Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

Την Πέμπτη 5 Μαΐου στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) της Μητροπόλεως Κινσάσας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου κατά την οποία  έλαβε χώρα και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής Σαμουήλ Pakay Ngungu.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη με θέματα:

Α'  Η τιμή και η ευθύνη της Ιεροσύνης κατά τον Ιερό Χρυσόστομο και

Β'   Η προσωπική εξομολόγηση του ιερέως.



Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεράσιμος. Στο τέλος της Γενικής Ιερατικής Συνάξεως ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε διοικητικά θέματα, προγράμματα και υποχρεώσεις των κληρικών και στη συνέχει διεξήχθη συζήτηση με όλους τους Ιερείς. Ο Μητροπολίτης μετέφερε εις όλους τους ιερείς και τους υποψηφίους ιερείς τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β΄.

Η Γενική Ιερατική Σύναξη έληξε με την παράθεση γεύματος ως ένδειξη τιμής και αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντας ιερείς της Μητροπόλεως.









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυναμικά αρχίζει και σε αυτή την μητροπολιτική περιφέρεια που τον όρισε η Εκκλησία τον Κινσάσας Θεοδόσιο. Έχει πολλά διοικητικά και ποιμαντικά χαρίσματα. Θα γνωρίσει μέρες δόξας υπό την ποιμαντορία του η μητρόπολη, τα στελέχη και το ποίμνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να δίνει δυνάμεις στην Σεβασμιώτατο για να συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος στην νέα σας Μητροπολη. Τα δείγματά σας είναι δυναμικά και εδώ. Πάντα θα υπάρχουν και οι Μητροπολίτες που θα εργάζονται για την Εκκλησία χωρίς να δίνουν νυσταγμό στα βλέφαρά τους. ΟΙ εδώ στην Ελλάδα Μητροπολίτες απολαμβάνουν τα προνόμια και τα χρήματα της πολιτείας οι ιεραπόστολοί τα έργα των χειρών τους.