Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Πατριάρχου των Μαρωνιτών στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Το πρωΐ τής Πέμπτης 2ας  Δεκεμβρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τον εκ Λιβάνου Πατριάρχη των Καθολικών Μαρωνιτών Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι, ο οποίος είναι ο εβδομηκοστός έβδομος Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών και αναρριχήθηκε στον θρόνο τής Μαρωνίτικης Εκκλησίας στις 15 Μαρτίου 2011.


Στη συζήτηση που είχαν, ο  Μακαριώτατος τόνισε την ανάγκη επικράτησης τής ειρήνης στον χώρο της Μέσης Ανατολής, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μία έκρυθμη κατάσταση. Όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, η πολεμική σύρραξη αποτελεί τον έσχατο τρόπο επίλυσης των διαφωνιών ανάμεσα σε ξένες χώρες και πολλοί άνθρωποι γίνονται θύματα αυτής της πολιτικής.

Κανένας πόλεμος, καμία τρομοκρατική ενέργεια, θηριωδίες ή βίαιες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στο όνομα τού Παντοδύναμου Θεού ή οποιασδήποτε θρησκείας. Ο κοινός διάλογος ενισχύει την πεποίθησή τους ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ανεκτικότητα, σεβασμό και ειρηνική συνύπαρξη.

Τέλος, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι έχουμε ευθύνη να κηρύξουμε και να δείξουμε με λόγια και έργα ότι ο αμοιβαίος μας σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο ισχυρός από τρομοκρατικές ενέργειες και τη διαστρέβλωση τής θρησκείας.

Κατά την ανταλλαγή δώρων ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Πατριάρχη των Μαρωνιτών ένα αργυρό δίσκο με τους δύο θεμελιωτές αποστόλους τής Εκκλησίας μας, Βαρνάβα και Παύλο, ισταμένους επί της Κύπρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: