Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Πλεονεξία και αναισχυντία – Πατριάρχης Σερβίας Παύλος


«Εάν μπορούσα να προφθάσω, μάρτυς μου ο αναστάς Θεός, θα στεκόμουν ενώπιον των ναών, των νοσοκομείων και ενώπιον των πολυτελών χώρων για τις δεξιώσεις και τις επιδείξεις μόδας, και προσωπικά θα ζητούσα ελεημοσύνη για τα δοκιμαζόμενα αδέλφια και παιδιά μας. Ο κάθε από εμάς θα έπρεπε, με ενεργό τρόπο, να ντροπιάση όλες εκείνες τις επιδεικτικές πλεονεξίες, οι οποίες υπάρχουν σε τόσους δημοσίους χώρους, και όχι μόνο απλώς να σκανδαλιζόμεθα και να απελπιζώμεθα, επειδή η αναισχυντία κυριάρχησε γύρω μας».

Πατριάρχης Σερβίας Παύλος

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Υπέροχο!

Ο αείμνηστος Πατριάρχης των Σέρβων ήταν ένας αληθινά Αγιος άνθρωπος.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ο άγιος αυτός άνθρωπος δεν τα έλεγε απλώς για να πει κάτι,αλλά το πίστευε μ'όλη του την καρδιά.Πόσο μεγάλη είναι η απουσία του!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο Πατριάρχης Παύλος ήταν ΑΓΙΟΣ που έκανε το Ευαγγέλιο πράξη στην ζωή του. Αυτός ήταν ασκητής επίσκοπος διαφορετικός από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ο μακάριος Πατριάρχης Παύλος θα το έκανε όπως το είχε κάνει ο άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ή και Χρυσόστομος. Πόσοι από μας θα μπορούσαν να ταπεινωθούν με μια τέτοια πράξη για την αγάπη των αδελφών;

Ανώνυμος είπε...

παναγιώτης-->

ζητώ συγγνώμην για την παρέμβαση αλλά επειδή δεν μπορώ να σας βρω αλλού σας παραθέτω εδώ ένα VIDEO (έχει 3 συνέχειες) για το μνημόνιο που υπέγραψε το ελληνικό κράτος.παρακαλώ να το δείτε..
http://www.youtube.com/watch?v=utid3Xvh9c8&feature=player_embedded#!