Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Η τιμωρία των 140 ημερών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επιβλήθηκε όχι διότι ο Σέρβος έκανε τον σταυρό του αλλά διότι καταπάτησε βασικούς κανόνες - Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος

 Διάβασα σε διάφορα δημοσιεύματα την ιστορία του Σέρβου αθλητή του Τζούντο, ο οποίος τιμωρήθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία διότι πριν από αγώνα στους Ολυμπιακούς του Παρισιού έκανε το σημείο του σταυρού.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν και την δήλωση την οποία έκανε ο αθλητής και μιλά για το περιστατικό.

Η αλήθεια όμως φαίνεται πως είναι κάπως διαφορετική.

Η Ομοσπονδία Τζούντο όντως απαγορεύει κάθε θρησκευτικό και πολιτικό σχόλιο ή σχετικές χειρονομίες στον αγωνιστικό χώρο. Το να κάνει ένας αθλητής τον σταυρό του στον αγνωστικό χώρο δεν επιτρέπεται. "Religious, political, personal or commercial connotations are prohibited on the field of play.”

Έψαξα να δω τι συμβαίνει και με τους μουσουλμάνους. Πράγματι το Τζούντο είναι το μόνο άθλημα που δεν επιτρέπει στις μουσουλμάνες αθλήτριες να αγωνίζονται με μαντήλα (βέβαια το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου δώθηκε άδεια και αθλήτρια από την Σαουδική Αραβία αγωνίσθηκε με ένα σκουφάκι).

Καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι κανονισμοί. Αν θέλετε αλλαγές μαζί σας και εγώ...

Στην ανακοίνωση της τιμωρίας η Ομοσπονδία μιλά για την χειρονομία του σταυρού αλλά αναγνωρίζει πως δεν έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για αυτό δεν το λαμβάνει υπόψιν.

Συμπληρώνει όμως πως ο Σέρβος αθλητής αγνόησε και άλλους κανόνες του αθλήματος. Όπως η υπόκλιση προς τον αντίπαλο πριν την έναρξη του αγώνα, το πέταμα της ζώνης, η μη αποδοχή της ήττας και η απρεπής συμπεριφορά προς τον διαιτητή.

Η τιμωρία των 140 ημερών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επιβλήθηκε όχι διότι ο Σέρβος έκανε τον σταυρό του αλλά διότι καταπάτησε βασικούς κανόνες και έκαμε κακή διαφήμιση του Τζούντο.

Οπότε πριν ξεκινήσουμε καμμιά σταυροφορία εναντίον των Τζουντόκα μήπως πρώτα να βοηθήσουμε τον Σέρβο να αντιμετωπίσει το προβληματάκι με τον θυμό και τα νευράκια;

Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ διαφωτιστικός ο Μητροπολίτης... ωραίος

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν ψάχνεις να βρεις την είδηση τότε λες πολλά. Από όσα διάβασα εδώ και νομίζω ότι είναι αληθινά στο Σέρβο αθλητή του Τζούντο έπρεπε να επιβληθεί ποινή. Δεν ήταν για τον σταυρό αλλά για την ανάρμοστη διαγωγή του. Υπάρχουν κανόνες που κάθε ένα πρέπει να του τηρεί. Έσπευσαν πολλοί να προδικάσουν και να καταδικάσουν την Ομοσπονδία. Η ελαφρότητα είναι δείγμα των δικών μας.

Ανώνυμος είπε...

Όχι πως είναι "αγία" η ομοσπονδία... είδαμε τι έγινε στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων...

Ανώνυμος είπε...

Κάπου τα μπέρδεψες 1,50. Άλλο η Ομοσπονδία Τζούντο και άλλη η Οργανωτική επιτροπή των Ο. Α. Παρίσι 2024.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη.