Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Για την Αγία Ξένη την δια Χριστόν σαλή


Αγαπητέ Αναστάσιε χαίρε !
Σου στέλνω εικόνα της Αγίας Ξένης και σύντομο συναξάρι της.
Μια προσωπική μαρτυρία: Τον περασμένο Μάιο που βρέθηκα στην Αγ. Πετρούπολη θέλησα να προσκυνήσω τον τάφο της Αγ. Ξένης στο ιστορικό κοιμητήριο της πόλεως.
Με εντυπωσίαζε πλήθος 40 περίπου ανθρώπων κάθε ηλικίας (νεαρές μητέρες με βρέφη στην αγκαλιά μέχρι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι) περίμεναν υπομονετικά εν σιωπή και προσευχή, μέχρι τις 10:00 να ανοίξει το μικρό παρεκκλήσιο που στέγαζε τον τάφο. Η ώρα ήταν 9:10 και όσο περνούσε η ώρα το πλήθος συνεχώς μεγάλωνε. Έτσι την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες μια σειρά αναμονής 30 μέτρων περίμεναν να προσκυνήσουν. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από βρέφη με τους γονείς τους, μαθητές, πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι. Και όλα αυτά ένα απλό Σάββατο, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εορτή. Μας είπαν ότι αυτό γίνεται καθημερινά …

Το «τρελό» στην περίπτωση αυτή ήταν ότι αυτός ο κόσμος περίμενε ευλαβικά να προσκυνήσει τον τάφο όχι κάποιου επιφανούς και σοφού, αλλά τον τάφο μιας … «τρελής».
«τοις Αγίοις της εν τη γη αυτού εθαυμάστωσε ο Κύριος» και «τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα τους σοφούς καταισχύνει» …
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΑΓΙΑ !
π. Αναστάσιος

Τον βίο και την εικόνα της Αγίας που σου στέλνω, την τυπώσαμε και θα την δώσουμε ευλογία στους πιστούς μετά τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2009 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: