Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Από την κορυφή του Άθωνα (2.033 μ.)







Τάσο, σου στέλνω φωτογραφίες από την κορυφή του Άθωνα (2.033 μ.)
Το παρελθόν καλοκαίρι είχα και τον Τάσο μαζί μου. Αλησμόνητη εμπειρία ! Στην κορυφή ακριβώς ο Σταυρός και το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Γίνονται έργα για να μεγαλώσει ο ναός και για να γίνει κι ένα μικρό καταφύγιο. Η αγρυπνία στις 18 Αυγούστου το απόγευμα, ξημερώνοντας της Μεταμορφώσεως για το Άγιον Όρος, δε ξεχνιέται εύκολα. Στην κορυφή τη νύχτα το θερμόμετρο δείχνει μηδέν βαθμούς Κελσίου, αν και είναι καλοκαίρι ! Η ανατολή στην κορυφή, η σκιά που κάνει ο Άθωνας στο Αιγαίο και η δύση του ήλιου είναι ξεχωριστές ευκαιρίες για όποιον αγαπά τη φωτογραφία και όχι μόνο ! Η όλη εμπειρία της δύσκολης ανάβασης, ο ιερός χώρος του Αγίου Όρους και η ευλογία της Παναγίας που βρίσκεται εκεί παντού ανεβάζει τις ψυχές πιο ψηλά από τα καθημερινά υλικά και γήινα !
Παναγιώτης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κουμπάρε,
οι φωτογραφίες και τα σχόλιά σου δε με αφήνουν ασυγκίνητο!
Το προσεχές καλοκαίρι, πρώτα ο Θεός, θα σε ακολουθήσω...!!!

Νησιώτης

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες. Μακάρι έτσι να κατακτήσουν οι εμφανιζόμενοι και τις πνευματικές κορφές. Συγχαίρω για το ότι ο μικρός Τάσος πάει από αυτή την μικρή ηλικία στο Όρος. Να έχει κάθε πρόοδο στην ζωή του.

πηνελοπη είπε...

O,ti ζητουσα...καταπληκτικο...

Ανώνυμος είπε...

ουαου!!τελειο!!!μπραβο δασκαλοι στις επαλξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως ζηλεύω!! Όνειρο είναι να ανεβώ. Όμως δεν τολμώ. Τουλάχιστον θαυμάζω τους άλλους. Ωραίες και οι σκέψεις σου Παναγιώτη. Θέλω να δω και άλλες φωτογραφίες σου από τον Άθωνα.

Ανώνυμος είπε...

Άν υπάρχουν καί φωτογραφίες για το υπάρχον εκκλησάκι μέσα-έξω, καί τα έργα πού γίνονται εκεί πάνω, καλό θα ήταν να τίς δούμε...

a

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη δώσε και άλλες φωτογραφίες από το Όρος.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο θα επιθυμούσα να ήμουν σήμερα στο Όρος για τους Α΄ Χαιρετισμούς. Παναγιώτη με τις φωτογραφίες σου μου άναψες καημό.

p+ είπε...

Aγαπητε φιλε των 5.02 μ.μ μου αρεσε αυτο που ειπες εχεις ζηλο πνευματικο και πραγματικα σε συνχαιρω για αυτο.Να ξερεις πως οταν σκεπτεσαι το Αγιον ορος ειναι σαν να εισαι εκει ...ασχετως πως δεν εισαι.Εγω αν εχω πονο ξερεις τι κανω; Μπαινω στο ιντερνετ και ταξιδευω μεχρι τον παναγιο ταφο...καθομαι εκει μονος μου προσευχομαι για αρκετη ωρα ...μετα κατευθυνομαι στο σπηλαιο της βιθλεεμ εχω εμπρος μου το σπηλαιο και προσευχομαι...επειτα παω καρακαλου...παιρνω μια ανασα στην εσφυγμενου....και ξερεις πως νιωθω; Νιωθω οτι πηγα πραγματικα και κοιτα να δεις τι εγινε μια προσευχη που εκανα για καποιο μου θεμα επιασε εκει στην βιθλεεμ ....τωρα τα χριστουγεννα...και αναπαυτηκα αδελφε...και μην σπευσετε να με κατηγορησετε αλλα πραγματικα μου εκανε εντυπωση μεσω ιντερνετ να γινει η προσευχη μου πραγματικοτητα..περιεργα πραγματα συνβαινουν...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΣ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗ?ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΞΙΟΣ!ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΠΑΡΕΑ ΕΙΣΑΙ.ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΜΕ.ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΣ?