Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Αιωνία να είναι η μνήμη σου Μητέρα μου.

Στις 10:10 το βράδυ της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου 2014
επορεύθη εις την χώρα των ζώντων, η μητέρα μου
Ευγενία Κ. Κωστοπούλου
 
Αυτό που την διέκρινε τη μητέρα μου και έδειχνε τη μεγαλοψυχία της ήταν η ανεξικακία της, ότι συγχωρούσε και αυτούς που την αδικούσαν, ενώ τους είχε ευεργετήσει.
 
Ήταν γυναίκα της συνεχούς, αδιάλειπτου προσευχής, της μυστηριακής ζωής, των ιερών ακολουθιών, της κατανόησης, της αγάπης, της διακριτικότητας και πάντοτε έβρισκε ένα καλό λόγο να πει στον καθένα για κάθε περίπτωση.

Η όλη της παρουσία, το λεκτικό της, οι νουθεσίες της έδιναν την εικόνα στον καθένα που την πλησίαζε, ότι μιλούσε σε μια σεβαστή γυναίκα, και τούτο διότι για τη μητέρα μου όλη της η ζωή ήταν δοσμένη ολότελα στο θέλημα του Θεού.
 
Η στοργή, και η ολόθερμη μητρική αγάπη σου, παραμένει χαραγμένη στην αδελφή μου και σε μένα αγαπημένη μας Μητέρα. Μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας, θα σε ευγνωμονούμε για τις αξίες που μας χάρισες, μαζί με το σεβαστό μας πατέρα Κωνσταντίνο. Για το ήθος που προσπάθησες να μας μεταδώσεις. Ένα ήθος βγαλμένο από την αρετή του Χριστού μας και ταυτισμένο με την λαϊκή ευσέβεια της Μικρασιάτικης ρίζα σου. Τα αγαθά που μας πρόσφερες καθημερινά, καμία αξία δεν έχουν μπροστά στο άφθαρτο παράδειγμα της πίστης σου, της αγάπης,  και της καλοσύνης σου που μας έδειξες. Αυτή ήταν η καλύτερη μόρφωση που πήραμε, όσα σχολεία και αν τελειώσαμε στη ζωή μας.

Μην ξεχνάς να προσεύχεσαι για μας.

Αιωνία να είναι η μνήμη σου, μέσα στην αιώνια μνήμη του αιωνίου Θεού, πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων! Αμήν!
Το παιδί σου
Τάσος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα λόγια τέκνου προς την μάνα του...ο θεός να την αναπαύει καί να έχετε την ευχή της κ. Κωστόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

αιωνία η μνήμη της αγαπημένη σας μητέρας

Ανώνυμος είπε...

Η μάνα μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στον κόσμο. Το αισθανόμαστε όταν φεύγει. Πολλές φορές αναζητώ την μάνα μου στην ζωή μου. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο καλός μας Ιστολόγος.
Ας αναπαύει ο Θεός την ψυχή της και ας του φωτίζει τον νου με τις διέσεις της στον Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάπαυση στη μητέρα σας

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια της η μνήμη

ΓΛΘ είπε...

Αωνια της μνημη

Ανώνυμος είπε...

κύριε Κωστόπουλε, είστε άξιος συγχαρητηρίων που τιμάται την μνήμη της μητέρας σας.
Επειδή με αξίωσε ο Θεός να μεγαλώσω σε οικογένεια με ευλαβέστατους γονείς, αναλογίζομαι ότι είμαι πολύ χρεώστης, διότι δεν έχω ούτε τη μισή αρετή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος να την έχει στα δεξιά του. Θα αλλάξω το γνωστό ευχόμενος «Μνήμη μητέρας μίμηση Μητέρας»