Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ευχές Φιντέλ Κάστρο στον Οικουµενικό Πατριάρχη


Τις θερµές ευχές του για τις εορτές και το Νέο Έτος εξέφρασε προς τον Οικουµενικό Πατριάρχη  Βαρθολοµαίο  ο ιστορικός ηγέτης και πρώην Πρόεδρος  της  Κούβας  Φιντέλ Κάστρο. Την ευχετήρια κάρτα  του  Κουβανού  ηγέτη παρέδωσε στον Προκαθήµενο της Ορθοδοξίας ο Πρέσβης της  Κούβας  στην  Άγκυρα, Εξοχ.   Alberto   Gonzalez Casals (φωτ. κάτω), ο οποίος για  τον  σκοπό  αυτό  επισκέφθηκε  το  Φανάρι.  Κατά  τη διάρκεια  της  συναντήσεώς τους, ο Πρέσβης της Κούβαςείχε την ευκαιρία να εκφράσει και  προφορικά  στον  Οικουµενικό  Πατριάρχη  τις  ευχές του Φιντέλ Κάστρο.



Ο  Πατριάρχης  Βαρθολοµαίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη Casals για την χειρονοµία της επισκέψεώς του και µε την ευκαιρία εξέφρασε την χαρά του για την πρόσφατη θετική εξέλιξη που σηµειώθηκε στην εξοµάλυνση των διπλωµατικών  σχέσεών  µεταξύ  των ΗΠΑ και Κούβας.


Επίσης ο Πατριάρχης εξέφρασε  τις  ευχαριστίες  του µε αφορµή την συµπλήρωση δέκα  ετών  από  τότε  που  ο Πρόεδρος  Φιντέλ  Κάστρο και ο λαός της Κούβας ανέγειραν και προσέφεραν στον Οικουµενικό Θρόνο τον βυζαντινής αρχιτεκτονικής περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Αβάνας, τον Ιανουάριο του 2004, καθώς και για την εγκάρδια και  τιµητική  υποδοχή  που του  είχε  επιφυλαχθεί  τότε στην Κούβα.  

Πηγή: Απογευματινή Κωνσταντινούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: