Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο επίσκοπος Νύσσης Ειρηναίος Γκαβρίλοβιτς είναι ο νέος Πατριάρχης των Σέρβων

Ο Επίσκοπος Νύσσης κ. Ειρηναίος Γκαβρίλοβιτς εξελέγη νέος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.
Ο 80χρονος κ. Ειρηναίος ανήκει στους λεγόμενους ουδέτερους ή μετριοπαθείς και διαδέχεται τον μακαριστό Πατριάρχη της Σερβίας, Παύλο.
Η Ιεραρχική Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέλεξε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβακίου και Πατριάρχη των Σέρβων με κλήρο.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανέφερε ότι από την κληρωτίδα προέκυψε ότι προηγούνταν τρεις υποψήφιοι: ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς και ο επίσκοπος Νύσσης Ειρηναίος.
Οι δύο πρώτοι ήταν οι επικρατέστεροι για τη νίκη και ανήκουν στη λεγόμενη προοδευτική ομάδα και διατηρούν καλές σχέσεις με τη σημερινή πολιτική ηγεσία της Σερβίας.
Στην εκλογική σύνοδο συμμετείχαν 45 μητροπολίτες και επίσκοποι.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Εκκλησίας της Σερβίας, ο Πατριάρχης εκλέγεται με κλήρωση, μεταξύ τριών ιεραρχών, που θα αποσπάσουν το 50% συν μία ψήφο.
Τα ονόματα των τριών αυτών υποψηφίων γράφονται σε ξεχωριστά χαρτιά και τοποθετούνται στην κληρωτίδα απ' όπου ένας μοναχός τραβάει ένα χαρτί και έτσι εκλέγεται ο νέος προκαθήμενος. Τον κλήρο για την ανάδειξη του νέου Πατριάρχη τράβηξε ο ηγούμενος της μονής Λαμπόβινα Γαβριήλ που στο παρελθόν θήτευσε και στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου του Αγίου Όρους.

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr