Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η κοπή της Βασιλόπιττας της Αδελφότητος των Οφφικιάλων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας "Παναγία η Παμμακάριστος"


Με την συμμετοχή Οφφικιάλων, επισήμων, και φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,πραγματοποιήθηκε η ετησία συνάντηση που οργανώνει η Διοίκηση της Αδελφότητος των Οφφικιάλων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας "Παναγία η Παμμακάριστος" για την υποδοχή του νέου έτους και την κοπή της Βασιλόπιττας.
Η εκδήλωση έγινε την 8η Φεβρουαρίου 2016 εις το Μέγαρο "Μακεδονία" του Ομίλου Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Εντιμολ. Άρχοντος Εξάρχου Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.
Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε και μετέφερε τις ευχές Του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος,  Διευθυντής του Γραφείου  Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αθήναις..
Την εισαγωγή εις την εκδήλωση έκανε ο Γεν. Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, Άρχων Ορφανοτρόφος.
Ο ομιλητής είχε ορισθεί ο Εντιμολ. κ.  Απόστολος Νικολαΐδης, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"
Ακολούθως έγινε η κοπή της βασιλόπιττας κατά το τυπικό της ακολουθίας, και ακολούθησε δείπνο
Εις το τέλος εψάλη ο πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Την παρουσία εκ Πατρών έδωσαν οι Άρχοντες κ. Παναγιώτης Μαρτίνης και κ. Χρήστος Τσούβαλης καθώς και ο ιστολόγος Αναστάσιος Κωστόπουλος.
































5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες να είμαστε ταπεινοί προσκυνητές, θαυμαστές και συγκυρηναίοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανώνυμος είπε...


"Θα ήθε­λα να το­νί­σω ό­τι το Οικου­με­νι­κό Πα­τριαρ­χείο είναι η Νέ­α Ιε­ρου­σα­λήμ, η Νέ­α Σι­ών, η Μη­τέ­ρα των Εκ­κλη­σι­ών, ως πρω­τό­θρο­νη, μαρ­τυ­ρι­κή, δο­ξα­σμέ­νη και κε­νου­μέ­νη Εκ­κλη­σί­α. Εί­ναι μια Εκ­κλη­σί­α αιμα­το­βαμ­μέ­νη και πε­φω­τι­σμέ­νη. Εδώ συ­γκλή­θη­σαν ό­λες οι Οικου­με­νι­κές Σύ­νο­δοι που δογ­μά­τι­σαν α­σφα­λώς τα δόγ­μα­τα πε­ρί του μυ­στη­ρί­ου του Τρια­δι­κού Θε­ού και της εναν­θρω­πή­σε­ως του Υιού και Λό­γου του Θε­ού. Εδώ εποί­μα­ναν με­γά­λοι Πα­τέ­ρες... ε­δώ βι­ώ­νε­ται εξα­κο­λου­θη­τι­κώς το μαρ­τύ­ριο, αλ­λά και το μυ­στή­ριο του Σταυ­ρού και της Α­να­στά­σε­ως του Χρι­στού.
Τι κι αν οι έ­σω­θεν εχθροί, που ανί­στα­νται «εξ η­μών αυτών» και είναι πι­ό ε­πι­κίν­δυ­νοι, τραυ­μα­τί­ζουν α­κό­μη πε­ρισ­σό­τε­ρο την Πρω­τό­θρο­νη Εκ­κλη­σί­α, αμ­φι­σβη­τού­ντες «κα­νο­νι­κά ό­ρια α έθε­ντο οι πα­τέ­ρες η­μών»; Τι κι αν άλ­λοι δί­νουν «ό­ξος με­τά χο­λής με­μιγ­μέ­νον» στην Μη­τέ­ρα Εκ­κλη­σί­α, δι­ό­τι είναι α­νί­κα­νοι να πλη­ρο­φο­ρη­θούν το μυ­στή­ριο τού Σταυ­ρού; Τι κι αν άλ­λοι προ­σπα­θούν να δια­με­ρί­σουν τα ιμά­τια αυτής «βά­λο­ντες κλή­ρον»;...
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
27-4-2009

Ανώνυμος είπε...

Άραγε προσφέρουν έργο;

Ανώνυμος είπε...

Σε συγχαίρω που προβάλεις το ταπεινό Φανάριον. Συνέχισε να προβάλεις τα νέα και την δραστηριότητά του.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς άγιε Ναυπάκτου, αλλά ορισμένες ενέργειές σας μας λυπούν..........