Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Κύπρος 35 χρόνια μετά....

Σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου, ήχησαν οι σειρήνες το πρωί στις 8.20΄ καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία τελέστηκε το επίσημο μνημόσυνο όσων έπεσαν στη διάρκεια του πραξικοπήματος, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ'. Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρέσβης της Ελλάδος και συγγενείς των πεσόντων, στους τάφους των οποίων κατατέθηκαν στεφάνια. O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε την επέτειο «μέρα που προκαλεί τις ψυχές, που προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτό το μετά…. Έχει συνέπειες στην ζωή των Κυπρίων αλλά και των Ελλαδιτών. Τα λάθη των ολίγων πάντα πληρώνονται οδυνηρά για το έθνος.

Ανώνυμος είπε...

Άφησε αυτό το πραξικόπημα ένα ολόκληρο λαό να είναι μακριά από τις πατρογονικές του εστίες. Ένα λαό που πονά κοιτώντας τη γη του κάτω από κατακτητές.