Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

ΙΣΡΑΗΛ    ΓΑΖΑ
Τώρα πλέον αναζητούμε μόνον μικρά παράθυρα ελπίδος.. και σοφίας
______________________
Στις 13 Οκτωβρίου σημείωνα τα παρακάτω
" Αν τις επόμενες μέρες μετά από μια μεγάλη έξοδο από τη ΓΑΖΑ προς Αίγυπτο των χιλιάδων αμάχων ακολουθήσει ΠΟΛΕΜΙΚΗ επιχείρηση εδάφους από το Ισραήλ για είσοδο και έλεγχο της Γάζας ουδείς γνωρίζει τι κόσμος θα ξημερώσει στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
Με μαζικές οδομαχίες ,εκατέρωθεν, χρήση κάθε μέσου αμύνης και επιθέσεως από το Ισραήλ, τη Χαμάς και ποικίλες δορυφορικές πολεμικές μηχανές η Ανατολική Μεσόγειος θα γνωρίσει εκρήξεις ποικίλων απροσδιόριστων φαινόμενων και πραγματικοτήτων.
Οι ανθρωποθυσίες και οι τραγωδίες θα είναι απροσμέτρητες και οι κραδασμοί σε δεκάδες χώρες ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ."
Τελικά σημειώθηκε μια άλλη έξοδος αφού η Αίγυπτος διαφύλαξε τα σύνορα της. Απο τη Βόρεια στη Νότια ΓΑΖΑ εν μέσω πολυήμερων βομβαρδισμών. Η χερσαία επιχείρηση άργησε αλλά προχώρησε κλιμακωτά και οι λιγοστές πληροφορίες ομιλούν για αιματηρές μάχες ενώ στη Βόρεια ΓΑΖΑ παραμένουν ακόμη 350.000 τουλάχιστον άμαχοι ζώντας κυριολεκτικά εν μέσω πυρών και σφοδρών βομβαρδισμών κάθε είδους και διαμετρήματος.
Οδηγούμαστε σε ένα πόλεμο ισοπέδωσης της Βόρειας Γάζας ενώ το Ισραήλ θα δέχετε επιθέσεις από τρεις κατευθύνσεις και θα πολιορκηθεί πρόσθετα διπλωματικά από συμμάχους σε ποικίλα μέτωπα και θα πέζεται από την ολότητα της ανθρωπιστικής κοινότητας ιδιαιτέρως από τους δύο μεγάλους φορείς του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και το ισχυρής πιέσεως και οικουμενικής αποδοχής Γραφείο Ανθρωπιστικών ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ του ΟΗΕ και τις συμμαχες του Οργανώσεις με προμετωπίδα τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.
Η εικόνα του συνεργάσιμου Ισραήλ δεν υπάρχει στη παλιά της μορφή. Έχει δεχτεί δεκάδες οργισμένα κτυπήματα από παλαιούς μετριοπαθείς συνομιλητές.
Το σημείωνα και παλαιοτέρα "Εδώ που φτάσαμε μόνον η λογική, η σύνεση και ένα θαύμα μπορεί να σώσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Υπάρχει μέγιστη ανάγκη νουνεχούς ηγεσίας κρατών και οργανισμών και πανστρατιά των Οργανισμών ανθρωπιστικής αρωγής που ακόμη παραμένουν στην πλευρά του ανθρώπου και της περίθαλψης και σωτηρίας των αμάχων και των τραυματιών και των εν ανάγκη όντων."
Τώρα πλέον αναζητούμε μόνον μικρά παράθυρα ελπίδος. Ένα έστω καραβάνι διαφυγής από τη Βόρεια ΓΑΖΑ και μια τεράστια είσοδο ανθρωπιστικής  βοήθειας και καυσίμων στη Νότια ΓΑΖΑ για να σωθούν τουλάχιστον οι εσταυρωμένοι ασθένειες και τραυματίες.
Ο πόλεμος θα συνεχίζεται δυστυχώς απρόβλεπτα για μήνες και οι συνέπειες για το κόσμο είναι ακόμη άγνωστες και απρόβλεπτες. Πολύ πιθανόν δυσοίωνες εκτός αν προκύψει ένα θαύμα λογικής και σοφίας...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: