Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

61 χρόνια ιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

13 Αυγούστου 1961, ο 21χρονος τότε Δημήτριος Αρχοντώνης λάμβανε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Πρόκειται για την αφετηρία μιας ευκλεούς και θυσιαστικής διακονίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία σήμερα συμπληρώνει 61 ολόκληρα χρόνια.

Ο χαρισματικός εκείνος νέος, ο οποίος προσήλθε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ίμβρου, για να χειροτονηθεί διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, μακαριστό Μελίτωνα Χατζή, είναι ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος. Μάλιστα, έλαβε το όνομα Βαρθολομαίος κατά τη χειροτονία εκείνη, της 13ης Αυγούστου 1961, προς τιμήν του Ιμβρίου ιερομονάχου και διδασκάλου του Γένους, Βαρθολομαίου του Κουτλουμουσιανού (1772-1851).

Ο Παναγιώτατος έχει διαγράψει μια ακτινοβόλο διαδρομή ως πνευματικός ηγέτης των Ορθοδόξων και έχει αναγνωριστεί ως προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους.

Καθώς σήμερα συμπληρώνει 61 έτη ιερωσύνης και, σε λίγους μήνες, 31 χρόνια Πατριαρχίας, ευχή όλων μας είναι ο Θεός να του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη, για να συνεχίσει να υπηρετεί με το ίδιο σθένος τον Πατριαρχικό Θρόνο και να εμπνέει όλη την ανθρωπότητα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χίλιες δόξες στον Θεό για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και χρόνια ζωής.