Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Δρυϊνουπόλεως ΑΝΔΡΕΑΣ "η ακριτική μας Επαρχία δικαιώθηκε πανηγυρικά"

Ιανουάριος 2009

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Με πολλή χαρά γνωστοποιεί,
ότι στο ζήτημα των Συνοριακών Φρουρών
η ακριτική μας Επαρχία
δ ι κ α ι ώ θ η κ ε π α ν η γ υ ρ ι κ ά.

Μετά την αναστάτωση, που προκλήθηκε από την, βάσει σχεδίου, απομάκρυνση των Συνοριακών Φρουρών από τις ακριτικές μας Επαρχίες Πωγωνίου και Κονίτσης, ευρίσκομαι ήδη στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω ότι ο κίνδυνος αυτός έχει απομακρυνθή.
Συγκεκριμένα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ταξίαρχος κ. Μαρίνος Γαρνέλης, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 7001/ 13/ 1-α/ 23.1.2009 έγγραφό του προς με, μεταξύ των άλλων με διαβεβαιώνει,
ότι η ‘Υπηρεσία μας σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες για την μεταφορά της έδρας των Τμημάτων και των Κλιμακίων Συνοριακής Φύλαξης δικαιοδοσίας μας η να αποδυναμώσει αυτά, καθώς η μέχρι σήμερα λειτουργία αυτών έχει επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα μας και στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών του διασυνοριακού εγκλήματος , με αποτέλεσμα την γενικότερη εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών
(οι υπογραμμίσεις δικές μου).
Η γραπτή αυτή διαβεβαίωση του αγαπητού μας Ταξιάρχου, που ήλθε σαν συνέχεια των όσα προφορικώς μου είχε υποσχεθή κατά την προ τινος συνάντησή μας , με εγέμισε χαρά και ανακούφιση. Έτσι, φαίνεται πλέον ότι αποσοβείται ο κίνδυνος ερημώσεως της πολύπαθης ακριτικής μας περιοχής.
Τον ευχαριστώ θερμώς και “εκ βαθέων”.
Εννοείται, βέβαια, ότι πρέπει να παραμένουμε άγρυπνοι στις επάλξεις του χρέους όλοι όσοι έχουμε την ευθύνη αυτού του τόπου. Γιατί οι καιροί είναι κρίσιμοι και δεν γνωρίζουμε τα “γυρίσματά” τους.
Προσωπικώς, θα συνεχίσω, συν Θεώ, να έχω όχι το όπλο “παρά πόδα”, αλλά “το δάκτυλο στην σκανδάλη”. Και πάντοτε για το καλό της αιματοπότιστης περιοχής μας και των ηρωϊκών κατοίκων της.

Ευχέτης εν Χριστώ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος φυλάει Θερμοπύλες... Όλοι μαζί του στην επέτειο Αυτονομίας το Μάιο στο Δελβινάκι

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τα πιστευει ακόμα αυτά ρε παιδιά?
Ολοι οι Βωρειοηπειρώτες είναι εδώ...
Και εσείς πάτε εκεί?