Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς και υπηρέτησε έως ότου συνταξιοδοτήθηκε την ελληνική εκπαίδευση στην Αφρικανική χώρα. Τα τελευταία χρόνια ζει στην πόλη µας και αµισθί προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αριστερό αναλόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου. Αυτονόητο λοιπόν, ότι έχει ζήσει την μετανάστευση απ' όλες τις πτυxές της.
Πρόκειται για τον κ. Χριστοφόρο Μοσχόβη, που γνωρίσαμε στο βιβλιοπωλείο "Ζωή". Το μικρό δε χρονικό διάστημα της γνωριμίας, η ωφέλειά µας είναι μεγάλη.
Λέγει λοιπόν, η Αιγυπτιακή νομοθεσία νομιμοποιεί τους μετανάστες µε τα απαραίτητα έγγραφα, µε την διαφορά όμως ότι δεν υπάρχουν ίσια δικαιώματα µε τους Aιγυπτίoυς. Είναι δηλαδή ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου ή εκλογής τους στο κοινοβούλιο, ούτε τα παιδιά μεταναστών να κρατούν σε εκδηλώσεις την Αιγυπτιακή σημαία.
Οι νόμοι τηρούνται µε θρησκευτική ευλάβεια µε αποτέλεσμα να µην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, αφού εκ των προτέρων γνωρίζει ο μετανάστης ποιές είναι οι υποχρεώσεις του στο Ισλαμικό αυτό κράτος.
Ας θαυµάσουμε την ατολμία των πολιτικών µας.

Όλων των πολιτικών µας.
"Θέμα δημιουργίας δίγλωσσων σχολείων ώστε τα παιδιά των Αλβανών µεταναστών να µπορούν να διδάσκονται τη γλώσσα των γονέων τους, ετοιµάζονται να (ξανα) θέσουν τα Τίρανα ενθαρρυµένα από την ενδοτική πολιτική που ακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση όχι µόνο στο µεταναστευτικό αλλά και στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώµατά µας .
Η άτονη αντίδραση της Αθήνας στην πρόκληση της γείτονος χώρας να µην προχωρήσει στην επικύρωση της συµφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων µεταξύ των δύο κρατών αποθράσυνε την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας.
Τώρα προετοιµάζεται το επόµενο βήµα. που δεν είναι άλλο παρά η κατάθεση επίσηµου αιτήµατος για άνοιγµα είτε αµιγώς Αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα είτε για την εκµάθηση της Αλβανικής γλώσσας στα παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς µεταναστών µετά το τέλος του ωραρίου διδασκαλίας τους στα Ελληνικά σχολεία."
Από τον «ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟ»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι?
Τι κόμπλεξ έχεις με εμάς τους Αλβανούς?
Και όλοι οι "Ελληνες" φοβάστε τους Αλβανούς...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!
Και σχολεία θέλουμε και βουλευτές ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και θα κατεβουμε στις επόμενες εκλογές με το καινούργιο κόμα.
Αν όπως λέτε είσαστε Ελληνες τότε δεν θα έπρεπε να φοβάστε...
Τους Ελληνες να φοβάστε που κάνουν τα μύρια όσα στην Αλβανία ενάνντια στους Αλβανούς...
Πραγματικά αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Κόμπλεξ αγαπητέ 8.50 δεν έχει όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει αναλλοίωτη τηνιστορία των προγόνων του.
Αλλά, εν προκειμένω ο κ. Χριστοφόρος μας κατέθεσε τις εμπειρίες του και πολύ καλά έκανε ο σχολιογράφος και το συνέδεσε με το αίτημα των Τιρράνων και την ατολμία των πολιτικών μας.
Η Αλβανική Κυβέρνηση από την πλευρά της πολύ καλά κάνει και ζητά ό,τι ζητά για τους πολιτές.
Το ζητούμενο είναι, οι Ελληνες πολιτικοί γιατί δεν σέβονται - ενδιαφέρονται για τους πολίτες και πολύ περισσότερο για την πολιτιστική μας ταυτότητα που μεταλαμπαδεύσαμε σε όλο τον κόσμο.
Α.Κ.Κ.

πηνελοπη είπε...

Eιμαστε πολιτες της γης αγαπητε φιλε αλλα πολιτες εξοριστοι.Η πραγματικη πολιτεια μας ειναι ο ουρανος.... εικονες θεου ειμαστε και ο θεος δεν ξεχωριζει Αλβανο-Ελληνα-Πακιστανο.Αλλα τον ορθοδοξο χριστιανο τον ευλογει και με τα δυο του χερια αγαπητε αδελφε.Το ζητημα δεν ειναι να γινεις Ελληνας...το ζητημα ειναι να γινεις ορθοδοξος πρωτα και μετα αν τρελλαθεις με την ορθοδοξια να γινεις και Ελληνας.Διοτι οι Ελληνες πρωτα ειναι ορθοδοξοι και μετα ειναι Ελληνες.Η Ελλαδα ειναι στενα συνδεδεμενη με την ορθοδοξια.Εσυ ομως εχεις διακαη ποθο να γινεις Ελληνας υπηκοος και οχι ορθοδοξος Ελληνας και με τον τροπο που μιλας δημιουργεις την εικονα ενος ανθρωπου που μισει τους Ελληνες αρα εφοσων μισεις την υπηκοοτητα που με παθος υπερασπιζεσαι δεν εισαι πραγματικος Ελληνας.Αρα ποιος Ελληνας εισαι ; Οι Ελληνες σε οποιο κρατος πηγαν σεβαστηκαν τα ηθη και τα εθιμα της χωρας αυτης και τους συμπολιτες τους αγαπησαν που τους φιλοξενησαν σε αυτη την χωρα. Τους εδωσαν καποιο διαστημα προσαρμογης και στο τελος τους εδωσαν την λεγομενη υπηκοοτητα.Και ετσι ειχαν δυο υπηκοοτητες ας πουμε την ελληνικη και την αμερικανικη...παντα ομως το μυαλο των Ελληνων ηταν να γυρισουν πισω στα πατρια εδαφη και μερικοι επαιρναν και λιγο χωμα σε μπουκαλακι για να τους θυμιζει τον τοπο τους.Επεστρεφαν δε με χαρα στην πατριδα μετα απο πολλα πολλα χρονια.Για μενα γινε ορθοδοξος με ουσιαστικη πορεια και μετα γινε ο,τι θελεις .Θελεις να γινεις Ελληνας; Γινε Ελληνας αλλα δεν θα μισεις τους Ελληνες διοτι τοτε δεν θα εισαι Ελληνας---Θελεις να παραμεινεις Αλβανος; Γινε ορθοδοξος Αλβανος αλλα τοτε δεν θα μισεις τους ορθοδοξους διοτι δεν θα εισαι ορθοδοξος.Θελεις να πας στη Γερμανια να γινεις Γερμανος υπηκοος; Γινε ...γινε ορθοδοξος Γερμανος αλλα ουτε τους ορθοδοξους θα μισεις ουτε τους Γερμανους...Διαλεγεις και περνεις===+++πηνελοπη

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Π Ο Λ Υ Α Ρ Γ Α !
Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ ΛΟΓΩ...ΛΑΛΑΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ...
ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΤΗΣ...