Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και εν πληθούση εκκλησία εορτάσθηκε το θαυμαστό γεγονός της Εικόνος Άξιον Εστί, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο.

* Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

* Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στην διήγηση του γεγονότος της εμφανίσεως του αγγέλου υπό την μορφή μοναχού για να υποδείξει τον αγγελικό ύμνο «Άξιον Εστί» σε έναν μοναχό που εκείνη την ώρα τελούσε την Ακολουθία του Όρθρου.

Προέτρεψε τους πιστούς να ψαλλουν καθημερινά την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία καθημερινά μας χαρίζει χάρες, χαρές και ευλογίες από τον ουρανό.

Τέλος, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα. Συλλειτούργησαν ο υπεύθυνος του Παρεκκλησίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαρούσης, οι Διάκονοι Παναγιώτης Λάγιος και Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

* Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πηγή: Εκκλησιολόγος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μνησθείη Κύριος ο θεός Νικοδήμου Αρχιερέως. Η Παναγία βοήθειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία να είναι η μνήμη του ανθρώπου που εργάστηκε για να υλοποιήσει το σπουδαίο έργο του πνευματικού κέντρου του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Ζαχαρή, μετέπειτα Επισκόπου Ευκαρπίας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους αδελφούς που μνημόνευσαν τους μακαριστούς Αρχιερείς Νικόδημο καί Ιερόθεο
,με αφορμή την εορτή της Παναγίας μας Άξιον Εστίν.
Καλόν είναι να θυμόμαστε το πρόσφατο παρελθόν της τοπικής εκκλησίας,με τα πρόσωπα εκείνα που εργάστηκαν καί κόπιασαν για μια δραστήρια, διακριτική καί καθ' όλα στρωμένη Αιωνία η μνήμη στους κοιμηθέντας καί υγεία πολύ στούς ζώντας.