να μην πιστεύει στον κορωνοιό προσωπικά ερώτησα τον Θεοφιλέστατο π. Χρύσανθο σχετικά με το εμβόλιο και με σαφήνεια μου απάντησε ότι είναι Ιατρικό Θέμα και να ενεργήσω με δική μου ευθύνη και πρωτοβουλία. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πνευματική θυγατέρα του π. Αναστάσιου και έχω σχέση με συγγενικό του πρόσωπο. Ποτέ δεν αρρώστησε και δεν νοσηλεύτηκε. Είναι ψέματα. Θέλουν να μειώσουν τους αγώνες και την αντίσταση που πρόβαλε στα εμβόλια και στις οδυνηρές συνέπειες στην ζωή όσων παραστρατισμένων χριστιανών τα έκαναν. Δεν υπάρχει κανένας ιός είναι κατασκεύασμα των μεγάλων σιωνιστικών δυνάμεων και της μπιλτεμπεργ. Ξυπνήστε και ακολουθήστε τον π. Αναστάσιο τον απροσκύνητο και φωτισμένο από το Πανάγιο Πνεύμα ιερέα.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαΓκοτσόπουλος ας κάνει ότι θέλει, καμιά σημασία δεν έχει η αποψή του, ούτε στον ναό που είναι εφημέριος, αφού άλλος είναι Προϊστάμενος. Όσοι ασχολούνται μαζί του χάνουν τον χρόνο τους. Είναι ένας από τις 10.000 παπάδες της Ελλάδας. Η όποια άποψή του είναι ασήμαντη μπροστά στον άποψη που εκφράζει ο ΜΟΝΟΣ αρμόδιος ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
Ο βοηθός επίσκοπος πρέπει να υποτάσσεται σε αυτόν που μνημονεύει στα Άγια. Δεν υπάρχουν δυο καραβοκύρηδες στην Πάτρα, αλλά μόνο ΕΝΑΣ ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο όνομα του οποίου και Λειτουργεί. Όταν και αν γίνει Μητροπολίτης τότε ας μιλάει...
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Προς πνευματική θυγατέρα του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου

Έχεις επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες 15 ημέρες; Αν όχι, μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ενας ιερομόναχος μπορεί να δίνη συμβουλές και να κάνει υποδείξεις στον Ηγούμενο του ; Μάλλον όχι.
Πόσο μάλλον είναι άκομψο να το κάνει αυτό σε Επισκοπο, και μάλιστα άλλης Μητροπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΑ: Ευχήθηκε στον παπά Τάσο!
https://flamis.gr/patra-eychithike-ston-papa-taso/